Dodaj do ulubionych

"Oni" - gorąca prośba :)

12.09.06, 19:38
Dziewczyny, jakiś czas temu kupiłam sobie film pt "Oni"
Gdyby któraś z Was mogła mi go mniej-więcej powiedzieć (czego mogłabym się
ewentualnie przestraszyc) - straszny trzęsityłek jestem, a obejrzałabym,
najchętniej bez strachów, żebym potem mogła do toalety w nocy wyjść bez obaw
(a mąz w piątek w delegację jedzie wink smile
Obserwuj wątek
    • lucerka Re: "Oni" - gorąca prośba :) 12.09.06, 19:41
      nie wiem o czym ten film ale potrzymam Cie wirtualnie za raczke ja Ci serce ze
      strachu podskoczy...big_grinDDDDDDD
    • zuzia_i_werka Re: "Oni" - gorąca prośba :) 12.09.06, 20:34
      A jaki tytuł oryginalny? Bo filmów o tytule Oni w Polsce było kilka. Chodzi Ci
      o ten z 2002 o dziewczynie,którą wzywa przyjaciel o mówi o dręczących go
      potworach, czy Rodrigueza o szkole średniej czy o ten nowy z 2006? Ale on to
      raczej przygodowy więc chyba nie?
    • jomil Re: "Oni" - gorąca prośba :) 12.09.06, 20:39
      zależy co Cię może wystraszyć. Film jest wg mnie dobry i warto go zobaczyć.
      Jest kilka momentów,ale generalnie bez przesady. Nie chcę Ci filmu streszczać
      bo oglądanie nie miałoby sensu. Ja bym po tym filmie spokojnie nawet do piwnicy
      wieczorem poszłasmile bo to nie jest film o straszydłach polujących na wędrujące
      nocą samotne kobiety. Ale jak bardzo się boisz to może poczekaj jak jak mąż
      wróci z delegacji - razem zawsze raźniejsmile
    • anianj Re: "Oni" - gorąca prośba :) 12.09.06, 20:40
      Jeżeli chodzi o ten z Nicole Kidman to powiem Ci tylko tyle, że jest naprwadę
      dobry a koniec zaskakujący i dla tego zakończenia warto oglądać.
      Ja lubię horrory ale dobre a nie jakieś tam bla bla bla pt. "Krzyk" czy inne
      takie, a ten na pewno zalicza się do tych z wyższej półki.
      • courtney Re: "Oni" - gorąca prośba :) 12.09.06, 22:05
        Tak dokładnie film jest rewelacyjny i zaskakująco sie konczy.
      • monia145 Re: "Oni" - gorąca prośba :) 12.09.06, 22:09
        Ten film nosi tytuł "Inni" i z wspomnianymi " Onymi" nie ma nic wspólnego...
        • anianj Re: "Oni" - gorąca prośba :) 13.09.06, 07:23
          wiem, dziś rano skojarzyłam jak jechałam do pracy, że chyba coś mi się
          pomieszało z tytułami
          wczoraj byłam już zmęczona smile
    • gemmavera Re: "Oni" - gorąca prośba :) 12.09.06, 22:53
      Tak, ten film z Nicole Kidman ma polski tytuł "Inni" (oryg. "The others") i
      jest naprawdę świetny.
      Innych "Onych" nie widziałam. wink))
      • yenna_m Re: "Oni" - gorąca prośba :) 12.09.06, 23:05
        a to nie "Inni" - ten film widzialam ("Inni" super smile )

to "Oni" o jakis potworach big_grin
        i raz juz wymieklam i po 5 minutach ogladania ze strachu wylaczylam telewizor big_grin
        (ale, co tu duzo gadac, ze strachu trzeslam gaciami nawet po "Szostym zmysle")

stąd ta prosba smile
        • wieczna-gosia Re: "Oni" - gorąca prośba :) 13.09.06, 09:44
          Yenna moj trzesitylku- ja tez trzeslam na 6 zmysle, na innych, a po Ringu to juz
          w ogole do video nie podchodze. Natomiast duze ilosci sztucznej krwi przestaly
          mnie zwruszac. Jak tam lubie jak male wloseczki na rekach staja ze strachu, ale
          nie w klimacie "teksanskieij masakry..." smile
          • yenna_m Re: "Oni" - gorąca prośba :) 13.09.06, 11:43
            Gosia, po Ringu (na który poszłam z myślą, że ide na triller
            typu "Frantic" wink ) to telewizor ze 3 miesiące obchodziłam nocą z zamkniętymi
            oczami. Myśląc, czy aby z tego tv-ka nie wyczołga się taka zmora długowłosa,
            hehehe smile

niektorym chyba powinno się zabronić oglądania filmów grozy

(zwłaszcza, gdy po takich filmach przez 2 miesiące kąpią się i korzystają z
            toalety przy otwartych drzwiach, prosząc co rusz pozostałych domowników, żeby
            obok tych drzwi jednak postali i pododawali otuchy w trakcie korzystania - no
            obłęd jakiś wink ) big_grin
          • umasumak Gosia 13.09.06, 12:07
            Akurat "Szósty zmysł" też zrobił na mnie wrażenie. Podobnie "Egzorcysta", ale
            jedynka, czy "Mgła". To są takie filmy, których mniej się bałam przy oglądaniu,
            niż po. Po, przez kilka miesięcy miałam schizy ;-D. Ale już np taki "Omen",
            który w trakcie oglądania bardzo mną poruszył, natychmiast po zakończeniu
            ulatniał mi się z pamięci.
            "Onych" nie oglądałam, więc Yennie nic nie poradzę. Wszystko zależy od tego,
            jakiego rodzaju jest bojuchem i czy ci "Oni" to bajeczka o potworach, czy też
            trzymający w napięciu film, w którym więcej jest dane do wyobrażenia widzowi,
            niż pokazane.
    • johana2 Re: "Oni" - gorąca prośba :) 13.09.06, 10:52
      Pglądałam film "Oni" z Demi Moor. Dobry. Podobał mi się. Skłonił do refleksji.
      Myślę ze możesz go obejrzeć spokojnie sama, ale na pewno bez dziecka u boku.
      Koniec zaskakujący. Nie będę pisała o czym bo wszystko bym musiała wyjaśnić.
      Nie jest to na pewno horror, raczej trochę taki dramatyczn- fantazjujący, ale
      czy nie ma w tym jakiejś prawdy? Polecam
      • grzalka Re: "Oni" - gorąca prośba :) 13.09.06, 11:54
        Filmu nie widziałam, ale dołaczam do frakcji trzęsityłków- po 6 zmyśle miałam 2
        lata przerwy w ogladaniu thrillerów a do kuchni i łazienki w nocy nie chodzę
      • gabrysia_s Re: "Oni" - gorąca prośba :) 13.09.06, 22:36
        johana2 napisała:

> Pglądałam film "Oni" z Demi Moor. Dobry. Podobał mi się. Skłonił do refleksji.
        > Myślę ze możesz go obejrzeć spokojnie sama, ale na pewno bez dziecka u boku.
        > Koniec zaskakujący. Nie będę pisała o czym bo wszystko bym musiała wyjaśnić.
        > Nie jest to na pewno horror, raczej trochę taki dramatyczn- fantazjujący, ale
        > czy nie ma w tym jakiejś prawdy? Polecam

A ja polecam "Półmrok" również z Demi Moor. Też nie całkiem horror, ale na mnie
        zrobił wrażenie. I strasznie podoba mi się soundtrack, cudna nastrojowa muzyka.
        Polecam.
    • babsee Re: "Oni" - gorąca prośba :) 13.09.06, 11:54
      "Inni" z Nicole Kidman to strrrraaaaszny film!!!!ja ogladalam z męzem i
      wytrzymalam 45 minut( z czego osttanie 20 minut siedzialam juz tylem do
      telewizora).nie obejrze go.Wiem ze koniec jest b.zasakakujacy-prosilam o
      streszczenie kolezanke ale go nie obejrze.
      Mam jak autorka watku-boje sie jak cholera.
      • czarna_maruda Re: "Oni" - gorąca prośba :) 13.09.06, 12:09
        Ja też jestem "boidoopa"
        Po obejrzeniu "Innych" (durna, sama) myślałam że się zsikam w łóżko (bałam się
        wstać) hehe
    • mathiola Re: "Oni" - gorąca prośba :) 13.09.06, 12:24
      Ja po tym filmie dlugo nie moglam isc do lazienki w nocy (a bylam w ciazy, wiec
      potrzebe mialam straszna), ale ja generalnie po horrorach mam problem przez
      jakis czas z wystawieniem stopy za koldre w nocy smile
      Z jednego takiego, ktory ogladalam kiedys, nie pamietam tytulu, zapamietalam
      tylko jedna scene - jakis dzieciak z rozdziawiona paszcza wiszacy gdzies nad
      glowa bohatera... Skutek obejrzenia tego filmu jest taki, ze zawsze kiedy
      wchodze do kibelka w nocy, patrze w rog na sufit, czy mi tam nie zwisa taka
      rozdziawiona morda i nigdy nie zamykam drzwi do wc kiedy siedze na sedesie smile)
    • sakada Re: "Oni" - gorąca prośba :) 13.09.06, 20:59
      Widziałam horror. To nie to samo co "Inni" Z Kidnam. Całkiem niezły moim
      skromnym zdaniem (a jestem prawdziwą fanką horrorów książkowych i tych
      filmowych także). Najlesze jest w nim to, że bohaterem nie jest jakiś tam
      porwór czy psychol tylko... powiedzmy na początek, żeby niespodzianki nie
      zepsuć - sam strach. Resztę zobaczysz sama (ale tak poważnie to lepiej go sama
      nie oglądaj tzn. bez męża, bo możesz potem nie spać po nocach)Jednak film tak
      czy inaczej polecam.
    • gemmavera Re: "Oni" - gorąca prośba :) 13.09.06, 22:04
      Horrory zasadniczo omijam.
      Ale jak już się dam namówić, to oglądam do końca - tyle że potem strasznie
      żałuję, wink)) bo tak jak tu ktoś napisał, boję się wystawić stopę spod kołdry.
      Brrr..
      Po obejrzeniu "Ringu" też miałam awersję do telewizora. smile))
      • karolcia44 Re: "Oni" - gorąca prośba :) 15.09.06, 18:28
        Oglądałam ten film i chyba raczej nie polecam. Zwłaszcza zakończenie mi się nie
        podobało ale nie powiem jakie... W ogóle te horrory ostatnio mają okropne
        zakończeniasmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka