Dodaj do ulubionych

Teraz My i Renata Beger....

26.09.06, 23:26
Czy elektorat PISu ma jeszcze jakieś złudzenia co znaczy Prawo i
Sprawiedliwość w wykonaniu tej partii?? Założę się że jutro pan K będzie się
zarzekał, że o niczym nie wiedział....

*sory ale w ferworze walki i przez pomyłkę założyłam najpierw ten wątek na
młodziutkich mężatkachsmile
Obserwuj wątek
    • triss_merigold6 Re: Teraz My i Renata Beger.... 26.09.06, 23:29
      Elektorat PiS-u jest z natury rzeczy nieco ułomny umysłowo i zdolność do
      analizy rzeczywistości nie jest jego najmocniejszą stroną.
      Swoją drogą, jak miło, że wśród znajomych nie mam nikogo kto by głosował na PiS.
      • g0sik Re: Teraz My i Renata Beger.... 26.09.06, 23:52
        Nie tylko elektorat, bo poseł Tchórzewski Krzysztof obecny w studio też rżnął
        głupa - większej żenady dawno nie widziałam....
        • e_r_i_n Re: Teraz My i Renata Beger.... 27.09.06, 09:08
          Żenada to było. Ten poseł nie wiedział, co ze sobą zrobic.
          No i widzimy, co mamy. IV RP uncertain
    • beata985 o tym jak Beger PiS pogrążyła 26.09.06, 23:29
      no to jutro zawrze w Polsce....
      roz@#$%ą ten kraj
      brak słów,Pis w końcu dostanie za swoje
      • mami2 Re: o tym jak Beger PiS pogrążyła 27.09.06, 00:01
        obawiam sie ze jednak nie rozj....Polacy to nie Węgrzy
        Kaczki będą kwękać ze nic nie wiedziały- normalna asekuracja
        ale na samą myśl o tym zygac sie chce
        • xx2004 Re: o tym jak Beger PiS pogrążyła 27.09.06, 00:04
          I bardzo dobrze , moze wreszcie zrobią z nimi porządek. Kaczory i tak będą się
          wszystkiego wypierać . Tyle obiecywali i co?????????/
          • marta76 Mata Hari 27.09.06, 00:50
            czekam na konferencję PO zamiast iśc spać.
    • mik5 Re: Teraz My i Renata Beger.... 27.09.06, 06:48
      Drogie Panie,

czy uważacie, ze PIS pierwszy i ostatni?
      Nie chce ich usprawiedliwiać, ale niech ci spośród polityków którzy są bez
      winy, pierwsi rzucą kamieniem.
      A potem się dziwią, ze duża absencja...
      • wobbler Re: Teraz My i Renata Beger.... 27.09.06, 08:27
        Otoz to.Slusznie prawisz Mik5.To wszystko jest dowodem tylko na to,ze u nas do
        wladzy dopchac sie moga wylacznie brudne gnoje bez kregoslupa moralnego.Jaki
        jest PiS kazdy widzi,SLD moglismy ogladac przez szereg ostatnich lat,Samabrona
        z wodzem burakiem i gwiazda "Ku..k"-bez komentarza,lewackie PSL z kluchowatym
        Pawlakiem i SdPL Borowskiego to po prostu jakies popluczyny niewarte
        uwagi.Naiwnoscia byloby sadzic,ze wysoko w tym otoczeniu notowana PO rozni sie
        od reszty towarzystwa.Jezeli PO dojdzie do wladzy,to tez bedzie klamac,i to na
        te same tematy,tyle,ze innymi slowami i innymi ustami.I nie ulega to zadnej
        watpliwosci,poniewaz powiedzenie prawdy o stanie kraju skonczyloby sie gorzej
        niz na Wegrzech.
        Tu nie ma co sie cieszyc,ze jakas partia zostala na czyms przylapana.Ten dzwon
        bije porowno nam wszystkim,bo jest rzecza drugorzedna kto rzadzi-wazne jak
        rzadzi.Skutkiem tych wszystkich nieodpowiedzialnych zachowan "na gorze",ze
        zblizajacej sie pozogi ocaleja nieliczni,rowniez na tym forum.Reszta wyladuje w
        rynsztoku nedzy...
        • demonii oo... to to to :-)) 27.09.06, 08:38
          z ust mi to wyjęłaś Kochana...
          • wobbler Re: oo... to to to :-)) 27.09.06, 08:57
            Milo mi,ze mamy podobne zdanie. smile
            Nieco mniej mi milo,ze moj Malz obwiescil,iz ma dosyc robienia z niego idioty i
            zwija zagle z tego burdelu.Jak juz nawet on-nie bardzo zapalony do skrajnych
            zmian-postanowil wyjechac z kraju,to zle wrozy.
            • demonii Re: oo... to to to :-)) 27.09.06, 09:11
              noż zgadali się chyba...moj też ostatnio coraz częsciej przebąkuje o wyjeździe
              na stałe sad - narazie wybywa tylko czasami. Ale dzis rano użył takich słów,że
              wstyd mi powtarzać i stwierdził, że teraz to już na bank robimy stąd wyjazd.
              Oczywiście ja nie mam zamiaru się ruszać, więc pewnie szykuje się hmmm...
              wojenka? smile))
        • monia145 Re: Teraz My i Renata Beger.... 27.09.06, 08:52
          Otóż Wobbler nie do końca jest tak, ze wine mozna rozmydlic na
          wszystkich........Przypominam, że to własnie PIS a nie Po, Samoobrona cz PSL
          szedł do wyborów z napisami o moralności, naprawie, walce z układem, IV RP na
          sztandarach. Zadna z pozostałych partii nie przedstawiała sie masom, jako
          kryształowa, czysta, nieskorumpowana- Żadna nie chciała doprowadzić do odnowy
          moralnej Polaków- tylko partia braci Kaczyńskich. I dlatego obecna afera
          nabiera takiego paradoksalnego wymiaru- ci, co chcieli byc mesjaszami nowego
          ładu w Polsce sami unurzali sie w g...wnie.
          Nie głosowałam na PiS.
          Ale nie cieszy mnie ta sytuacja..raczej gorycz przeze mnie przemawia...
          • wobbler Re: Teraz My i Renata Beger.... 27.09.06, 09:36
            Nie rozmydlam.Prawie jeno,ze wszystkie partie maja taki sam kregoslup
            moralny.Moze i z koniecznosci troche,bo nie mozna ludziom powiedziec,ze Polska
            juz nie istnieje i nadzieje na poprawe sytuacji sa prozne,i najwczesniej za 40
            lat bedzie lepiej,a raczej nigdy.
            Oczywiscie,ze taka wpadka jak z Beger jest kuriozalna,zwazywszy na gloszone
            hasla.Ale skoro nawet ci,ktorzy je glosili sa tacy niemoralni-to jaka jest cala
            reszta?
            • haganna Re: Teraz My i Renata Beger.... 27.09.06, 17:21
              Wszystkie? Taki sam?
              A dlaczegóż to nie można ludziom powiedzieć, że nadzieje na poprawę są próżne?
              Prawda w oczy kole? Pooszukujmy się wszyscy?
              Głoszący moralność okazali się niemoralni, więc Ci, którzy nie głosili peanów
              na swoją cześć są jeszcze bardziej niemoralni? Nie wiem co ćpasz wobbler, ale
              przestań to robić, bo to co piszesz nie trzyma się ... kupy.
          • malila Re: Teraz My i Renata Beger.... 27.09.06, 11:14
            monia145 napisała:

> Przypominam, że to własnie PIS a nie Po, Samoobrona cz PSL
            > szedł do wyborów z napisami o moralności, naprawie, walce z układem, IV RP na
            > sztandarach.

O to właśnie zapytała Katarzyna Kolenda, o rozbieżność między sztandarową
            formułą odnowy moralnej IV RP a tym, na co sobie pozwala PiS tłumacząc się tym,
            ze zawsze tak było. W odpowiedzi usłyszała wykład na temat wchodzenia w
            koalicje.
        • rita75 W górę dzida, dobrze gada ;-) n/t 27.09.06, 14:40

• weronikarb Re: Teraz My i Renata Beger.... 27.09.06, 08:10
      dla mnie nowością jest to, że mówią o tym głośno.
      Jednak takie postępowanie to nie nowość w naszym świecie polityki

Pogadają, pogadają i znajdą lepszy temat do rozaptrywania - nowego kozła
      ofiarnego
      • a_pola Re: Teraz My i Renata Beger.... 27.09.06, 09:09
        Monia swieta racja!

a te z Was , ktore mówią,z to normalne i wszyscy tak robią, to chyba nie do
        konca widzą o co tu chodzi. To nie jest tak ,ze poslowie partii wchodzą w
        koalicję i sie dogadują co , kto i gdzie... to jest obrzydliwa proba podkupienia
        poslow innej partii, kuszenie ich stanowiskami, to polityczna korupcja ,a nie
        rozmowy koalicyjne i targowanie stanowisk partnerow koalicyjnych... subtelna
        roznica, powiecie? prawie to samo?
        MSZ prawie robi jednak różnicę
        • wobbler Re: Teraz My i Renata Beger.... 27.09.06, 09:47
          Kto tu mowi,ze takie rzeczy sa normalne?!To ze wszyscy tak robia,jeszcze nie
          czyni z tego normy!Raczej swiadczy o tym,ze polityka w Polsce jest na poziomie
          szamba i ani jako kraj,ani jako jednostki nie mamy szans na poprawe sytuacji.A
          to sie przeklada na biede,wzrost przestepczosci,demoralizacje i tego typu
          nieprzyjemnosci.To dotknie nas wszystkich bez wyjatku.
          Zadna partia nie jest w stanie nas z tego wyciagnac,bo wcale nie o to
          chodzi.Chca tylko wladzy i tluka sie o nia jak bezdomne psy o kosc.I kazdy z
          politykow,ktory mowi,ze chodzi mu o dobro kraju po prostu podle klamie.Wszystko
          przezarte jest korupcja,prywata i walka Sluzb o srebrniki za ktore sprzedano
          Polske.
    • amwaw Re: Teraz My i Renata Beger.... 27.09.06, 09:43
      Przekupowanie stołkami to w polityce normalka. Niedano Kuchciński jasno i
      wyraźnie proponował posłom Samoobrony przejście do PiS.Politycy idą po
      władzę-innymi słowy po stołki.Nie wiem skąd to święte oburzenie PO które jeszcze
      niedawno o stołkach równie otwarcie mówiło próbujac zawiązać koalicję z Pisem-
      wszyscy widzieliśmy postulaty PO( rozdział stołków w Ministerstwie). Fakt
      faktem, że nigdy jeszcze life takich rozmow nie widzieliśmy -i fakt faktem, że
      to zniesmacza.Niewątpliwie natomiast wyjaśniły się niedawne spotkania Donka z
      Lepperem.
      Na marinesie dochodze do wniosku, ze Lipiński jest po prostu czystej maści
      debilem(no przykro to mówić, ale nie da się inaczej tego określić)-przecież to
      było oczywiste, że Renata nigdy nie opuści swojego mentora, swoje góru.
      Zupełnie inną sprawą jest fundusz na rzecz weksli posłów Samoobrony. Jeżeli to
      okaże się prawdą to będzie to dla mnie cośz czym cieżko będzie mi się pogodzić i
      przełknąć.
      Ogólnie rzecz biorąc dzisiaj rzygać mi sie chce jak włączam telewizor. Na widok
      Komorowskiego który kompletnie nie był zaskoczony nagraniem, na widok
      samozadowolenia Tuska, Begerowej i na widok Lipińskiego, Mojzesowicza i
      innych.Scena polityczna sięgnęła dna.
      • amwaw Re: Teraz My i Renata Beger.... 27.09.06, 09:44
        "guru"
        sorki za ort
        • a_pola Re: Teraz My i Renata Beger.... 27.09.06, 10:45
          Komorowski nie byl zaskoczony nagranie?? nie , no w sumie masz racje, on byl
          zszokowoany i zdruzgotany... normalnie zaniemowil jak ten debil spisywal liste
          żądań p. Beger, a niezaprzeczalnie komorowski nalezy do osob raczej wygadanych i
          nigdy nie widzialam go w takim oslupieniu, a wydarzenia polityczne sledze i
          jestem na bieżąco..
          • amwaw Re: Teraz My i Renata Beger.... 27.09.06, 15:00
            ??
            To chyba nie oglądaliśmy tego samego programu.
            Komorowski MÓWIŁ, że jest ZSZOKOWANY i ZDRUZGOTANY natomiast na takiego
            absolutnie nie wyglądał.
            Tchórzewski BYŁ zszokowany i zdruzgotany.Aż mi go żal było..
            • isma Re: Teraz My i Renata Beger.... 27.09.06, 15:31
              Mam identyczne wrazenie. Tchorzewski kompletnie zapomnial jezyka w gebie,
              natomiast Komorowski odegral fantastycznego Katona.
              • a_pola Re: Teraz My i Renata Beger.... 27.09.06, 21:18
                tchorzewski rznal glupa, bo nie mial pojecisa co pwoiedziec, dopiero po
                wytycznych od prezia mogla sie wypowiedziec,a Komorowski byl oburzony
      • mama-nesika Re: Teraz My i Renata Beger.... 27.09.06, 10:47
        amwaw napisała:
        Nie wiem skąd to święte oburzenie PO które jeszcze
        > niedawno o stołkach równie otwarcie mówiło próbujac zawiązać koalicję z Pisem-
        > wszyscy widzieliśmy postulaty PO( rozdział stołków w Ministerstwie).

Ale akurat przy tworzeniu rządu walka o stołki jest czyms zrozumiałym. Tymbardziej, jesli dotyczy partii która przegrała minimalna różnicą...
      • jowita771 Re: Teraz My i Renata Beger.... 27.09.06, 11:13
        amwaw napisała:

> Przekupowanie stołkami to w polityce normalka.

tu się jeszcze mogę zgodzić

> Zupełnie inną sprawą jest fundusz na rzecz weksli posłów Samoobrony.

no właśnie, dlaczego wszyscy podatnicy mają kupować PISowi posłów? niech kupuje
        wyznawca PISu, ale do cholery, dlaczego ja mam płacić posłowi Samoobrony za
        przejście do PISu, skoro wyborcą PISu nie byłam i nie będę?
    • g0sik Re: Teraz My i Renata Beger.... 27.09.06, 09:50
      Nie mam złudzeń, że tylko Pis tak postępuje, ale cieszę się, że iobłuda tak
      szybko wyszła na jaw. Chcieli rozliczać wszystkich ze wszystkiego a szybko się
      okazało, że sami maja trupa w szafie...
      W świetle ostatnich wydarzeń ich hasło reklamowe ”PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ
      prosimy nie przeszkadzać” stało się czytelne i pozbawiło złudzeń wielu
      naiwnych.........Z niecierpliwością czekam na komentarz Pana K. Obstawiam, że
      powie iż o niczym nie wiedział, wyciągnie surowe konsekwencję i powoła komisję
      śledczą celem wyjaśnienia tej sprawy tongue_out

• monia145 Re: Teraz My i Renata Beger.... 27.09.06, 09:57
        ..i stwierdzi, że to destrukcyjne działanie jakiegoś bliżej nieokreślonego
        układu- PO plus Begerowa postanowili zniszczyć wzniosłe plany naprawy RPsmile
        • sowa_hu_hu Re: Teraz My i Renata Beger.... 27.09.06, 10:03
          wstyd... ciekawa jestem co na to ci którzy głosowali na PISuary...?
          • aleksandrynka Re: Teraz My i Renata Beger.... 27.09.06, 10:30
            no jak to co?
            Albo: w każdym stadzie znajdzie się czarna owca
            albo: poprzeinaczano fakty i to Beger proponowała szwindle a my chcieliśmy ją
            na tym złapać.
            smile))))

niezły ubaw wczoraj z mężem mieliśmy, mimo, że to taki trochę śmiech przez
            łzy... Ale co pozostało?

A że premier powie: o niczym nie wiedziałem blablabla to pewne, jakby inaczej?
            • malila Re: Teraz My i Renata Beger.... 27.09.06, 10:47
              Jak można było usłyszeć na specjalnej konferencji - to prowokacja.
              A nagrywanie rozmów posłów przy użyciu sprzętu służb specjalnych jest co
              najmniej nieestetyczne.
              • malila A teraz najważniejszą sprawą 27.09.06, 10:53
                będzie powołanie komisji śledczej w sprawie zastosowania technik służb
                specjalnych na terenie sejmu. Omatkozcórko...
        • wobbler Re: Teraz My i Renata Beger.... 27.09.06, 10:08
          PO raczej nie maczalo w tym palcow,mimo ze niewatpliwie im to na reke.Za tym
          stoi agentura SB-ecka i jej twor-Samabrona.To oni nie mogli dopuscic do
          jawnosci teczek i dekomunizacji,bo to bylaby ich zaglada.
          Praprzyczyna tej calej sytuacji jest okragly stol i gruba kreska
          Mazowieckiego.Dogadano sie wtedy z komuchami zamiast isc na ostro.Pewnie,ze
          polalaby sie krew,ale teraz byloby zupelnie inaczej.A tak to jeszcze wiele lat
          komunistyczne zombi beda sie utrzymywaly w strefie wplywow.A pozniej..?Nie
          bedzie zadnego pozniej tylko Bangladesz.
          • triss_merigold6 Powiedz mi plizzz 27.09.06, 10:11
            Jak się żyje mają taki obraz świata w głowie? Poczucie osaczenia i
            funkcjonowania w świecie układów, spisków i rządów ukrytych ONYCH musi być
            dotkliwe, nie?
            • wobbler Re: Powiedz mi plizzz 27.09.06, 10:19
              Skadze.Ja tym nie zyje,a tylko tak sie przygladam hobbystycznie.W gruncie
              rzeczy mam gdzies jaka jest czego przyczyna.Bardziej mnie interesuje jakie
              perspektywy rysuja sie na przyszlosc i jak moge sie w tym znalezc.
          • melka_x Re: Teraz My i Renata Beger.... 27.09.06, 10:20
            > Praprzyczyna tej calej sytuacji jest okragly stol i gruba kreska
            > Mazowieckiego.Dogadano sie wtedy z komuchami zamiast isc na ostro.Pewnie,ze
            > polalaby sie krew,ale teraz byloby zupelnie inaczej.

Mimo, że uważam, że nie trzeba się było trzymać ogrągłostołowych ustaleń, to
            takiego postawienia sprawy nie mogę zrozumieć. To terroryści uważają, że w imię
            lepszego jutra można przelewać krew.
          • alfama_1 Re: Teraz My i Renata Beger.... 27.09.06, 10:23
            Za tym
            > stoi agentura SB-ecka i jej twor-Samabrona.To oni nie mogli dopuscic do
            > jawnosci teczek i dekomunizacji,bo to bylaby ich zaglada.
            > Praprzyczyna tej calej sytuacji jest okragly stol i gruba kreska
            > Mazowieckiego.

Nie zapominajmy o cyklistach...
            • triss_merigold6 Re: Teraz My i Renata Beger.... 27.09.06, 10:31
              Podpowiadam:
              - Ałganow
              - Balcerowicz musi odejść (właściwie mógłby się facet tak podpisywać).P
              - masoni
              - jezuici
              - Żydzi
              - ONI (tu wstaw dowolne)
    • kosheen4 beger - zemsta leppera, heh n/t 27.09.06, 10:28

• mama-nesika jak ja ich wszystkich nienawidzę!!! 27.09.06, 10:38
      Patrzec juz nie moge po prostu na tego Gosiewskiego i całą resztę. Dziś w "kwarans po ósmej" zachowywał się tak, jakgdyby Pis wyszło z twarzą z całej tej sytuacji, bo suma sumarum stanowiska sekretarza stanu Renacie nie dało. I te jego aluzje - że ciekawe jaki opozycja stworzy rząd mniejszościowy, z PSL, SLD i Andrzejem Lepperem. Nosz kuźwa, a kto przez rok sie z Lepperem bratał?

Może i PO święte nie jest, ale przynajmniej jak cos będą pieprzyć, to powiem sobie - no, mam czego chciałam...

I za zmianą odrynacji tez jestem, bo przynajmniej wiadomo będzie kogo obarczac odpowiedzialnością za to całe szambo...A tak w imię przysłowia - sukces ma wielu ojców, tylko porażka jest sierotą.
    • g0sik Re: Teraz My i Renata Beger.... 27.09.06, 10:39
      I kto by pomyślał, że Renatka wyrośnie na bohaterkę narodową....Trochę kicha,
      ale za kilka lat może będą o niej pisać, że zmyła z siebie piętno fałszerza
      obalając IV RP...Ona pewnie od początku czuła, ze ma misje do spełnienia!
      • triss_merigold6 Re: Teraz My i Renata Beger.... 27.09.06, 10:50
        A tam kicha.DD Renia przaśna jest, jurna, zdrowa baba, intelektem nie powala
        ale cwaność chłopską ma - sól tej ziemi. PPP
        • monia145 Re: Teraz My i Renata Beger.... 27.09.06, 10:54
          I cóż mozna jej zarzucic, skoro ona taka kobieca- to nie instynkt polityczny ja
          popchnął do udziału w tej prowokacji- tylko zwykła kobieca ciekawośćsmile)))))
        • g0sik Re: Teraz My i Renata Beger.... 27.09.06, 10:57
          No i wychodzi na to, że niekoniecznie trzeba mieć coś w głowie - cwanym trzeba
          byćsmile Pewnie za bardzo się skupili na brakach intelektualnych Renaty...I tak
          oszust wydymał oszusta...
          • na4 Re: Teraz My i Renata Beger.... 27.09.06, 13:15
            ale jak nasz premier i prezydent wspanial potrafią się zachować w świetle
            zaistniałej sytuacji.
            Cudowne i przekonywujące tłumaczenie na konferencji prasowej powaliło mnie. Czy
            do kogoś to dotarło. Szczególnie użycie specjalistycznych środków stosowanych
            przez służby specjalne-podziałało na moją wyobraźnie. Cóż wszedzie czycha wróg
            kryj się kryj
            • chloe30 Re: Teraz My i Renata Beger.... 27.09.06, 13:21
              na4 napisała:

> ale jak nasz premier i prezydent wspanial potrafią się zachować w świetle
              > zaistniałej sytuacji.

Tak, siedza i sraczkę maja smile)
              • a-ronka dlaczego tu nie wypowiada się B.........71 ??? 27.09.06, 13:26
                wstyd,żal,nagły wyjazd.
                Przecież tak broniła,ich uczciwości,ich założeń programowych,opijała Lesia i
                Jarusia a teraz co?
                • triss_merigold6 Re: dlaczego tu nie wypowiada się B.........71 ?? 27.09.06, 13:41
                  Czekam niecierpliwie na wypowiedzi pań głosujących na PiS - Babki71 i Hancik.wink
                  Powinny być zachwycone i zbudowane wysokim morale prezentowanym przez ich
                  ulubionych piewców rewolucji moralnej.PPP
                  • hancik5 Re: dlaczego tu nie wypowiada się B.........71 ?? 27.09.06, 13:58
                    Ooo, dziękuję za łaskawą pamięć.

Pis i tak prezentuje dużo większe morale od Twojej ukochanej partii, ale Twoje
                    SLD-owskie sumienie oczywiście uległo już dawno daleko posuniętemu zaćmieniu w
                    tej dziedzinie.

PiS to aniołeczek w porównaniu z Twoimi idolami, to chyba dla każdego myślącego
                    człowieka nie ulega wątpliwości.
                    Co do PO, żałuję bardzo, że nie doszło do koalicji, bo PO nie wzbudza we mnie
                    tak negatywnych emocji. Uważam, że ma w swych szeregach gros wartościowych ludzi
                    , którzy mogliby dużo dobrego zdziałać.

A Pis podoba mi się niezmiennie najbardzie ze wszytskich ugrupowań, chociaż, nie
                    wszystko jest takie, jak bym tego chciała.
                    Pozdrawiam
                    • chloe30 Re: dlaczego tu nie wypowiada się B.........71 ?? 27.09.06, 14:02
                      hancik5 napisała:

> > Co do PO, żałuję bardzo, że nie doszło do koalicji,

I dzięki Ci Panie Boże!!

Niech sie PiS sam nurza w szambie, które stwarza.
                      Nie sądziłam że tacy jak Hancik istnieja, tracę wiare w ludzi.
                      • hancik5 Re: dlaczego tu nie wypowiada się B.........71 ?? 27.09.06, 14:15
                        No cóż, zmartwię Cie, znaczna większość mojej szeroko pojętej rodziny i
                        znajomych głosowała na PiS.
                        I nie jesteśmy bezrobotni, wśród nas wszyscy mają dobre studia i, co za tym
                        idzie, odpowiednią pozycję zawodową.

No i oczywiście jesteśmy rodziną inteligencką od kilku pokoleń....
                        No i oczywiście wszyscy jesteśmy wybitnie antykomunistyczni, ale to już inna
                        gadka...
                        • chloe30 Re: dlaczego tu nie wypowiada się B.........71 ?? 27.09.06, 14:19
                          Czy ja gdzieś wspomniałam o Twoim pochodzeniu/wykształceniu???????????

Jak widac nie ma to znaczenia. I tak można być glistą zaprzeczającą oczywistym
                          faktom - zresztą, przykład idzie z góry (vide dzisiejsze konferencje panów z
                          pisu)
                          • hancik5 Re: dlaczego tu nie wypowiada się B.........71 ?? 27.09.06, 14:27
                            Ty nie, ale przecież wiesz, co mówi się o wyborcach PiSu (niewykształceni,
                            bezrobotni, z małych miasteczek, itp, itd.)
                            Poza tym, szkoda mi czasu na dalsze dyskusje, wpadłam tu na chwilę, mam inne,
                            ciekawsze zajęcia. Tu na pewno zaraz zrobi się pyskówka...
                            Pozdrawiam
                        • sowa_hu_hu Re: dlaczego tu nie wypowiada się B.........71 ?? 27.09.06, 14:20
                          nie wiem jak komuś może sie podobać to co robi PIS...
                          mój ex też glosował na Pis ale teraz bije sie w piersi i załuje... potrafi sie
                          przyznać że zagłosował źle... a jak widze ludzi którzy widząc co sie dzieje
                          nadal bronią tych zmokniętych kaczek to uwierzyć nie moge...
                        • mami2 Re: dlaczego tu nie wypowiada się B.........71 ?? 27.09.06, 14:30
                          czy oni Wam robią "pranie mózgu" w tym PIS-ie?
                          • a-ronka Hancik i rodzina yteligencka:) 27.09.06, 16:37
                            ciekawa jestem jaki inteligentny,wykształcony człowiek dał się nabrać na te
                            bzdury pis i który inteligent głosował na tego "maluszka" w niemodnym
                            garniturku.
                            SLD to złodzieje tratata a pis i lpr to oszołomy co zachowują się niczym Castro
                            na Kubie.Wszyscy mają chodzić do kościoła i rodzić po 10 dzieci a cały podatek
                            idzie na rzecz rządu.Ot taka wizja kaczuszek i marysi.
                            A ten słynny OBIAT to rzeczywiście wykształcona osoba napisała w księdze
                            pamiątkowej.
                            Szkoda słów na rządy tych oszołomów i pseudoynteligentów.Za komuny tylu młodych
                            nie pognało na zachód za chlebem.
                            Zmieniam zdanie i idę na wybory bo nie chcę widzieć nikogo z pis i lpr w
                            przyszłym rządzie.
                            Oni powinni dostać dożywocie w zakładzie gdzie 99% skazanych
                            to.....homoseksualiścismile)))
                        • haganna Re: dlaczego tu nie wypowiada się B.........71 ?? 27.09.06, 17:29
                          Moja teściowa też jest wybitnie antykomunistyczna, ale wykształcenie i
                          odpowiednią pozycję zawodową zdobywała, a jakże, za komuny w ministerstwach i
                          sztandarowych uczelniach PRLu. Hipokryzja do kwadratu.
                          I mentalność z tamtego okresu jej została - uważa, że wszystko można
                          załatwić... pracę, wykształcenie.
                          Hancik, strasznie mi ją przypominasz wink.
                          • hancik5 Re: dlaczego tu nie wypowiada się B.........71 ?? 27.09.06, 19:33
                            Litości, co za głupoty gadasz dziewczyno ! Za komuny nikt z nas kariery nie
                            robił !!!
                            Hipokryzja w mojej rodzinie nie istnieje, ale w chciałybyście bardzo, aby tak było.
                            Nie znasz mnie wcale, a porównujesz do teściowej, weż się kobieto zastanów,
                            dziesięć razy pomyśl, zanim coś napiszesz...

• a-ronka Re: dlaczego tu nie wypowiada się B.........71 ?? 27.09.06, 20:06
                              hancik5 napisała:

> Litości, co za głupoty gadasz dziewczyno ! Za komuny nikt z nas kariery nie
                              > robił !!!
                              > Hipokryzja w mojej rodzinie nie istnieje, ale w chciałybyście bardzo, aby tak
                              b
                              > yło.
                              > Nie znasz mnie wcale, a porównujesz do teściowej, weż się kobieto zastanów,
                              > dziesięć razy pomyśl, zanim coś napiszesz...
                              >
                              O rany te słowa w wykonaniu hancik brzmią jak przemówienie kaczora albo
                              giertycha (małe literki bo nie mam dla nich szacunku).
                              Typowe pisowskie pieniactwo.

No cóż hancik masz mózg zaprasowany w kanciksmile)))))
                              Jednak odchodzi tam pranie mózgów bo normalny człowiek nie zapienia się tak na
                              krytykę czy odmienne zdanie.
                              Oj nie chciałbym być
                              koleżanką,synową,teściową,sąsiadką,podwładną,swatową,kochanką,utrzymanką i
                              córką takiego człowieka zapatrzonego w Ydealnego Prezydenta Wszystkich Pisiaków.
                • babka71 Re: dlaczego tu nie wypowiada się B.........71 ?? 28.09.06, 10:37
                  Nie mogę pisac Tajna narada w siedzibie PiS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • g0sik Re: Teraz My i Renata Beger.... 27.09.06, 13:30
      A Gosiewski coś mamrocze, ze to próba obrony układu i jak zwykle wina leży min
      po stronie PO. Tylko jak wytłumaczyć w tym udział sekretarz stanu w Kancelarii
      Premiera??? Tak się świnie kurczowo stołków trzymają i jeszcze bardziej
      kompromitują wmawiając naiwnym, że chcą dobrze i "W tej chwili najważniejsze
      jest (...), by utrzymał się rząd, który chce rzeczywistych zmian"...Noż kuźwa...
      • amwaw Re: Teraz My i Renata Beger.... 27.09.06, 14:58
        A jaka tak szczerze jest alternatywa?
        PO+SlD?
        PO+Samoobrona(ostatnio Tusk nie wykluczal więc może..może..)+PSL
        a może PO+SO+LPRwink

Szczerze mówiąc też czekam na wystapienie Jarka.
        Gosiewskiemu się nie dziwie- za jego czasów sytuacja z Beger byłaby nie do
        pomyslenia-Kuchciński z Lipińskim dali takiego czadu, ze czapki zrywa z głów...
        • paszczakowna1 alternatywa 27.09.06, 20:11
          W wersji optymistycznej, po nowych wyborach PO może mieć większość sejmową.
          Niestety, do odrzucenia weta prezydenckiego i tak będzie musiała się dogadywać z
          różnymi dziwnymi partyjkami tudzież SLD.

W wersji hurraoptymistycznej (na którą mam nadzieję, choć szanse niewielkie), w
          miarę normalna (lub z większym instynktem samozachowawczym) część PiS odszczepi
          się, i PO będzie mieć sensownego koalicjanta.

PiS już pokazał, że rządzić nie potrafi. PO by, IMHO, potrafiła, choć święci nie są.

Oczywiście, sytuacja gdy koalicja między PO i PiS jest praktycznie niemożliwa,
          jest chora - to są naturalni sojusznicy. Niestety, Kaczyńscy są do kompromisu
          psychicznie niezdolni, a pamięć mają jak słonie. Kto raz się im sprzeciwił, na
          zawsze będzie śmiertelnym wrogiem.
          • amwaw Re: alternatywa 27.09.06, 20:34
            Absolutnie się nie zgadzam na koalicję PO+Sld( i inne).
            Już wolę same PO.

Proszę, nie mów o "pamięci jak słonie" bo to cytat z Agaty Ch....wink
            • paszczakowna1 Re: alternatywa 27.09.06, 22:21
              > Proszę, nie mów o "pamięci jak słonie" bo to cytat z Agaty Ch....wink

Nie z Agathy Christie, ale zgadzam się, że anglicyzm. Ona odniosła się w swoim
              tytule do znanego powiedzenia, mającego chyba źródło w jakimś opowiadaniu Kiplinga.

Ad meritum, po ostatniej wypowiedzi J. Kaczyńskiego, przestaję chcieć koalicji
              PO-PiS. Kaczyński ściąga PiS w takie bagno moralne, że wstyd będzie w miarę
              uczciwym ludziom mieć z nimi do czynienia. (Całkiem jak z SLD.) Jeśli on uważa,
              że kupowanie posłów z innej partii jest OK (pomijam już nawet jakich posłów i z
              jakiej partii, choć to też bagno potworne), to ja nie mam więcej pytań.
    • joasia1234 Re: Teraz My i Renata Beger.... 27.09.06, 13:31
      a ja nie wierzę, że Lepper nic o tym nie wiedział. Myślę, że pięknie zemścił
      się na PIS-iesmile To chyba jedyna dobra rzecz, jaką samoobrona zrobiłasmile tylko
      obawiam się, że jak wszystkie afery i ta za parę dni zejdzie na plan dalszy i
      wszystko wróci do "normy" w wydaniu IV RP...
    • mami2 Pod Sejm idziecie? 27.09.06, 15:26

• g0sik Re: Pod Sejm idziecie? 27.09.06, 15:36
        Może i pójdę ale namiotu brała nie będę - lubię wygodę i nie uśmiecha mi się do
        końca kadencji koczować pod sejmemsmile)) Nie mam niestety złudzeń, że ten rząd
        dobrowolnie poda się do dymisji....
    • morgen_stern Re: Teraz My i Renata Beger.... 27.09.06, 15:50
      Nie będę już dopisywała komentarzy do zaistniałej sytuacji, bo już chyba
      wszystko zostało napisane smile
      Na 100% idziemy z Chłopem na demonstrację PO-wską 7 października. Jeśli utworzy
      się jakiś spontan wcześniej, również.
      Nie możemy pozwolić na robienie z nas idiotów, a to właśnie robią pisiaki.
      Wierzę, że trochę jednak ludzie zmądrzeli i nie dadzą się nabrać na te gadki
      rodem z PRL-u...
      A Ty, hancik, taka antykomunistyczna jesteś - nie widzisz, że to właśnie jest
      partia socjalistyczna? Posługuje się tymi samymi hasłami, retoryką, sposobem
      myślenia i pomysłami na gospodarkę... Trzeba być naprawdę zaślepionym, żeby
      tego nie widzieć! Przecież to czysty PRL! Ech, ludzie, kiedy wy zmądrzejecie,
      ile jeszcze lat trzeba....
      • triss_merigold6 Re: Teraz My i Renata Beger.... 27.09.06, 15:55
        O pardon, między komunizmem a socjalizmem w rozmaitych wersjach jest przepaść
        ideowa od czasow Bernsztajna. Spokojnie można być antykomunistycznym
        socjaldemokratą.
        Swoją drogą fascynuje mnie co trzeba mieć w głowie żeby posiadając wyższe
        wykształcenie oddać głos na tych akurat braci bliźniaków...
        • morgen_stern Re: Teraz My i Renata Beger.... 27.09.06, 16:03
          O, mnie też to fascynuje! smile
          Mój szef dziś stwierdził, że ludzie popierający twardo PiS (zwłaszcza po
          ostatnich wydarzeniach) mają nie po kolei w głowie, bo w miarę inteligentny i
          zdrowo myślący człowiek nie jest w stanie przyklaskiwac ich chorym teoriom...
          • triss_merigold6 Re: Teraz My i Renata Beger.... 27.09.06, 16:14
            Przede wszystkim posiadanie i korzystanie z inteligencji wyklucza możliwość
            akceptowania spiskowych teorii dziejów ergo zwolennicy tezy, że wszystkim
            kieruje niewidzialny układ nie są inteligentni.
            Zresztą IMO bycie fanem twardej prawicy światopoglądowej i zarazem człowiekiem
            inteligentnym jest niemozliwe.
            • amwaw Re: Teraz My i Renata Beger.... 27.09.06, 16:17
              > Zresztą IMO bycie fanem twardej prawicy światopoglądowej i zarazem człowiekiem
              > inteligentnym jest niemozliwe.
              Możliwe, natomiast IMHO szufladkowanie ludzi, brak szerszego spojrzenia poza
              czubek swojego nosa, ocenianie pt "wszyscy którzy sie nie zgadzaja z moją opinią
              są głupi" już nie.
              • chloe30 Re: Teraz My i Renata Beger.... 27.09.06, 16:21
                amwaw napisała:

> > Możliwe, natomiast IMHO szufladkowanie ludzi, brak szerszego spojrzenia poza
                > czubek swojego nosa, ocenianie pt "wszyscy którzy sie nie zgadzaja z moją
                opini
                > ą
                > są głupi" już nie.

Ale to nie chodzi o przytakiwanie czyimkolwiek opiniom.
                Chodzi o tych, którzy ida w zaparte - czego by PiS nie zrobił i tak na oczy nie
                przejrza.
                • amwaw Re: Teraz My i Renata Beger.... 27.09.06, 16:27
                  Gdyby teza była "> Zresztą IMO bycie fanem jakiegoś ugrupowania czego by nie zrobił
                  i zarazem człowiekiem
                  > inteligentnym jest niemozliwe."
                  Wtedy miałabyś rację.
                  Tu teza była inna "bycie fanem twardej prawicy".
                  • triss_merigold6 Re: Teraz My i Renata Beger.... 27.09.06, 16:29
                    Bo bycie fanem twadrej prawicy wyklucza myslenie, niestety.wink samodzielne
                    myślenie.P
                    • amwaw Re: Teraz My i Renata Beger.... 27.09.06, 16:35
                      Powtórze:
                      " Jeżeli wg Ciebie to jest dyskusja
                      to jesteś jeszcze większą fanatyczką niż Ci których posądzasz o fanatyzm."
                      Absolutne nie przyjmowane arumentów, absolutna nieumiejętność prowadzenia dyskusji.
                      Uznawanie wszystkich którzy mają inne niż Ty poglądy za gorszych. Z definicji-
                      bo nie zgadzaja sie z Toba.
                      To ja już wolę chyba fanów "twardej prawicy"- oni za niezgadzanie się ze swoimi
                      poglądami nie wieszają( chyba?) za jaja.
              • morgen_stern Re: Teraz My i Renata Beger.... 27.09.06, 16:21
                Widzę, że niewiele zrozumiałaś z tego, co pisała triss...
              • triss_merigold6 Re: Teraz My i Renata Beger.... 27.09.06, 16:22
                Twardą prawicę (jak każdy fanatyzm) charakteryzuje absolutna niemożność
                dyskutowania.wink Podkreślam światopoglądową, taką co to rodzina, tradycja,
                hierarchia, postawy autorytarne, Biblia w ręku, kara śmierci i militaryzm -
                człowiek zdolny do intelektualnej refleksji nie może łykać takich poglądów i
                przyjmować za swoje.
                • amwaw Re: Teraz My i Renata Beger.... 27.09.06, 16:32
                  Widzisz "twarda prawica" w tym tłumaczeniu "rodzina, tradycja, hierarhia"biblia
                  w ręku, kara śmierci" to nie "łykanie" poglądów i "przyjmowanie za
                  swoje".Niektórzy takie poglądy po prostu mają. I mają do tego święte i
                  niezbywalne prawo. Podobnie jak Ty masz prawo do innych poglądów.
                  Tyle, że Ty jako nie-prawica zamiast z poglądami dyskutować określasz je jako
                  wynik braku inteligencji, braku wykształcenia. Jeżeli wg Ciebie to jest dyskusja
                  to jesteś jeszcze większą fanatyczką niż Ci których posądzasz o fanatyzm.
                  • morgen_stern Re: Teraz My i Renata Beger.... 27.09.06, 16:35
                    Ale nadal popierasz tę partię? Nadal uważasz ich za uczciwych ludzi? Co to
                    zniszczą wszelkie układy, oczyszczą stajnię Augiasza itd? Nikt nie każe Ci
                    wypierac się swoich poglądów, tylko bój sie Boga, dziewczyno, zobacz, kogo Ty
                    popierasz...
                    • amwaw Re: Teraz My i Renata Beger.... 27.09.06, 16:41
                      Po pierwsze- mowa o "twardej prawicy".
                      Twarda prawica to nie PiS a LPR.
                      Po drugie- ja czekam na wytłumaczenie kwestii weksli. Jest to dla mnie rzecza
                      kluczową o której chciałabym cos usłyszeć.
                      Przekupstwo stołkami to dla mnie ani uczciwość ani nieuczciwość to dla mnie
                      norma w polityce, niesmaczna ale norma.
                      Kwestia Begerowej natomiast to dla mnie głupota- czysty debilizm i głupota
                      Lipińskiego.
                      No cóż- Jarek tak czy siak ma za swoje- myślał, że można nurzać się w g.wnie i
                      się nie ubrudzić(koalicja z Samoobroną), a tu szok -nie można..Lepsze, że kilka
                      dni temu Donek nie wykluczał po wyborach koalicji z SO( Co z ta Polską)...jessuu..
                • marta.kunc Re: Teraz My i Renata Beger.... 27.09.06, 16:33
                  tak triss, bo intelektualna refleksja to takie lewackie jest big_grinDD
                  nie twierdze, ze sld morale mialo wieksze, ale przynajmniej knuli z glowa...
                  w tej sytuacji nalezy plakac rowniez nad kompletnym skretynieniem.
                  • g0sik Re: Teraz My i Renata Beger.... 27.09.06, 16:35
                    No i kościółkowi nie byli. A Ci robią nas w wuja z pieśnią na ustach...
                    • chloe30 Re: Teraz My i Renata Beger.... 27.09.06, 16:39
                      g0sik napisała:

> No i kościółkowi nie byli. A Ci robią nas w wuja z pieśnią na ustach...

I krzyżem wysoko uniesionym....
                      • marta.kunc Re: Teraz My i Renata Beger.... 27.09.06, 16:41
                        chloe co ty pieprzysz?!!! jakim wysoko?!!! chyba jakby szczudla mieli, to
                        moooooze...
                        • chloe30 Re: Teraz My i Renata Beger.... 27.09.06, 16:43
                          marta.kunc napisała:

> chloe co ty pieprzysz?!!! jakim wysoko?!!! chyba jakby szczudla mieli, to
                          > moooooze...

Wierny koalicjant Giertych im pomaga dźwigając na ramionach big_grinDDDDDDDD
                          • marta.kunc Re: Teraz My i Renata Beger.... 27.09.06, 16:48
                            nie nie nie!!! to jeszcze inaczej. jaroslaw na szczudlach a roman na krzyzu.
                            toz bardziej swietego nie uswiadczysz...a za nimi lech z obledem w oczach i
                            piesnia na ustach: w polske idziemy.... ot, daleko nie zaszli bo endrju ustawil
                            blokade big_grinDDDDD
                            • chloe30 Re: Teraz My i Renata Beger.... 27.09.06, 16:49
                              marta.kunc napisała:

> ...a za nimi lech z obledem w oczach i
                              > piesnia na ustach: w polske idziemy....

Kobieto w Wolske!!!!!!!! W wolske idziemy tongue_outPPPPPP
                              • marta.kunc Re: Teraz My i Renata Beger.... 27.09.06, 16:58
                                jezu to ja nie w temacie jestem. w tym uk to juz najwiekszych niusow nie
                                podaja, ze sie nowe panstwo zawiazalo....dzieki bogu jest jeszcze internet...
                                no tak, to wiele wyjasnia...a to WOLSKA wlasnie...
                    • marta.kunc Re: Teraz My i Renata Beger.... 27.09.06, 16:40
                      no wiesz!!!!!!! przeciez swiatynia opatrznosci bozej to najwazniejsza i
                      najpilniejsza pozycja budzetowa!!!!
                      naprawde nie rozumiem jak mozna sie na to oburzac.... jaroslaw ma plan dot.
                      swego zycia posmiertnego:celibat,wklad finansowy... niechybnie liczy na
                      beatyfikacje... w zaslepieniu uznal, iz cel USWIECA srodki big_grinDDD
    • niusianiusia nie wierzę!!!!!!!! 27.09.06, 16:54
      Słucham TVN 24 i jestem pzrerazona, pis postępuje jak komuna po wojnie,
      oskarżaja wszystkich i wszystko, kurczę, oni maja nas wszystkich za durni...
      Jeden nieomylny Pis i dookoła sami wrogowie @$#%#%#^%^%@@@!!!!! k....mać.
      zamach na rząd!
    • oxygen100 Re: Teraz My i Renata Beger.... 27.09.06, 18:59
      juz za godzine chwila prawdy w wydaniu pisiorow. Pan Prezydent przemowi.
      • alfama_1 Re: Teraz My i Renata Beger.... 27.09.06, 19:06
        Jestem podekscytowana jak w 89 roku. Obym nie spadła dotkliwie na tyłek.
        • oxygen100 Re: Teraz My i Renata Beger.... 27.09.06, 19:12
          na wszelki wypadek podloz poduszketongue_out
    • mbwj88 Re: Teraz My i Renata Beger.... 27.09.06, 20:16
      próby ułożenia się nawet z RB oznaczają wielką determinację
      RB bohaterką
      ale jaja
    • g0sik Re: Teraz My i Renata Beger.... 27.09.06, 21:35
      Jest gorzej niż myślałam…
      "Mamy powody do dumy, mają powody do dumy ci, którzy głosowali na PiS"

Noż kuźwa z czego tu być dumnym?
      • triss_merigold6 DDD 27.09.06, 21:38
        Słuchałam orendzia, a jakże.wink Układ, spisek, kłody pod nogi, prowokacja,
        metody służb, sprzęt służb, powtorka z odwołania rządu śpioszka Olszewskiego...
        proponuję lekturę pozycji "Paranoja polityczna" - b. pouczająca.
        Jednego nie wiem: czy mają do tego stopnia kaszkę w głowach czy są cyniczni?
        Wierchuszka PiS oczywiście.
        • iwoniaw Oczywiście, że cyniczni 27.09.06, 21:41
          Wierzysz, że by się uchowali wśród Wiadomo Jakiej Reszty, gdyby to było serio,
          co mówią? Nie wspominając juz o schizofrenii...

"Trzeba dać napis, żeby wpuszczać tylko w krawatach. Klient w krawacie jest
          mniej awanturujący."
          • triss_merigold6 Re: Oczywiście, że cyniczni 27.09.06, 21:49
            Niestety właśnie nie jestem tego pewna. Co do niektorych nie mam żadnych
            wątpliwości, że pod kopułą hodują autentycznego, potężnego świra.
            Sądzę, że mieszanka kompleksow, urazów, frustracji, poczucia odrzucenia +
            megalomania i gigantyczne ambicje dają właśnie taki efekt jak u najważniejszych
            w państwie braci. Jest to czysta, rasowa paranoja na tle polityki.
            • iwoniaw Świr nie wyklucza cynizmu 27.09.06, 22:17
              - w wielu przypadkach potrafi za to doskonale (w mniemaniu świrującego cynika)
              ów cynizm wypierać, nazywać innym słowem lub usprawiedliwiać.
              • triss_merigold6 Re: Świr nie wyklucza cynizmu 27.09.06, 22:19
                Nie wyklucza, bo zakłada, że ma MISJĘ. A misja usprawiedliwia i uprawomacnia
                wszystkie środki. Fanatyzm znaczy się to jest. Tyż nieuleczalne.
                • iwoniaw Do jakich organów zatem należy wnosić 27.09.06, 22:25
                  o ubezwłasnowolnienie? Najpierw prezydent nie wie, co podpisuje i się ordery
                  nadają same, potem trzeba ratować nieszczęśników podstępem wmanewrowanych w
                  bycie w innym klubie niż PiS, no i ta paranoja ogólna, za którą też pewnie stoi
                  UKŁAD... Czy istnieją jakieś przepisy na taką okoliczność?
                  • triss_merigold6 Re: Do jakich organów zatem należy wnosić 27.09.06, 22:31
                    Nie ma.smile Rynek (wyborcy) powinien ich zweryfikować teoretycznie. No, parę
                    instytucji kontroli prawa jest. Też teoretycznie. IMO najlepszym instrumentem
                    są prywatne media, pod warunkiem, że system medialny nie jest oligopolem.
                    Ubezwłasnowolnić klienta nie jest tak łatwo.D
                    • iwoniaw No, rynek to ich nie zweryfikuje dopóki 27.09.06, 23:09
                      będą mieli jeszcze z kogo ściągać podatki na becikowe i inne socjalsolidarne
                      pomysły. Gdzie ja żyję?!
                    • melka_x media 28.09.06, 12:48
                      > IMO najlepszym instrumentem
                      > są prywatne media, pod warunkiem, że system medialny nie jest oligopolem.

Gwoli ścisłości; w żadnym rozwiniętym kraju, ani półrozwiniętym jak my, (ani
                      podejrzewam żadnym innym) nie ma rynku medialnego, który nie byłby oligopolem
                      (wyłączając monopole). Co oczywiście nie oznacza, że pisowcy nie mają manii
                      prześladowczejwink)), która mediów nie omija.
          • ula_max napiszę krótko ... 28.09.06, 09:46
            ... a nie mówiłam!!!!! Już rok temu pisałam ze beda jaja... i są!
            • a_pola Re: napiszę krótko ... 28.09.06, 10:08
              to jest po prostu dramat! obsesje i paranoje to się leczy, dlaczego to do ludzi
              nie dociera...czasem chce mi sie wyć z bezsilnosci jak widze co sie dzieje w
              kaczylandziesad
    • g0sik Re: Teraz My i Renata Beger.... 27.09.06, 21:54
      Najbardziej charakterystyczna cecha tej parti to zbiorowa fobia na punkcie
      UKŁADU....
      • triss_merigold6 Re: Teraz My i Renata Beger.... 27.09.06, 22:02
        I to właśnie świadczy o poważnej paranoi. Są konsekwentni w paranoi i paranoi
        podporządkowują wszystkie działania polityczne. Jest to zjawisko znane
        politologom aczkolwiek nieuleczalne.
        Osobiście jako politolog ze specjalizacją z marketingu politycznego i
        propagandy mam dziką radochę obserwując kliniczne studium przypadku.wink
        • babka71 Re: Teraz My i Renata Beger.... 27.09.06, 22:08
          triss poplątałaś się w tym politycznym marketingu politycznym z propagandy
          politycznej za duzo Lenina i Marksa!!
          nieuleczalne jest zaślepienie na lewo ale to da się leczyć wystarczy czosnek!!!
          lub na dwa miesiące Sybir lub Białoruś ....
          jak się komus nie podoba to tylko 200 km od Warszawy do Minska na Białorusi
          zapraszam triss
          • triss_merigold6 Re: Teraz My i Renata Beger.... 27.09.06, 22:12
            Marketing polityczny jest wynalazkiem amerykańskim akurat. Propaganda była i
            jest stosowana w różnych formach przez wszystkie reżimy polityczne aczkolwiek
            pierwsza była instytucja kościelna, która została powołana do krzewienia wiary
            na misjach. Pierwsze instytucje (wojskowe) były powoływane przez Anglików,
            Amerykanów i Francuzów w czasie I wojny światowej.wink
            Babka, nie kompromituj się brakiem wiedzy.D Ale w sumie czego wymagać od kogoś
            po maturze tylko...
            Osobiście nie sympatyzuję z komunizmem w żadnym wydaniu (ani radzieckim, ani
            cinskim, ani albańskim).
            • babka71 Re: Teraz My i Renata Beger.... 28.09.06, 10:07
              triss nie darzę Cię zbytnią sympatią, ale czytam co wypisujesz..więc powiedz Mi
              na jakiej podstawie uważasz, ze mam maturę???
              mam skończone 7 klas szkoły podstawowej he he ...
              o dyplomie UW nie wspominam przecież to wstyd...i hańba
    • babka71 Re: Teraz My i Renata Beger.... 27.09.06, 22:02
      Mówcie co chcecie, ale tej Begerowej k%###owej nie wierze!!!!!!!!!!!!!
      Widzę jej grzywkę ala lata 80-te ...postoje i poczekam Ziobro zrobi z nią
      porządek...Amen PiS do Boju!!!!!!!!!
      • triss_merigold6 Re: Teraz My i Renata Beger.... 27.09.06, 22:08
        Nie musisz jej wierzyć. Andrju się refleksem wykazał i pięknie, z rozmachu
        przykopał PiS-owi.
        Co do urody, jak cenisz posłankę Sobecką, aktualnego (buhaha) rzecznika praw
        dziecka? Begerowa to przy niej laska nie z tej ziemi.wink
      • paszczakowna1 Re: Teraz My i Renata Beger.... 27.09.06, 22:10
        W co nie wierzysz? Bo ja nie widze jak tu wiarygodność Beger może wpłynąc na
        cokolwiek - dowody są na taśmie, i nikt faktom nie przeczy.

A ci, co twierdzą, że takie kupowanie posłów to rzecz "normalna" dowodzą, że
        pojecia o demokracji parlamentarnej nie mają.
      • alfama_1 Re: Teraz My i Renata Beger.... 27.09.06, 22:13
        > Widzę jej grzywkę ala lata 80-te ...postoje i poczekam Ziobro zrobi z nią
        > porządek...

Obetnie jej grzywkę maszynką?
        • phantomka Re: Teraz My i Renata Beger.... 27.09.06, 23:11
          Pisowcy powinni zostac poddani przymusowemu badaniu psychiatrycznemu - takie
          teorie spiskowe rodza sie tylko w chorych umyslach.
          Ja juz pomijam cala wczorajsza afere, ale ciagle nie moge wyjsc z szoku nad
          tym, jak mozna popierac osoby o zapedach antysemickich, nacjonalistycznych,
          ksenofobicznych - to wszystko prezentuje nie tylko LPR, ale niestety rowniez
          PiS. Czy wszyscy, ktorzy glosowali za pisowcami maja tego typu poglady?
          • triss_merigold6 Re: Teraz My i Renata Beger.... 27.09.06, 23:14
            Pewnie nie wszyscy. Część wyborców PiS jest zwyczajnie, banalnie wręcz głupia.wink
            • morgen_stern Re: Teraz My i Renata Beger.... 28.09.06, 09:09
              Triss, niechże Ci uścisnę prawicę, dzięki za te komentarze smile

A babce dziękuję za zaprezentowanie nam sposobu myślenia zwolenników PiS, to
              było bardzo pouczające! Przynajmniej było wiadomo, o jakim rodzaju zaślepienia
              i niemożności wyciągania wniosków mowa smile)))
              • funiak1 przemówienie premiera 28.09.06, 09:37
                ten facet ma jaką obsesje dookoła wszyscy szpiegują, knują, otacza go szara
                sieć, układ wrogie siły itp. Wybaczcie, ale mam wrażenie, że są to objawy
                niezbyt zdrowe. Ogladając wczorajsze przemówienie miałam wrażenie, że mogło być
                nagrane tydzień, miesiąc, rok temu żadnych konkretów dot. sprawy z posłanką
                Beger. I do tego nowa postać tragedii Kassandra w postaci WIELKIEGO ANALITYKA
                co wszystko przewidział ... A tu PIS niestety się nie popisało znając
                przyszłość nic nie zrobiło z tym, żeby wcześniej ujawić intrygi i knowania ...

• malomi Re: przemówienie premiera 28.09.06, 09:45
                  A nie uważacie, że to może być kwestia kompleksów?
                  Członkowie Pis charakteryzują się wyglądem, musicie przyznać.
                  Jak ktoś całe życie musiał się zmagać z kompleksami, to osiągając szczyt swoich
                  możliwości, będzie bronił swojej pozycji za wszelką cenę. Z kompleksów wynika
                  też mania prześladowcza - ten na mnie krzywo patrzy, ten na pewno mnie śledzi,
                  ten mi się przygląda.
                  Tylko szkoda, że leczą się kosztem Polski.
                • polaola Czy gdzies w necie jest wczorajsze przemowienie 28.09.06, 10:15
                  Kaczynskiego ? Jestem zs granica i nie moglam tego na zywca ogladac. Czy jest
                  gdzies film albo sam text ?
                  Bede wdzieczna za link.
      • a-ronka PIS do gnoju!!! 28.09.06, 09:41
        do boju to niech kto inny idzie bo pisiorki dały plamę i skompromitowały się.
        Ziobro to niech zrobi porządek z tymi plujcami kaczkami i kurduplem gosiewskim.
        Cały pis o jedna banda pomylonych,opluwających wszystko czubków.

Teściowa zagłosowała na ten syf i uciekła do Stanów teraz pewnie i synowa
        dołączy.Bo tak najłatwiej:zagłosować na oszołomów i uciec później z podkulonym
        ogonem.
    • kalinkaagata Re: Teraz My i Renata Beger.... 28.09.06, 12:38
      Od razu zaznaczam, że nie lubie "Pani kur..ki w oczach", co to lubi sex jak koń
      owies , ale...
      Śmiac mi się chciało, jak PIS obrzuca ja błotem mówiąc, że to prowokacja, i, że
      czego mozna się spodziewać po osobie z tyloma rozprawami, ble moralnie itp, he
      he
      to ja się pytam po jakiego CZORTA te pisiaki-psiaki vel kwa-kwa chciały taką
      osobę w swoich szeregach?
      Mój Boże robią z siebie jeszcze wiekszych idiotów
    • iwoniaw Tak czytam was i doniesienia prasowe i zastanawiam 28.09.06, 12:49
      się, czemu wszyscy skupiają się na tym, co za stanowisko chciała pani B.? Widać
      linia "obrony" PiS jest b. skuteczna, skoro udało im się wmówić wszystkim, że
      chodzi głównie o negocjacje personalne i to, ile są w stanie dać takiej R.B.,
      która zgodnie z hasłami głoszonymi przez Kaczyńskich w kampanii powinna
      siedzieć, tyle że nie w ławach sejmowych...

Zatem - czy tylko ja słyszałam fragment o propozycji zdefraudowania funduszy
      sejmowych (czyli publicznych) celem zdjęcia ew. obciążeń finansowych z posłów SO
      w przypadku ich przyłączenia do PiS? Jeśli to nie jest korupcja i złodziejstwo w
      jednym (bo nawet ze swoich nie chcą tych łapówek płacić), to co to jest?!
      • a_pola Re: Tak czytam was i doniesienia prasowe i zastan 28.09.06, 12:53
        racja, i nikt niezauwaza, ze to niebyly negocjacje koalicyjne tylko podkupowanie
        poslow innej partii, z wyrokami czy bez , wszystko jedno byleby nasze na
        wierzchu zostalo... obrzydliwosc!
        • kalinkaagata i znowu zostalismy przez psiaków wystawieni na.... 28.09.06, 13:03
          posmiewisko...
          wiadomosci.onet.pl/1410025,12,item.html
        • kalinkaagata enada co mówi Kurski 28.09.06, 13:14
          wiadomosci.onet.pl/1410051,11,item.html
          • iwoniaw to nie żenada, to głupota 28.09.06, 13:52
            Prowokacja? Ano prowokacja. Na którą Prawi i Sprawiedliwi _dali_ _się_ _złapać_,
            czyli prowokacja skuteczna.
            Dziennikarze _prywatnego_ tvn "zmówili" się z politkami opozycji? Być może.
            Chcieli zrobić "gorący" program i się im udało. Czy mają jakiś obowiązek
            wspierać ekipę rządzącą, bez względu w dodatku na fakt, co ta ekipa wyczynia? To
            przypomina mi płacze pt. "wstrętna opozycja śmie głosować przeciw rządowym
            projektom i głośno je krytykować" - no ludzie, słownik polecam na początek i
            zapoznanie się ze znaczeniem podstawowych określeń, których się używa...

Dziwę się, bardzo się dziwię, że nikt nie mówi tego głośno. Ekipa rządząca
            plecie bzdury, a opozycja, zamiast je punktować na forum publicznym, daje się
            wpuszczać w dyskusje "czy negocjacje koalicyjne mogą wyglądać inaczej"...

Niestety, Kurski może sobie pozwolić na takie niedopracowane i beznadziejne
            wystąpienia, bo PO i cała reszta partyjek wcale nie potrafią wykorzystywać
            sytuacji. Dlatego przeraża mnie fakt, że PO ma być jedyną alernatywą dla PiS w
            najbliższych wyborach. Zyskać na tym może tylko Samoobrona i z tego powodu akcję
            Renaty B. i jej pryncypała (który - słusznie i taktycznie - o niczym nie
            wiedział) uważam za nader skuteczną. Oni się szybko uczą, a "elity" wbite w
            nieuzasadnione poczucie wyższości tego tak szybko nie nadgonią. Co mnie nie
            cieszy uncertain
    • monia145 I czyja to wina????????? 28.09.06, 13:44
      ...według miłościwie nam panującego Lecha Kaczyńskiego, oczywiście cała rozróba
      jest wina ......MEDIÓW!!!!!!!!!!!!To oni psuja demokrację. To oni osaczyli rząd
      i nie dostrzegaja, że mijający rok rządów Pisiaków nalezy zaliczyc do
      najbardziej udanych dla Polski od 1989 roku( HAHAHAHAHAHA!!!!!!!!).
    • g0sik Re: Teraz My i Renata Beger.... 28.09.06, 15:34
      "Prawda jest taka, że poprzedni rok był dla Polski dobry, wręcz najlepszy od
      1989 roku" - mówił prezydent.

???? Może ktoś pomoże?
      • a_pola Re: Teraz My i Renata Beger.... 28.09.06, 15:59
        Ty, a to nie byl premier???
        • monia145 Re: Teraz My i Renata Beger.... 28.09.06, 16:00
          Nie, to prezydentsmile
          • a_pola Re: Teraz My i Renata Beger.... 28.09.06, 16:02
            kurcze, a juz myslalam ,ze rozrozniam...
      • a_pola dodac chcialam tylko jedno 28.09.06, 16:01
        jak to Gronkiewicz -Waltz powiedziala " PiS zaczyna, a Platformy wina!!!
      • triss_merigold6 Re: Teraz My i Renata Beger.... 28.09.06, 16:03
        Nie neguję, że był niezły gospodarczo (rok) tyle, że to nie jest zasługą PiS-u.
        Pomoc mogłby psychiatra. Cierpliwy, ojcowski psychiatra i terapia przez np.
        malowanie na szkle albo garncarstwo.
        • a_pola Re: Teraz My i Renata Beger.... 28.09.06, 16:05
          ostatnio czytalam,ze decoupage bardzo wyciszasmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka