Dodaj do ulubionych

Czy to duże zużucie wody (rozliczenie 3 miesięczne

02.10.06, 13:30
zima woda 9 m
ciepla woda 4
2 os. dorosle i roczne dziecko, maz mowi ze duzo?
Obserwuj wątek
    • anika291 Re: Czy to duże zużucie wody (rozliczenie 3 miesi 02.10.06, 13:34
      Duże>? Chciałabym aby u nas takie byłosmile
      Skład ten sam: małżeństwo z rocznym dzieckiem, średnie zuzycie miesięczne:
      5 metrów zimnej wody,+ 4-5 metrów ciepłej.
      Pozdrawiam
      Anika
      • mathiola Re: Czy to duże zużucie wody (rozliczenie 3 miesi 02.10.06, 13:37
        > Duże>? Chciałabym aby u nas takie byłosmile

eeee.... nie wiem czy dobrze widze, ale chyba masz mniej niz Bikini???
        • anika291 Re: Czy to duże zużucie wody (rozliczenie 3 miesi 02.10.06, 13:41
          bikini napisała o rozliczeniu 3 miesięcznym, ja rozumiem że to wynik za 3
          miesiące, a więc do podziału na 3.

moje dane to zużycie miesięczne

Anika
          • mathiola Aaaaaaa, nie doczytalam! 02.10.06, 16:47
            To jak za 3 miesiace, to faktycznie - tez bym chciala dostac taki rachunek smile))
    • mathiola Re: Czy to duże zużucie wody (rozliczenie 3 miesi 02.10.06, 13:35
      no, sporo.
      Wzielam dwa rachunki - jeden sprzed narodzin blizniakow (czyli ja, maz i nasz 4-
      latek) - zimna woda 7,4, ciepla woda 3,3. U sasiadow zawsze wychodzi duzo
      mniej, nie wiem czy sie nie myja, czy my jestesmy rozrzutni.
      Drugi rachunek - z okresu kiedy juz maluchy byly na swiecie - zimna woda - 10,1
      m, ciepla woda - 5,1. To dopiero wynik sad
    • zaneta11113 Re: Czy to duże zużucie wody (rozliczenie 3 miesi 02.10.06, 15:34
      Hmm
      Moje rozliczenie jakoś dwa dni temu był spisywać licznik i za 3 miesiące mamy
      22 kubiki.
      Wydaje mi się że bardzo dużo.Są dwie osoby dorosłe i małe dziecko 6 mies.
      Licznik nowy
    • iwoniaw Wcale nie duże 02.10.06, 15:41
      My (2 dorosłych + 1 dziecko) zużywamy ok. 7 m3 wody miesięcznie (za 3 m-ce
      wychodzi ok. 21m3). U Was wychodzi niecałe 5 m3, myślę, że to wcale nie dużo. My
      też nie lejemy wody hektolitrami, myjemy się codziennie, gotujemy w domu, pranie
      przy dwulatku - wiadomo, b. często. Niech mąż sobie policzy, ile wodu zużywa do
      własnych kąpieli, ile wody bierze pralka, ile potrzeba od zmywania etc. i niech
      przestanie wydziwiać.
      • bikini222 Re: Wcale nie duże 02.10.06, 15:50
        Macie rację ze nie duże. Tylko ze mężulek dziwi sie ze mamy nowoczesna pralkę i
        tyle wody, prysznic bierzemy codziennie i kapiel dziecka z gotowaniem tez
        codziennie .Zdziwiony wielce ze cale dnie pracuje do 18 i co ja z wodą robie;-
        ))
        • iwoniaw hehe 02.10.06, 15:58
          - to mu każ policzyć, ile tej wody na jego prysznic idzie. No wiesz, prędkość
          przepływu wody, czas brania prysznica i niech chłopina uczciwie policzy wink W
          instrukcji pralki to juz pewnie podane wprost, ile wody bierze na dany program,
          niech sobie to pododaje. No i może mu pokaż ile to jesst np. 10 l - wcale nie
          takie znów duże wiaderko wink))
          Ja to ze 30 l na miesiąc samej herbaty wypijam - a ile to prądu czajnik zeżre
          wink)) do podgrzania tej wody?
    • elag3 Re: Czy to duże zużucie wody (rozliczenie 3 miesi 02.10.06, 15:54
      sprawdzę w domu ile my zużywamy ale mamy zwykle nadpłatę a stan rodziny
      identyczny jak u Ciebie.
    • peggy.lee Re: Czy to duże zużucie wody (rozliczenie 3 miesi 02.10.06, 16:15
      Miesiecznie: ok. 10 m, z tego polowa cieplej, chyba dlatego, ze lubie gorace
      kapiele. Rodzina 2+1.
    • mala_kobieta3 Re: Czy to duże zużucie wody (rozliczenie 3 miesi 02.10.06, 18:45
      bardzo umiarkowanie, ja mam tylko licznik na zimnej wodzie ( ciepła z bojlera)
      Miesięcznie 2 plus 2 zużywamy 7-8 kubików. Pralka energooszczędna, potrafię
      oszczędzać wodę, po płukaniu prania ręcznego wodę wykorzystuję do mycia podłóg.
      Jak zażywam kąpiele nabieram wiadro i mopem lecę klatkę schodową, namoczę
      robocze męża ubranie lub śmierdzące spodnie, bluzy po wędkowaniu a dopiero
      nastawiam pralkę. Uważam że mało zużywasz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka