ania.rene 09.11.06, 14:20 czy sa może wsród was mamy studiujace??????????????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ania.rene studia 09.11.06, 14:57 no właśnie. ja tez studiuje zaoczne. to znaczy wróciłam po dwóch latach bo tyle ma moja córeczka. nie wiem czy dam rade. odzwyczaiłam sie od nauki. jak dajesz radę???? Odpowiedz Link Zgłoś
adsa_21 Re: studia 10.11.06, 10:14 srednio tak naprawde. Jestem dopiero na drugim semestrze, ale oblalam 2 egzaminy i powtarzam tez pierwszy. Jest ciezko pogodzic studia z praca. Poza tym ja len jestem i ciezko mi sie uczyc Odpowiedz Link Zgłoś
femme_fatale13 Re: Mama-Studentka 09.11.06, 14:47 Do tej pory bylam i ja ale: z jednej strony teraz doktorat wiec juz troche inny wymiar studiowania na drugim kierunku dziekanka wiec niby jeszcze tak Odpowiedz Link Zgłoś
ola_mk Re: Mama-Studentka 09.11.06, 15:19 ja też studiuję zaocznie,mam dwóch synów (4 lata i 16 miesięcy),nie jest żle,ale pouczyć się można tylko jak maluchy śpią Odpowiedz Link Zgłoś
pimpusia81 Re: Mama-Studentka 09.11.06, 16:02 studia zaoczne piąty rok.Mama Ani 6 lat,Natka 3 lata i 15 tydzień w brzuszku.Trzeba sobie dawać radę a i uczyć sie też trzeba.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
karin.dsi Re: Mama-Studentka 09.11.06, 16:30 studiuję filologię i jestem b. zadowolona. wcześniej skończyłam stosunki międzynarodowe. Odpowiedz Link Zgłoś
ania.rene Re: Mama-Studentka 09.11.06, 17:06 podziwiam niektóre mamy. ja mam jedno dziecko i nie wiem czy dam rade. ale napewno bedzie dobrze. mała już w dzień nie spi ale za to wczesnie chodzi na noc spac. bedzie czas na nauke. ja jestem na drugim roku administracji zaocznej na uam w poznaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
masumi2006 Re: Mama-Studentka 09.11.06, 17:09 Ja,mama 2,5-latka studiuję na drugim roku(zaocznie).Nie jest lekko,ale cóż...? Nic w życiu nie przychodzi zbyt łatwo Odpowiedz Link Zgłoś
ewazak3 Re: Mama-Studentka 09.11.06, 18:17 dasz rade ja zaczelam studia (zaoczne) jak syn mial 4 miesiace, obronilam licencjata po 3,5 latach. po rocznej przerwie zaczelam magisterskie, 7 miesiecy temu urodzilam corke a pare dni temu obronila magistra Odpowiedz Link Zgłoś
anik801 ja:) 09.11.06, 18:21 Studiuję zaocznie-drugi rok,pedagogika-praca socjalna. Odpowiedz Link Zgłoś
salila Re: Mama-Studentka 09.11.06, 18:42 Studia już skończyłam. Zaszłam w ciążę na pierwszym roku i udało mi się z córcią przy boku kontynuować do końca studia dzienne. A mówili mi, że bez dziekanki albo przejścia na zaoczne nie dam rady Czasem nie było łatwo, ale jakoś posżło. Ty też dasz radę. Życzę powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: Mama-Studentka 10.11.06, 10:43 Prawie tak jak ja - tez w ciaze zaszlam na pierwszym roku studiow, ale wzielam dziekanke, bo za daleko od kogolwiek mieszkalismy, a synek z pazdziernika. Na szczescie uczelnia mi poszla na reke i kilka przedmiotow w czasie dziekanki zrobilam. Potem wrocilam na dizenne, tyle, ze zmienilam uczelnie, zrobilam dwa lata w rok i od dwoch miesiecy prawie jestem magistrem. Łatwo nie było, ale wszystko kwestia mobilizacji i samozaparcia. Odpowiedz Link Zgłoś
salila Re: Mama-Studentka 10.11.06, 19:29 Dokładnie, mimo że nie jest łatwo, skończenie studiów będąc młodą mamą, jest możliwe. Bardzo wiele zależy od organizacji czasu i mobilizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: Mama-Studentka 11.11.06, 17:46 e_r_i_n napisała: > od dwoch miesiecy prawie jestem magistrem. Hehe, magistrem jestem całkiem, prawie od dwóch miesiecy Odpowiedz Link Zgłoś
monia145 Ja jestem... 09.11.06, 18:54 ...mam wrażenie, że od chwili ukończenia liceum, ciagle studiuję( 10 lat temu Jestem po kilku fakultetach i pewnie dalej cos będę studiować, jak to nauczyciel Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: Mama-Studentka 09.11.06, 22:27 trzec rok mechanika i budowa maszyn fajnie jest Odpowiedz Link Zgłoś
karcia85 Re: Mama-Studentka 10.11.06, 00:09 Ja jestem studentką dzienną, niestety na moim kierunku nie ma zaocznych studiów. Studiuję stomatologię na PAM-ie w Szczecinie, 3-ci rok. Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 karcia85 10.11.06, 00:15 To my jestesmy ziomki - ja tez Szczecin ale Uniwerek Odpowiedz Link Zgłoś
karcia85 Re: karcia85 10.11.06, 01:50 Też studiowałam na univ biotechnologię ale w końcu dostałam się na wymarzony PAM)))). Fajnie, że jest też ktoś z tego brzydkiego miasta. Gorące pozdrowionka! Odpowiedz Link Zgłoś
dzoaann Re: Mama-Studentka 10.11.06, 00:17 byłam..poradziłam sobie ze znakomitą pomoca teściow--chyba im zawdzięczam te literki przed nazwiskiem Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 no, proszę :)) 10.11.06, 00:22 a teraz co porabiasz i gdzie się podziewasz? Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 wybacz, brak snu mi się na mozg rzucil :) 10.11.06, 00:24 przecież wiem, gdzie jesteś i mniej więcej, co porabiasz Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 Z tobą wszystko ok :) 10.11.06, 00:56 drzewko grafizne rozpracowałaś bez pudla Odpowiedz Link Zgłoś
dzoaann Re: Z tobą wszystko ok :) 10.11.06, 02:09 E? Personalnie może, bo dziś ciężko dołkowy-alkoholiczny wieczór zaliczam Lilu!! Mam do Ciebie sentyment-moja najukochańsza przyjaciólka i świadkowa na ślubie to Lila Karciu-szkoda,że wizytówki nie masz..takie małe miasto, a tyle szczęśliwych osób)) Odpowiedz Link Zgłoś
mama007 wczoraj zlozylam indeks, jes jes jes :) 10.11.06, 09:09 w koncu jestem FORMALNIE na 4 roku. jeszcze nigdy letniej sesji nie skonczylam w listopadzie..... Odpowiedz Link Zgłoś
gawliki Re: wczoraj zlozylam indeks, jes jes jes :) 10.11.06, 10:08 ja dokanczam magistra 5 rok/wczesniej chcialam zostac przy licencjacie,ale jednak/ciezko uczyc sie przy malej,ale juz blizej niz dalej Odpowiedz Link Zgłoś
lucy.sol Re: Mama-Studentka 10.11.06, 10:34 urodziłam na IV roku, nie wzięłam dziekanki bo cięzko byłoby mi wrócić. Ale miałam teściową ktora zajmowala sie dzieckiem jak bylam na zajęciach. Minus tego taki ze jak na V roku wszyscy biegali po zajęciach na praktyki lub staże ja biegłam do synka. ALE PLUS taki że teraz moje koleżanki ze studiów mają po 30 lat i "nie maja czasu " na zachodzenie w ciąże a ja mam odchowanego synka Odpowiedz Link Zgłoś
karmazynowa_dama Re: Mama-Studentka 10.11.06, 10:40 w ciązy przechodziłam cały pierwszy rok studiów, w przerwie wakacyjnej urodziłam, w październiku wróciłam na zajęcia, teraz jestem na trzecim roku, licencjat i fruuu zagranicę na magisterkę planuję. Zobaczymy co z tego wyjdzie.. Odpowiedz Link Zgłoś
malamadre Re: Mama-Studentka 10.11.06, 18:06 Ja - na samej końcówce (zaoczne podyplomowe). Zaczęłam w 6 miesiącu ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
niesiah Re: Mama-Studentka 11.11.06, 19:01 a ja doktorat robię...narazie jestem na macierzyńskim a od marca na uczelni... ciekawe jak wyrobie hmmmm --- Moi synowie forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=50912627 Odpowiedz Link Zgłoś