Dodaj do ulubionych

wychodzicie z domu bez makijazu?

• koralik12 Re: wychodzicie z domu bez makijazu? 18.11.06, 19:18
      Po domu bardzo często chodzę niepomalowana i jak wychodzę na chwilę to tez się
      nie maluję. Jak wychodzę na dłużej albo ide do kogoś to sie maluję. Ale mam
      ciemne rzęsy i brwi i nie rzuca się od razu w oczy jak się nie są pomalowane,
      jakbym miała jasne to pewnie malowałabym się zawsze od razu po wstaniu z łóżka smile
    • maallinka Re: wychodzicie z domu bez makijazu? 18.11.06, 19:29
      jesli o mnie chodzi to mozna byloby zadac pytanie odwrotne: czy wychodze
      umalowana? Maluje sie jak absolutnie musze to znaczy nie pamietam kiedy sie
      malowalam. Ale ja po prostu wygodna jestem i nie lubie miec cial obcych na
      twarzy, poza tym w makijazu czuje sie jakos tak dziwnie...
      • l.e.a rzadko się maluję n/t 18.11.06, 20:45
        Chyba,że jakaś impreza, uroczystość...
        • joanna266 uwielbiam sie malowac 18.11.06, 20:52
          ale oczywiscie zdaza mi sie wychodzic z domu bez makijazu.miewam takie poranki
          ze gdy widze sie w lustrze to rece mi opadaja oczy podkrązone,cera
          ziemista ,włosy roztrzepane wtedy sie za siebie biore i doprowadzam do ladu
          smarowidłamiwinkale bywa tez i tak ze po przebudzeniu wygladam ok.wtedy makijaz
          sobie odpuszczam /co ciekawe moj mąz twierdzi ze kazdego ranka(no poza
          momentami gdy choruje)wygladam tak samo dobrzewink))
          • oxygen100 Re: uwielbiam sie malowac 18.11.06, 20:59
            no wiec gdyby z jakichs przyczyn np alergii nie moglabym sie malowac co
            uwielbiam odgryzlabym sobei glowe i ja zjadlatongue_out
            • joanna266 oxy a ile czasu zajmuje ci makijaz? 18.11.06, 21:02
              tak z ciekwoasci pytam.a gustujesz w pastelach czy raczej w mocnych
              kontrastwych kolorach?
              • oxygen100 Re: oxy a ile czasu zajmuje ci makijaz? 18.11.06, 21:29
                roznei ale od wstania do wyjscia potrzebuje ok. 2 godziny ( w tym kawa przed TV
                z jakies pol godz+ prysznic + mycie suszenie i stylizacja wlosow). Maluje sie
                roznie czasem wole pastele a czasem np. oprocz neutralnych kolorow dodaje
                granatowy, niebieki lub turkus. Ostatnio czesto lacze to kolory ze zlotem i
                rozem. Lubie makijaz na "nieumalowanie" ale i tak lacze co najmniej 4 kolory
                cieni+ puder brazujacy + roz+ kredka + tusz + blyszczyktongue_out lub jeszcze lepiej
                czerwona szminke. No ja sie po prostu uwielbiam malowac i tesotwac rozne
                kombinacje na sobiesmileno i kocham "smoky eyes" i bladorozowe usta ale to na
                wieczorne wyjscietongue_out. Zdecydowanie nie lubie siebie bez makijazu.
                • joanna266 Re: oxy a ile czasu zajmuje ci makijaz? 18.11.06, 21:56
                  masz podobnego swira jak jawink)))
                  • oxygen100 Re: oxy a ile czasu zajmuje ci makijaz? 18.11.06, 22:17
                    a mowatongue_out
                  • nanuk24 Re: oxy a ile czasu zajmuje ci makijaz? 18.11.06, 22:21
                    ja tez sie przylaczam hehe.
                    Ja to dopiero lalunia - wyrodna matkawink Nie dosc, ze chodzi w butach na
                    ocasie, to sie lajza jeszcze malujebig_grin Moje szczescie, ze tipsow nie noszetongue_outPP
                    • oxygen100 Re: oxy a ile czasu zajmuje ci makijaz? 18.11.06, 22:24
                      normalna lafirynda jestestongue_out
                      zawsze balsamem na ma skolatana dusze jest widok zadbanej mlodej matki albo
                      kobiety w ciazy. normalnie az milo popatrzec an takiesmile)dobrze ze choc torche
                      duch w narodzie nie ginie
            • wenus2006 Re:nie wyjdę bez makijażu 18.11.06, 22:08
              koniecznie kredka na dolnej powiece+tusz,niekoniecznie podkład,usta
              błyszczykiembardzo rzadko,no i nic więcej
              • anulka.p Re:nie wyjdę bez makijażu 18.11.06, 22:40
                Uczciwie wyznam, że bez podkładu z domu nie wyjdęsmile
    • adsa_21 Re: wychodzicie z domu bez makijazu? 19.11.06, 09:05
      jak wychodze rano do szkoly czy pracy - maluje sie zawsze.
      podklad, puder,cienie, kredka, dobry tusz ,blyszczyk
      Jak przychodze zmeczona do domu to pierwsze co robie to zmywam makijaz i po
      poludniu smigam juz bez.
      • zuzanna56 Re: wychodzicie z domu bez makijazu? 20.11.06, 07:32
        Rano potrafię wstać dużo wcześniej żeby umyć włosy i zrobić delikanty
        makijaż.Robię to codziennie nawet jeśli wychodzę z domu o 7.30. Po prostu
        lepiej się wtedy czuję.
        • jarzebina_cz Re: wychodzicie z domu bez makijazu? 20.11.06, 08:43
          Używam tylko podkładu, mam duże oczy i ciemną oprawę, więc nawet po
          nieprzespanej nocy wyglądam nienajgorzej. Za to cera, mimo przekroczonej
          trzydziestki ciągle nieszczególna, więc bez wspomnianego podkładu ani rusz...
    • esi1 Re: wychodzicie z domu bez makijazu? 20.11.06, 10:19
      Niestety bardzo często... Przy obrabianiu rano dwójki dzieci czasu czasem nie starcza. I nie mówcie, że może powinnam wstawać wcześniej, bo wstaję o 5.40 i jest to dla mnie straszne - uwielbiam spać.
      • czaszka00 Re: wychodzicie z domu bez makijazu? 20.11.06, 10:22
        ja wychodze, nie lubię tapet na twarzy ...nawet szminki i tuszu do rzęs nie
        posiadam hehe ..ostatnio malowałam się na swoim ślubie smile
        • sylwia06_73 Re: wychodzicie z domu bez makijazu? 20.11.06, 11:28
          Caly czas wychodze bez makijazu nawet na imprezy i swieta
    • bri Re: wychodzicie z domu bez makijazu? 20.11.06, 11:30
      Zdarza mi się, czasem nawet do pracy.

Największą schizę makijażową miałam w ogólniaku. Nie pokazywałam się nikomu bez
      kresek na powiekach. Teraz mnie to strasznie śmieszy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka