Dodaj do ulubionych

czy bede szczerbata?

IP: *.* 05.01.02, 00:43
rzucilam mleko, sery itd ( i lodyyyy, bu), bo malenstwo mialo kolki. no i teraz boje sie o wlasne zeby. trzeba to mleko czyms zastapic? brac np wapno czy jakies inne preparaty? jesli tak, to jakie i w jakich dawkach?...i tylko mi lodow zal, lodow zal...ale za to kolka minela jak reka odjal!
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: czy bede szczerbata? IP: *.* 05.01.02, 05:04
      Mozna brac wapno w tabletkach - kobiety karmiace powinny dziennie dostarczac organizmowi 1200 mg.Wapno znajduje sie nie tylko w mleku ale takze w nastepujacych produktach:migdalyorzechy laskowewarzywa lisciaste - ciemno zielone w kolorze - jak szpinak, brokuly, pietruszkanasiona slonecznikowesardynkifasolasoja , mleko sojoweplatki owsianetofu - serek sojowysezamkowe nasionkaPowodzenia i smacznego!U nas tzn. w Kanadzie mozna kupic lody z sojowego mleka - dla tych ktorzy nie toleruja mleka - ciekawe czy w Polsce tez jest taki wybor produktow dla osob z takim problemem.Tutaj mam taki wybor ze nie musialabys zalowac tych lodow...Kasia
    • Gość: guest Re: czy bede szczerbata? IP: *.* 06.01.02, 19:23
      ja nie mogłam jeść mnóstwa rzeczy: przez pół roku nic co z mleka, żadnego mięsa, większości owoców i sama już nie wim czego, potem zostało tylko to pierwsze ograniczenie. Przeszłam na soję, trochę łykałam też wapno ale b. nieregularnie. Zęby pozstały nienaruszone(a karmiłam przz dwa lata na żądanie, czyli wiele razy wdzień i w nocy)Monika S.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka