IP: *.* 18.04.02, 22:50
Rozważam wyjazd do legolandu w czasie wakacji.Czy moze ktos z Was byl juz tam i moglby podzielic sie swoim doswiadczeniem.Interesuje mnie np ile czasu trzeba tam spedzic ,zeby w miare uczciwie zwiedzic calosc a dzieci sie wybawily oraz strona organizacyjna tzn gdzie spac . Dopiero zaczyna, szukac danych i weszlam na strone hotelu legoland .Bede wdzieczna za wszelkie opinie i podpowiedzi.M
Obserwuj wątek
    • Gość: MonikaM Re: legoland IP: *.* 23.04.02, 14:40
      A wybierasz sie do Danii czy do nowo powstalego (otwarcie w maju) "Legolandu" w Niemczech?Monika
      • Gość: Marina Re: legoland IP: *.* 24.04.02, 08:49
        Raczej do Danii.Zupełnie nie wiem na ile dni zaplanowac pobyt,zeby dzieci sie nasyciły zabawa i na jakie noclegi sie zdecydowac.Chce pojechac autem i promem(chyba).Czy niemiecka wersja jest lepsza?tansza w zwiazku z otwarciem?M
    • Gość: loth Re: legoland IP: *.* 30.04.02, 11:42
      Dzieckiem już nie jestem, choć niedługo będe miała Maluszka w domku, ale Legoland baaardzo lubię. I to ten duński. Dla mnie cały dzien spędzony w legolandzie okazał sie zbyt krótki. Chcąc wszystko zobaczyć i troszkę sie pobawić narzuciliśmy szybkie tempo i wieczorem padaliśmy ze zmęczenia. Podejrzewam, ze dziecko potrzebuje jeszcze wiecej czasu niż dorosły.Zamierzacie jechać przez Niemcy czy promem ze Świnoujscia?
      • Gość: Marina Re: legoland IP: *.* 30.04.02, 20:08
        Myslalam o podrozy autem do Swinoujscia i o promie-dodatkowej frajdzie dla dzieci-tata marynarz.Slyszalam od znajomych ,ze dwa dni powinny wystarczyc.Troche wydaje mi sie to zaskakujace.Jesli przejade taki kawal drogi to bede musiala zlapac oddech i chce ,zeby dzieci maksymalnie sie wybawily.Jakie jeszcze masz sugestie?Lepiej jechac przez Niemcy?Nie wiem na jakie noclegi sie zdecydowac.Dzieki za odzew.M
    • Gość: loth Re: legoland IP: *.* 02.05.02, 12:44
      Hej,Proponuję jednak prom - tak jak piszesz dodatkowa aktrakcja. Z Kopenhagi do legolandu musicie liczyć ok. 4-5 godz. (max. prędkość 110 km na autostradzie). Kara za przekroczenie prędkości...zniszczy budżet przeznaczony na wakacje. Policja jeździ nieoznakowanymi samochodami: białe Mondeo lub na motocyklach.Płynąc promem musicie doliczyć jeszcze jedną atrakcję - Wileki Bełt (koszt przejazdu ok. 100 zł za samochód).Nocleg - proponuję skorzystać z www.dania.com.pl, gdzie np. w schroniskach można wynająć za przystępną cenę pokój rodzinny. Warunki są bardzo dobre porównywalne ze standardem >dobrego hotelu w Polsce.pozdrawiamBeata

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka