Gość: Dragon IP: *.* 12.05.02, 18:59 Witam Słuchajcie , jak to jest teraz z rodzinnym w pracy, czy obowiązuje, i jak to załatwić. Dziecko korzysta z mojego ubezpieczenia.Pozdrawiam Dragon Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Sabina Re: Rodzinne IP: *.* 12.05.02, 19:59 Z tego co wiem uzaleznione jest to od dochodów. Ja studiuję i rodzinne wypłaca mi Opieka społeczna, koleżanka jest na bezrobotnym i jej wypłaca to Urząd Pracy, a Tobie chyba powinien ZUS.Wysokość dochodu jest kwotą strasznie niską, a dostaje się na 1 dziecko ok.40,5 zł.Właśnie znalazłam więcej informacji, koniecznie przeczytajhttp://www.zus.pl/swiadcze/zas005.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sammy Re: Rodzinne IP: *.* 12.05.02, 20:03 Jest rodzinne, ale uzależnione od dochodów (brutto)w przeliczeniu na głowę. Najlepiej zapytaj się w kadrach, tam powinni Ci powiedzieć czy się kwalifikujesz czy też nie, bo w chwili obecnej nie pamiętam jaka kwota maksymalna może przypadać na jedną osobę w rodzinie.pozdrawiamsammy Odpowiedz Link Zgłoś