Dodaj do ulubionych

Mieszkanko

IP: *.* 20.05.02, 08:01
Dziewczyny !!Stoje przed zyciową szansą kupna mieszkania .Teraz mieszkamy we własnościowym i chcemy je sprzedać i kupic "coś " w bardziej cywilizowanym miejscu.Jak lepiej - kupic ze spółdzielni( jeśli tak to poratujcie mnie adresami internetowymi , interesuje mnie ";Ochota, Mokotów "bliski " Żoliborz , Wola) czy od kogoś prywatnego , czy jeszcze jakoś inaczej???????Będe bardzo wdzięczna za pomoc , bo chyba sprawa mmnie przerasta :)
Obserwuj wątek
    • Gość: magnolia Re: Mieszkanko IP: *.* 20.05.02, 08:14
      My kupiliśmy mieszkanko od developera- w Szczecinie. Odbieramy klucze na koniec sierpnia :) Już się nie mogę doczekać :) Nieważne, że praktycznie nie mamy za co go urządzić, jakoś to będzie. Najważniejsze, że będzie własne.Wydaje mi się, ze lepiej jest kupowac mieszkanie, gdzie bedzie zarządzała wspólnota, a nie spółdzielcze.Przy spółdzielczym dochodzą jeszcze koszty członkostwa itp. My zdecydowalismy sie na nowe, gdyż chcemy je urządzic po swojemu, sami zdecydujemy jak ustawic np. scianki działowe. Przy używanym przerażała mnie perspektywa dlugiego remontu.Aga
    • Gość: Majka Re: Mieszkanko IP: *.* 20.05.02, 09:19
      Ja też jestem "w temacie", odbieramy w czerwcu od developera (Wersal Podlaski- polecam). Dużo wiadomości na ten temat znajdziesz na forum Gazety Wyborczej (Dom i Developerzy). Jest wiele wątków, które pomogą Ci podjąć decyzję. My też wybraliśmy akurat tę firmę trochę dzięki forum. Pozdrawiam. Majka
    • Gość: karro Re: Mieszkanko IP: *.* 20.05.02, 13:56
      Radziłabym nie kupować bezpośrednio od właściciela - chyba że świetnie się orientujesz, co i gdzie musisz posprawdzać, albo masz bezgraniczne zaufanie do właściciela. Ja kupiłam mieszkanie przez agencję nieruchomości - trochę to kosztowało, 3% wartości mieszkania - ale za to nie musiałam się głowić nad formalnościami. Przyszłam, podpisałam, zapłaciłam i z głowy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka