Dodaj do ulubionych

Ubezpieczenie samochodowe

IP: *.* 16.10.02, 11:02
Niedługo kończy mi się ubezpieczenie na samochód (OC/AC). Nie jestem pewna czy chcę je kontynuować u dotychczasowego ubezpieczyciela. Napiszcie jakiego byście polecili, jakie macie doświadczenia przy wypadkach, na co zwrócić uwagę przy wyborze.Pozdrawiam,Ludek
Obserwuj wątek
    • Gość: Agnieszka.Z Re: Ubezpieczenie samochodowe IP: *.* 16.10.02, 19:34
      Nie piszesz ilu letni masz samochód.Mój w grudniu będzie miał 6 lat i jesteśmy ubezp. w PZU i jak na razie nie narzekamy.mieliśmy małą krakse i nie było problemu z wypłaceniem pieniążków.Doradzę ci ,że jeśli masz sam. do 5 lat to bardzo kozystny jest pakiet ubezpieczeniowy bo masz tam wszystko za naprawdę małe pieniądze.Dla porównania za samo OC zapłaciliśmy za rok ok. 1400zł a w pakiecie było OO i AC oraz NW i całość za rok wyniosła nas ok. 700zł.Sama widzisz jaka różnica.
    • Gość: guest Re: Ubezpieczenie samochodowe IP: *.* 16.10.02, 21:53
      Hi!Mi tez sie konczy ubezpieczenie 22.10. br :cry: i jestem w kompletnej rozterce, czyli szewc bez butow chodzi...A wszystko oczywiscie rozchodzi sie o kase, bo tu gdzie chce to drogo.Ludek - a skad jestes?Jak z Malopolski, to moge Ci powiedziec co nieco, podac dokladny koszt w firmach ubezp.Co do wyboru firmy to zalezy od wielu rzeczy cena, musisz podac marke, rocznik i czy krajowy, czy sprowadzony, przebieg szkodowosci etc. Dodam ze czasem roznice w kwotach skladek sa iscie kosmiczne.Zwroc uwage na:- brak potracen za zuzycie czesci z tytulu amortyzacji czesci (ile fura ma lat?) i udzialow wlasnych np w kradziezy- czy mozesz naprawiac w autoryzowanym warsztacie jak zechcesz- czy koniecznie chcesz Ziel. Karte- czy masz wazne AC za granica- czy inni moga jechac autkiem zeby ubezp . bylo waznei inneI rzecz wazna: jesli zechcesz zmienic ubezpieczyciela, to musisz pamietac o obowiazkowym wypowiedzeniu OC u poprzedniego, nie pozniej niz 1 dzien przed koncem starej umowy. Jak nie zrobisz tego, to przekichane :craz:Nie wiem co jeszcze napisac, bo to szerooki temat i jak nie wiesz czegos to mam gadu gadu 4159803, ale wieczorem, po 21 dopiero jestem w domuPozdrawiam
      • Gość: guest Re: Ubezpieczenie samochodowe IP: *.* 17.10.02, 21:08
        Sprawdź w Allianz. Nam wyszło jakieś 300 złotych taniej niż w PZU, a warunki o niebo lepsze. Poza tym sprawdził się już dwa lata temu po małej kraksie. Teraz zastanawialiśmy się czy nie przenieść do PZU, ale się nie opłaca. Jakby co to pisz na priv. Pozdrawiam Ania
        • Gość: guest Re: Ubezpieczenie samochodowe IP: *.* 19.10.02, 20:48
          Jednak z tego co wiem, to nie mozna uogolnic, ze ubezpieczenie w Allianz jest tansz i lepsze bez wyjatku. Jest tak, poniewaz przy zakupie nowego auta danej marki (Skoda i VW np) pakiety Allianz rzeczywiscie sa korzystne - auto nowe, z salonu. Jednak jesli by ubezpieczyc w Allianz np Fiat czy Honde, to stawki wyjda niebotyczne, bo marki te nie sa objete umowa dealerska.Dodam, ze jesli masz ktoras z marek: Skoda, Opel, Kia, Nissan, Ford, Citroen, Seat (chyba nic nie pominelam) i jest to auto mlode, zakupione w salonie kiedys, a nie sprowadzone do kraju z zagranicy - to pokusze sie o stwierdzenie, ze oferta PZU moze byc najlepsza.
          • Gość: guest Re: Ubezpieczenie samochodowe IP: *.* 22.10.02, 12:56
            Dzięki za odpowiedzi. Swoją drogą strasznie mało z nas ma samochody, do tego ubezpieczone (to sądząc po ilości odpowiedzi).Pozdrawiam,LudekPs. Renata 27 wysłałm do Ciebie maila, ale nie wiem czy doszedł.
    • Gość: guest Re: Ubezpieczenie samochodowe IP: *.* 22.10.02, 19:16
      Czesc LudkuDostalam od Ciebie wiedomosc ok. tydzien temu, na ktora od razu odpowiedzialam. Pozniej nic nie przyszlo :(Pozdrawiam CieRenata

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka