Dodaj do ulubionych

Potrzebuje odpoczynku

IP: *.* 20.02.03, 10:32
Co zrobic? Chcialabym odpoczac, chociazby dwa dni, chociazby w weekend. Pomyslalam sobie: Dam Zuzie (10 miesiecy) do babci, do Tomaszowa, odbiore ja po weekendzie, a sama w koncu sie wyspie, odpoczne od ciaglego Zuzinego marudzenia.Ale sa dwa ale.1. Wciaz ja karmie piersia, i nie wiem - musialabym odciagac pokarm?2. Drugie ale jest natury psychologicznej, chyba trudniejsze do pokonania - jakos nie moge sobie poradzic z mysla, ze nie zobacze Zuzi przez dwa dni - jeszcze nigdy sie nie rozstawalysmy na tak dlugo. Mysle sobie, ze ona bedzie tesknila, plakala, ze moze mnie nie rozpozna po tych dwoch dniach, ze moze mnie przestanie lubic, ze ja bede tesknila, ze sie nie zrelaksuje, bo bede myslala jak tam sie moje dziecie miewa.Jak sobie mozna poradzic z tym problemem? Co zrobilyscie, kiedy musialyscie po raz pierwszy rozstac sie z Waszymi malenstwami na kilka dni? A moze tez nie mozecie?S.
Obserwuj wątek
    • Gość: Beata32 Re: Potrzebuje odpoczynku IP: *.* 20.02.03, 13:31
      Cześć Sylwia,Pierwszy raz zostawiałm mojego synka pod opieką babci na więcej niż 10 godzin i z noclegiem jak miał ok 16 miesiecy - był to właśnie weekend i chcieliśmy zobaczyc jak to przeżyje, bo ewentualnie chcieliśmy pojechać na tydzień tylko z mężem. Wcześniej właśnie ze wzgledu na karmienie nie umiałam się na to zdecydować.Mój synek to zniósł lepiej ode mnie - ja miałam straszne wizje jego rozpaczającego i serce mi się krajało na smą myśl - a on świetnie się bawił wykorzystując babcię do granic możliwości, a i babcia była z tego powodu przeszczęśliwa i tak mu organizowała czas, że za bardzo nie miał czasu się nudzić i zastanawiać gdzie jest mama i tatuś, a my spędziliśmy udany i chyba zasłużony urlop.PozdrawiamBeata
    • Gość: Agusek Re: Potrzebuje odpoczynku IP: *.* 21.02.03, 07:42
      Nic dodać nic ująć :) mamy znoszą to zdecydowanie gorzej :) Sylwuniu pocieszę cię, dziecko nie zapomni cię po dwóch dniach. Mnie moja 11 miesięczna córa poznała po miesiącu (musiałam wyjechać w delegację) i jak wróciłam miała ponad 12 miesięcy. I naprawdę nic jej nie brakowało, miała ręce, nogi, była dobrze odżywiona, czysta i zdrowa :) A miożesz sobie wyobrazić jakiw miałam wizje :) I POZNAŁA MNIE :)A nie możesz jechać do babci z małą i powiedzieć o co chodzi? może mama by cię odciążyła na tyle w opiece nad dzieckiem, że nie trzebaby rezygnować z cyca? A ty w zamian za zajęcie się dzieckiem zajjęłabyś się np. obiadem? JA właśnie stosuję taki manewr (Ala ma 15,5mies i jest baaardzo czasochłonna) i dzisiaj jedziemy do mojej mamy na weekend :)Pozdrawiam serdecznie i życzę odpoczynku :)AgusekPS. ale się wyspałam na tej delegacji :)
    • Gość: eBeata Re: Potrzebuje odpoczynku IP: *.* 21.02.03, 10:19
      Popieram Aguska.Babcia przecież nie ucieknie i na pewno z utęsknieniem będzie czekać na wnuka. Za tydzień też i za miesiąc :-).Jeżeli się obawiasz, a dziecko dodatkowo zmienia także miejsce pobytu, ten pierwszy raz pojedź z maluchem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka