Gość: guest
IP: *.*
24.02.03, 08:32
Czytam, czytam i choć jestem na forum od prawie roku nie czuję się starą wyjadaczką, choć z niejedną uczestniczką forum i czata wymieniłam się poglądami. Odnoszę wrażenie, że na forum niektórzy uważają, że po iluś tam postach osoba powinna zamilknąć i dać pole do popisu innym, nowym. Czy każda emama, która jest tu dłuższy czas i poznała już kilka innych emam ma przechodzić na przymusową emeryturę ?? Przecież nie jest moją winą, że wcześniej poznałam to forum od niektórych mam ? Każdy wprowadza tu coś swojego, kreuje klimat, zwierza się, radzi i dyskutuje. Dlaczego posty osób, które mają już pewien staż na edziecku są krytykowane głownie przez nowe osoby ? Dlaczego ktoś dziwi się lub obraża, że inni bronią krytykowanego?? Sądzę, że jeżeli każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie to nikt nie powinien się obrażać za krytykę padną słowa krytyki z innej strony... Każde zdanie i pogląd mają swoich zwolenników i przeciwników, więc dyskusje są sprawą naturalną i podnoszą poziom rozmowy, o ile... Właśnie, o ile potrafimy obronić swoje zdanie nie obrażając, nie wyzywając i pomawiając współrozmówców. Pozdrawiam i życzę udanych rozmów, Dorota