Dodaj do ulubionych

Dziewczyny 20lat i up,meldujcie sie !

IP: *.* 04.03.03, 11:19
Hej kochane , zastanawiam sie ile jest tutaj dziewczyn OKOLO 20...: mam , planujacych ciaze , mezatek , wychodzacych wkrotce za maz.Jak ludzie was odbieraja , czy zwracaja uwage na wasz wiek,czy mowia ,"taka mloda i za maz"itp...:)).Ja poniewaz mieszkam w Hiszpani i wychodze wkrotce za maz jestem obiektem wiecznego zdziwienia...Tu bardzo bardzo trudno znalesc dziewczyne ponizej 30,ktora jest juz mezatka.Dziewczyny w podobnej sytuacji meldujcie sie,bo juz mysle,ze jestem sama na tym swiecie,a milo byloby e-mailowac z kims w podobnej sytuacji :)))!Pozdrawiam Bea
Obserwuj wątek
    • Gość: Ewunia Re: Dziewczyny 20lat i up,meldujcie sie ! IP: *.* 04.03.03, 11:29
      Kowalskita napisała/ł:> Hej kochane , zastanawiam sie ile jest tutaj dziewczyn OKOLO 20...: mam , planujacych ciaze , mezatek , wychodzacych wkrotce za maz.Jak ludzie was odbieraja , czy zwracaja uwage na wasz wiek,czy mowia ,"taka mloda i za maz"itp...:)).Ja poniewaz mieszkam w Hiszpani i wychodze wkrotce za maz jestem obiektem wiecznego zdziwienia...Tu bardzo bardzo trudno znalesc dziewczyne ponizej 30,ktora jest juz mezatka.Dziewczyny w podobnej sytuacji meldujcie sie,bo juz mysle,ze jestem sama na tym swiecie,a milo byloby e-mailowac z kims w podobnej sytuacji :)))!> Pozdrawiam BeaHej :hello: Ja co prawda 20 urodziny obchodzilam w XIX wieku :lol: ale nie moglam sie oprzec, zeby Ci pogratulowac nicka :lol: :lol: :lol: Dla mnie rewelacja :grin:A gdzie w Hiszpanii mieszkasz? Ja co prawda w Anglii, ale chyba w poprzednim wcieleniu bylam Hiszpanka :grin: Jestem nawet w grupie tanecznej Flamenco, gdzie oprocz mnie sa sami emigranci z Hiszpani :grin:
      • Gość: guest Re: Dziewczyny 20lat i up,meldujcie sie ! - do Ewuni :)))))) IP: *.* 04.03.03, 11:50
        " Ja co prawda 20 urodziny obchodzilam w XIX wieku"...Serio ??? Rany Ewa.... szacuneczek ;) Nie wiedziałam że tyle można żyć ;)
        • Gość: Ewunia Re: Dziewczyny 20lat i up,meldujcie sie ! - do Ewuni :)))))) IP: *.* 04.03.03, 11:59
          ikasia napisała/ł:> Serio ??? Rany Ewa.... szacuneczek ;) Nie wiedziałam że tyle można żyć ;)To te konserwanty co nam tu do jedzenia dodaja :grin: Kiedys pisala o tym jedna zszokowana mama na forum, bo byla w Anglii i widziala :eek:
          • Gość: guest Re: Dziewczyny 20lat i up,meldujcie sie ! - do Ewuni :)))))) IP: *.* 04.03.03, 12:09
            :lol: :lol: :lol: :hello:
    • Gość: guest Re: Dziewczyny 20lat i up,meldujcie sie ! IP: *.* 04.03.03, 11:42
      Ja mam już wprawdzie prawie 27 lat, ale za mąż wyszłam mając 22. Nie będę ukrywać, że dzidzuś w brzuszku znacznie przyspieszył naszą decyzję, ale nie żałujemy tego. Czasem za długie czekanie ze ślubem może żle wpłynąć na związek, ale teraz taka moda-późno ślub, jeszcze później dzieci. Oczywiście każda decyzja niezależnie od wieku musi być bardzo przemyślana. Pozdrawiam Ciebie oraz wszystkie bardzo młode i te trochę sztarsze "panny młode"!Ania.
      • Gość: guest Re: Dziewczyny 20lat i up,meldujcie sie ! IP: *.* 04.03.03, 11:59
        melduj siesmilemam 21 lat meza i synka ktory za pare dni bedzie mial pol roku.Oczywiscie synek spowodowal ze jestem juz mezatka ale nie zaluje i jestem bardzo szczesliwa.pozdrawiam
      • Gość: justysiak Re: Dziewczyny 20lat i up,meldujcie sie ! IP: *.* 04.03.03, 11:59
        Cześć! Mam 21 lat i 10-cio miesięczną córeczkę i mężą.Jesteśmy po ślubie cywilnym, a w czerwcu ślub kościelny!Coraz młodsze dziewczyny zakładają własne rodziny,powszechnie nikogo to już nie dziwi, a jednak zdarza sie! Największe zdziwienie zauważyłam u rówieśników, gdy oznajmiam im, że jestem mężatką i mam dziecko. Ostatnio weszłam na czata,do swojego nicka dopisałam wiek i co mnie zaskoczyło przeważnie pierwszym pytanie było "gdzie chodzisz na imprezy" i co tu odpowiedzieć?Pozdrawiam :)
        • Gość: guest Re: Dziewczyny 20lat i up,meldujcie sie ! IP: *.* 04.03.03, 12:23
          Hehehewyszlam za maz w wieku lat 16 ;)zadna mnie nie przebije :lol:Gwoli jasnosci- tu w Polsce to mimo wszystko raczej rzadkoscwinkza to fora amerykanskie dopieszczaja mnie kategoria teen mums ;)
          • Gość: Gabii Re: Dziewczyny 20lat i up,meldujcie sie ! IP: *.* 04.03.03, 13:36
            Ja tez wyszłam za mąż w wieku 16 lat :)W tej chwili jestem 24 letnią, szczęśliwą żoną i mamą 2 dzieciaczków (Ada 8 lat i Wiktor 14 miesięcy). No cóz moze to i zbyt wcześnie ale.... ;)Gosia wiecznie młoda- łapka :)pozdrawiam - Gabi
      • Gość: AgaI Re: Dziewczyny 20lat i up,meldujcie sie ! IP: *.* 04.03.03, 13:11
        Melduję się i ja. Agnieszka lat 23 i synek Oli 12 miesięcy. Jestem już 2 lata i 2 miesiące po ślubie.Jak na razie nikt nie zwrócił mi uwagi na temat małżeństwa i dziecka w tym wieku :)
        • Gość: kachacha Re: Dziewczyny 20lat i up,meldujcie sie ! IP: *.* 04.03.03, 22:28
          staż 2 lata i 4 miesiące wiek 25syn 21 miesięcyniestety pare razy słyszałam dziwne uwagi a w zaszłym roku pani poprosila o dowód jak chciałam kupić piwko ale mnie odmłodziłasmile)jeśli tego chcesz i jest ci z tym ok to olej innychnie wiem czym tu sie przejmowaćodmłodzona kaśka
      • Gość: mamamaxa Re: Dziewczyny 20lat i up,meldujcie sie ! IP: *.* 20.03.03, 12:15
        U mnie podobnie. Wyszlam za mąż mając 21 lat (teraz mam 23). I chyba nic bym nie zmienila. Teraz nie aluje. Wiem ze najlepsze juz za mna, ale wiele jeszcze przed...Aneczka
    • Gość: Kasia_M Re: Dziewczyny 20lat i up,meldujcie sie ! IP: *.* 04.03.03, 12:22
      powiedz mi po co w Hiszpanii kobiety mogą zawierać związek małżeński od 12 roku życia (mężczyźni od 14) skoro jak piszesz przed 30 malo kto to robi??? to prawo jest dla mnie chore bo co to za 12 letnia KOBIETA czy o zgrozo 14 MĘŻCZYZNA....pozdrawiam
      • Gość: Kowalskita Re: Dziewczyny 20lat i up,meldujcie sie ! IP: *.* 04.03.03, 12:39
        Hi hi ... 12 i 14 to by bylo dopiero malzenstwo ... ale niedawno slyszalam w TV o 9 letniej dziewczynce w ciazy ... :eek:Do Ewuni: mieszkam w Madrycie i podziwiam Cie za Flamenco , to nie taka prosta sprawa.Poza tym moj przyszly maz ma 28 lat i tez ludzie uwazaja ,ze to dosc wczesnie na slub :), kiedy jest ten odpowiedni czas ...Co kraj to obyczaj!
        • Gość: Kowalskita Re: Dziewczyny 20lat i up,meldujcie sie ! IP: *.* 04.03.03, 12:58
          A jeszcze cos ,a juz najbardziej mnie zdziwilo to ,iz nasi znajomi 31 i 32 lata ,(dodam szczerze - Bogaci przez duze B!) nie moga teraz miec dzieci ...nie ,absolutnie nie ... powody: otoz bo ona jeszcze za mloda , bo tyle rzeczy do zrobienia , bo doktorat , bo wola wyjazdy , bo musza gromadzic pieniadze :eek: . Naprawde co to za mentalnoc (alez nie,nie sa wyjatkiem!). A ja tylko z opowiesciami : bo w Polsce to dziewczyny ucza sie , pracuja,z kasa tez inaczej i jakos sobie radza , maja dzieci , a co najwazniejsze sa szczesliwe( oczywiscie sa wyjatki) ,ale ogolnie rzecz biorac , gdy czytam wasze posty wiele mlodych dziewczyn zdecydowala na malzenstwo ,dzieci (czasem los zadecydowal) ,ale zawsze z waszych postow bije tyle milosci , radoci , szczescia , ze mnie krew zalewa patrzac na ta rzadze pieniadza np.w Madrycie :hot: ...a dzieci ,a maz, a rodzina przeciez to jest prawdziwe bogactwo.A moze to mnie sie pòprzekrecalo w glowie.Kowalskita
    • Gość: Asik25 Re: Dziewczyny 20lat i up,meldujcie sie ! IP: *.* 04.03.03, 12:38
      cześć Bea!W kwietniu będę miała 26 urodziny a mężatką jestem od 3 lat. Na dniach urodzę córeczkę. Ze swoim mężem przed ślubem spotykałam się 9 lat. Tak, tak... zaczeliśmy "chodzić" jak ja miałam 14 a on 16,5. 20 lat to dobry czas na małżeństwo i dzieci. Moja Mama mając 25 lat miała dwoje dzieci, dzięki temu teraz będzie babcią mając 51 lat. ma jeszcze siłę i ochotę zająć się wnuczką :-) Asia z Gdyni
      • Gość: guest Re: Dziewczyny 20lat i up,meldujcie sie ! IP: *.* 04.03.03, 16:25
        Witam :)Mam 22 lata, maz 25. Jestesmy rok po ślubie i mamy 6 - miesieczna Julke.Pozdrowienia :hello:Ania
    • Gość: epaula Re: Dziewczyny 20lat i up,meldujcie sie ! IP: *.* 04.03.03, 16:27
      Hi!Poruszyłaś mnie. Mam 26 lat, za mąż wyszłam mając dokładnie 20 lat. Wszyscy myśleli że jestem w ciąży, klepali mnie po brzuchu, dogadywali etc. A nie byłam. Wyszłam za mąż z miłości za biednego czlowieka o wielkim sercu i pracowitego. Nikt nie chciał mi uwierzyć. Ale się wtedy złościłam na tych niedowiarków.Oczywiście chciałam mieć dzieci. Julię urodziłam dopiero 4 lata później.Planuję następne, czekam tylko na lepsze czasy. ;) ;) ;)Trzymaj się i nie daj nikomu.Życzę Ci dużo szczęścia - epaula.
    • Gość: guest Re: Dziewczyny 20lat i up,meldujcie sie ! IP: *.* 04.03.03, 21:05
      zgłaszam się!!! W maju skończę 26 lat, za mąż wyszłam jak miałam lat 20 więc mam już ponad 5-o letni staż :)) a nasz synek ma 7 miesięcy i 6 dni :)) I nadal jak otwieram drzwi to pytają: czy rodzice w domu??Pozdrawiam, Dorota
    • Gość: lidka21 Re: Dziewczyny 20lat i up,meldujcie sie ! IP: *.* 04.03.03, 23:29
      Ja mam 21lat męza dziecko i studia.Chetnie bym z kims poklikała na rózne tematysmilegg 4301795 lidka20@poczta.fmPozdrawiam serdecznie!
    • Gość: guest Re: Dziewczyny 20lat i up,meldujcie sie ! IP: *.* 05.03.03, 12:10
      czesc,a ja mam 23 lata i synka kubusia ,ktory ma 16 mcy.jstem samotna mama i patrza na mnie na ulicach.....prosza w sklepach o dowod jak kupuje alkoholwink.no a jak juz sie ktos dowiaduje,ze urodzilam synka majac 21 lat to sie w glowe pukaja i tylko wymowki robia,ze bez ojca go wychowujesmile.pozdrawiamyiza i Kubełek-diabełek
    • Gość: Kasia_G Re: Dziewczyny 20lat i up,meldujcie sie ! IP: *.* 05.03.03, 15:34
      Witam,Ja mam 23 lata. Kiedy wychodziłam 2 lata temu za mąż wszyscy na osiedlu przez długi czas szukali u mnie brzucha :lol: Wiadomo, skoro wychodzi za mąż musi być w ciąży :lol: Ubawiłam się setnie. Nakładałam obcisłe bluzeczki i krótkie spódnice czy sukienki :bounce: A sąsiadom mało oczy nie wyszły poza orbitę w poszukiwaniu mojej ciąży :ouch: Byli chyba niepocieszeni, kiedy mijały miesiące a u mnie nadal nic się nie pojawiało :grin: Kiedy zaszłam w ciążę nie zrobiło to na nich zbytniego wrażenia. I tak w porównaniu do ich córek byłam do tyłu (ich dzieci zostawały rodzicami w wieku 16 - 17 lat, ale niekoniecznie się pobierali może jedna para na 10 tak robiła). Za to w szpitalu lekarze kręcili na mój widok głowami - takie dziecko i w ciąży. Ze zdziwieniem patrzyli na moją kartę przebiegu choroby i pytali się czy aby przypadkiem nikt się tu nie pomylił, i czy aby napewno mam 22 lata :lol: :lol: :lol: Wyglądam młodo, mama się czasem ze mnie śmiała, że jak się nie pomaluję wyglądam góra na 16 lat, więc chodząc po mieście z coraz bardziej widocznym brzuchem, wywoływałam jeżeli nie pewne zdziwiemie, to napewno w niektórych oczach (zawsze to były oczy starszych babć wychodzących z kościoła)zgorszenie. Ja jednak i z tego miałam ubaw. Cieszyłam się że ciąża nie jest już zagrożona i ciągle miałam wyśmienity humor. Poród i macieżyństwo dodało mi jakiejś powagi (wyglądem posunęłam się w latach :lol: :lol: :lol: ) i nikt nie patrzy się na mnie ze zdziwieniem :) no prawie...Ale się rozpisałam....Bea chętnie pogadam, w ogóle Babeczki, jeżeli chcecie pogadać oto moje namiary : amberle@interia.pl , gg:341417. Zapraszam :)Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie :hello: Kasia
    • Gość: guest Re: Dziewczyny 20lat i up,meldujcie sie ! IP: *.* 19.03.03, 09:38
      HejMam 24 lata. Wyszłam za mąż w wieku lat 20 po dwuletniej znajomości z moim obecnym mężem. Teraz mamy już prawie dwuletniego synka i jest nam razem cudownie. Mąż jest kochany i pomaga mi jak tylko może. Wspierał mnie również gdy szukałam pracy i teraz, pomimo, że pracuję na pół etatu, a on na cały etat, dajemy sobie radę z synkiem bez opiekunki i bez pomocy babć. Wyglądam bardzo młodo, w sklepach bez dowodu nie chcą mi sprzedawać piwa, więc wyobraź sobie jak reagowały starsze babcie na ulicy na widok mojego ogromnego brzucha. Kilka razy usłyszałam tekst wypowiedziany z oburzeniem typu "co za czasy, do szkoły chodzić powinna,a nie za chlopami ganiać i brzuch sobie zrobić". Jestem dość porywcza, więc w takich sytuacjach mąż musiał mnie mocno trzymać żebym biednej babci krzywdy nie zrobiła. Zdumionych i oburzonych spojrzeń też bylo co niemiara.Mojemu małżeństwu w wieku lat 20 najbardziej sprzeciwiali się moi rodzice. Uważali, że najpierw powinnam studia skończyć, bo jak zajdę w ciążę, to nie dam sobie rady z nauką po urodzeniu dziecka i studia rzucę. Tymczasem licencjat obroniłam na bdb i dostałam wyróżnienie za całokształ studiów i za pracę licencjacką, a obecnie jestem na przedostatnim semestrze studiów magisterskich i też nieźle mi idzie.Cieszę się, że mam mojego męża i synka. Męża bardzo kocham, daje mi poczucie pewności i stabilizacji, które jest mi bardzo potrzebne. Jest nam dobrze.Pozdrawiam i życzę równie udanej decyzji.Kasia
    • Gość: ekaśka Re: Dziewczyny 20lat i up,meldujcie sie ! IP: *.* 19.03.03, 14:27
      Mam 23 lata i roczną córeczkę . Nie jestem z ojcem dziecka, ale o mało brakowało a bym za niego wyszła. pozdrawiam.
      • Gość: martunia79 Re: Dziewczyny 20lat i up,meldujcie sie ! IP: *.* 19.03.03, 18:15
        Mam prawie 24 lata, mężatką jestem drugi rok(nasza druga rocznica będzie w sierpniu) i w sierpniu urodzi się nasza niunia-planowana. Też mnie zawsze męczy takie gadanie, że teraz wczesne wychodzenie za mąż i posiadanie dzieci to głupota i nieodpowiedzialność... Ja bardzo chciałam miec swoją małą rodzinkę, mimo braku idealnych warunków. To dla mnie radość być w ciąży i myśleć, czego w przyszłości nauczę swoje dziecko, chciałabym wychować je na bardzo dobrego i mądrego człowieka, dać szczęsliwe dzieciństwo... i tworzyć swoją małą historię... A jednocześnie kończę studia, jak maluch trochę podrośnie poszkam pracy, mąż też studiuje i pracuje. Jestem szczęsliwa,ale nie lubię się wciąż tłumaczyć ze swojego życia. A w planowane dziecko też niewiele osób wierzy...szkoda...
        • Gość: Kowalskita Re: Dziewczyny 20lat i up,meldujcie sie !Do wszystkoch! IP: *.* 21.03.03, 10:50
          dzieki dziewczyny za odzew :), od razu czuje sie lepiej i bede miala wieksza odwage do planowania dzidzusia w przyszlosci jako mloda malzonka :)... Jesli chcecie pogadac to piszcie do mnie na GG ,oto moj numer 4850467 . Bea
    • Gość: AnetaLelonek Re: Dziewczyny 20lat i up,meldujcie sie ! IP: *.* 20.03.03, 09:44
      a ja mam 22 no prawie 23 latka ( w czerwcu) i mam dwójke dzieciaczków tongue_out Wychodziłam za maz w wieku 20 lat i był to ślub planowany !
      • Gość: madziara Re: Dziewczyny 20lat i up,meldujcie sie ! IP: *.* 21.03.03, 08:24
        A ja mam 26 lat dwie córeczki 15 miesięczne a ślubowałam majac 23 lata i nawet w ciąży wtedy nie byłam tak poprostu z miłości.Magda
    • Gość: Wercia Re: Dziewczyny 20lat i up,meldujcie sie ! IP: *.* 21.03.03, 09:28
      CześćsmileJa jak wychodziłam zamąż miałam 18 latsmileTydzień przed moimi 19 urodzinami urodziłąm córeczkęsmileCzyli jestem męzatką od 9 miesięcy a mamą od 7Pozdrawiam serdecznie!!!
      • Gość: guest Re: Dziewczyny 20lat i up ZAPRASZAM WAS!!! IP: *.* 21.03.03, 12:03
        Dziewczyny,mlode mezatki,choc nie tylko, a jesli macie na to ochote to zapraszam was do sprawdzenia nowego forum w www.gazeta.pl:w prywatnych,w dziecko,pod nazwa " Mlodziutkie mezatki i..." Jest to forum utworzone dla mlodych dziewczyn po to by mogly podzielic sie swoimi problemami i radosciami. Wy jako doswiadczone forumowiczki mozecie duzo wniesc na to jeszcze nowe forum.Pozdrawiam :hello:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka