pantofelek6 08.03.07, 19:50 przegrzewaja swoje dzieci sa bezmyslne i mozna im zwracac uwage,a te ktore zabijaja swoje nienarodzone podejmuja sluszne decyzje i nam nic do tego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beatkadaniela Re: A dlaczego matki,ktore 08.03.07, 19:51 Chyba już nie wiedziałaś co wymyśleć.Nie masz ciekawszych zajęć niż wymyślanie głupich pytań? Odpowiedz Link Zgłoś
pantofelek6 Re: A dlaczego matki,ktore 08.03.07, 19:53 beatkadaniela napisała: > Chyba już nie wiedziałaś co wymyśleć.Nie masz ciekawszych zajęć niż wymyślanie > głupich pytań? nie ma glupich pytan,sa glupie odpowiedzi,a ja poprostu chcialabym wiedziec Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: A dlaczego matki,ktore 08.03.07, 22:06 > nie ma glupich pytan,sa glupie odpowiedzi, I tu się mylisz. Jest akurat dokładnie odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna35 Re: A dlaczego matki,ktore 08.03.07, 19:52 Wczoraj było tak pięknie, wiosnę czuło się w powietrzu, a dzisiaj...cały dzień leje i ten zimny wiatr Odpowiedz Link Zgłoś
eska1234 Re: A dlaczego matki,ktore 08.03.07, 19:52 Dziewczyno, przyhamuj trochę. Ile jeszcze wątków na ten sam temat będziesz zakładać prawie jednocześnie???? Odpowiedz Link Zgłoś
pantofelek6 Re: A dlaczego matki,ktore 08.03.07, 19:54 to moj drugi dopiero,a czemu nie odpowiesz mi na temat? Odpowiedz Link Zgłoś
eska1234 Re: A dlaczego matki,ktore 08.03.07, 20:03 bo, nie lubię się powtarzać, w przeciwieństwie do Ciebie. Chcesz znać moje zdanie zajrzyj na swój poprzedni wątek. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkamodras Re: A dlaczego matki,ktore 08.03.07, 19:53 Good point. Co nie oznacza mojego poparcia dla Twoich poglądów. Odpowiedz Link Zgłoś
pantofelek6 Re: A dlaczego matki,ktore 08.03.07, 19:55 nie znasz moich pogladow,a nie chce skierowac tego watku na ustawy znowu Odpowiedz Link Zgłoś
pantofelek6 Re: A dlaczego matki,ktore 08.03.07, 19:57 to bylo do agnieszkamodras Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkamodras Re: A dlaczego matki,ktore 08.03.07, 19:57 No to po co ten wątek? Żeby był dym tak po prostu? Odpowiedz Link Zgłoś
pantofelek6 Re: A dlaczego matki,ktore 08.03.07, 19:58 beatkadaniela napisała: > Chyba już nie wiedziałaś co wymyśleć.Nie masz ciekawszych zajęć niż wymyślanie > głupich pytań? zaraz dym,chce znac odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: A dlaczego matki,ktore 08.03.07, 19:59 Pantofelku,a ile znasz kobiet które dokonały aborcji? Odpowiedz Link Zgłoś
pantofelek6 Re: A dlaczego matki,ktore 08.03.07, 20:06 > Pantofelku,a ile znasz kobiet które dokonały aborcji? dokladnie 3-w tym moja tesciowa,oprocz 2 synow mialaby prawie 30 letnia corke.Gryzie ja to do tej pory,co jakis czas wraca do tego,nie potepiam jej,wspolczuje jej tylko ze to zrobila i teraz sie z tym meczy. Czwarta osoba,to moja przyjaciolka,ktora chcila to zrobic 4 lata temu,ale trafil jej sie taki intruz jak ja i ma teraz prawie czteroletnia coreczke.Wszyscy w jej gronie usilnie namawiqali ja do tego,umawiali na spotkania z lekarzami. Dalej nie bede opisywac,bo bez sensu.Obie mieszkamy w dwoch roznych krajach,gdzie aborcja jest legalna(to tak na marginesie) Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: A dlaczego matki,ktore 08.03.07, 20:09 A dlaczego nie potępiasz teściowej? Odpowiedz Link Zgłoś
pantofelek6 Re: A dlaczego matki,ktore 08.03.07, 20:14 gryzelda71 napisała: > A dlaczego nie potępiasz teściowej? Ja nie jestem od potepiania kogokolwiek.Zal mi osoby,ktora teraz mialaby prawie 30 lat i swoje zycie,ale jej nie ma.Zal mi tesciowej,ze to kiedys zrobila i nie ma corki i jeszcze bardziej mi jej zal,kiedy widze,jak do tej pory cierpi z tego powodu. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: A dlaczego matki,ktore 08.03.07, 20:16 Nie jesteś od potępiania i ocenienia,wiec po co te wątki? Odpowiedz Link Zgłoś
bj32 Re: Ciekawostka 09.03.07, 12:38 "dokladnie 3-w tym moja tesciowa,oprocz 2 synow mialaby prawie 30 letnia corke" To 30 lat temu robili albo bardzo dokładen badania, albo musiała to był późna ciąża, skoro wiadomo, że to miała być córka. Idiotyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkamodras Re: A dlaczego matki,ktore 08.03.07, 20:02 Odpowiedź moja jest w sygnaturce. Odpowiedz Link Zgłoś
ewku1 Re: A dlaczego matki,ktore 08.03.07, 20:22 do agnieszkimodras-antek przecudny!! do autorki wątku aborcja a ubranko to są dwa zupełnie różne poziomy, totalnie inne wymiary. jak można tak porównywać?? wydaję mi się, że ci którzy nie mają racjonalnych argumentów właśnie w taki sposób dyskutują.."a dlaczego tak można a tak nie?..."sprowadzasz rozmowę na inne tory. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkamodras Re: A dlaczego matki,ktore 09.03.07, 08:28 Dziekuję bardzo! Muszę wgrać nowe zdjęcia, teraz jest jeszcze fajniejszy. Oglądałam też Twoje niezmiernie przystojne babe, ale co chwila wyskakiwała mi reklama męskich bokserek... Cieżko się było skupić, ale wydaje mi się że też należy się nam jakiś update Twojej strony ze zdjęciami? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
syriana Re: A dlaczego matki,ktore 08.03.07, 19:59 chyba znam Twoje poglądy na tyle, aby obawiać się o moją przyszłość bo jeszcze w ciąży nie byłam nigdy i nigdy nie wiadomo jak mi się zdrowie/ciąża potoczy i dlatego chce mieć wybór, to takie trudne? wiesz, nie wszyscy mają heroizm w DNA zapisany.. Odpowiedz Link Zgłoś
gacusia1 Nudzi ci sie ,kobieto??? 08.03.07, 20:00 Zajmij sie swoim,zeby go nie przegrzac! Odpowiedz Link Zgłoś
monia145 Re: A dlaczego matki,ktore 08.03.07, 20:08 Bo te, które dokonują aborcji nie robią tego z bezmyślności? Bo aborcja dotyczy najintymniejszych spraw kobiety, jej zycia, jej zdrowia...wkraczając z buciorami w sferę intymną kobiety, naruszamy jej niezbywalne prawo do prywatności. Kwestia krytyki ubioru dziecka jest sprawą niższej rangi i każdy kogo rozwój społeczny nie zatrzymał się na etapie " czarno- białe", powinien to dostrzec..... Wiesz pantofelku..czasami rżnięcie głupa na forum jest nawet zabawne...ale tylko czasami........w niektórych przypadkach jednak, jest po prostu tragiczne... Odpowiedz Link Zgłoś
pantofelek6 Re: A dlaczego matki,ktore 08.03.07, 20:12 > > Bo aborcja dotyczy najintymniejszych spraw kobiety, jej zycia, jej > zdrowia...wkraczając z buciorami w sferę intymną kobiety, naruszamy jej > niezbywalne prawo do prywatności. a gdzie w tym wszystkim niewinne dziecko?Nie liczy sie? To dlaczego obchodzi Was przegrzany dwulatek,ktory jest prywatnym dzieckiem jakiejs matki? Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 Re: A dlaczego matki,ktore 08.03.07, 20:14 A czy któras się domaga wprowadzenia ustawy określającej, jak dziecko ma być ubrane? Nie! Jeżeli zwróci uwagę to w dobrej wierze - ty również możesz nawracać chętną do aborcji ale Ty chcesz więcej - chcesz ustawy. Odpowiedz Link Zgłoś
pantofelek6 Re: A dlaczego matki,ktore 08.03.07, 20:16 Lila,gdzie ja pisze o ustawach?Ciagle chodzi mi o jedno-o zdanie sobie sprawy,ze to nie jest wylanie szklanki wody do kubla,tylko zabojstwo,odebranie czyjegos zycia Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 Re: A dlaczego matki,ktore 08.03.07, 20:23 Nie piszesz? Więc o co walczysz? Nie usunęłabym ciąży ze względu na kiepską sytuację materialną, ale zastanowiłabym się nad nią, gdyby moje dziecko miało się urodzić z poważną wadą lub gdyby było owocem gwałtu. I nie sądzę, że byłoby to dla mnie wylanie wody do kibla tylko życiowy cios i bardzo traumatyczne przeżycie. Jednak decyzji swojej jestem raczej pewna w tych sytuacjach i nie pojmuję dlaczego ktoś, kto nie będzie potem tego dzieck wychowywał, nie będzie borykał się z jego i moim utrapieniem uzurpuje sobie prawo do dyktowania mi, co mam zrobić, a raczej czego zrobić mi nie wolno w dramatycznej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
pantofelek6 Re: A dlaczego matki,ktore 08.03.07, 20:27 ja o nic nie walcze.Zdziwilam sie tylko,ze dla wiekszosci z Was,aborcja to nie jest zabojstwo dziecka. Dla wiekszosci,to pozbycie sie zlepka komorek i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
pantofelek6 Re: A dlaczego matki,ktore 08.03.07, 20:28 a przypadek ostatni to tylko zobrazowal Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 Re: A dlaczego matki,ktore 08.03.07, 20:32 No i co z tego??? Mnie to nie dziwi wcale. Osobiście odbierałam pęcherzyki oglądane na USG jako dzieci - moje dzieci - a z drugiej strony wiem, że z chwilą poronienia na tym etapie byłoby mi smutno ale nie rozdzierałabym szat. Z całą pewnością przezyłabym tę sytuację o wiele bardziej traumatycznie, gdybym na USG widziala już dziecko. Sumienie nie pozwala mi sięgnąć po postinor, ale nie uważam, bym miała prawo dyktowania innym swoich wizji i przekonań. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: A dlaczego matki,ktore 08.03.07, 22:08 No nie jest, wszak zlepek komorek to jeszcze nie dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
beatkadaniela Re: A dlaczego matki,ktore 08.03.07, 20:19 A jak będzie ustawa (Boże broń przed Giertychem) to za mało bo przecież zawsze istnuieje jakaś szara strefa, w której nie ma miejsca na przepisy ustawy i biedny pantofelek będzie chodził i kontrole przeprowadzał (karty ginekologiczne itp.), a i może poważne snkcje karne wprowadzi, np od 5-10 lat, bez możliwości zawieszenia, a pozostałe latorośle niech półsierotami zostaną. Odpowiedz Link Zgłoś
pantofelek6 Re: A dlaczego matki,ktore 08.03.07, 20:22 beatkadaniela napisała: > A jak będzie ustawa (Boże broń przed Giertychem) to za mało bo przecież zawsze > istnuieje jakaś szara strefa, w której nie ma miejsca na przepisy ustawy i > biedny pantofelek będzie chodził i kontrole przeprowadzał (karty ginekologiczne > > itp.), a i może poważne snkcje karne wprowadzi, np od 5-10 lat, bez możliwości > zawieszenia, a pozostałe latorośle niech półsierotami zostaną. cale szczescie nie mieszkam w panstwie Giertycha Odpowiedz Link Zgłoś
renia1807 Re: A dlaczego matki,ktore 08.03.07, 20:36 To państwo nie należy do Giertycha! Odpowiedz Link Zgłoś
brak.polskich.liter Re: A dlaczego matki,ktore 08.03.07, 20:15 Monia, luz. Pantofelek to wszak pierwotniak Laska ma ewidentnie misje, byc moze moherek zbyt mocno uciska wakuole i wodniczki tetniace. IMO szkoda baterii na dyskusje. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: A dlaczego matki,ktore 08.03.07, 20:18 Może idź się pobzykaj? To odpręża i powoduje, że krew w mózgu przestaje uciskać beret. Odpowiedz Link Zgłoś
nanuk24 Re: A dlaczego matki,ktore 08.03.07, 20:26 O losie! Dzieki ci, ze w zyciu realnym nie mam do czynienia z fanatykami tego pokroju. Odpowiedz Link Zgłoś
luisa111 Re: A dlaczego matki,ktore 08.03.07, 21:49 Ale bez wzgledu pod jakimi okresleniami ukryjecie ,faktem jest i bedzie ze aborcja to zabijanie.A to kazdemu zle sie kojarzy!niektore kobiety o te ''zlepke komorek''oddaly by wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
bammbi Re: A dlaczego matki,ktore 08.03.07, 22:04 Dlatego ponieważ propaganda medialna wmówiła ludziom że życie człowieka jest tyle warte na ile zostanie wycenione 1. życie jednego dziecka jest NIC nie warte bo jest ono nie chciane i jego rodzice mają prawo je zabić, wyskrobać, usunąć, puścić do kanału 2. życie drugiego dziecka jest warte życia gdyż jest ono zaakceptowane i nie wolno go przegrzać, przekarmić, zasmucić Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: A dlaczego matki,ktore 08.03.07, 22:06 Pantofelku, nie uciska cię coś przypadkiem ? Odpowiedz Link Zgłoś
demarta Re: A dlaczego matki,ktore 08.03.07, 23:15 no mnie na biologii uczyli, że pantofelek, to najprymitywniejszy stwór. i co się dziwić..... Odpowiedz Link Zgłoś
brak.polskich.liter Na pierwotniaki najlepszy metronidazol 08.03.07, 23:56 Myslisz, zeby posypac na forum?.. Odpowiedz Link Zgłoś
demarta Re: Na pierwotniaki najlepszy metronidazol 08.03.07, 23:58 yhyyyy. jestem za. Odpowiedz Link Zgłoś
brak.polskich.liter Re: Na pierwotniaki najlepszy metronidazol 09.03.07, 00:05 Z tego, co pamietam z mikrobow, pantofelki lubia srodowisko kwasne i zywia sie bakteriami. Jak zjedza za duzo bakterii, to beltaja przez cytopyge. No tak, to by wiele wyjasnialo PP Odpowiedz Link Zgłoś
aluc pantofelka wystarczy wysuszyć 09.03.07, 00:18 wiem to dobrze z własnej autopsji, w liceum mieliśmy hodować jakieś zwierzę, więc wybrałyśmy z koleżanką pantofelki, oglądałyśmy je sobie pod mikroskopem, niestety przez ferie nam wyschły ((( Odpowiedz Link Zgłoś
pantofelek6 Re: zdjęcie pantofla 09.03.07, 05:10 img258.imageshack.us/my.php?image=z38751gsi5.jpg zdjecie edyci (jak dobrze ze nie musze mieszkac wsrod takich itp. MatekPolek) Odpowiedz Link Zgłoś
edycia274 Re: zdjęcie pantofla 09.03.07, 09:03 a ja się cieszę, że nie mieszkam koło ciebie, a fotki co zazdrościsz? Odpowiedz Link Zgłoś
demonii Re: zdjęcie pantofla 09.03.07, 09:15 matko....dawno nie widziałam tak żałosnej osobniczki bueheheheh Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: zdjęcie pantofla 09.03.07, 10:42 ej....zapewne jesteś istotą bardzo zakompleksioną, skoro bałabys się zamieszkac przy ślicznej dziewczynie Odpowiedz Link Zgłoś
daemia_10 Re: zdjęcie pantofla 09.03.07, 15:54 no i co chcesz? gors łabędzi, kruczy włos, jak dla mnie - Kurcewiczówna H! ojjj, zazdrość ściiiiska, cio? Odpowiedz Link Zgłoś
nanuk24 Re: zdjęcie pantofla 09.03.07, 23:04 jezeli chcialas uszczypnac, to ci sie nie udalo,bo Edycia wcale nie brzydka Za to wywlekac skads cudze zdjecia, zeby tylko obrazic to potrafi nierozgarniety cham, ale coz by sie po takim pantofelku spodziewac Odpowiedz Link Zgłoś
pantofelek6 Re: zdjęcie pantofla 09.03.07, 23:20 nanuk24 napisała: > jezeli chcialas uszczypnac, to ci sie nie udalo,bo Edycia wcale nie brzydka > > Za to wywlekac skads cudze zdjecia, zeby tylko obrazic to potrafi nierozgarniet > y > cham, ale coz by sie po takim pantofelku spodziewac > slucham?kto kogo obrazal? ale tlusta jest Odpowiedz Link Zgłoś
sir.vimes Re: zdjęcie pantofla 10.03.07, 00:27 A tyn głupiusieńka. Ja wolałabym być tłusta. Odpowiedz Link Zgłoś
sir.vimes Lasssska! 10.03.07, 00:29 A poza tym na zdjęciu widać nie tłustą, ale obdarzoną pięknymi piersiami , bardzo ładną dziewczynę... Masa facetów marzy o takiej i pewnie nie mają szans. Zamieść swoje zdjęcie dla porównania! Odpowiedz Link Zgłoś
edycia274 pantoflu 10.03.07, 00:38 pokaz swoją fotkę. jakaś piękna i gładka. rozumiem,że po porodzie byłaś cudna chuda i i w ogóle malinka. a tłusta to jest świnia. a ty chyba mam problemy jakieś emocjonalne. więc proponuje wizyt e u psychiatry lub gastrologa co na pierwotniaka coś da. Odpowiedz Link Zgłoś
pantofelek6 Re: pantoflu 10.03.07, 00:42 schowaj przynajmniej te cycki do pasa i tluste ramiona i badz ostrozna na przyszlosc,bo mnie to rybka co napiszesz,nie znasz mnie,a sama umiescilas zdjecie Odpowiedz Link Zgłoś
edycia274 Re: pantoflu 10.03.07, 00:47 no i nie chciałabym Cię znać. nie cycki a piersi. ramiona dziedziczne . tłusty masz Ty mózg i nie funkcjonuje. pewnie,że zamieściłam a co????? ty się wstydzisz boś gruba jak świnia, ruda i piegowata.??? weż idz spać, żle trafiłas. Odpowiedz Link Zgłoś
pantofelek6 Re: pantoflu 10.03.07, 00:51 pomysl teraz nad tym co napisalas i kogo obrazilas,bo na pewno nie mnie Odpowiedz Link Zgłoś
edycia274 Re: pantoflu 10.03.07, 00:53 no to ciekawe kogo, ja do świni podobna nie jestem. a ty chyba dlatego boisz się pokazać. idę spać bo od tego buldokania zaśliniłaś forum a ja nie lubię ślinotoku. baj. zapomniałam,że pierwotniaki są jak wrzód na dupie. Odpowiedz Link Zgłoś
chupachups1 Re: zdjęcie pantofla 10.03.07, 08:03 ale tlusta jest Tlusta???????? Laska ty chyba tłustej nigdy nie widziałaś. A ty jesteś chamska i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
demonii Re: zdjęcie pantofla 09.03.07, 09:13 lol, pantofelek nie ma móżgu DD za to ma wodniczki tetniące, które mu chyba przestały tetnić i pnatofelek ma chyba problem z wydalaniam DD Ręce opadają D Odpowiedz Link Zgłoś
shady27 jestes z armii Rydzyka czy co??? 08.03.07, 22:08 uparlas sie na temat aborcji i nie mozesz przestac. Odpowiedz Link Zgłoś
pantofelek6 Re: jestes z armii Rydzyka czy co??? 08.03.07, 23:10 a wy na jakies niepasujace watki czy brak argumentow odbijacie pileczke w strone rydzyka,moheru i giertycha,od wczoraj te hasla sie wlasnie przewinely,nie wiem co maja wspolnego z teoria zabijania dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Pantofelku !!!!!!!!!!!!!!!!! 09.03.07, 08:23 A co ma aborcja do czapki w cetrum handlowym ????????? Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Pantofelku !!!!!!!!!!!!!!!!! 09.03.07, 09:25 iwles napisała: > A co ma aborcja do czapki w cetrum handlowym ????????? > > a ja sie zgadzam z pantofelkiem jak mają przegrzewac to lepiej od razu wyskrobac Odpowiedz Link Zgłoś
bj32 Re: Pantofelku !!!!!!!!!!!!!!!!! 09.03.07, 12:46 I na takie wyskrobane dopiero moher założyć? Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: Pantofelku !!!!!!!!!!!!!!!!! 09.03.07, 11:15 iwles napisała: > A co ma aborcja do czapki w cetrum handlowym ????????? > > > Zaplułam sie hehehhehehe Odpowiedz Link Zgłoś
hossa76 Re: A dlaczego matki,ktore 08.03.07, 22:08 Pantofelek hmmm to by wiele tłumaczyło... Jednokomórkowce maja pewnie podobne dylematy.... Odpowiedz Link Zgłoś
aluc Re: A dlaczego matki,ktore 08.03.07, 22:10 bo te przegrzewane są juz narodzone, a my jesteśmy za ochroną jedynie narodzonych jak widzisz, jest w tym głęboka logika i filozofia Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: A dlaczego matki,ktore 08.03.07, 22:13 Mam jeszcze inną propozycję: weź koło i puknij sie w czoło. Odpowiedz Link Zgłoś
pantofelek6 Re: A dlaczego matki,ktore 08.03.07, 23:11 a ty co poetka jakas czy co jesli ci brak madrych odpowiedzi to nie pisz lepiej wcale Odpowiedz Link Zgłoś
fergie1975 Re: A dlaczego matki,ktore 08.03.07, 23:38 Pantofelku a moze Ty jakiegos rozgrzeszenia , usprawiedliwienia dla SIEBIE szukasz? Wyjasnienia dla sumienia ??? Odpowiedz Link Zgłoś
edycia274 Re: A dlaczego matki,ktore 08.03.07, 23:50 Rozumiem założycielko wątku,że pomagasz tym kobietom co musiały urodzic dziecko z gwałtu, albo ciężko chore bo odmówiono im prawa do aborcji. rozumiem,że wiele w życiu widziałas i przeszłaś i tak się upierasz że aborcja to zło straszne.nie? dupe rusz idż do dziewczyny, która zgwałciło 5 ćpunów i nosić i urodzic musiała. albo idż do matki co ma chore dziecko i leczenie itd kosztuje więcej niż ma. a najlepiej to zajmij się swoim tyłkiem i nie truj Odpowiedz Link Zgłoś
sheer.chance Re: A dlaczego matki,ktore 09.03.07, 04:32 pantofelku, a ja tak towarzysko zagadam. Skad ty wiesz, ze tesciowa mialaby corke? W ktorym tygodniu ona miala aborcje, ze znala plec? Odpowiedz Link Zgłoś
demonii Re: A tak na marginesie... 09.03.07, 09:20 dlaczego interesujesz się sprawami kraju, w którym nie mieszasz ??? I dlaczego mieszkasz w kraju gdzie aborcja jest legalna ? Dobrze Ci w państwie gdzie jak twierdzisz morderstwo, jest legalne? wielkie rotfl Odpowiedz Link Zgłoś
bobasia1 Re: A dlaczego matki,ktore 09.03.07, 10:05 Pytanie jak pytanie...Mozna odpowiedziec lub nie wypowiadac sie. Jednak, gdy czytam niezwykle blyskotliwe a uszczypliwe uwagi i dywagacje na temat nicku autorki zamiast argumentow ze strony zwolennikow prawa do aborcji, przestaje sie dziwic, ze widmo zaostrzenia tej ustawy nam zagraza. Pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: A dlaczego matki,ktore 09.03.07, 10:12 Widzę, że Ty Bobasiu - odpowiedziałaś rzeczowo, na temat i podparłas się całą listą argumentów. Odpowiedz Link Zgłoś
bobasia1 Re: A dlaczego matki,ktore 09.03.07, 10:19 Nie uczynilam tego z rozmyslem, bo forma tej dyskusji po prostu mi nie odpowiada - czemu dalam wyraz. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
malila Re: A dlaczego matki,ktore 09.03.07, 10:48 Odpowiedź na Twoje pytanie w dość oczywisty sposób wyjaśnia, dlaczego między jednym a drugim nie ma sprzeczności: bo dla kobiet, które tak uważają, miesięczny czy dwumiesięczny płód nie jest jeszcze dzieckiem. Domagasz się, żeby to uzasadnić, żeby pokazać dokładnie ten moment, w którym płód dzieckiem się staje, wskazując jednocześnie na zapłodnienie i utworzenie odrębnego kodu genetycznego - jako jedyny dający się naukowo ustalić i uzasadnić zaczątek nowego życia. A skoro my nie potrafimy pokazać dokładnie momentu, kiedy człowiek staje się człowiekiem, to oczywiście znaczy, że nie mamy racji. Czy to oznacza, że przed odkryciem DNA nie mieli racji obrońcy życia poczetego? Czy to oznacza, że jeśli kiedyś da się naukowo ustalić, że płód staje się człowiekiem np. w 74 dniu od zapłodnienia, to nagle my będziemy mieć rację? Dzisiaj nie potrafię tego uzasadnić, ale czuję, po prostu czuję, że miesięczny płód jest w dużo większym stopniu częścią kobiety niż odrębnym człowiekiem. A wracajac do Twego pytania dużo bardziej byłoby ono sensowne, gdybyś zapytała, dlaczego ta sama matka gada do swojego miesięcznego płodu, ale równocześnie daje innym kobietom prawo do samodzielnej decyzji w kwestii aborcji. Odpowiem na to tak: gdybym wiedziała, z której mojej komórki jajowej powstanie moje dziecko, to do niej też bym gadała. Odpowiedz Link Zgłoś
oszszin Re: A dlaczego matki,ktore 09.03.07, 11:01 czuję, po prostu czuję, że miesięczny płód jest w dużo większym stopniu częścią kobiety niż odrębnym człowiekiem. ----- twoje czucia mam gdzieś, szczególnie, że za kilka lat możesz sobie czuć zupełnie inaczej jezeli to jest argument to wymiękam Odpowiedz Link Zgłoś
malila Re: A dlaczego matki,ktore 09.03.07, 13:59 Do tego, że Twój szacunek dla czyichś "czuć" kończy się wraz z jego narodzinami, już się przyzwyczaiłam. Ale na umiejętność przyswajania tekstu dłuższego niż jedno zdanie i chwytanie korelacji między poszczególnymi zdaniami - trochę jednak liczyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: A dlaczego matki,ktore 09.03.07, 11:01 A ja wczoraj ogladałam pyskówkę n/t w TV i niektórzy nie pozwolą wypowiedzić słowa "płód", choć moim zdaniem jest to powszechne określenie dziecka przed urodzeniem. Tylko ciekawa jestm, czemu nikt tego dziecka nie traktuje jako dziecka, jeżeli przyjdzie na swiat przed 22 tygodniem, nie chce go pochować, nie wypłaca ZUS-u, nie daje urlopu okolicznościowego, nie traktuje jak człowieka. Są to "wyskrobiny", które ladują w misce nerkowatej lub wiadrze. Nie mam tu na mysli tych usuniętych, tylko tych kochanych i wyczekiwanych. Czy ustawa posznowania godności ludzkiej dotyczy wyłącznie niechcianych dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
oszszin Re: A dlaczego matki,ktore 09.03.07, 11:05 nie chce go pochować ----- takie dziecko można jak najbardziej pochować Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: A dlaczego matki,ktore 09.03.07, 11:07 Nie, nie można. Załatwiłaś pochówek własnego dziecka? Udało ci się pochować z księdzem 10 tygodniowe dziecko? Odpowiedz Link Zgłoś
oszszin Re: A dlaczego matki,ktore 09.03.07, 11:19 na szczęście nie musiałam ale proszę, oto link, ci ludzie ci pomogą w razie potrzeby: www.nazaret.iap.pl/index.html?lang_id=PL Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: A dlaczego matki,ktore 09.03.07, 11:23 A w realu to wygląda tak: Nie wiem dziecko co masz z TYM zrobić. Trzeba było TO zostawić w szpitalu, to by poszło do spalenia. To była odpowiedź księdza gdy zapytałam co mam zrobić z doczesnymi szczątkami mojego dziecka, które uratowałam właśnie od spalenia w jednym worku z odpadami medycznymi. Odpowiedz Link Zgłoś
oszszin Re: A dlaczego matki,ktore 09.03.07, 11:27 współczuję, naprawdę ale wierz mi, to się zaczyna zmieniać, wiele ludzi nad tym pracuje wspomniana fundacja naprawdę pomaga Odpowiedz Link Zgłoś
oszszin Re: A dlaczego matki,ktore 09.03.07, 11:04 pantofelku, fantastyczne pytanie z ilości obrażliwych postów i pseudoobrazliwych nie na temat można wywnioskować, że dałaś im do myślenia chapeau bas!!! Odpowiedz Link Zgłoś
brak.polskich.liter Re: A dlaczego matki,ktore 09.03.07, 11:17 Prowadzisz dialog sama ze soba? Interesting... Odpowiedz Link Zgłoś
a-ronka aborcja to sprawa własnego sumienia 09.03.07, 11:19 jak i własnych decyzji.Skoro kobieta chce usunąc ciążę to tylko jej i wyłączne jej (czasem i partnera) sprawa.Lepiej niech 16 latka usunie niż urodzi i nie dość,że sama szkoły nie skończy to i dziecku nie zapewni normalnych warunków bytowania.Również kobieta czy dziewczyna ,która zaliczy wpadkę ma prawo zadecydować czy chce tego dziecka czy nie.Nosić przez 9 miesięcy a potem oddać na poniewierkę do domu dziecka to jest moralne i godne. Poza tym co to za dumanie i rozważanie czy płód jest od momentu zapłodnienia czy od momentu jak "wykiełkuje". Głupota ludzi nad wymyślaniem i debatowaniem na temat czy chcę dziecko czy nie chcę powala mnie.Skoro nie chcę np.zielonej bluzki to jej nie kupuję,skoro nie chcę dziecka to albo się zabiezpieczam albo usuwam. Czy lepsze rozwiązanie to donoszenie i sprzedanie jakiejś bezdzietnej parze czy pozostawienie pod kościołem (o tam się nim zaoopiekują)czy zostawienie w placówce potocznie nazywanej bidul? Kobieta,która usunęła to bezczelna,bezbożnica,k#!$$@%#%$.Ta co ma sześcioro i każde z innym,dzieci są głodne i niedomyte to matka -polka))) Ta misja na temat aborcji to jak dumanie nad domeną kradzieży.Ten kto głodny i ukradnie bułkę to złodziej.Ta co pobiera zasiłki,dotacje,zapomogi bo jej się należy na dzieci a przy okazji nie pracuje bo po co to super mamusia. Jestem za aborcją i podpisuję się pod nią.Wolę zapłacić za wyposażenie szpitali w ten sprzęt niż płacić na utrzymanie wielodzietnych rodzin. Odpowiedz Link Zgłoś
oszszin Re: aborcja to sprawa własnego sumienia 09.03.07, 11:21 Skoro kobieta chce usunąc ciążę to tylko jej i wyłączne jej (czasem i partnera) sprawa. ----- Skoro kobieta chce zabić dziecko to tylko jej i wyłącznie jej sprawa. Skoro kobieta chce zabić męża to tylko jej i wyłącznie jej sprawa. ... Odpowiedz Link Zgłoś
mayraa Re: chyba czas założyć następny wątek 09.03.07, 11:26 bo ten już trochę przydługawy i nieświeży Odpowiedz Link Zgłoś
a-ronka właśnie 09.03.07, 11:32 skoro chce usunąć to usuwa.Skoro babka chce zabić męża bo go nie kocha to też jej sprawa.Albo wsadzą ją na 12 lat albo jej się uda i wyfrunie z fortuną męża.To jej sprawa co zrobi z mężem,dzieckiem,z tyłkiem. Dlaczego nie wysnuwasz wniosków dlaczego księża molestują i to powinno być karalne tylko kadzisz na temat kobiecego brzucha. Każda kobieta ma rozum i ona decyduje o swoim losie i swojej macicy. Odpowiedz Link Zgłoś
oszszin Re: właśnie 09.03.07, 11:37 aleś ty głupia nawet mi się nie chce tego komentować Odpowiedz Link Zgłoś
a-ronka głupia bo oskarżam księdza 09.03.07, 11:41 jedyną uczciwą komórkę w narodzie hahahaha. Właśnie tak:księża mogą wszystko a kobiety nie mogą nic bo ksiądz nie da rozgrzeszenia za tak haniebny czyn. Aborcja w oczy kole a molestowanie 12-13 letnich chłopców nie.To jest właśnie prawda o przeciwnikach aborcji. Odpowiedz Link Zgłoś
oszszin Re: głupia bo oskarżam księdza 09.03.07, 11:45 molestowanie 12-13 letnich chłopców nie. ---- oczwiście jest to karalne w świetle każdego prawa taki ksiądz musi ponieść zasłużoną karę a ten czyn jest niedopuszczalny i haniebny Odpowiedz Link Zgłoś
agamama123 a-ronka... 09.03.07, 16:29 To przyjmij do wiadomości, że płacisz na mnie - na matke 3 dzieci a więc już kwalifikujemy sie pod rodzine wielodzietną... Jak już to w sobie przetrawisz to zerknij do mojej sygnaturki. A wtedy ja ci powiem - tak! nalezy mi się! A porównywanie aborcji do bluzki tez jakoś blado wypadło... Nie popieram aborcji. Ale przyjmuję do wiadomości fakt, ze czasem jest mniejszym złem. Jedyne czego nie jetstem w stanie zrozumiec to założenia: chcę miec dziecko, ale jak bedzie chore to usunę... Odpowiedz Link Zgłoś
a-ronka agamamo 09.03.07, 21:57 Nie myl faktów.Jestem za aborcją dla rodzin wielodzietnych gdzie matka ma 4-5-6- 7-8 dzieci a każde z nich ma innego ojca.Do tego matka ma ograniczone prawa ale zamiast starać się wyzywić te dzieci to tylko wyciąga łapy po zapomogę. Skoro kogoś stać,skoro ktoś ma pomoc z mops czy gops ale dba o dzieci i zapewnia im nie tylko miłośc to może mieć i 10 dzieci. Ja mam inne zdanie na temat ilości dzieci u mnie w rodzinie i tyle. Na marginesie-obejrzałam zdjęcia i jestem pełna podziwu.Gratuluję Odpowiedz Link Zgłoś
bammbi Re: A dlaczego matki,ktore 09.03.07, 12:21 Nawet najbardziej okrutnego zwyrodnialca mordercę nie mozna zabić i trzba humanitarnie traktować Humanitaryzm nie obowiązuje w stosunku do dziecka, ponieważ ono nie potrafi się samo obronic, wysłowić, jest zdane na swoją matkę i innych ludzi Cóż za prymitywny naród który zabija najsłabszych Tak jak powiedział Papież taki naród zginie Jan Paweł II prosił o poszanowanie życia i jego obronę od POCZĘCIA do naturalnej smierci ale kogo to obchodzi, media egzaltowanie popłakały trochę nad papieżem potem nad jego świętością a jednocześnie nadal forsują aborcję. 2 sprawa po co sztuczne wymyślone nazewnictwo nowomowa ABORCJA PŁÓD, przecież to ZABÓJSTWO dziecka, CZŁOWIEKA, ale gdy mówimy "tylko" o płodzie, aborcji wiele osób jest skłonnych zaakceptować zabójstwo, keidyś juz to byłom nawywało się "ostateczne rozwiązanie kwestii żydowskiej" i też wmawiano ludzim że nie taki diabeł straszny jak go malują Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Halo! 09.03.07, 12:27 Ten kraj jeszcze nie jest tak całkiem wyznaniowy ateiści też tu żyją. Nauki JPII w tym zakresie mam głęboko gdzieś, niech się katoliczki kierują jego zdaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
oszszin Re: Halo! 09.03.07, 12:30 całkiem wyznaniowy ateiści też tu żyją ---- już niedługo, niedługo... Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Halo! 09.03.07, 12:32 Coś niunia sugerujesz? Przymusowe pozbawianie obywatelstwa czy może od razu stosiki za brak wyznania wiary? Parę metod nawracania i eliminacji już ludzie przetestowali, średnio skuteczne to było. Odpowiedz Link Zgłoś
brak.polskich.liter Re: Halo! 09.03.07, 12:36 Ja sugeruje risperidon ew. klozapine w wysokich dawkach dla co poniektorych projalfowcow, zionacych miloscia blizniego. Widze ten swiety ogien w oczach i brr... Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Halo! 09.03.07, 12:37 To wszystko z niedopchnięcia IMO. Panna niedopchnieta z rzadka uśmiechnięta.P Odpowiedz Link Zgłoś
brak.polskich.liter Re: Halo! 09.03.07, 12:41 To sie zgadzuje, ale w zadze mordu/wygnania niewiernych z samego niedopchniecia nie wierze, cos jeszcze jest na rzeczy. Ciekawe, czy glosy wzywajace do obrony nienarodzonych dzieciatek panna slyszy? Odpowiedz Link Zgłoś
bj32 Re: Halo! 09.03.07, 12:58 "zadze mordu/wygnania niewiernych z samego niedopchniecia> nie wierze," To przeczyytaj "Torquemadę" Cepika. Madre Dolorosa, quemaderos itd, za czasów Izabelli Kastylijskiej wymyślił braciszek dominikanin Tomasz Torquemada, albowiem z racji profesji i wyglądu nie mógł był bzyknąć Zydowskiej arystokratki. Dostał kompletnej korby i wymordował kilka milionów ludzi (stosy), wygnał jeszcze więcej, a ilu skazał na tortury nawet dokładnie nie wiadomo. Każdy fanatyk jest potencjalnym mordercą. A do pantofelka mam pytanie: czemu ktoś strzelał do Papieża, a nikt nie chce strzelać do Giertycha? Odpowiedz Link Zgłoś
demonii Re: Halo! 09.03.07, 12:36 >> > już niedługo, niedługo... ehehehehe.... dobre DD nie bierz dragów dziecko DDD Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Halo! 09.03.07, 12:36 Nadal w ramach walki ze schizami wszelkiego typu polecam dobre bzykanie.D Odpowiedz Link Zgłoś
oszszin Re: Halo! 09.03.07, 12:41 chyba masz z tym problem, dzidzia, bo wciąż o tym ględzisz zieeeeew Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Halo! 09.03.07, 13:04 Bo ja lubię ten sport A jak coś lubię to o tym mówię.DDDD Ty na przykład mówisz ciągle o zabijaniu nienarodzonych.P Odpowiedz Link Zgłoś
oszszin Re: Halo! 09.03.07, 13:30 tak, bo mam z tym problem i spędza mi to sen z powiek jak tobie ten upragniony seks, ale wszystko przed tobą Odpowiedz Link Zgłoś
sir.vimes A my żyjemy w państwie wyznaniowym ???? 09.03.07, 13:35 Dla mnie to szokująca wiadomość. Jeszcze tydzień temu było świeckie... Odpowiedz Link Zgłoś
oszszin Re: A my żyjemy w państwie wyznaniowym ???? 09.03.07, 13:41 niestety nie..., ale kto wie, kto wie, w niedalekiej przyszłości... Odpowiedz Link Zgłoś
sir.vimes Re: A my żyjemy w państwie wyznaniowym ???? 09.03.07, 13:44 Tak w niedalekiej przyszłości zostanie tu garstka panów po 50, wyznawców rydzyka, wypełniających prolajferską misję podszywając się na forach pod kobiety. I kilka zapatrzonych w nie maszynek do rodzenia i różańca. Szczęścia życzę, bo się przyda. Odpowiedz Link Zgłoś
oszszin Re: A my żyjemy w państwie wyznaniowym ???? 09.03.07, 13:54 podszywając się na forach pod kobiety. -- DDD Odpowiedz Link Zgłoś
sir.vimes Re: A my żyjemy w państwie wyznaniowym ???? 09.03.07, 13:59 A myślisz, że ktos uwierzy w te stada kobiet deklarujących , że życie embriona jest najważniejsze i powinno być uprzywilejowane? Że bezstresowo i bez problemu chcą rodzić dzieckoz gwałtu? Że chcą by ich zgwałcone nastoletnie córki musiały rodzić? Uważam, że takich kobiet jest bardzo mało. Odpowiedz Link Zgłoś
oszszin Re: A my żyjemy w państwie wyznaniowym ???? 09.03.07, 14:04 Że bezstresowo i bez problemu --- nikt taki nie twierdzi oj zdziwilabyś się... porównaj sobie np. ilość kobiet na tych pozal się Boże manifach, a ilość kobiet w kosciele na mszy, albo na Drodze Krzyżowej Odpowiedz Link Zgłoś
sir.vimes Re: A my żyjemy w państwie wyznaniowym ???? 09.03.07, 14:11 Wiesz, nie ruszają mnie Drogi Krzyżowe ale wiem , ze ruch Katolików Za Wolnym Wyborem jest liczny. Liczniejszy niż gronko wyznawców rydzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
bammbi Re: A my żyjemy w państwie wyznaniowym ???? 09.03.07, 14:20 chyba cos się komuś pomyliło gdyby katolicy mieli optować za mordowaniem nienarodzonych katolicyzm by upadł oni błędnie przyjmują że są katolikami albo chcieliby nimi być akurat podstawowe założenia katolicyzmu są sprzeczne z Aborcją i katolicy niestety muszą z czegos zrezygnować albo z przynależności do Koscioła katolickiego albo z poglądów na temat zabijania Odpowiedz Link Zgłoś
sir.vimes Katolicy za Wolnym Wyborem - strona 09.03.07, 14:31 www.catholicsforchoice.org/ Odpowiedz Link Zgłoś
oszszin Re: Katolicy za Wolnym Wyborem - strona 09.03.07, 15:00 pfff rozmawiamy o Polsce i Polakach a nie o jakiś sekciarskich odłamach na zachodzie Odpowiedz Link Zgłoś
sir.vimes Re: Katolicy za Wolnym Wyborem - strona 09.03.07, 15:04 ))))) Ktoś tu pragnął państwa wyznaniowego )))) Odpowiedz Link Zgłoś
malila Re: Katolicy za Wolnym Wyborem - strona 09.03.07, 15:33 oszszin napisała: > rozmawiamy o Polsce i Polakach - narodzie wybranym) Odpowiedz Link Zgłoś