Dodaj do ulubionych

moje cialo sie zmienilo

22.03.07, 18:36
chodzi mi o to ze jestem szczesliwa mama i zona ale martwie sie czy po ciazy
i karmieniu nadal moje cialo bedzie atrakcyjne dla meza,chodzi mi glownie o
piersi domyslam sie ze beda mniejsze i obwisle,napiszcie prosze czy zmienilo
sie cos na gorsze w waszym pozyciu po macierzynstwie,czy wasi partnerzy dalej
sa zachwyceni waszym cialem i podniecacie ich tak samo jak wczesniej?nie
boicie sie ze kiedys zatesknia za jedrnym mlodym cialkiem?
Obserwuj wątek
    • gosika78 Re: moje cialo sie zmienilo 22.03.07, 18:50
      Ja się boję że to mi przyjdzie ochota na młode jędrne ciałko smile
      Bo moje wciąż niczego sobie - zadbane, szczupłe, zero zwisów...
    • rotera Re: moje cialo sie zmienilo 22.03.07, 20:06
      'napiszcie prosze czy zmienilo sie cos na gorsze w waszym pozyciu po
      macierzynstwie'
      oj zmienilo sie i to duzo i to na minus niestety....
      zero sexu w mgnieniu oka, takiego od spojrzenia do spojrzenia np o 11.20, nici
      z kochania sie w srodku dnia, w lazience, czy na blacie w kuchni..
      jak pojawil sie drugi to nawet lipa z sexem popoludniwym bo chlopcy ( 3 lata,
      drugi 5 mies) rzadko spia razem w ciagu dnia, z porannym tez problem bo mlodszy
      wstaje o 5, a jak zasnie to wstal juz starszy...
      generalnie chceci sa jak byly, ale trzeba sie niezle logistycznie, czasowo
      nakombinowac...kiedy oni wreszcie na te kolonie pojadą!!!
    • mathiola Re: moje cialo sie zmienilo 22.03.07, 20:30
      Mój mąż też przestał mieć młode jędrne ciałko, więc nie ma problemu smile) A w
      ogóle to nieprawda że po porodzie musisz być gruba obwisła i zeszpecona. Dbaj o
      siebie i będzie ok. Tylko z tym seksem w ciągu dnia to niestety prawda smile)
    • ik_ecc Re: moje cialo sie zmienilo 23.03.07, 01:32
      Co odo ciala - moje niespecjalnie sie zmienilo, jestem szczuplejsza niz przed
      ciaza, piersi troche zmienily ksztalt, ale nie sa zle (karmie jak na razie 21
      mies i nie zamierzam przestac poki co). Nic mi nie zwisa, nie mam rozstepow,
      cellulitu, nie popsuly mi sie tez zeby czy wlosy. wink
      Co do pozycia - mniej niz przed dzieckiem, ale nie tyle z braku checi tylko ze
      zmeczenia. Jelsi juz to ja mam mniej checi, ale tez nie jest zle - czesto mam
      ochote tylko po prostu zasypiam. wink
      Co do zmartwien - gdybym ja sie miala zamartwiac tym, ze mnie pusci
      dla "jedrniejszego cialka", to w ogole nie byloby zwiazku...
      • kas2 Re: moje cialo sie zmienilo 23.03.07, 08:28
        s i moje ale na lepsze,,, fakt nie mam zwisów ale to raczej dla tego że nie
        obdarzono mnie pokaźnym biustem, ciałko bez rozstępów wymiary tez niczego sobie
        grunt to dbac o siebie . co do sexu 100%raja
      • teczowa_rybka Re: moje cialo sie zmienilo 23.03.07, 08:49
        Jak przestaniesz karmić,to Ci obwisną wink
        • iwoniaw A niby czemu miałyby jej obwisnąć? 23.03.07, 10:09
          Ja przestałam karmić 16 miesięcy temu i nic mi nie obwisło.
          Fakt faktem, biust mam większy niż przed ciążą, ale żeby zaraz obwisły?
        • ik_ecc Re: moje cialo sie zmienilo 24.03.07, 14:31
          teczowa_rybka napisała:

> Jak przestaniesz karmić,to Ci obwisną wink

Moze tak a moze nie. Mam kilka znajomych + moja mama, ktorym kilkuletnie
          karmienie nie spowodowalo obwisow. Troche wieksze piersi.

Nawet jakby mi obwisly, to co.
    • m.fiorella Re: moje cialo sie zmienilo 23.03.07, 08:51
      no moje sie zmieniło, obwisły mi piersi troche alejeszczer w granicach rozsadku
      bo nadal sa duze, ale mam niestety wielki sflaczaly brzuch i polowa wlosow mi
      wypadła,
      mojego meza nadal podniecam ale ja siebie juz nie, normalnie patrzec na siebie
      nie moge i przez to sexu mi sie nie chce!
    • aliennis Re: moje cialo sie zmienilo 23.03.07, 09:46
      Waże tyle co przed ciaza -50kg,17cm wzr.W dwa miesiace wróciłam do tej wagi
      dzieki karmieniu piersia.Zero rozstępów,cellulitu ,obwisłości.Piersi co prawda
      są mniejsze ale jędrne.
      Mąz reaguje na mnie jak napalony nastolatek P ,nic w tej kwestii sie nie zmieniło.
    • palolinkaa Re: moje cialo sie zmienilo 23.03.07, 10:57
      Niestety zmienia sie cialo po porodzie.Osttanio maz powiedzial mi ze przed
      ciaza mialamladne duze jedrne piersi teraz troche sflaczaly (faceci...szczerzy
      do bolu zabic to zamalo...) i w gole sama tozauwazylam jak to ze moje biodra
      zrobily sie szersze cale cialo sie zmienilo a rozstepny na brzuchu sa
      straszne...ale co sie nie robi dla malenstwa,zniesie sie wszystko...
    • gorka222 Re: moje cialo sie zmienilo 23.03.07, 15:28
      jak narazie poki karmie piersi sa bardzo apetyczne gorzej pewnie bedzie gdy
      przestane - mam jeszcze pytanko do was czy dlugosc karmienia ma jakis wplyw na
      to ze piersi mi bardziej obwisna niz tym kobietom ktore karmia krocej?bo
      czytalam ze najwiekszy wplyw na rozciagniecie sie skory biustu ma ciaza,a propo
      kremow ujedrniajacych to ponoc pic na wode i nie ma efektow,skoro tak to jakie
      cwiczenia wykonywac aby nadal byly jedrne?z gory dziekuje
      • gosika78 Re: moje cialo sie zmienilo 23.03.07, 15:51
        Mi nie obwisły, bo za małe są żeby cokolwiek mogło obwisnąć smile
        Karmię jak na razie 10 miesięcy.
        Codziennie balsam + proste ćwiczenie - złożone dłonie (można przy wieczornej modlitwie tongue_out) na wysokości piersi (łokcie też na tej wysokości)i sciskając trzymać tak z 20 sekund..
        Do tego dobry stanik i piersi jak nowo narodzone.
      • moofka Re: moje cialo sie zmienilo 23.03.07, 15:52
        gorka222 napisała:

> jak narazie poki karmie piersi sa bardzo apetyczne gorzej pewnie bedzie gdy
        > przestane - mam jeszcze pytanko do was czy dlugosc karmienia ma jakis wplyw
        na
        > to ze piersi mi bardziej obwisna niz tym kobietom ktore karmia krocej?

ani troche
        karmilam 2 i pol roku
        fakt - cycek juz nie szesnatski (ale zadna trzydziestka chyba takiego nie ma tongue_out)
        ale jeszcze w formie
        do dekoltow jeszcze sie nada ;P
        jedyne rozstepy jakich sie nabawilam przytrafily mi sie w pierwszych tygodniach
        ciazy kiedy cycki puchly w zastraszającym tempie
        ale to tez pewnie kwestia dobrych genow
        ja jestem obdarzona elastyczna skora bardzo
        na brzuchu nie mam ani jednego rozstepa, skora gladka i napieta, mlodsze czasem
        dziewczyny tez po jednej ciazy mają brzuchy jak pomiety papier
        zalezy
        na pewno wiele tez zalezy od cwiczen i pielegnacji
        • vatum Re: moje cialo sie zmienilo 23.03.07, 17:07
          Rodziłam mając 30 lat : w figurze doszła mi tylko oponka jak u facetów a tak poza tym cycki, pupa, waga bez zmian, czyli laska smile
        • moninia2000 Re: moje cialo sie zmienilo 23.03.07, 17:17
          Hej!
          Moje cialo sie zmienilo dosc sporo, po ciazy i karmieniu. Dotad nie bylam
          boginka, ale uwielbialam swoje cycuszki jedrne i w sam razwink teraz mam wieksze
          piersi, choc nadal nie sa zle, ale rzeczywiscie nie takie "strzeliste" juz hihi.
          Poza tym przytylam, ale zrzucialm zaraz po ciazy akrmiac, jednak...odrobilam
          zaleglosci (buu) siedzac w domu z mala, gdy Ja odstawilam..
          Dlatego trza mi ruchu!
          Poza tym jednak szokujacy w tym wszystkim jest moj maz, bo pozada mnie i
          podobam Mu sie, ale On zawsze problemy ze wzrokiem mialwink
          Nie, tak serio, to rzeczywiscie pewnie wolalby mnie tamta, ale nie skarzy sie,
          a ja sie postaram, obiecuje!
          Sobie
          Moni
          • aliennis Re: moje cialo sie zmienilo 24.03.07, 14:27
            "mam jeszcze pytanko do was czy dlugosc karmienia ma jakis wplyw na
            to ze piersi mi bardziej obwisna niz tym kobietom ktore karmia krocej? "

Przyznam ,ze cos moze w tym być.
            Karmiłam jedna piersia ,drugiej mała nie chciała;-( i ta nieużywana jest jakby
            pełniejsza od tej "mlecznej" i bardziej jędrna.
            • cappucino3 Re: moje cialo sie zmienilo 24.03.07, 21:37
              Mi po porodzie zostało 5 kilo, ale to dobrze bo wcześniej byłam za chuda. Piersi
              zawsze były małe i nie uległy zmianom mimo że karmiłam 7 m-cy. Została fałdka na
              brzuchu i większy tyłek, Najgorsze są tylko te rozstępy na biodrach, są wielkie
              i widoczne ale ostatnio przestałam się tym przejmować. Nie zmienię tego wiec
              czas zaakceptować siebie całą i nie wymyślać niepotrzebnych problemów. Seks
              udany tylko trochę za rzadko (zmęczenie, brak czasu, dziecko które budzi się
              zawsze w najmniej odpowiednim momencie)
    • alba27 Re: moje cialo sie zmienilo 24.03.07, 22:13
      Nie martw się, Twoje ciało, piersi niekoniecznie muszą ulec zmianie. Ja jestem
      po dwóch ciążąch w których wcale mało nie przytyłam ( obwód pasa w ciąży +45cm)
      , pierwsze dziecko karmiłam 8 m-cy, drugie 1,5 roku i piersi obwisły mi tylko na
      początku jak przestałam karmić ale staram się nie garbić, używać codziennie
      balsamów do ciała i moje piersi są jędrne jak kiedyś z tą różnicą, że rozmiar
      mniejsze, co akurat dla mnie jest dużym plusem( miałam D, teraz C)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka