edycia274 06.04.07, 15:27 siedzę właśnie z koleżanką i mówi,ze chce kupić takiego pieska. Twierdzi iż są 3 odmiany , tzn miniaturka i trochę większe. Czy któraś z mam ma i mogła by coś powiedzieć? )) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anik801 Re: piesek rasy York 06.04.07, 15:31 Ja wiem,że są jakieś mega malutkie.Na allegro pełno tego jest-york miniaturka mama waga 2kg,tata waga tylko 1kg.Wyobrażacie sobie dorosłego psa o wadze 1kg? Ceny super fajne Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: piesek rasy York 06.04.07, 15:32 Nie ma odmian, jest po prostu york.A ze rodza sie mniejsze i wieksze to i ich rozmiar jest rozny.Optymalny powinien wazyc ok. 3 kg. Odpowiedz Link Zgłoś
edycia274 Re: piesek rasy York 06.04.07, 15:33 czyli nie ma miniaturki yorka tak? bo dzwoniłą do pana i mówi jej,że są miniaturki i są większe takie jak westy. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: piesek rasy York 06.04.07, 15:38 Jako osobnej rasy nie ma czegos takiego jak york miniaturka(a np. pudle sa w 3 bodajze rozmiarach klasyfikowane).On pewnie ma na mysli, ze te yorki sa po prostu male, dziedziczac wzrost po malych rodzicach.Moze i fajnie jest miec takie male stworzenie, ale bardzo czesto im mniejszy tym bardziej chorowity, no i ma szanse byc brzydkim wyploszem z garstka wlosow na chudym grzbieciku, z krzywym zgryzem(mala szczęka).Lepiej miec konkretne 3 kg z ladnym wlosem. Odpowiedz Link Zgłoś
ik_ecc Re: piesek rasy York 06.04.07, 17:02 lola211 napisała: > On pewnie ma na mysli, ze te yorki sa po > prostu male, dziedziczac wzrost po malych rodzicach. Ale jest to pseudo-york, np. skrzyzowany z pseudo-chihuahua. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: piesek rasy York 06.04.07, 23:35 Wystarczy, ze bedzie potomkiem malych rodzicow i tez bedzie szansa, ze wyrosnie na 1 kg chuchro.Jakies krzyzowki to juz inna bajka. Odpowiedz Link Zgłoś
ik_ecc Re: piesek rasy York 06.04.07, 23:48 lola211 napisała: > Wystarczy, ze bedzie potomkiem malych rodzicow i tez bedzie szansa, ze wyrosnie > > na 1 kg chuchro.Jakies krzyzowki to juz inna bajka. Jasne, moze byc i tak. Spojrzalam na moj post wyzej, zaczelam zdanie od "ale", mialo byc "albo". Odpowiedz Link Zgłoś
anik801 Re: piesek rasy York 06.04.07, 15:35 Wrzuć w wyszukiwarkę york i poczytaj.W necie jest sporo informacji o rasach. Odpowiedz Link Zgłoś
saraanna Re: piesek rasy York 06.04.07, 23:56 He he moja mama tez kupila miniaturke po ojcu 1,2 kg i matce 1,5 .Tylko ze Maksio wazy juz 3 kg ,na obiadkach mojej mamy oczywiscie.Wcale nie jest gruby i przynajmniej wyglada za psem a nie szczurem.Poza tym jest wspanialym psiakiem ,zdrowym ,wesolym i bardzo walecznym a nasze dzieci go uwielbiaja. Odpowiedz Link Zgłoś