Dodaj do ulubionych

Becikowe po raz 2

24.04.07, 08:16
wiadomosci.onet.pl/1524405,11,item.html
Ta J.K.R. to nie taka głupia kobieta. Imho jak już mają dawać kasę, to lepiej
tym, którzy dbają o dziecko.
Obserwuj wątek
    • denea Re: Becikowe po raz 2 24.04.07, 08:38
      Ta babka to jedyna osoba w rządzie, która umie coś do rzeczy powiedzieć.
      Podobał mi się jej kompleksowy plan pomocy rodzinie (dłużej czynne przedszkola,
      przedszkola przyzakładowe, ulgi dla pracodawców zatrudniających młode matki,
      parę niegłupich rzeczy tam było). Szkoda tylko że pewnie znowu nic z tego nie
      wyjdzie bo przepychanki i tropienie układów ważniejsze uncertain//

P.S. Bunny, ależ masz pięęęknąąą sygnaturkę, zazdroszczę !
    • cerezanita Re: Becikowe po raz 2 24.04.07, 09:34
      No, nie jestem pewna.
      1. W zaawansowanej ciąży nie chciałabym biegać po urzędach i godzinami (bo nie
      będzie inaczej) załatwiać czegoś, co "mi się należy".
      2. Nie lubię, gdy człowiek MUSI udowadniać, że nie jest więlbłądem.
      3. Jeśli chcą zmusić kobiety z marginesu, aby o siebie dbały, cóż, powodzenia.
      Kaskę i tak załatwią, a dzieciaka i tak mogą zawsze zostawić - w szpitalu, czy
      gdzieindziej.
    • bunny.tsukino Re: Becikowe po raz 2 24.04.07, 09:58
      Ale przyznasz, że lepsze to niż opcja dawać każdemu bez względu na co idzie?
      Kierunek jest imho dobry.
    • bea.bea Re: Becikowe po raz 2 24.04.07, 10:05
      no...i podwyzszyc nam podatki...by te 200iles miliardów znaleźć.....

a 100 miesiecznie sie przyda....
      jestem egoistka...sama grosza nie dostałam, nawet wychowawczy bezpłatny mi sie
      nie należał, nie mam ochoty dofinansowywać (2000zł) nie moich dzieci...
      • bunny.tsukino Re: Becikowe po raz 2 24.04.07, 10:15
        Mi chodzi o to: że jak już maja dawać, to niech dają z głową. Pewnie, żebym
        wolała, mniejsze podatki nawet kosztem zmniejszenia opieki socjalnej, bo prawda,
        że guzik z tego mam. Przyzakładowe przedszkola, ulgi na dzieci, żłobki w
        firmach, to nie jest głupi pomysł. Ale chyba na marzeniach się skończy.

Wiadomo, trzeba jakoś ratować galopujące w dól wyniki sondaży.
        • bea.bea Re: Becikowe po raz 2 24.04.07, 10:36
          jasne..masz racje, ale......
          przyzakładowe przedszkola, ulgi i odpisy na dzieci, są ułatwieniem i wieksza
          pomoca niz 2000 zl, dane tak sobie.....wszystkim....

jesli rodzina ma nawet 7 mioro dzieci, i o te dzieci dba, i jest w stanie
          zapewnic im godne dzieciństwo, to te pieniadze sa dla niej pomocą...choc jestem
          w stanie podejzewać, ze byłaby w stanie zrezygnować z jednorazowej pomocy , by
          dostac pomoc długofalową, własnie to o czym piszesz.....

i uwazam tez że dawanie za free kasy nie jest w porzadku...a jesli dotyczy ta
          kasa rodzin patologicznych , to ustanowiłabym kuratoryjna kontrole nawet nad
          tymi marnymi 2000 zł...by były one rzeczywiscie wydawane na rzecz dziecka....

ale generalnie uważam, ze jak sie ktoś decyduje na dzieci to powinien wczesniej
          pomyśleć skąd na nie wziąć kase....

bo moim dzieckiem nikt sie nie przejmuje.....i tym czy mnie stac na jego utrzymanie
          • moofka Re: Becikowe po raz 2 24.04.07, 10:43
            > ale generalnie uważam, ze jak sie ktoś decyduje na dzieci to powinien
            wczesniej
            > pomyśleć skąd na nie wziąć kase....
            >
            ale dzieci z myslenia sie nie biora
            • bea.bea Re: Becikowe po raz 2 24.04.07, 10:48
              smile)...wiesz ja tez czasem najpierw robie potem myśle..smile

ale potem ponosze konsekwencje swojego mniej , albo i wcale nieprzemyslanego
              dzilania....

• elza78 Re: Becikowe po raz 2 24.04.07, 10:45
      ale co to zmieni?? pijane suczki dalej beda zachodzily w ciaze po to zbey po
      porodzie cala dzielnica chlala to ze sie dwa trzy razy na morfologie przejda
      nie stanowi - tak ainwestycja bedzie... a dziciaki potem beda na smieciach
      zostawialy albo przez okno beda wyrzucac...
      pewne osoby tej kasy dostawac nei powinny poprostu
      "z ryja" czasem widac czy te pieniadze pojda na dziecko czy na flaszeczke....
      • elza78 tak namarginesie czarny humor :) 24.04.07, 10:50
        z pogranicza sprawy smile
        stoje kiedys kumpelka w kolejce po bulke i jakis jogurt na sniadanie do pracy
        przed nami dwie zulerki dresiary na oko w naszym wieku, kupuja o osmej rano
        buraka i jedna do drugiej z tekstem "a co zasilek z mopsu przyszedl"
        taka rzeczywistosc poprostu, a dawanie takim smieciarom kasy nic nie zmieni,
        zeby chociaz tym dzieciom przez to lepiej sie wiodlo to byloby swiatelko w
        tunelu, ale taka szmata wyda predzej na siebie albo na wodzie dla calej ferajny
        a dziecko bedzie po mrozie zapieprzalo jak ten mlody dwulatek w zimie co taka
        afera byla...
        nie ma co inwestowac w takich ludzi niech lepiej samym dzieciom mops jakies
        ubrania kupi, szczepionke zafunduje za ta kase albo cos, tacy ludzie pieniedzy
        do rak nie powinni dostawac w ogole czy to w calosci czy na raty
        • moofka Re: tak namarginesie czarny humor :) 24.04.07, 10:55
          nie ma co inwestowac w takich ludzi niech lepiej samym dzieciom mops jakies
          > ubrania kupi, szczepionke zafunduje za ta kase albo cos, tacy ludzie
          pieniedzy
          > do rak nie powinni dostawac w ogole czy to w calosci czy na raty

racja
          albo jesli z przeznaczeniem na "beciki" to faktycznie niech to bedzie w formie
          bonu do zrealizowania w aptekach na leki czy mleko
          czy sklepach dzieciecych, jesli na wyprawke
          kiedy juz sie dziecko urodzi
          bo zasadniczo ciezarnej od czwartego miesiaca na beciki jeszcze nie trzeba,
          zakladając ze opieke ma w ramach nfz
          zreszta zawsze uwazam, ze kasa do lapy za nic psuje i demoralizuje
          • bea.bea Re: tak namarginesie czarny humor :) 24.04.07, 10:58
            o własnie, swietny pomysł z tymi bonami dla cięzarnych ....i jeszcze dodam
            autoryzowanego przez mops lekarza czy przychodnie.....
          • bunny.tsukino Re: 24.04.07, 12:35
            Ciuchy opchnie na allegro, mleko podobnie. Na lakarswta po niższej cenie amator
            też się znajdzie.
        • bea.bea Re: tak namarginesie czarny humor :) 24.04.07, 10:56
          >niech lepiej samym dzieciom mops jakies
          ubrania kupi, szczepionke zafunduje za ta kase albo cos, tacy ludzie pieniedzy
          do rak nie powinni dostawac w ogole czy to w calosci czy na raty

zgadzam się !!!!!

fundusz inwestycyjny dziecku założyć...pieniadze tam wplacić, a wydatkowanie ich
          pod scisłą kontrolą mopsu , czy innej organizacji....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka