bunny.tsukino 24.04.07, 08:16 wiadomosci.onet.pl/1524405,11,item.html Ta J.K.R. to nie taka głupia kobieta. Imho jak już mają dawać kasę, to lepiej tym, którzy dbają o dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
denea Re: Becikowe po raz 2 24.04.07, 08:38 Ta babka to jedyna osoba w rządzie, która umie coś do rzeczy powiedzieć. Podobał mi się jej kompleksowy plan pomocy rodzinie (dłużej czynne przedszkola, przedszkola przyzakładowe, ulgi dla pracodawców zatrudniających młode matki, parę niegłupich rzeczy tam było). Szkoda tylko że pewnie znowu nic z tego nie wyjdzie bo przepychanki i tropienie układów ważniejsze // P.S. Bunny, ależ masz pięęęknąąą sygnaturkę, zazdroszczę ! Odpowiedz Link Zgłoś
cerezanita Re: Becikowe po raz 2 24.04.07, 09:34 No, nie jestem pewna. 1. W zaawansowanej ciąży nie chciałabym biegać po urzędach i godzinami (bo nie będzie inaczej) załatwiać czegoś, co "mi się należy". 2. Nie lubię, gdy człowiek MUSI udowadniać, że nie jest więlbłądem. 3. Jeśli chcą zmusić kobiety z marginesu, aby o siebie dbały, cóż, powodzenia. Kaskę i tak załatwią, a dzieciaka i tak mogą zawsze zostawić - w szpitalu, czy gdzieindziej. Odpowiedz Link Zgłoś
bunny.tsukino Re: Becikowe po raz 2 24.04.07, 09:58 Ale przyznasz, że lepsze to niż opcja dawać każdemu bez względu na co idzie? Kierunek jest imho dobry. Odpowiedz Link Zgłoś
bea.bea Re: Becikowe po raz 2 24.04.07, 10:05 no...i podwyzszyc nam podatki...by te 200iles miliardów znaleźć..... a 100 miesiecznie sie przyda.... jestem egoistka...sama grosza nie dostałam, nawet wychowawczy bezpłatny mi sie nie należał, nie mam ochoty dofinansowywać (2000zł) nie moich dzieci... Odpowiedz Link Zgłoś
bunny.tsukino Re: Becikowe po raz 2 24.04.07, 10:15 Mi chodzi o to: że jak już maja dawać, to niech dają z głową. Pewnie, żebym wolała, mniejsze podatki nawet kosztem zmniejszenia opieki socjalnej, bo prawda, że guzik z tego mam. Przyzakładowe przedszkola, ulgi na dzieci, żłobki w firmach, to nie jest głupi pomysł. Ale chyba na marzeniach się skończy. Wiadomo, trzeba jakoś ratować galopujące w dól wyniki sondaży. Odpowiedz Link Zgłoś
bea.bea Re: Becikowe po raz 2 24.04.07, 10:36 jasne..masz racje, ale...... przyzakładowe przedszkola, ulgi i odpisy na dzieci, są ułatwieniem i wieksza pomoca niz 2000 zl, dane tak sobie.....wszystkim.... jesli rodzina ma nawet 7 mioro dzieci, i o te dzieci dba, i jest w stanie zapewnic im godne dzieciństwo, to te pieniadze sa dla niej pomocą...choc jestem w stanie podejzewać, ze byłaby w stanie zrezygnować z jednorazowej pomocy , by dostac pomoc długofalową, własnie to o czym piszesz..... i uwazam tez że dawanie za free kasy nie jest w porzadku...a jesli dotyczy ta kasa rodzin patologicznych , to ustanowiłabym kuratoryjna kontrole nawet nad tymi marnymi 2000 zł...by były one rzeczywiscie wydawane na rzecz dziecka.... ale generalnie uważam, ze jak sie ktoś decyduje na dzieci to powinien wczesniej pomyśleć skąd na nie wziąć kase.... bo moim dzieckiem nikt sie nie przejmuje.....i tym czy mnie stac na jego utrzymanie Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Becikowe po raz 2 24.04.07, 10:43 > ale generalnie uważam, ze jak sie ktoś decyduje na dzieci to powinien wczesniej > pomyśleć skąd na nie wziąć kase.... > ale dzieci z myslenia sie nie biora Odpowiedz Link Zgłoś
bea.bea Re: Becikowe po raz 2 24.04.07, 10:48 )...wiesz ja tez czasem najpierw robie potem myśle.. ale potem ponosze konsekwencje swojego mniej , albo i wcale nieprzemyslanego dzilania.... Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: Becikowe po raz 2 24.04.07, 10:45 ale co to zmieni?? pijane suczki dalej beda zachodzily w ciaze po to zbey po porodzie cala dzielnica chlala to ze sie dwa trzy razy na morfologie przejda nie stanowi - tak ainwestycja bedzie... a dziciaki potem beda na smieciach zostawialy albo przez okno beda wyrzucac... pewne osoby tej kasy dostawac nei powinny poprostu "z ryja" czasem widac czy te pieniadze pojda na dziecko czy na flaszeczke.... Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 tak namarginesie czarny humor :) 24.04.07, 10:50 z pogranicza sprawy stoje kiedys kumpelka w kolejce po bulke i jakis jogurt na sniadanie do pracy przed nami dwie zulerki dresiary na oko w naszym wieku, kupuja o osmej rano buraka i jedna do drugiej z tekstem "a co zasilek z mopsu przyszedl" taka rzeczywistosc poprostu, a dawanie takim smieciarom kasy nic nie zmieni, zeby chociaz tym dzieciom przez to lepiej sie wiodlo to byloby swiatelko w tunelu, ale taka szmata wyda predzej na siebie albo na wodzie dla calej ferajny a dziecko bedzie po mrozie zapieprzalo jak ten mlody dwulatek w zimie co taka afera byla... nie ma co inwestowac w takich ludzi niech lepiej samym dzieciom mops jakies ubrania kupi, szczepionke zafunduje za ta kase albo cos, tacy ludzie pieniedzy do rak nie powinni dostawac w ogole czy to w calosci czy na raty Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: tak namarginesie czarny humor :) 24.04.07, 10:55 nie ma co inwestowac w takich ludzi niech lepiej samym dzieciom mops jakies > ubrania kupi, szczepionke zafunduje za ta kase albo cos, tacy ludzie pieniedzy > do rak nie powinni dostawac w ogole czy to w calosci czy na raty racja albo jesli z przeznaczeniem na "beciki" to faktycznie niech to bedzie w formie bonu do zrealizowania w aptekach na leki czy mleko czy sklepach dzieciecych, jesli na wyprawke kiedy juz sie dziecko urodzi bo zasadniczo ciezarnej od czwartego miesiaca na beciki jeszcze nie trzeba, zakladając ze opieke ma w ramach nfz zreszta zawsze uwazam, ze kasa do lapy za nic psuje i demoralizuje Odpowiedz Link Zgłoś
bea.bea Re: tak namarginesie czarny humor :) 24.04.07, 10:58 o własnie, swietny pomysł z tymi bonami dla cięzarnych ....i jeszcze dodam autoryzowanego przez mops lekarza czy przychodnie..... Odpowiedz Link Zgłoś
bunny.tsukino Re: 24.04.07, 12:35 Ciuchy opchnie na allegro, mleko podobnie. Na lakarswta po niższej cenie amator też się znajdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
bea.bea Re: tak namarginesie czarny humor :) 24.04.07, 10:56 >niech lepiej samym dzieciom mops jakies ubrania kupi, szczepionke zafunduje za ta kase albo cos, tacy ludzie pieniedzy do rak nie powinni dostawac w ogole czy to w calosci czy na raty zgadzam się !!!!! fundusz inwestycyjny dziecku założyć...pieniadze tam wplacić, a wydatkowanie ich pod scisłą kontrolą mopsu , czy innej organizacji.... Odpowiedz Link Zgłoś