agnes123 01.05.07, 20:46 Witajcie jestem ciekawa czy jesteście zadowolone z wykonywanego zawodu? Czy jest to praca,która satysfakcjonuje Was,czy raczej idziecie do tej pracy - bo musicie ?? Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joasiiik25 Re: Nasza praca ... nasz zawód ... 01.05.07, 20:49 oczywiscie ide do pracy z zadowoleniem Odpowiedz Link Zgłoś
iziak80 Re: Nasza praca ... nasz zawód ... 01.05.07, 20:51 jest w porządku, ale to nie moje docelowe miejsce mam nadzieję Odpowiedz Link Zgłoś
omamamia1 Re: Nasza praca ... nasz zawód ... 01.05.07, 20:51 nie jestem bo nie jestem osobą z powołania do tej akurat specjalizacji Odpowiedz Link Zgłoś
agnes123 Re: Nasza praca ... nasz zawód ... 01.05.07, 20:57 Ja na szczęście wykonuję teraz zawód , który sprawia mi ogromną radość i satysfakcję. W pracy odprężam się i co najważniejsze nie mam nikogo nad głową - jestem sama dla siebie szefową - ufff, w końcu Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna56 Re: Nasza praca ... nasz zawód ... 01.05.07, 21:07 Jaki masz zawód Agnes? Odpowiedz Link Zgłoś
agnes123 Re: Nasza praca ... nasz zawód ... 01.05.07, 21:13 jestem kosmetyczką - teraz już profesjonalną ) Ahh... Odpowiedz Link Zgłoś
agnes123 Re: Nasza praca ... nasz zawód ... 01.05.07, 21:22 pozdrowionka cieplutkie Joasiu Odpowiedz Link Zgłoś
joasiiik25 Re: Nasza praca ... nasz zawód ... 01.05.07, 21:34 Dzieki i wzajemnie Odpowiedz Link Zgłoś
hexella Re: Nasza praca ... nasz zawód ... 01.05.07, 21:15 Ja niestety rozminęłam się ze swoimi zamiłowaniami, nawet nie wiem kiedy tak się stało, złożyło się na to parę okoliczności. Cudownie jest zarabiać i jednocześnie spełniać się w pracy. Najbardziej odpowiadałby mi wolny zawód, np fotografik Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna56 Re: Nasza praca ... nasz zawód ... 01.05.07, 21:32 Jestem anglistką, uczę w liceum i gimnazjum niepublicznym, całkiem fajnym. Praca może być. Odpowiedz Link Zgłoś
agnes123 Re: Nasza praca ... nasz zawód ... 01.05.07, 21:39 Podziwiam Panie nauczycielki - zwłaszcza w szkołach podstawowych czy gimnazjach Wyrazy szacunku - ja nie wyobrażam sobie siebie w takim zawodzie Oszalałabym ) Odpowiedz Link Zgłoś
joasiiik25 Re: Nasza praca ... nasz zawód ... 01.05.07, 21:40 kwestia przyzwyczajenia Odpowiedz Link Zgłoś
agnes123 Re: Nasza praca ... nasz zawód ... 01.05.07, 21:42 Tak,Joasiu - ale zawsze będą Was - nauczycieli - podziwiać Odpowiedz Link Zgłoś
joasiiik25 Re: Nasza praca ... nasz zawód ... 01.05.07, 21:44 milo mi to slyszec dzieki ..... Odpowiedz Link Zgłoś
joasiiik25 Re: zuza... 01.05.07, 21:40 zuza i jak sie pracuje w niepulbicznej placowce? dostalam propozycje pracy w prywatnej szkole i sie waham(praca dodatkowa 10 godz w tyg) napisz mi na priv jak z wynagrodzeniem? czy wedlug odgornej tabeli? czekam Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna56 Re: zuza... 01.05.07, 21:54 Kiedys pensja była duuuużo wyższa. Potem przez 5 lat nie mieliśmy żadnej podwyżki a szkoły państwowe miały niejedną. To jest szkoła katolicka więc jest na pewno inaczej. Ogólnie akurat u mnie teraz pensja jest tylko minimalnie wyższa niz w innym państwowym liceum, mam porównanie do koleżanek. Myślę że każda szkoła niepubliczna jest inna. Ja mam w miarę dobrą pensję jak na szkołę. Jak na szkołę bo chciałabym zarabiać więcej.Ale dlatego że jestem mianowana (a niedługo powinnam mieć dyplomowanie), mam ponad półtora etatu i kilkanaście lat pracy. Moje młodsze o 10 lat koleżanki, będące nauczycielami kontraktowymi i pracujące 3-5 lat, mając prawie tyle godzin co ja, mogą mieć pensję o 900-1000 zł nizszą. Gdzieś już pisałam o swoich zarobkach. Pozdrawiam koleżankę po fachu. Odpowiedz Link Zgłoś
joasiiik25 Re: zuza... 01.05.07, 21:58 dzieki to spokojnie poczekam i zobacze ile mi zaproponuja pracuje tez na caly etat w panstwowej szkole te 10 godz mialy byc dodatkowo mam tez 10 godz w miesiacu w wyzszej prywatnej szkole-ale tam placa jest zupelnie inna eh.... Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna56 Re: zuza... 01.05.07, 22:00 Napisałam na priv. Tak to jest w szkole że z gołej pensji nie da się żyć. Odpowiedz Link Zgłoś
joasiiik25 Re: zuza... 01.05.07, 22:03 w moim przypadku raczej chodzi o cos innego moglabym sobie pozwolic na prace w jednej placowce....i by tez mi wystarczalo ale jezeli mam mozliwosc zdobycia cennego doswiadczenia i praktyki w innej to skorzystam z mila chcecia po to konczylam studia by sie rozwijac i to realizuje Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna56 Re: zuza... 01.05.07, 22:07 Ja teoretycznie też nie muszę mieć tyle godzin. Ale jakoś tak od czterech lat mam ich coraz więcej. Był czas że miałam tylko 12 ale też miałam wtedy dwoje dośc małych dzieci. Raczej nie pracuję dla idei ani dla doświadczenia tylko dla pieniędzy. Cóż.... Odpowiedz Link Zgłoś
joasiiik25 Re: zuza... 01.05.07, 22:10 ja odwrotnie dla mnie doswiadczenie jest cenne i zamilowanie do pracy Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna56 Re: zuza... 01.05.07, 22:11 Może ja już po 14 latach pracy straciłam zapał? Odpowiedz Link Zgłoś
dagmama Re: ja swoją baaardzo lubię :) 02.05.07, 14:43 Ja też Z wykształcenia jestem nauczycielką francuskiego, ale... pośredniczę w kredytach. Bardzo fajne i motywujące. Odpowiedz Link Zgłoś
agnes123 Re: ja swoją baaardzo lubię :) 02.05.07, 19:29 Do niedawna pracowałam w banku - rzeczywiście fajna praca Odpowiedz Link Zgłoś
asialub1 do agnes123 02.05.07, 20:55 O ile pamietam jestes ze słupska. Gdzie masz gabinet? bo własnie chcialabym sie wybrac do kosmetyczki, juz pól roku mija jak byłam ostatnio i czas najwyzszy. Odpowiedz Link Zgłoś
agnes123 Re: do agnes123 02.05.07, 21:01 Podaj jakiś namiarek do Ciebie,to skontaktuje się z Tobą i wszystko opowiem ) Odpowiedz Link Zgłoś
dorotus76 Re: ja swoją baaardzo lubię :) 07.05.07, 19:34 agnes123 napisała: > Do niedawna pracowałam w banku - rzeczywiście fajna praca Coraz bardziej mnie zadziwiasz... Same niespodzianki dzisiaj... Usmiałam sie po pachy , a ten bank...to chyba korespondencyjnie jakoś...jak i szkoła kosmetyczna? Odpowiedz Link Zgłoś
agnes123 Dorotus76 07.05.07, 21:53 A Tobie panno Dorotuś wielkie GGGGGG........ do tego czy skończyłam szkołe kosmetyczną o której w ogóle nie wspominałam. Zajmij się proszę swoimi indykami w Walii i odczep się Droga Rodzinko od spokojnej obywatelki Chcesz szumieć i szukasz wrażeń - napisz do programu "Uwaga" może tam Cię wysłuchają ... Odnośnie mojego zawodu - czyżby przemawiała przez Ciebie zazdrość,że Ty musisz swoje cudne pazurki maczać w kurzych odchodach ?? I naprawdę proszę odczep się od mojej osoby ! Odpowiedz Link Zgłoś
dorotus76 Re: Dorotus76 07.05.07, 22:29 agnes123 napisała: > A Tobie panno Dorotuś Po pierwsze od pewno czasu juz nie panno, ale pewnie tego faktu nie raczyłas odnotować, możesz mówić mi Pani... >wielkie GGGGGG....... "Klasę człowieka rozpoznaje sie po tym,że przestrzega zasad moralnych i lekceważy konwenanse" i nic dodać nic ująć, sama sobie odpowiedziałaś >zy skończyłam szkołe > kosmetyczną o której w ogóle nie wspominałam. Aaa, tu Cię boli? Wiesz, zakład kosmetyczny może otworzyc każdy, nie każdy może byc jednak PROFESJONALNA KOSMETYCZKą >Zajmij się proszę swoimi indykami w Walii Ja nie musze pracować, bo mąż sobie dobrze z tym radzi... >Droga Rodzinko od > spokojnej obywatelki : Hmmm, 2 zaprzeczenia w jednym zdaniu? Chcesz szumieć i szukasz wrażeń - napisz do > programu "Uwaga" może tam Cię wysłuchają ... Niestety nie znam tego programu, ale widzę, że Ty raczej dobrze. Nie szukam wrażeń, ale nie mam tez wybujałej, chorej wyobraźni. > Odnośnie mojego zawodu "zawodu" ? nie wiedziłam że Urząd Pracy jeszcze do czegos takiego dokłada... >czyżby przemawiała przez Ciebie zazdrość NIE że Ty musisz > swoje cudne pazurki maczać w kurzych odchodach ?? NIE MUSZę Drobna rada na przyszłość: samooceny nie podnosi sie przez klamanie w necie ludziom ktorzy Cię nie znają... koniec odbioru Przepraszam wszystkie emamy, że musiały czytac takie rzeczy, i to nie na temat zupełnie, ale NIGDY takich rzeczy w ten sposób nie załatwiam, czasem po prostu nie ma innej mozliwości Odpowiedz Link Zgłoś
agnes123 Re: Dorotus76 08.05.07, 10:32 Zazdrość ludzka nie zna granic - oczywiście słowa te kieruję do Twojej osoby... Nic dodać nic ująć ... Odpowiedz Link Zgłoś
edycia274 Re: Nasza praca ... nasz zawód ... 02.05.07, 23:38 mój zawód - pielęgniarka ogólnie nie jest zły. obecnie pracuje mi się nawet dobrze, wiem,że szykuja się zmiany jeśli chodzi o moje stanowisko. chciałabym tez poszerzyc swoja wiedze i iśc na jakies szkolenia i kursy. Odpowiedz Link Zgłoś
mamadwojga Re: Nasza praca ... nasz zawód ... 03.05.07, 10:45 Moja praca jest doskonale skrojona na moją miarę. Jestem z jednego wykształcenia anglistką a z drugiego inżynierem. Obecnie pracuję w Irlandzkiej firmie zajmującej się wielkimi budowami w naszym kraju. Nie dość że udało mi się połączyć dwa bardzo odległe kierunki studiów to jeszcze praca jest bardzo fajna, duże szanse na rozwój, fantastyczni ludzie, dobra pensja i na dodatek taki malutki bonus - firma jest 20 minut spacerkiem od mojego domu. Jak na wielkie miasto w którym mieszkam to jest Suuuuper. Odpowiedz Link Zgłoś
oxygen100 Re: Nasza praca ... nasz zawód ... 07.05.07, 21:58 mam syndrom wypalenia zawodowego i na dzien dzisiejszy moja pracsa jest ch..owa. Odpowiedz Link Zgłoś
mijaczek Re: Nasza praca ... nasz zawód ... 07.05.07, 22:28 mnie moja "praca" budzi o 7.00...czasami wczesniej... :o) Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_hu_hu makijaże 07.05.07, 23:43 hej aga a jakie wykonujesz makijaże? i na jakich kosmetykach? robisz ślubne? a jeśli tak to opierasz sie w nich na diorze czy masz jakąś inną technike? Odpowiedz Link Zgłoś
agnes123 Re: makijaże 08.05.07, 10:29 Hejka sówko ) Wykonuję makijaże kochana,ale niestety nie na kosmetykach Diora ( Przeważnie używam firmy " Loreal " oraz " Rimmel ".Są to tańsze marki i wiesz,nawet niezłe są efekty końcowe Jeśli masz więcej pytanek - z miłą checią odpowiem - pisz kociaku na priv Buźka ... Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_hu_hu Re: makijaże 08.05.07, 11:23 chodziło mi o technike diora ,nie o kosmetyki. ja tez nie pracuje na diorze .mało która wizażystka (no chyba ,że te ze świata mody) pracuje na tak drogich kosmetykach. ja też uzywam kosmetyków średniej marki. ale tak jak mówie chodziło mi o techinike tak jak jest np dior ,channel ,flesh... bo dior to podstawa - na nim wykonuje sie własnie makijaże ślubne. pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_hu_hu Re: makijaże - a jaki kurs skończyłaś? 08.05.07, 11:24 tak pytam z ciekawości bo ja też w tym troche siedze Odpowiedz Link Zgłoś
agatha_mama Re: makijaże 08.05.07, 12:38 Droga Agnes technika Diora nie opiera się na kosmetykach, a tego to chyba uczą na kursie na samym poczatku - i o to chyba chodziło Sowie - poza tym kosmetyczka nie jest makijażystką - to dwie różne sprawy A tak na marginesie gdzie przyjmujesz te swoje klientki, o których pisałas w innym poście - bo gabinetu to jeszcze przeciez nie masz......u siebie w łazience ? pozdrawiam serdecznie Ciebie jak równiez Dorotus, która tak jak ja w końcu poznała się co za osobę mamy na tym forum, buziaczki Dorotus.... podejrzewam , ze odpiszesz, ze to nie moja sprawa i zazdość mnie zżera, ale zmiłuj się kobieto i nie fantazjuj az tak bardzo, bo az się niedobrze robi. Odpowiedz Link Zgłoś
falka79 Re: Nasza praca ... nasz zawód ... 08.05.07, 09:36 bardzo zadowolona - z tego , że nikt mi głowy nie truję - z tego , że sama sobie jestem panem i władcą - z tego , że spotykam w niej pratycznie samych mężczyzn - z tego , że ci mężczyzni są strasznie sympatycznie - z tego , że rzadko zdarza się kwas, zazwyczaj jest dużo śmiechu - z tego , że przynosi mi duże pieniądze - NAJBARDZIEJ !! biegnę do pracy w podskokach wiosna, lato, jesien, zima ) Odpowiedz Link Zgłoś
lenka30a Re: Nasza praca ... nasz zawód ... 08.05.07, 09:46 jestem zadowolona ciągle się uczę kończę studia kierunkowe, jestem księgową Odpowiedz Link Zgłoś
chipsi Re: Nasza praca ... nasz zawód ... 08.05.07, 09:59 Praca fajna tylko za mało jeszcze płacą Jak zrobie uprawnienia (za 100lat) to sobie odbiję Odpowiedz Link Zgłoś
wronkailonka Re: Nasza praca ... nasz zawód ... 08.05.07, 19:50 Pewnie, że tak. Skończyłam studia w moim wymarzonym kierunku, znalazłam satysfakcjonującą pracę z wysokim wynagrodzeniem, więc tak....moja praca to czysta przyjemność )) Odpowiedz Link Zgłoś