Dodaj do ulubionych

Jestem w ciązy

05.05.07, 15:47
Okazało się, że jednak tak. Mąż przeszczęśliwy, teściowa tez, moja mama
troche sceptycznie podeszła i przestraszona, a ja ... wiele bym dała, żeby
cofnąć czas. Nie teraz jeszcze chciałam mieć 2 dziecko uncertain
Obserwuj wątek
    • elag3 Re: Jestem w ciązy 05.05.07, 15:48
      nie wiem w takim razie czy gratulować czy nie.
      • semida Re: Jestem w ciązy 05.05.07, 15:53
        Pewnie że gratulować.Teraz niezadowolona,a dziecko tyle szczęścia przyniesie że
        aż się będzie głupio wspominać że się go nie chciałosmile
        • makurokurosek Re: Jestem w ciązy 08.05.07, 12:54
          nie zgadzam sie z tobą, ja też nie planowałam dziecka , przez dziewięć miesięcy
          wpadałam w doły bo ani nie czułam instynktu , ani nie czułam powołania, teraz
          mała ma dwa lata bardzo ją kocham, ale tęsknię do czasów gdy byłam niezależna,
          gdy nie byłam niczym związana, i wcale nie jest mi głupio, ze jej nie chciałam.
          Po prostu życie bez niej było by inne.
    • lucerka Re: Jestem w ciązy 05.05.07, 15:55
      Kobieto, nie mysl, ze wszystkie Twoje plany wzielo licho - one sie tylko
      przesuely w czasie. Ja tam pogratuluje, bo sama chcialam jak najmniejsza roznice
      wieku miedzy maluchami.
    • net79 Re: Jestem w ciązy 05.05.07, 15:56
      Doskonale rozumiem ból, ale mimo wszystko gratuluje i zobaczysz, że będzie
      fajnie (oczywiście po pierwszych trudach). Ja soibie obiecałam, że jakkiedyś
      zajdę w trzecią ciążę, to albo usunę, albo zrobię sobie krzywdę. Ale widzisz
      żyję i mam malca co się wierci w brzuchu już od jakiegoś czasi i w dodatku głup
      [ia sie cieszę. Stan przejściowy, też zaczniesz się cieszyć. A w pewnym okresie
      dwójeczka gfajnie sie sobą zajmuje, a matki więcej niż jednego malucha to
      twarde baby i wiedzą czego chcą. Powodzonka no i zdrowego szczęścia!!!!!!
    • hexella Re: Jestem w ciązy 05.05.07, 15:58
      Agatkosmile przywykniesz do tej myśli i zyczę Ci, żebyś szybko poczuła to coś, co
      czują kobiety w ciąży.
      Dbaj o siebie i szukaj pozytywów!
    • lola211 Re: Jestem w ciązy 05.05.07, 16:00
      To bylo sie zabezpieczyc.

Przejdzie ci i za jakis czas bedziesz cala w skowronkach.
    • asia_i_p Re: Jestem w ciązy 05.05.07, 16:06
      Trzymaj się. Mąż, mama i teściowa pewnie ci pomogą, bo teraz to naprawdę głupio
      byłoby nie pomóc. No i będziesz miała już dwójkę - a tak na marginesie, to
      znaczy, że plan zrealizowany, czy chcesz więcej - i zajmiesz się wtedy
      studiami, a będziesz taka sprawna i zorganizowana, że ci te niezamężne i
      bezdzietne nie podskoczą. wink
      • agatelek2 Re: Jestem w ciązy 05.05.07, 19:38
        Dobrze będzie imienniczko wink))
        U mnie też mała różnica wieku i jestem bardzo zadowolona wink
    • be_em Re: Jestem w ciązy 05.05.07, 20:27
      mimo wszytsko - gratulacjesmile zawsze to jeszcze jedno szczęście do kochania,
      jeszcze jeden umorusany ryjek i oczęta w Ciebie wpatrzone i "kofam cię mamo" smile
      • mijaczek Re: Jestem w ciązy 05.05.07, 20:34
        widze, ze twoj synek ma dopiero 3 m-ce... zobaczysz, mala roznica wieku jest
        super... dzieciaki beda sie razem bawily i beda mialy mnostwo wspolnego, a ty
        zalatwisz te pieluchy za jednym razem i bedziesz miala spokoj...no chyba, ze
        chcrze number 3 :o)
        gratki
    • iskierka40 Re: Jestem w ciązy 05.05.07, 21:22
      a ja ci gratuluje i życzę spokojnej ciąży
      • dyzurna Re: Jestem w ciązy 05.05.07, 22:03
        wiedzialam, fajowo. badz dzielna i nie zalamuj sie. bedzie ok,musi byc!!
    • denea Re: Jestem w ciązy 05.05.07, 22:11
      Ułoży się, zobaczysz. Przyjdzie czas że będziesz Losowi dziękować, że tak się
      stało.
      Trzymaj się cieplutko, pozdrawiam !
      • ania.silenter Re: Jestem w ciązy 05.05.07, 22:20
        denea napisała:

> Ułoży się, zobaczysz. Przyjdzie czas że będziesz Losowi dziękować, że tak się
        > stało.

kiedy zaszłam w ciążę z drugą córką a starsza miała 7 miesięcy, nie wierzyłam,
        w takie zapewnienia. Do czasu, kiedy młodsza skończyła rok. Teraz mała ma 2
        lata a dużatongue_out - 3 i jest rewelacyjniesmile)). Razem się bawią, razem psocą, a Ola
        pilnuje Dusięsmile)) i przybiega do mnie z raportami typu: Ada zrobiła kupę, zbiła
        szklankę, wlazła do miski z wodą itp.
        Będzie dobrze - uszy do góry!
    • agata7712 Dziękuje za dobre słowa 05.05.07, 22:34
      Wiele dają, ale do szczęścia też mi teraz daleko ...
      • benignusia Re: Dziękuje za dobre słowa 05.05.07, 22:42
        ja jestem w twoim wieku,córka rok,i termin na grudzień,fakt że planowane
        ale...czasem mam mieszane uczucia czy sobie poradze...
        • agata7712 Re: Dziękuje za dobre słowa 05.05.07, 23:43
          Ja sobie na pewno nie poradze ...
          • agnieszkan_34 Re: Dziękuje za dobre słowa 06.05.07, 01:13
            Daję Ci słowo honoru ( a nie rzucam słów na wiatr), że sobie świetnie poradzisz.
            Będziesz zmęczona, nieraz zła, ale podziękujesz z wdzięcznością Bogu za taki
            Prezent!
          • wjw2 Re: Dziękuje za dobre słowa 06.05.07, 10:07
            Napewno sobie poradziszsmile
            Nie jesteś sama, mąż, teściowa, mama będą Ci pomagać tak jak teraz i jeszcze
            bardziejsmile. Głowa do górysmile
          • benignusia Re: Dziękuje za dobre słowa 06.05.07, 22:19
            poradzisz sobie poradzisz....masz mamę i tesciową które ci pomogą...ja niestety
            nie;/ale i tak se poradze.nie mam innego wyjscia,i ty już chyba też nie....nie
            martw sie,teraz dwójeczka,i w 2 3 lata uporasz się z pieluchami,dzieci będą sie
            same bawić,razem poślesz do przedszkola....pomyśl o plusach....a na kiedy masz
            termin??i kiedy urodziłaś małego??
    • kaczkabig Re: Jestem w ciązy 06.05.07, 01:42
      Mam syna 9-letniego. Zaczynam prace w nowej firmie. Kolejna ciąża to byłby dla
      mnie wielki cios. A może nie....... Rozumiem co czujesz.....Niby chcesz...niby
      nie... Ale stało się smile)))
      • karawana123 Re: Jestem w ciązy 06.05.07, 11:33
        Gratulacje, na pewno sobie poradzisz. Będzie mała różnica wieku między dziećmi i
        to jest na pewno duży plus. masz dodatkowo pomoc u mamy i teściowej, wiec na
        pewno dasz rade
        • katka74 Re: wiem co czujesz! 06.05.07, 14:27
          Niespełna rok temu towarzyszyły mi podobne uczucia.
          Ale cóż stało się... tez bałam sie jak sobie poradzę z 3latką i niemowlakiem,
          że z powrotem wracaja pieluchy, nocne wstawanie, karmienia, kupki itpeeesmile
          Dziś obawy stały sie faktem ale jest dużo lepiej niz myślałam.
          Mam prawie 2 mies. slicznego synka, który od kilku dni obdarza mnie
          najpiękniejszym uśmiechem światasmile, jego "obsługa" to juz łatwizna przy drugim
          dziecku, trochę gorzej zmiane zaakceptowała siostra, nie obyło się bez płaczu i
          zmian w zachowaniu, ale myślę że to kwestia czasu i wszystko wróci do normy.
          Cisz się że będziesz miała pomoc mamy, korzystaj z niej a na pewno będzie
          dobrze.
          Pozdrawiam i życzę zdrowego bobasasmile)
          • aniulek87 Re: wiem co czujesz! 07.05.07, 15:27
            Agatko nie martw sie dzasz rade!tak jak pisaly poprzedniczki sa tez tego plusy!
            wiem ze nam latwiej sie pisze bo nie jestesmy w twojej sytuacji a ja cie
            rozumiem bo tez nie bylam zadowolona z mojej ciazy- mialam szkole, ale
            skonczylam ja tak jak ty skonczysz studia(o ile dobrze wyczytalam)i spelnisz
            swoje planysmilezycze spokojnej i RADOSNEJ ciazy pamietaj ze nie mozesz sie
            zamartwiac bo fasolka wtedy sie smuci.
            pozdrawiam cieplutko
            --
            fotoforum.gazeta.pl/72,2,621,61848175,61848175.html
    • madzi1983 Re: Jestem w ciązy 07.05.07, 17:21
      a ja ... wiele bym dała, żeby
      > cofnąć czas. Nie teraz jeszcze chciałam mieć 2 dziecko uncertain

Ale teraz już nie cofniesz czasu, skoro masz pewność że jestes w ciąży. A
      poradzisz sobie napewno. Będzie ciężko to fakt, ale przecież możesz liczyc na
      pomoc, sama piszesz że mąż szczęśliwy i sie cieszy więc napewno Ci pomoże. A
      mała róznica wieku później wychodzi tylko na plus. Za jednym zamachem obskoczysz
      karmienie, przewijanie itd. Zanim sie obejrzysz a maluchy będa umiały same soba
      się zająć, a Ty wtedy odpoczniesz. Gratuluję, to jest zawsze nowe życie. I nie
      dołuj się bo to tylko dziecku małemu w brzuchu szkodzi, i drugiemu maluchowi tez
      nie pomaga jak widzi zatroskaną mamę.
    • tinki1 Re: Jestem w ciązy - przeczytaj to! 08.05.07, 12:34
      Witaj,

nic się nie martw!!! Posluchaj, mój synek mial 18 miesiecy gdy okazalo sie ze
      jestem w ciazy nieplanowanej! Chcialam drugie dziecko gdy on bedzie w wieku 4
      lat.Ledwo wrocilam do pracy (tzn. rok popracowalam) i tu BACH! Przeryczalam
      dwie noce,nie wyobrazalam sobie przyszlosci...a teraz ...
      Mam roznice miedzy dzieciakami dokladnie 2,5 roku.Synek z kwietnia a coreczka z
      listopada...a wiec rocznikowo 2 lata i JEST SUPER! Synek nie jest zazdrosny a
      na tyle samodzielny ze mi pomaga i cieszy sie ze jest starszym
      braciszkiem.Wazne zeby nastawic dziecko na pojawienie sie nowego czlonka
      rodziny.Teraz nie wyobrazam sobie zycia bez tej kochanej dwojki...TO SA
      NAJDROZSZE SKARBY! Ciesz sie,dwoje to jeszcze ok, trojka to juz troszke
      gorzej... i przyznam, ze teraz gdy synek ma 3 lata to byloby mi coraz trudniej
      sie zdecydowac,bo zrobilabym sie wygodna...aha, no i teraz jestem, w pracy,
      wrocilam po 6 miesiacach///jakos sobie radze ale mam pomocnego meza i moja mame!
      trzymaj sie, bedzie dobrze!!!! powodzenia
    • kewi111 Re: Jestem w ciązy 08.05.07, 13:53
      dlaczego się nie zabezpieczałaś skoro nie chciałaś mieć tak szybko drugiego
      dziecka?
      • e-milia1 Re: Jestem w ciązy 08.05.07, 14:01
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=572&w=56758141
        a pamietacie jeszcze ta ostra dyskusje?.... zycze powodzenia i duzo zdrowka w
        ciazy. oby oba dzieciaczki dobrze sie chowaly.. mam nadzieje, ze dzieki
        kolejnemu dziecku wydoroslejesz nieco smile pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka