Dodaj do ulubionych

znowu w ciąży

30.06.07, 12:43
w kwietniu urodziłam dziecko, wczoraj dowiedziałam się że jestem znowu w
ciąży. Nie powiedziałam o tym mojemu facetowi bo się wstydzę, boję nie wiem,
Nie wiem co zrobić. Myślałam żeby usunąć, ale to głupi pomysł, jak patrze na
synka, przecież go tez mogło nie być. Proszę o rady jak sobie z tym
poradziłyście, jak powiadomiłyście rodzinę o kolejnej ciązy. CIĘŻKO MI ALE W
DUCHU TO SIĘ CIESZĘ, tak naprawdę to chyba boję się reakcji rodziny (
mojej).chociaż jestem tysiące km od nich Teściowa mnie nie lubi, ostatnio
życzyła mi dziecka z downem.Jak by ono było coś winne.
Obserwuj wątek
    • 24lena [...] 30.06.07, 12:50
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • suwalki79 Re: znowu w ciąży 30.06.07, 12:57
      znam kilka takich kobiet które miały dzieci w tym samym roku.sAMA SOBIE DZIECKA
      NIE ZROBIłAS - DO TANGA TRZEBA DWOJGA WIęC NIE MIEJ NAJMNIEJSZYCH OBAW ,żEBY TO
      POWIEDZIEC SWOJEMU FACETOWI!!!(sory za caps lock)ja też wpadłam z drugim
      dzieckiem i teraz nie żaluje absolutnie!!Cieszę sie ,że jest z nami i jest
      wspaniałym dzieckiem!!!Ja też bałam się reakcji rodziny i powiem ci,że to Twoje
      życie i Ty o nim decydujesz więc glowa do góry . Podjęłas słuszną decyzję!!!!!Co
      do "teściowej" to ty raczej zapomnij ,że takową chociaż z nazwy masz!!podłe
      babsko!!!Trzymaj się cieplutko!!!smile
    • agata7712 Re: znowu w ciąży 30.06.07, 13:00
      Wstrętny babiszcz! Jak można! Trzeba jej było życzyć czegoś równie okropnego!
      Nie martw sie, ja też jestem w 2 ciązy, też mi było wstyd, że tak szybko (
      synek ma 5 miesięcy )Jeśli Ty sie cieszysz i Twój partner też będzie się
      cieszył, to NICZYM INNYM SIĘ NIE PRZEJMUJ. To WY jesteście najważniejsi i Wasze
      dzieci. Dacie rade!
      • syriana Re: znowu w ciąży 30.06.07, 13:04
        faceta się wstydzisz własnego?
        • asiadymerska Re: znowu w ciąży 30.06.07, 13:15
          planowaliśmy dziecko z 5 lat a nie zaraz po pierwszym. Najfajniejsze jest to że
          jego siostra jest w ciąży 2 -3 miesiącu i cały czas powtarza, że nasze dziecko
          nie będzie najmłodsze tylko jej , wczoraj jak mi to mówiła, to pomyślałam
          sobie; żebyś się niezdziwiła.
          Jak mówicie że będzie dobrze to musi być.Dzięki za ciepłe słowa
          • rita75 Re: znowu w ciąży 30.06.07, 13:23
            Najfajniejsze jest to że
            >
            > jego siostra jest w ciąży 2 -3 miesiącu i cały czas powtarza, że nasze
            dziecko
            > nie będzie najmłodsze tylko jej , wczoraj jak mi to mówiła, to pomyślałam
            > sobie; żebyś się niezdziwiła.

najfajniejsze?
          • xyz1212 Re: znowu w ciąży 30.06.07, 13:35
            niestety, albo i stety, nie mam tu nikogo, jedynie na wakacje do dziadków.
    • koala500 Re: znowu w ciąży 30.06.07, 13:20
      nie wstydź się faceta, przecież to jego dziecka
      teściową olej
      ja mam dwie córki pomiędzy którymi jest dokładnie 2 lata różnicy i choć na
      początku bywało ciężko, to teraz bardzo się z tego cieszę, bo dużo się ze sobą
      bawią, i są ze sobą bardzo związane, kochają się strasznie)))
      a poza tym względy ekonomiczne - młodszej prawie nic nie kupiłam (z ubrań),
      wszystko dziedziczyła po starszej.
      poradzisz sobie, głowa d góry
      a dlaczego właściwie myślałaś o usunięciu? tylko ze wstydu przed rodziną? to
      bardzo poważna decyzja, więc taki argument wydaje się mało istotny
      (przynajmniej dla mnie)
      masz kogoś do pomocy w pobliżu, kogoś kto na przykład od czasu do czasu zajmnie
      się starsza córką, gdy np. wybierzesz się na wizytę do lekarza? (bo rozumiem,
      że teściowa nie wchodzi w grę)
    • hexella Re: znowu w ciąży 30.06.07, 13:27
      A czemu Ty się tak strasznie przejmujesz rodziną? Zależna od nich jesteś? A pan
      mąż w akcie poczęcia nie uczestniczył?
      Chłopu powiedz śniało o zaciążeniu, rodzinę jak wredna olej!

A jak już urodzisz, to może pomyśl o środkach anty, wszak się ze szwagierką
      ścigać nie będzieszwink))
    • endzi11 Re: znowu w ciąży 30.06.07, 13:31
      a o kim my tu teraz rozmawiamy o xyz1212 czy o asiadymerska bo zdaje sie ze maja
      ten sam problem???? czy dobrze widze???
      • hexella Re: znowu w ciąży 30.06.07, 13:33
        rozdwojenie niku tu zdiagnozowałamwink
        • endzi11 Re: znowu w ciąży 30.06.07, 13:35
          na to wyglada,pacynka?
    • gofa_83 Re: znowu w ciąży 30.06.07, 13:51
      Jak się dowiedziałaś? Miałaś jakieś objawy? Ja rodziłam w maju, połóg szybko się
      skończył to i współżycie rozpoczęliśmy wcześnie. Nie stosuje jeszcze żadnej
      anty, choć na recepcie mam już Cerazette, bo karmię. Proszę odpowiedz. Życzę ci
      dużo odwagi i jak najszybciej powiedz o Waszym małym ktosiku mężowi smile
      • xyz1212 TEST 30.06.07, 13:54
        Poprostu zrobiłam sobie test ciążowy 3 razy . wynik ten sam. Również miałam
        przepisane tabletki anty, ale czekałam na miesiączę no się nie doczekałam.
        • gofa_83 Re: TEST 30.06.07, 13:56
          A objawy jakieś miałaś?
      • maga202 Zadziwiacie mnie dziewczyny. 02.07.07, 19:43
        To Wy nie wiedziałyście że możecie zajść w ciążę pomimo karmienie i braku miesiączki? Przeciez przed tą pierwsza po połogu i karmieniu miesiączką jest jajeczkowanie i właśnie wtedy mozna zajść. Ja tam zabezpieczałam się od samego początku.
        Takie duże dziewczynki, a nie wiedza jak się w ciążę zachodzi.
        • beniusia79 Re: Zadziwiacie mnie dziewczyny. 02.07.07, 20:58
          owszem, mozna zajsc w ciaze karmiac piersia. malo prawdopodobne jest jednak to,
          ze zajdzie sie krotko po porodzie-wrecz graniczy to z cudem. karmilam corke rok
          i niestety nie udalo mi sie w ciaze zajsc w tym czasie...
    • xyz1212 Re: znowu w ciąży 30.06.07, 13:59
      nie, ale i przy pierwszej ciąży nie miałam żadnych obiawów.Byłam non stop senna
      nic pozatym.
      • gofa_83 Re: znowu w ciąży 30.06.07, 14:03
        no to skąd pomysł na test?
        • xyz1212 Re: znowu w ciąży 30.06.07, 14:06
          czekalam na miesiączkę a tu nic. więc pierwsza myśl ciąża.
    • majmajka Re: znowu w ciąży 30.06.07, 13:59
      Kochana!Ty sie musisz tylko i wylacznie cieszyc!Powiedz Twojemu facetowi,jesli madry tez sie powinien cieszyc.Dziecko to sama radosc!Ja zaszlam w ciaze ,kiedy corka miala rok i do dzisiaj dziekuje,ze wlasnie tak sie stalo.Zobaczysz jeszcze bedziesz za to dziekowala.Czasem nie jest latwo,ale przewazaja zdecydowanie plusy.Ja w kazdym badz razie przesylam serdeczne gratulacjesmile
    • wilga11 Re: znowu w ciąży 30.06.07, 14:05
      a z jakiego miasta jestes?
      • xyz1212 Re: znowu w ciąży 30.06.07, 14:07
        polska- Ciechanów
        • wilga11 Re: znowu w ciąży 30.06.07, 14:08
          szkoda, to nie moje okolice.
          • xyz1212 Re: znowu w ciąży 30.06.07, 14:11
            a ty skąd jestes
        • gofa_83 Re: znowu w ciąży 30.06.07, 14:11
          Mnie jednak -jako świeżej mamy, interesuje, co popchnęło Cię żeby zrobić test? A
          tak apropo to jesteśmy "sąsiadkami", jestem z Ostrołęki.
          • xyz1212 Re: znowu w ciąży 30.06.07, 14:13
            fajnie,
            • gofa_83 Re: znowu w ciąży 30.06.07, 14:20
              Mam jeszcze jedno pytanie, czy karmisz swoje maleństwo, bo to jednak trochę
              hamuje powrót do płodności.
              • gofa_83 Re: znowu w ciąży 30.06.07, 14:21
                Chodzi mi oczywiście o karmienie piersią smile
                • xyz1212 Re: znowu w ciąży 30.06.07, 14:25
                  wczesniej tak, teraz jak sie dowiedziałam o ciąży to staram się jak najmniej.
                  Narazie karmię na przemian
                  • gofa_83 Re: znowu w ciąży 30.06.07, 14:33
                    Jak upewnisz się u lekarza na 100% to daj znać na tym forum. W moim odczuciu
                    test w tak krótkim czasie od porodu może być mało wiarygodny. Hormony jeszcze
                    nie wróciły do normy...Tym bardziej, że karmiłaś piersią, chyba że podawałaś też
                    butelkę...
                  • galela Re: znowu w ciąży 30.06.07, 23:08
                    Karmiąc czekałaś na miesiączkę? Pigułki które się stosuje przy karmieniu
                    piersią bierze się niezależnie od miesiączki.. Coś tu się kupy nie trzyma..
                    • xyz1212 Re: znowu w ciąży 30.06.07, 23:40
                      Pierwsze słysze.
                      • mlody_zonkos Re: znowu w ciąży 03.07.07, 11:42
                        > Pierwsze słysze.

to teraz juz bedziesz wiedziala smile
                    • xyz1212 Re: znowu w ciąży 30.06.07, 23:42
                      ja miałam przepisane micronor
                      • beniusia79 Re: znowu w ciąży 01.07.07, 05:09
                        tylko cerazette sa dla karmiacych... micronor na pewno nie.
                        • dorisja Re: znowu w ciąży 03.07.07, 13:49
                          ja tez mam mikronor i stosuje od 6 tygodnia po porodzie
                          tez uk
                          • beniusia79 Re: znowu w ciąży 03.07.07, 18:31
                            dziwne. myslalam, ze na calym swiecie mozna brac tylko cerazette karmiac.
                            mieszkam w niemczech, moja pani ginekolog mowila mi, ze to jedyne pigulki dla
                            karmiacych...
                    • agarem Re: znowu w ciąży 30.06.07, 23:43
                      nie chce byc upierdliwa ale na innym forum pisalas ze jedziesz wlasnie do UK...
                      i tam chcesz rodzic, a tutaj ze jestes z...skad wlasciwie? wiem ze tutaj mozna
                      wszystko anonimowo ale zeby sie kupy trzymalo!Przeciez jak w kwietniu rodzilas
                      to masz jeszcze "prawo" nie miec conajmniej pare miesiecy miesiaczki w tym
                      czasie oczywiscie mozesz miec owulacje...
                      • xyz1212 Re: znowu w ciąży 30.06.07, 23:54
                        z uk
                      • xyz1212 Re: znowu w ciąży 30.06.07, 23:54
                        od 3 miesięcy
                        • endzi11 Re: znowu w ciąży 01.07.07, 00:05
                          ja już sie pogubiłam w tym wątku,nic sie tu nie klei
                          • dzoaann Re: znowu w ciąży 01.07.07, 00:13
                            trolle atakują, a Wy łykaciesmile))
                  • beniusia79 Re: znowu w ciąży 01.07.07, 05:08
                    robilas test bo okresu nie dostalas? przeciez to logiczne, ze okres po ciazy
                    dostaje sie nieco pozniej, szczeglnie wtedy gdy sie karmi. dziwie ci sie, ze
                    nie mialas objawow i zrobilas test, ja bym nigdy nie wpadla na taki pomysl...
                    moze zrob kolejny test, moze tamten byl jakis felerny? dlaczego czekalas z
                    cerazette na miesiaczke? twojemu lekarzowi powinno sie oberwac, czemu nie
                    powiedzial ci, ze mozesz zaczac je od razu brac? ja nie mialam okresu i lykalam
                    pigulki... sa dla karmiacych, a karmiace (jak juz pisalalam) czasem okresu nie
                    maja bardzo dlugo. bylas senna a to tez normalne gdy sie ma malutkie dziecko i
                    gdy sie karmi piersia. kolejna sprawa-mozesz smialo karmic tylko piersia. ciaza
                    nie jest powodem do tego zeby ograniczyc karmienia lub odstawic, chyba ze juz
                    nie chcesz. znam wiele mam, ktore w ciazy dalej karmily, a po porodzie karmily
                    2... zycze powodzenia, mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok smile
    • jodi20l Re: znowu w ciąży 02.07.07, 19:17
      moi teściowie nie odwiedzają nas od roku, moja 2-letnia córko zwraca się do
      nich per "pan" "pani" bo "bacia" to ktoś inny (moja mama). w ostatnie święta
      bożonarodzeniowe dowiedziałam się o ciąży. mąż pod choinkę dostał 2 kreski.
      jesteśmy szczęśliwi, co by miało nie być będzie do przodu. trzeba chcieć a na
      teściów jeden sposób: olać
      • mamapoliipawcia Re: znowu w ciąży 02.07.07, 20:19
        ja też mam dzieci w krotkim odstępie- praaaawie roczek (11 lipca) i 2i pół
        latka. drugą ciążę ukrywaliśmy dłuuugo- prawie 5 mcy. nie chcieliśmy słuchać
        słów krytyki.ja poplakalam się z nieszczęścia na widok pozytywnego wyniku testu
        a moj mąż strasznie sie ucieszył bo kolejne dziecko to radość. potem gdy juz
        wyjawiliśmy długo skrywana tajemnicę rodzina reagowala średnio szczęśliwie.
        spoglądano na nas jak na szaleńców. ale wszystkie ciotki i teściowa
        pozapominali ze same mialy co rok to prorok i to nawet po trójce. teraz za to
        wszyscy uwielbiają naszą Polunię. początki byly okrutnie trudne ale im dzieci
        starsze tym łatwiej. już bawią się razem śmieją się i uczą się wielu rzeczy od
        siebie nawzajem, zarówno tych dobrych jak i łobuzowanai wspólnego.życzę samych
        radości z nowego życia!
    • oxygen100 Re: znowu w ciąży 03.07.07, 08:04
      dlaczego sie wstydzisz?
      przeciez to z jego penisa ten zloty strzal
      a moze nei?tongue_out
      nie przejmuj sie moze poronisz
      • rotera Re: oxy 03.07.07, 08:30
        nosz Q.....
        oxy, troll czy nie troll ugryz sie czasem w jezyk oxy i przeczytaj zanim
        wcisniesz enter,
        ogolnie lubie Twoje ciete riposty, ale teraz to juz polecialas po bandzie,
        poza raczej....
        • oxygen100 Re: oxy 03.07.07, 09:38
          a dlaczego??
          cytat z autorki
          Myślałam żeby usunąć...

zestawienie aborcji z naturalnym poronieniem nie jest chyba politycznie
          podejrzane co??
          wybacz ale bede pisac co mi sie podoba.
          • makurokurosek Re: oxy 03.07.07, 09:51
            ale pewne rzeczy są nie na miejscu, po pierwsze aborcja dla mnie jest
            indywidualną sprawą, po drugie do momentu gdy jest tylko rozważana inaczej się
            ją traktuje, bo często jej konsekwencje są daleko od naszej świadomości w
            przeciwieństwie do poronienia. sama jak usłyszałam o ciąży pomyślałam o tej
            opcji , ale po kilu trafiłam do szpitala spojrzałam na to zupełnie inaczej. Nie
            każdy musi być wierzący i wyznawać te same poglądy co ty, każdy ma prawo na
            decydowaniu o swoim życiu i popełnianie własnych błędów
            • oxygen100 Re: oxy 03.07.07, 11:28
              dama glosno rozwazala aborcje. Natura tylko by za nia zadecydowala. Coz w tym
              niestosownego?
              Juz nei badzcie takie swietsze niz Maryja Zawsze Dziewica, bo to trąci daleko
              posuniętą hipokryzja
            • moofka Re: oxy 03.07.07, 12:30
              makurokurosek napisała:

> ale pewne rzeczy są nie na miejscu, po pierwsze aborcja dla mnie jest
              > indywidualną sprawą

nie jest ;P
              jest sprawa polityczna, panstwowa i naszą wspólną
              potępianą, osądzaną, obdyskutowaną i glosowaną za nasze wpólne państwowe
              pieniadze
              indywidualna sprawa to jest twoje dzidzi jak sie urodzi, plod jest naszym
              narodowym wspolnym dobrem tongue_out
              • oxygen100 Re: oxy 03.07.07, 13:04
                nie jest ;P
                > jest sprawa polityczna, panstwowa i naszą wspólną
                > potępianą, osądzaną, obdyskutowaną i glosowaną za nasze wpólne państwowe
                > pieniadze
                > indywidualna sprawa to jest twoje dzidzi jak sie urodzi, plod jest naszym
                > narodowym wspolnym dobrem tongue_out

i przestepstwem jakby cotongue_out
                • ola_mi81 Re: oxy 03.07.07, 13:26
                  niejedna zrozpaczona kobieta gdzieś "głośno" pomyśli "a może usunąć", ale nią
                  szrgają emocje, natomiast Twój tekst oxy świadczy tylko o Twoim poziomie. Twój
                  tk myślenia wskazuje,że poronienie to taka decyzja natury, naturalna
                  aborcja..???jakiś absurd..
                  • kcrp Re: oxy 03.07.07, 13:34
                    ale się uczepiłyście tej OXY !!!!!!!!
                    ten post to chyba nie o niej : )))
                    • ola_mi81 Re: oxy 03.07.07, 13:39
                      masz racje, ale aż żal czytać...
                  • mlody_zonkos Re: oxy 03.07.07, 14:06
                    > Twój tk myślenia wskazuje,że poronienie to taka decyzja natury, naturalna
                    > aborcja..???

no wlasnie, dokladnie tak to jest tlumaczone

> jakiś absurd..

masz prawo do wlasnego zdania, jak kazdy
                    ale to, ze czegos nie rozumiesz, nie znaczy, ze jest to glupie
                    a czesto wlasnie jest wrecz przeciwnie
                    • ola_mi81 Re: oxy 03.07.07, 17:20
                      Po pierwsze ktoś kto miał problemy z niemożliowścią utrzymania ciąży, doskonale
                      wie dlaczego tak się dzieje i w jaki sposóm medeycyna pomaga utzrymać
                      hormonami "trudne ciąże", daleka więc byłąbym od nazywania tego aborcją ( i nie
                      mam tu na myśli jednorazowych samoistnych poronień), druga sprawa,że jedyne
                      czego nie rozumiem to takich przykrych tekstów jak wycedziła oxygen...
                      autorka postu szuka oparcia, bo tak czasami ludzie robia na forum, i
                      zaznaczyła,że pomimo wszytskiego cieszy się, po czym na pocieszenie czyta,że
                      nie ma się przejmować, bo może poroni...
                  • oxygen100 Re: oxy 04.07.07, 12:00
                    normalnie zyly sobie otworze z rozpaczy hehe
                • beniusia79 Re: oxy 03.07.07, 18:32
                  inaczej bys na to spojrzala, gdybys sama miala dzieci...
                  • oxygen100 Re: oxy 04.07.07, 12:19
                    co to ma do rzeczy?
                    wydaje mi sie czy nei rozwazamy tutaj plag ludzkosci w tym problemow z
                    utrzymaniem ciazy tylko omawiamy obciach ktory zafundowala sobie autorka na
                    wlasne zyczenie.
                    Zreszta i na jej prosbe
                    A ze wiekszosc z Was odczytuje moje posty wprost bo myslenie boli i nie widza
                    tu ironii to trudno.
                    Procz problemow z donoszeniem ludzie cierpia tez na ociezalosci umyslu
                    ale dzieki temy swiat jest taki barwnysmile)
                    • kcrp Re: oxy 04.07.07, 13:50
                      nieźle ciekawe jak cię obsmarują po tej wypowiedzi, bo bez tego się nie obędzie !!!!
                    • ola_mi81 Re: oxy 04.07.07, 15:52
                      oxygen, na przysz lośc czytaj posty z większą uwagą i życzę "odrobine" więcej
                      empatii...próbujesz być taka odważna i bezpośrednia w wypowiedziach,ale w tym
                      przypadku wystawiłaś świadectwo o sobie.
                      poronienie plagą ludzkości, bo spadne z krzesła, brak słów...
                      • oxygen100 Re: oxy 04.07.07, 16:38
                        te etyczka Ciebie to do podstawowki trzeba cofnac bo Ty masz powazne braki. W
                        czytaniu i rozumieniu.
                        Moja empatia czy jej brakiem sie nie przejmuj bo dostaniesz przedwczesnie
                        posiwiejesz hehe
                        nadrob braki to pogadamy
                        • ola_mi81 Re: oxy 04.07.07, 16:44
                          brawoo!!!!gratuluje poziomu...
                          • oxygen100 Re: oxy 04.07.07, 19:35
                            a cos innego oprocz poziomu umiesz zarzucic?smile))
                            bo to juz wytaczalas 3 razy. Monotematyczna jestes wiesztongue_outtongue_out
                            jesli tak samo nudna jestes w lozku to macaj glowe bo a noz rosna ci różkismile))
          • rotera Re: oxy 03.07.07, 10:47
            polityka, religia itp nie maja nic do tego
            raczej prosta zasada...nie kopać, leżącego.....
            • oxygen100 Re: oxy 04.07.07, 12:01
              a kto kopie??
              czy ja zaplodnilam autorke??
              ja??
              smile)))
    • kwiat83 Re: znowu w ciąży 03.07.07, 09:44
      wszysko się ułoży
      • maga202 Re: znowu w ciąży 03.07.07, 10:44
        NO pewnie że się ułoży bo musi. Ale nie chciałabym być w jej skórze chociaż moja córeczka ma 14 miesięcy. Ja to bym się chyba pochlastała.
        Głowa do góry , stało się. Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło.
    • net79 Re: znowu w ciąży 03.07.07, 13:51
      Naprawdę nie jest ważne co na to Twoja rodzina, ale żeby dziecko było zdrowe i
      żebyście potrafili sie nim oboje cieszyć. Nie będzie pewnie łatwo, ale załtwisz
      wszystko za jednym zamachem , a potem, żyć nie umieraćsmile
      Parki są cudówne i dobrze się chowająsmilezwłaszcza, że będę w podobnym wieku i
      szybko sie wykumająsmile Trzymaj się i bądź wyrozumiała dla męża jak się nie
      ucieszy, ale napewno dacie radę i będzie się cieszył jak zobaczy maleństwo,
      albo poczuje jego ruchy czy cośsmile
    • 76anka Re: znowu w ciąży 03.07.07, 17:35
      współczuję takiej teściowej
      zobaczysz, wszystko się ułoży
      porozmawiaj z facetem, bo tu nie ma się czego wstydzić
      przecież on brał w tym udział
      • jagoda.li Re: znowu w ciąży 03.07.07, 21:59
        Trzymaj się kochana-napewno będzie dobrze choc z dwójką malców jest napewno
        niezła harówka.a teściowa-szkoda gadać nią się w ogóle nie przejmuj-stara KROWA
    • mamaigiiemilki Re: do xyz1212- ja i siostra 04.07.07, 13:58
      miedzy nami jest 11miesiecy roznicy- ja z kwietnia ona z marca(mlodsza); i
      wiesz co- mamy super kontakt!a mama NIGDY nie powiedziala ze bylo jej ciezko,
      przeciwnie, zawsze podkreslala ze wychowywalysmy sie razem, sio uczyla sie
      wielu rzeczy ode mnie; takze bedzie ok!i powiem ci cos jeszcze- ja, gbybym nie
      urodzila blizniaczek, to tez bym chciala miec dzieci "rok po roku"; uwazam ze
      rodzenstwo z mala roznica wieku to super sprawa!Anka
      • agatelek2 Re: do xyz1212- ja i siostra 04.07.07, 19:10
        Ja mam dzieci rok po roku i da sie przeżyć-naprawdęwink))))))))))))).I tak jak
        któraś napisała-do tanga trzeba dwojga.Dlaczego się wstydzisz powiedzieć
        partnerowi??????
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka