Dodaj do ulubionych

blekitne zagle Nivea- ktos zna w praktyce?

05.08.07, 14:49
Na fali zeglarskich wakacji stare moje dzieci planuja sie zapisac na kurs. A
mnie olsnilo odnosnie blekitnych zagli- strone znam na pamiec, wiem, ze regaty
beda we wrzesniu pod warszawa to sie wybiore i dopytam szczegolow. Ale moze
czyjes dziecko plywa na optymistach, a moze ktos sam jako dziecko na
optymistach sie regatowal (wiem ze Kusznierewicz sie regatowal hehe, ale nie
znam maila smile i moze mi cos o tym opowiedziec?
Bo moje 7 letnie dziecko wyraza niesmiale zainteresowanie pomyslem matki-
zanim zaczne sie nakrecac i ja zaczne nakrecac- moze ktos cos wie?
Obserwuj wątek
    • hankam Re: blekitne zagle Nivea- ktos zna w praktyce? 05.08.07, 14:51
      Wieczna, napisałam na priv, a raczej za chwilę napiszę.
    • e_r_i_n Re: blekitne zagle Nivea- ktos zna w praktyce? 05.08.07, 14:52
      A wiem, bo te akcje miedzy innymi Baza mragowska organizuje, a moja siostra jako
      opatentowana zeglarka w tym brala udzial. Polecam - wlasnie psychicznie sie
      nastawiam na wyslanie na to mojego dziecka.
    • e_r_i_n Re: blekitne zagle Nivea- ktos zna w praktyce? 05.08.07, 14:54
      www.baza.sails.pl/index.php?obozy
      • wieczna-gosia Re: blekitne zagle Nivea- ktos zna w praktyce? 05.08.07, 15:01
        ale to tylko w formie obozowej istnieje? czy tez sa jakies spotkania w ciagu
        roku? Bo mnei na razie interesuje bardziej to drugie, obozy to w przyszle lato
        mnie zaczna interesowac smile
        • e_r_i_n Re: blekitne zagle Nivea- ktos zna w praktyce? 05.08.07, 15:02
          No nie tylko - wiem, ze Baza ma popołudniowe/weekendowe zajecia w ramach UKSów.
          Byc moze warszawski klub ma to samo.
    • aluc Re: blekitne zagle Nivea- ktos zna w praktyce? 05.08.07, 15:03
      pływałam na Optymistach od pierwszej do trzeciej klasy podstawówki, więc
      siedmiolatka z pewnością może (ja miałam sześć kiedy zaczęłam)
      inna sprawa, że w pasję zeglarską mi się to zupełnie nie przerodziło wink
      • e_r_i_n Re: blekitne zagle Nivea- ktos zna w praktyce? 05.08.07, 15:05
        aluc napisała:

> inna sprawa, że w pasję zeglarską mi się to zupełnie nie przerodziło wink

Moj brat tez plywal, a to moja siostra, ktora zaczela plywac, jak miala lat 15
        chyba, jest teraz zeglarzem z patentem smile. Ale przygoda fajne, sama zaluje, ze
        nie skorzystalam z okazji mieszkania w miescie z kuznia talentow zeglarskich smile.
      • wieczna-gosia Re: blekitne zagle Nivea- ktos zna w praktyce? 05.08.07, 15:08
        aluc pasje zeglarska to mam ja smile
        wystarczy mi ze sprobuje smile
        motorem byla relacja z Gizycka ze w ramach tych regat wyrozninie dostala 7 latka
        ktora wywrocila lodke, po czym ja postawila i ukonczyla wyscig. Spojrzalam sie
        na swoja siedmiotake, wyobrazilam sobie jak wywraca te lupinke, po czym ja
        stawia... i zabraklo mi wyobrazni smile)
        • aluc Re: blekitne zagle Nivea- ktos zna w praktyce? 05.08.07, 15:36
          gosiu, ja co prawda nie regatowałam, ale łódkę postawić też umiałam smile
          • e_r_i_n Re: blekitne zagle Nivea- ktos zna w praktyce? 05.08.07, 15:38
            aluc napisała:

> gosiu, ja co prawda nie regatowałam, ale łódkę postawić też umiałam smile

Bo to chyba jeden z istotnych elementow nauki smile.
            • wieczna-gosia Re: blekitne zagle Nivea- ktos zna w praktyce? 05.08.07, 15:50
              szczegolnie przy tych malych regatowych lodeczkach. I chyba nic trudnego, co nie
              zmienia fakty ze zdanie "szczesciolatka postawila lodke i ukonczyla wyscig" i
              tak robi na mnie wrazenie, chociaz zdaje sobie sprawe ze to pewnie codziennosc smile
              • e_r_i_n Re: blekitne zagle Nivea- ktos zna w praktyce? 05.08.07, 15:51
                W ogole szesciolatka, ktory wygrywa to juz jest wyczyn smile. A wlasnie to
                kontrolowane wywracanie i stawianie lodki skutecznie zniechecilo do zeglarstwa
                mojego brata. Za to siostra, na ktorej lodke z impetem wpadla inna, tak, ze jej
                kolezanka miala noge w gipsie 6 tygodni, nadal chetnie plywa. A podobno kobiety
                to slaba plec smile.
                • wieczna-gosia Re: blekitne zagle Nivea- ktos zna w praktyce? 05.08.07, 15:56
                  ona nie wygrala- ona ukonczyla wyscig i dostala wyrozneinie bo chyba byla
                  najmlodsza, albo jedna z najmlodszych.
    • wieczna-gosia Re: blekitne zagle Nivea- ktos zna w praktyce? 05.08.07, 15:05
      musze sie przyznac ze pisalam tego posta bez przekonania ze bedzie wiekszy
      odzew, bo dla mnie samej optymisty to takie... pobocze zeglarstwa smile
      dzieki smile
      strasznie mi sie podoba wyczucie jakiego sie nabywa na lodkach regatowych,
      bardzo tego wszystkim regatowcom zazdroszcze- pomyslalam wiec ze przy odrobinie
      szczescia bede miala wlasnego prywatnego instruktora szukania wiatru smile
    • e_r_i_n Warszawa 05.08.07, 15:08
      ykpwarszawa.pl/index.php?page=kursy--zeglarskie
      • e_r_i_n Re: Warszawa 05.08.07, 15:09
        To miało byc smile
        ykpwarszawa.pl/index.php?page=regatowa
      • wieczna-gosia Re: Warszawa 05.08.07, 15:10
        erin dzieki ja na warszawskie kluby namiary- mam- sa na stronie Blekitnych
        zagli. Pytam sie jak to w praktyce wyglada- moze ktos juz cos z tym robil.....
        • e_r_i_n Re: Warszawa 05.08.07, 15:10
          No to mi napisz na priva co konkretnie chcesz wiedziec, a ja mloda zaprzegne do
          odpowiedzi smile.
        • hankam Re: Warszawa 05.08.07, 17:04
          AAA, bo ja ci chciałam dać namiary na konkretnego instruktura, który szkółkę
          prowadzi i swoje dzieci też tam instruuje. Ale zdaje się, że coś z pocztą nie
          tak, chyba nie udało mi się wysłac.
          • ginny_wolf Re: Warszawa 05.08.07, 17:31
            Na zalewie Zegrzyńskim a konkretnie w Emper Yachcie w Nieporęcie jest szkółka
            żeglarska -dzieciaki pływają tam na optymistach.Od kilku lat trzymamy tam naszą
            łodkę więc moje dzieci siłą rzeczy już to wypróbowały -syn miał ok 7 lat a
            córka ponad 5 lat.Niestety nie spodobało im się .Za to już drugi rok z zapałem
            uczą się windsurfingu-również w tym porcie i jest bardzo ok.U nas
            wszystkiekursy zaczynają się na początku czerwca.
          • wieczna-gosia Re: Warszawa 06.08.07, 05:25
            probuj hanka probuj smile tel do sprawdzonego instruktora sie przyda smile
            • hankam Re: Warszawa 06.08.07, 22:14
              Wysłałam.
              • anetuchap Re: Warszawa 06.08.07, 23:05
                Mój mąż pływał "regatowo" na optymistkach. Zaczął w wieku 7 lat.
                Do bazy chodził codziennie i w ciągu roku wiele razy wyjeżdżał na
                regaty. Potem pływał w innej klasie,ale nie pamiętam jakiej.
                Pływał do 16 roku życia,potem zmienił sie trener,nie było dobrego sprzętu i
                pojawiły się inne zainteresowania.
                A wyczucie wiatru ma do teraz,choć nie pływa za często.
                W branży,w której pracuje są organizowane regaty kilka razy w roku,
                i muszę się pochwalić,że najczęściej mój małż je wygrywasmile
                Najgorsze miejsce,które zajął,to było trzecie.
                Aha,mój chłop mówi,że ten sport go ukształtował na takiego człowieka
                jakim jest,a nieskromnie mówiąc,jest naprawdę fajnym facetemsmile
                • e_r_i_n Re: Warszawa 07.08.07, 09:05
                  Czy Twój mąż jest z Mrągowo, skoro piszesz o Bazie? smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka