kasiagd 30.08.07, 20:54 dziewczyny czy macie moze jakis sposob na plamy z trawy? Z gory dzieki za wszelkie sugestie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ola1027 Re: plamy z trawy 30.08.07, 22:44 ja piore w persilu color. zawsze schodzi. nie zapieram przed praniem. mam dwóch chłopców wiec plam mam wbrud. Odpowiedz Link Zgłoś
d.ziarkowska Re: plamy z trawy 30.08.07, 23:22 Większość plam znika w gorącej kąpieli piorącej. Otrzymuje się jednak lepszy rezultat, jeżeli najpierw zwilży się plamę płynem do mycia naczyń i zastosuje parowanie. Plamy na odzieży nadającej się do prania zwilż płynem do mycia naczyń i zostaw na minimum pół godziny. Ewentualnie zastosuj parowanie (e). Następnie wypierz ubranie w możliwie jak najwyższej temperaturze, którą toleruje tkanina w środku piorącym zawierającym wybielacz. Jeżeli będzie to konieczne, spróbuj plamę odbarwić lub rozjaśnić. Odzież nie nadającą się do prania należy oddać do czyszczenia chemicznego lub spróbować wywabić plamę płynem do mycia naczyń i parą (e). Następnie wypłukać kilkakrotnie w czystej wodzie (d). Powrót www.plamy.pl Odpowiedz Link Zgłoś
nazik2 Re: plamy z trawy 31.08.07, 20:19 Rowniez piore w persilu i po calym lecie na działce ani jednej plamki. Odpowiedz Link Zgłoś
beti_1975 Re: plamy z trawy 31.08.07, 09:34 Ja (osoba dość leniwa i wygodnicka) na te plany z trawy, które nie zeszły w normlalnym praniu albo po użyciu zwykłego odplamiacza kupuję i stosuję odplamiacz do plam z trawy Dr Beckmann (w takich małych buteleczkach) - nie ma śladu po plamach, nic sie nie odbarwia etc. Sposób prosty choć chyba nieco droższy (taka buteleczka kosztuje w hipermarkecie coś około 6 zł hyba) Beata Odpowiedz Link Zgłoś
stev898 Re: plamy z trawy 31.08.07, 10:01 w swietle ostatnich wydarzen proponuje rozwiazanie radykalne. plame z trawy nalezy potraktowac nozyczkami. trawa na pewno wyrosla za czasow III liberalno-postkomunistycznej RP i moze swym tradem stoczyc reszte garderoby albo nawet zarazic bogu ducha winne Dziecko (chyba ze ono tez sie za czasow owej III RP urodzilo wtedy trzeba je szybko wyeksportowac do New Zealand albowiem kaczo-herod jest nieobliczalny) Odpowiedz Link Zgłoś
marva Re: plamy z trawy 31.08.07, 11:14 Mocze w wanishu wymieszanym z proszkiem i wodą. Zostawiam tak na noc np. potem piorę i wszystko schodzi. Odpowiedz Link Zgłoś