renia1807 03.10.07, 09:48 właściwie jeść na okrągło? ja nigdy nie odmówię sobie gołąbków i placków ziemniaczanych, które zjadam z wielkim apetytem a mój mąż np. fasolki po bretońsku Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
przeciwcialo Re: czy jest taka potrawa, którą mogłybyście 03.10.07, 09:50 Zdecydowanie placki ziemniaczane- chrupiace i podane z białym serem. To była moja zachcianka w ciazy. Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: czy jest taka potrawa, którą mogłybyście 03.10.07, 09:50 Lasagne. Niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: czy jest taka potrawa, którą mogłybyście 03.10.07, 10:07 kluski ziemniaczane z białym serem i skwarkami. Odpowiedz Link Zgłoś
weronikarb Re: czy jest taka potrawa, którą mogłybyście 03.10.07, 10:08 gołąbki i makaron (obojętnei z czym) Odpowiedz Link Zgłoś
dorcia1234 Re: czy jest taka potrawa, którą mogłybyście 03.10.07, 10:09 szprotki wędzone ( i inne rybki też wędzone ) Odpowiedz Link Zgłoś
redmiss Re: czy jest taka potrawa, którą mogłybyście 03.10.07, 10:10 codziennie mogłabym jeść ryby... uwielbiam pod każdą postacią ale z torbami bym poszła... Odpowiedz Link Zgłoś
michasia24 Re: czy jest taka potrawa, którą mogłybyście 03.10.07, 10:15 pierogi ruskie mniam Odpowiedz Link Zgłoś
zebra51 truskawki ze śmietaną! 03.10.07, 10:26 może jeszcze zrazy z kluskami sląskimi makaron z białym serem i cebulką (taki na ostro) Odpowiedz Link Zgłoś
majmajka Schab ze sliwkami 03.10.07, 10:37 Zdecydowanie.Na cieplo i na zimno. No i u mamy, wszystko. O! Jeszcze barszcz czerwony z uszkami(taki wigilijny). A!I kapusta z grochem-uwielbiam. Odpowiedz Link Zgłoś
miodenka Ojoj, nie jedna :) 03.10.07, 10:47 Naleśniku z kurczakiem i zielonym groszkiem w sosie pieczarkowym; mielone z chlebem i kiszonymi ogórkami; fasolka po bretońsku; pierogi ruskie z cebulką i kefirem; sałatka z zielonym ogórkiem, czosnkiem, majonezem i makaronem; frytki z sosem czosnkowym, piersią kurczaka i pekińską (lub koperkową surówką); ciasto cytrynowe i czekolada pistacjowa na gorąco ... I mogłabym tak jeszcze długo, bo ja z reguły rzadko sobie odmawiam ;D Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: czy jest taka potrawa, którą mogłybyście 03.10.07, 10:52 oo tak makaron z czymkolwiek badz i sery Odpowiedz Link Zgłoś
mor_lena Re: czy jest taka potrawa, którą mogłybyście 03.10.07, 10:58 Placki ziemniaczane, ryby (ze szczególnym uwzględnieniem śledzi), pizza, gotowana kukurydza w kolbach. Odpowiedz Link Zgłoś
renia1807 Re: czy jest taka potrawa, którą mogłybyście 03.10.07, 11:09 czytam wasze odpowiedzi i mam za swoje zjadłabym i to i tamto do tych wszystkich smakołyków dodam jeszcze makrelę wędzoną o której zapomniałam Odpowiedz Link Zgłoś
rauxa moglybyscie i moge i jem 03.10.07, 11:18 codziennie.. pól litra jogurtu z brzoskwiniowego zmiksowanego z jednym bananem, jak nie zjem to wsciekla jestem, uzaleznienie Odpowiedz Link Zgłoś
gorzkasweetie Re: czy jest taka potrawa, którą mogłybyście 03.10.07, 11:25 Głównie makarony wszelakie. Spaghetti z sosem dobrym, serem, oliwkami. Pizza. Niestety upodobania mam kaloryczne. Rzadko więc jadam moje dania ukochane. A i jeszcze zupę pomidorową mogłabym codziennie wcinać Odpowiedz Link Zgłoś
luxure Re: czy jest taka potrawa, którą mogłybyście 03.10.07, 11:31 Dokładnie... mam tak jak Ty, uwielbiam placki ziemniaczane Odpowiedz Link Zgłoś
olushia Re: czy jest taka potrawa, którą mogłybyście 03.10.07, 15:12 Wszystko co wymieniłyście oraz bigos na śniadanie,obiad i kolacje Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: czy jest taka potrawa, którą mogłybyście 03.10.07, 15:08 Lasagne czy inne canneloni, musake - to uwielbiam, zas ostatnio wpadlam w nalog i codziennie MUSZE zjesc porcje surówki- marchewki z jablkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
renia1807 Re: czy jest taka potrawa, którą mogłybyście 03.10.07, 21:59 lola211 napisała: > Lasagne czy inne canneloni, musake - to uwielbiam, zas ostatnio > wpadlam w nalog i codziennie MUSZE zjesc porcje surówki- marchewki z > jablkiem. mnie surówkowy nałóg już trochę przeszedł, ale miłość do jabłek pozostała dobrze, że mamy kilka jabłoni, bo inaczej bym chyba zbankrutowała Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: czy jest taka potrawa, którą mogłybyście 03.10.07, 15:15 makaron z sosem, spaghetti, makaron z serem, makaron z warzywami, lasagne, canelonni, sałatka z makaronem, a jak mi sie to znudzi - to zapiekanka z makaronem )) Odpowiedz Link Zgłoś
edycia274 Re: czy jest taka potrawa, którą mogłybyście 03.10.07, 15:17 tuńczyk z oliwkami i sosem serowym własnej roboty plus makaron orkiszowy. Odpowiedz Link Zgłoś
demarta Re: czy jest taka potrawa, którą mogłybyście 03.10.07, 18:53 a ja crespelle najbardziej! ze szpinakiem naturalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: czy jest taka potrawa, którą mogłybyście 03.10.07, 19:19 fuj. Nie wymawiaj tego słowa na sz przy mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
denea Re: czy jest taka potrawa, którą mogłybyście 03.10.07, 21:55 Placki po węgiersku i pizza. Achhh, mniammmm... Tylko nie jednocześnie, oczywiście ! Odpowiedz Link Zgłoś
l.e.a Re: czy jest taka potrawa, którą mogłybyście 03.10.07, 22:15 makaron al dente z duszonymi pomidorami i czosnkiem mogłabym jeść codziennie ! Odpowiedz Link Zgłoś
demarta Re: czy jest taka potrawa, którą mogłybyście 03.10.07, 22:18 ja makaron al dente to z samą oliwą z oliwek czosnkiem i bazylią pożeram w ilosciach hurtowych.... Odpowiedz Link Zgłoś
renia1807 Re: czy jest taka potrawa, którą mogłybyście 04.10.07, 12:46 z grzybów bardzo lubię rydze pieczone na blasze i jajecznicę z grzybami obgotowuje grzyby, podsmażam z cebulką i dodaje jaja, bardzo mi to smakuje Odpowiedz Link Zgłoś
mor_lena Re: tradycyjna sałatka jarzynowa n/t 04.10.07, 14:06 Oooo, sałatka jarzynowa też (nie mogłam sobie jej przypomnieć)!!! Odpowiedz Link Zgłoś
renia1807 Re: czy jest taka potrawa, którą mogłybyście 04.10.07, 14:00 o widzisz, dobrze, że o niej przypomniałas zrobię na niedzielę Odpowiedz Link Zgłoś
mara_jade73 Re: czy jest taka potrawa, którą mogłybyście 04.10.07, 15:50 Rodzynki - może to nie do końca potrawa ale nie mogę się im oprzeć. Odpowiedz Link Zgłoś