asiorzynka 18.12.07, 11:50 kiedy ubieracie choinkę? Ja się nie mogę doczekać.Uwielbiam światełka na niej i te kolorowe ozdóbki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beata985 Re: o choinka! 18.12.07, 11:52 ja planuję w piątek..moze sobota albo niedziela akcenty swiąteczne juz wprowadziłam, z samą choinką czekam Odpowiedz Link Zgłoś
hatifnatka Re: o choinka! 18.12.07, 11:59 u mnie jest juz od minionej soboty, synek wniebowzięty caly czas mi pokazuje, że na choince są "brum brum" co oznacza drewnianą ciuchcię w kolorze czerwonym bardzo go ta ciuchcia korci ... Odpowiedz Link Zgłoś
sionasble Re: o choinka! 18.12.07, 14:21 > niezmiennie od lat w wigilię jedyna normalna Odpowiedz Link Zgłoś
kinia.0 Re: o choinka! 19.12.07, 16:18 Niektóre kobiety w Wigilię mają kupę innej roboty chociażby przygotowanie dań wigilijnych,więc co w tym złego że ubiorą ją wcześniej?Zaraz muszą być nienormalne? Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr my juz ubraliśmy 18.12.07, 11:58 Starsza córka pojechała z klasą na narty a zaraz po powrocie jedziemy do mojej rodziny więc w tym roku ubraliśmy wcześniej, żeby chociaż trochę się nią nacieszyła. I tak stoi i świeci od soboty Odpowiedz Link Zgłoś
kraina.marzen Re:dzis o ile... 18.12.07, 12:10 Za choinka chodze z synkiem od wczoraj- wczoraj nie było ladnych (zawsze kupujemy zywa) wiec na dzis "zamowilam" choineczke i po przedszkolu ide z synkiem ja odebrac U mnie obecnie choinke ubiera sie wczesniej- poniewaz swieta nie spedzamy w domu to juz wczesniej chcemy czuc atmosfere swiateczna- nawet wyrazona przez choinke i jej zapach. W domu rodzinnym choinke ubiera sie w wigilie i tradycyjnie ja ja ubieram-wole to niz siedzenie w kuchni tym zajmuje sie :mama i 2 siostry Odpowiedz Link Zgłoś
bebe52 Re: o choinka! 18.12.07, 12:17 My żeśmy ubrali choinkę tydzień temu.Także jestem zauroczona tymi świecidełkami i innymi ozdóbkami Odpowiedz Link Zgłoś
tosina w wigilie od lat 18.12.07, 12:25 \i nigdy inaczej.Dekoracje wokol domu jakis predzej.Akcenty swiateczne juz sa. Odpowiedz Link Zgłoś
mara_jade73 Re: o choinka! 18.12.07, 12:49 My planyjemy zakup w sobotę i zaraz po przyjściu zabieramy się za ubieranie. Wcześniej nie mam po co bo w mieszkaniu mamy dosyć ciepło i pewnie szybko zacznie się sypać. Odpowiedz Link Zgłoś
denea Re: o choinka! 18.12.07, 14:44 Jutro Zawsze ubieraliśmy jakoś bliżej świąt ale już się doczekać nie możemy reakcji małego (17 mies) Odpowiedz Link Zgłoś
mama007 Re: o choinka! 18.12.07, 15:02 poniewaz cale swieta bedziemy w rozjazdach ubierzemy dzis. wlasnie przed chwila przeytargalam (nie kupie wiecej choinki wyzszej od siebie jesli sama bede musiala ja potem obslugiwac...) do tego dochodzi to, ze Mloda jest chora i siedzi w domu, ja mam dzis urlop wiec stwierdzilysmy ze zrobimy dzis ozdoby choinkowe i te choinke ubierzemy. inaczej czekalaby pewnie do wigilii tak BTW porazily mnie ceny choinek... 100zl za krzak na swieta nie zaplace... pojechalam w koncu do nadlesnictwa i kupilam za 20zl (nawet mily pan stiwerdzil, ze formalnie 'skroci' choinke o metr i sprzedal mi jako choinke 1,5m za 15zl ) Odpowiedz Link Zgłoś
englishinter Re: o choinka! 18.12.07, 16:26 Ehhh, u nas niektorzy tradycyjnie ubieraja w swieto Dziekczynienia (koniec listopada) i oficjalnie bo obiedzie zapalaja na przyklad swiatelka na zewnatrz domu. My ubralismy w zeszla sobote (8 grudnia). Ale! Rozebrac trzeba nie pozniej niz 6 stycznia (3ch Kroli). Moja tesciowa juz na Nowy Rok nie ma choinki. I co? Mialabym choinke w domu na 2 tygodnie gdybym ubrala w Wigile? Odpowiedz Link Zgłoś
black1541 Re: o choinka! 18.12.07, 21:14 Jeśli się nie mylę,ostateczny termin rozbierania choinki to 2 lutego,wiec nawet jak ktoś w Wigilie ubiera,to ma czas się nią nacieszyć Odpowiedz Link Zgłoś
englishinter Re: o choinka! 19.12.07, 16:13 Tak jak napisalam - w kraju w ktorym mieszkam rozbiera sie 6 stycznia. W "podreczniku posiadacza domu" na naszym osiedlu tez jest napisane ze dekoracje swiateczne zewnetrzne nalezy rozebrac max. 2 tygodnie po swietach - inaczej sa grzywny. W srodku domu wolnoc Tomku ale choinki po 6 stycznia sie nie praktykuje i juz. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanka79 Re: o choinka! 18.12.07, 21:24 W Wigilię ubierniem chionki i odpalaniem wszystkich lampek rozpoczynamy uroczyste święta jak co roku !!! ps. Choinka wybrana czeka do poniedziałku w garażu - niestety, ale taka tradycja. Odpowiedz Link Zgłoś