kid111 08.01.08, 11:15 W szpitalu prawdopodobnie będę musiała mierzyć samodzielnie temperaturę maleństwu.Nie wyobrażam sobie mierzenia termometrem rtęciowym w pupie ( a słyszałam, że tylko taki jest preferowany). Jaki termometr polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kami_sia Re: termometr 08.01.08, 12:06 a po co masz mierzyć temp.dzieciątku w szpitalu?? Ja mam elektroniczny termometr i do tej pory 2 razy jej mierzyłam temp.jak była przeziębiona,ale tylko wtedy... Acha porównałam z rtęciowym u siebie i jest to samo czyli nie ma odchyleń Odpowiedz Link Zgłoś
mona19832 Re: termometr 08.01.08, 12:33 Też nie wiem skąd pomysł że trzeba mierzyć dziecku temperature w szpitalu Ja też mam elektroniczny termometr i mierzyłam temperaturkę tylko przy chorobie. Odpowiedz Link Zgłoś
kid111 Re: termometr 08.01.08, 19:14 koleżanka, która rodziła na Mickiewicza w zeszłym roku, uprzedziła mnie, że niestety będę musiała to zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
blue_belle Re: termometr 08.01.08, 20:37 ja spakowalam taki zwykly elektroniczny ktory kupilam w rosmanie za 5zł chyba. sprawdzalam to pomiar ma dobry i nie jest rteciowy a mierzy temperature w niecala minute. widzialam rozne termometry u znajomych te do ucha itd ale poki co nie widze sensu wydawania ponad 100 na takie cacko. a do tego to na mickiewicza maja wiele roznych innych zwyczajow niz na pck. mowila polozna na szkole ze zupelnie inaczej jest z mezem przy porodzie, i z myciem dzieciaczkow itd. wydawalo mi sie ze rodzisz na pck. no w kazdym razie zwykly termometr i tyle )) Odpowiedz Link Zgłoś
kid111 do blue_belle 09.01.08, 19:23 Rodzę na Mickiewicza- potem porównamy wrażeniaWiem o tamtejszych zwyczajach. Dzieki za rady co do termometru. Co do lekarzy pediatrów na Północy to miałam Ci podać nazwiska, ale jestem chora i nie wychodzę z domu. Odpowiedz Link Zgłoś
blue_belle Re: do blue_belle 09.01.08, 19:26 ooo no to biedna jesteś z tą chorobą i nie zazdroszczę. lekarzami się nie przejmuj. termin masz dużo po mnie więc jak nie podasz to ja zapytam tych koleżanek i zapiszę a później dam znać na forum. chyba że Ci się uda to też ok. a termometr to mówię uczciwie jak jest. będzie potrzebny to kupisz jakiś wypasiony - ale przecież w sumie jak mierzy to mierzy czy za 5zł czy 100zł. no to pozdrawiam gorąco i kuruj się szybciutko )) Odpowiedz Link Zgłoś