Dodaj do ulubionych

echinacea i miksowanie

08.02.13, 09:53
Moze powinnam zalozyc dwa osobne watki, bo jedno z drugim malo ma wspolnego, ale do rzeczy.
Jestam mama 14to miesiecznej dziewczynki. Kp, do 10 mcy w domu. Od kiedy zaczela zlobek i zaczely sie choroby, stracila apetyt i wage. Pod koniec grudnia wazyla 7.5kg, przy wzroscie 74cm. Pani w aptece doradzila mi echinacee. I stal sie cud. W miesiac moje dziecko przybralo 1kg! Ani razu nie zachorowala w tym czasie, wiec ladnie jadla, wiec przybrala. Skonczyla sie pierwsza butelak echinaceii i zrobilismy tydzien przerwy, tak jak zalecala pani z apteki. Dziecko jakos stracilo apetyt, dwa dni miala nawet temperature, ale jakos obylismy sie bez lekarza. Teraz znowu dostaje echinacee i jets o niebo lepiej. Czy ja to sobie wymyslam? Czy ktos tez zauwazyl taka rewelacyjna poprawe po echinacei?

Druga sprawa to miksowanie. Wszystkie zupki musza byc gladkie jak krem, bo inaczej dziecko natychmiast wymiotuje. Zwraca dokladnie wszystko co ma w zoladku. Duzo czytalam o BLW i nastawialam sie, ze tak wlasnie bede karmic moje dziecko, niestety, nie ma takiej mozliwosci. Musze dodac, ze mala prawie przez miesiac byla karmiona przez sade i ostatni ktos powiedzial, ze to moze miec zwiazek z problemami z przelykaniem.
Czy sa tu rodzice dzieci z podobnym problemem? Jak udalo wam sie odejsc od miksowania? kiedy? jakies dobre rady? metody?
Bede wdzieczna za kazda podpowiedz
Obserwuj wątek
    • kinder0610 Re: echinacea i miksowanie 11.02.13, 10:47
      Ja podaję córce echinacea od dość dawna i, właściwie nie choruje. Co do apetytu to nie zauważyłam róznicy. Echinacea podaję na wiosnę i jesiienią z ilością nie możnaprzesadzać. Dopytaj lekarza jak długo możesz podawać
      • mae24 Re: echinacea i miksowanie 11.02.13, 23:44
        Niedlugo szczepienie, wiec bede miala okazje pogadac z pediatra, choc jakos stracilam juz do niej serce i zaufanie, ale nia wazne, to inny temat. Pani w aptece mowial, zeby podawac od wrzesnia do kwietnia, wlasnie tak jak pisalam, 4 tygodnie, potem tydzien przerwy i od poczatku. Jak zaczelismy od stycznia, to chyba do konca marca moge podawac, potem zobaczymy.
        • kinder0610 Re: echinacea i miksowanie 12.02.13, 14:41
          To długi okres podawania. Nasza lekarka zaleciła dla 4 czy 5 latki przez 6 tygodni 3xdziennie 10 kropli. Potem przerwa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka