anita.anita80 25.02.08, 09:02 witam! mamy zamiar robić remont w łazience i zastanawiam się czy glazure ułożyć tylko do połowy i dalej pomalować na jakiś kolor czy ułożyć na całości co radzicie? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karolcia86 Re: łazienka 25.02.08, 09:59 Co kto lubi, ja nie lubię kafli, więc mam je tylko w strategicznych miejscach, czyli pod prysznicem, nad wanną i umywalką. Poza tym fabra, a na podłodze deski. Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 Re: łazienka 25.02.08, 14:18 Poza tym > fabra, a na podłodze deski. jak deski reaguje na wode? Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: łazienka 25.02.08, 10:00 Wszystko zależy od tego jaką masz łazienkę... Moim zdaniem do połowy wysokości to będzie żle wyglądać. Możesz dać do wyskości drzwi, lub do sufitu i zostawić np 2 sciany bez płytek. Jak dasz do sufitu na wszystkich ścianach efekt może byc przytłaczający. Odpowiedz Link Zgłoś
bea.bea Re: łazienka 25.02.08, 10:14 tu na peno ci pomoga.. fotoforum.gazeta.pl/71,1,35.html Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: łazienka 25.02.08, 14:12 bea.bea napisała: > tu na peno ci pomoga.. > > fotoforum.gazeta.pl/71,1,35.html pod warunkiem, że wkleisz zdjęcie ja nie lubie kafelków po sam sufit.. Odpowiedz Link Zgłoś
kotbehemot6 Re: łazienka 25.02.08, 14:22 To zalezy jaki masz gust, jaka łazienkę.. Sama mam kafle w miejscach "strategicznych" resztę mam pomalowaną w sposób "artystyczny" jakiś taki tynk wewnetrzny uformowany we wzorek i pomalowany..mi sie podoba i z pewnościa nikt nie ma takiej samej))) Odpowiedz Link Zgłoś
kotbehemot6 Re: łazienka 25.02.08, 14:24 drewno i odpowiednio dobrany wystrój wygląda wdług mnie wspaniale w łazience. jedno co co odradzę to chropowate, "Antypoślizgowe kafle"-dramat jeżeli chodzi o utrzymanie czystości,brud wciska się we wszystkie "chropowtości"b,ez szczoty ryżowej nie podchodź) Odpowiedz Link Zgłoś
demarta Re: łazienka 25.02.08, 14:23 a propos drewna w łazience, to widziałam łazienkę z drewnianymi elementami w domu jednego pana architekta (wanna też była zabudowana drewnem). cuuuuudo!!! ale to specjalnie traktowane drewno było i w smakowicie dobranym kolorze! mniaaaam ) Odpowiedz Link Zgłoś
broceliande Re: łazienka 25.02.08, 14:47 demarta napisała: > a propos drewna w łazience, to widziałam łazienkę z drewnianymi > elementami w domu jednego pana architekta (wanna też była zabudowana > drewnem). cuuuuudo!!! ale to specjalnie traktowane drewno było i w > smakowicie dobranym kolorze! mniaaaam ) Bo te "meble do łazienki", że niby chronione przed wodą to jakiś spisek producentów. W łazience można mieć wszystko. Ja mam drewno w łazience bez okna i gra. Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 Re: łazienka 25.02.08, 14:59 W łazience można mieć wszystko. Ja mam drewno w > łazience bez okna i gra. no wlasnie....ja tez mialam drewno w lazience bez okna- i wszystko nie gralo.... Odpowiedz Link Zgłoś
sionasble Re: łazienka 25.02.08, 15:30 zależy od drewna (gatunku i wysuszenia) i wilgotności w łazience. o dziwo drewno nie musi być egzotyczne - świetnie wypadają rodzime gatunki parzone (buczyna i akacja na pewno) kiepsko sezonowane drewno nawet w suchym pokoju potrafi sie pogiąć i rozszczepić Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: łazienka 25.02.08, 16:05 tu nie trzeba zdięć ani projektów: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=653 Odpowiedz Link Zgłoś