gardeniaa 21.04.08, 09:40 ja muszę, bo strasznie dużo w niej kamienia (Jura Krakowsko- Częstochowska) niby wodę mamy dobrą w smaku, źródlaną, ale ten kamień to okropność Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
e_r_i_n Re: filtrujecie wodę do picia? 21.04.08, 09:41 Filtruje, bo inaczej sie nie nadaje do uzycia (Warszawa). Odpowiedz Link Zgłoś
wieczna-gosia Re: filtrujecie wodę do picia? 21.04.08, 09:46 e_r_i_n napisała: > Filtruje, bo inaczej sie nie nadaje do uzycia (Warszawa). no co ty erin ja chyba jestem jakis laik ale kompletnie nie zauwazam roznicy w herbacie u mnie w diomu z kraju i u rodzicow z systemu filtrow Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: filtrujecie wodę do picia? 21.04.08, 10:01 wieczna-gosia napisała: > no co ty erin > ja chyba jestem jakis laik ale kompletnie nie zauwazam roznicy w > herbacie u mnie w diomu z kraju i u rodzicow z systemu filtrow Ja wlasnie w herbacie widze. Herbata z naszej kranowy jest ohydna, z filtra (czyli z dzbanka Brity) znosna, u moich rodzicow rewelacyjna. Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: filtrujecie wodę do picia? 21.04.08, 10:03 Nie, piję wodę po przegotowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
0golone_jajka Re: filtrujecie wodę do picia? 21.04.08, 10:05 Może jestem maniakiem, ale gotuję oligoceńską po uprzednim przefiltrowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
wawrzyniecpruski Re: filtrujecie wodę do picia? 17.07.08, 02:26 0golone_jajka napisał: > Może jestem maniakiem, ale gotuję oligoceńską po uprzednim przefiltrowaniu. Nie...Nie jesteś maniakiem...Ale porozmawiaj o tym z kimś...Chyba masz jakiś problem... ) Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: filtrujecie wodę do picia? 21.04.08, 10:21 Pijemy tylko wodę źródlaną, bądź mineralną z butelki, do gotowania herbaty, zup itp używam również wody źródlanej z butelki. Wodę przefiltrowaną używam do gotowania ziemniaków i innych warzyw (na parze) i podlewania kwiatów. Wodę z kranu używam do mycia/prania. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: filtrujecie wodę do picia? 21.04.08, 10:28 Mamy własne ujęcie wody i jest dobra. Filtrujemy jedynie dla dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
ania108 Re: filtrujecie wodę do picia? 21.04.08, 10:28 filtruje, mimo ze mamy całkiem niezłą kranówkę,w porównaniu z warszawską Odpowiedz Link Zgłoś
alex05012000 Re: filtrujecie wodę do picia? 21.04.08, 12:05 tak, tę do picia (po przegotowaniu) i do gotowania .... filtry założone są "na zimną wodę" w kuchni Odpowiedz Link Zgłoś
swiety21 Re: filtrujecie wodę do picia? 17.07.08, 00:10 Witam Sama jestem uzytkowniczka dzbanka filtrujacego Anna i wkładow filtrujących, a do uzywania go przekonal mnie moj lekarz, zalecajac jego uzywanie w przypadku leczenia z kamieni nerkowych. Mieszkam w malym miescie i mialam problem z nabyciem takiego dzbanka i regularnym wymienianiem wkladow, ale od czego internet ???!!! Regularnie zaopatruje sie we wklady w sklepie internetowym www.saintbest.pl - szybka i bezproblemowa obsluga. Czasami warto pomyslec o zapobieganiu zamiast pozniej leczyc ...... Pozdrawiam Ewcia Odpowiedz Link Zgłoś
wawrzyniecpruski Re: filtrujecie wodę do picia? 17.07.08, 02:25 gardeniaa napisała: > ja muszę, bo strasznie dużo w niej kamienia (Jura Krakowsko- Częstochowska) > niby wodę mamy dobrą w smaku, źródlaną, ale ten kamień to okropność > OOO!!! A to dobre!! A jakie to dostępne na rynku filtry oczyszczają wodę z minerałów, bo to właśnie jest kamień? Demineralizowana woda jest dobra na herbatę bo sie lepiej parzy ale zdrowsza ta z kamieniem. W celu pozbycia sie 80 % kamienia wystarczy wode pare minut pogotować. Wyrzucasz pieniądze ale z drugiej strony, ktośmusi kupowąc te filtry. ) Gdybyś napisała, ze stosujesz filtr, bo nie pasuje Ci SMAK wody, to bym to zruzumiał ale tak... Filtry oczyszczają wodę z zanieczyszczeń mechanicznych (rdza, pyły) oraz chemicznych (chlor, resztki rozpuszczalników itp.) Zaden filtr nie usuwa kamienia. Bez kamienia jest tylko woda destylowana- kiedyś wlewało sie ją do chłodnic samochodowych, teraz uzywa sie w przemyśle farmaceutycznym. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
eda.wilczus Re: filtrujecie wodę do picia? 17.07.08, 11:25 filtr BRITA MAXTRA usuwa kamień ( nie do końca , ale w 90% ) ale wtedy trzeba go wymieniać co 2 tygodnie , a nie co miesiąc jak zaleca producent ... i wiem to z własnego doświadczenia .. Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: filtrujecie wodę do picia? 17.07.08, 07:30 Ja gotuje. W sumie mam Britę ale jakos nie załozyłam od misiąca nowego filtra i stoi pusty. Odpowiedz Link Zgłoś
kotbehemot6 gotowanie nie zastąþi filtrowania 17.07.08, 11:24 troche dziwię mnie odpowiedzi,ze gotuję wode to już nie filtruję...hmmm.gotowanie zabija bakterie ale inne zanieczyszczenia ,mineralne, sa po gotowaniu tak jak były. Jak widzę filtry przy wymianie i wyobrażę sbie,że cały ten czarny szlam musza przefiltrowac moje nerki to..... Odpowiedz Link Zgłoś