Dodaj do ulubionych

ploty,kawka

03.06.08, 22:03
Mieszkam w boku od 4 lat ale w miescie którym mieszkam mam malo znajomych rodzina daleko mieszka.Czlowiek ciagle zabiegany i tan wieczny brak czasu.Obecnie jestem na urlopie wychowawczym wiec mam duzo czasu "wolnego"i dopiero eraz tak naprwde poznaje chodzby sasiadow.Mam problem taki ze nie umiem sama zagadac jestem troche skryta moze troche siebie nie doceniam a kilka razy otworzylam sie przed tak mi sie wydawalo kolezankami to puzniej tego zalowalam.Dzisiaj sasiadka zaprosila mnie z dzieckiem na kawke zebym wpadla do niej ale nie powiedziala konkretnie kiedy i tak mi glupio mam sie jej przypomniec czy czekac jak ona przypomni.Co mi doreadzicie wiem pewnie to banal dla niektorych ale napawde mam problem z zaufaniem z komunikacja miedzy ludzka.Moze to sie wzielo tez z tego ze jako dziecko sluchalam jaka to jestej benadziejna i wyroslam w przekonaniu ze tak jest i przez to brak mi wiery we wlasne sily i brak akceptacji dla samej siebie i stad tez tak banalne problemy.Moze ktos doradzi mi jak siebie zaakceptowc i polubic to bedzie mi latwiej.Teraz jak mam dziecko pragne tmiedzy innymi tego aby moje dziecko mialo wiecej wiary w siebie ewnosci ze jest wazne kochaneitp.ja walcze z tym od dziecka i jest cieszko!
Obserwuj wątek
    • hrabina_murzyna Re: ploty,kawka 03.06.08, 22:10
      Zagadaj ją jak będzie z dzieckiem na podworku, zaproś do siebie na
      kawkę i jakos się ułożysmile
      • chusinka Re: ploty,kawka 03.06.08, 22:17
        no i wzajemnie jak masz syna
        • chusinka Re: ploty,kawka 03.06.08, 22:18
          nie rozumiem skad ta zlosliwosc z tym zevby moj syn byl gejem albo,ksiedzem?
          • wegatka Re: ploty,kawka 03.06.08, 22:26
            Chusinko, ta część postu Hrabiny_murzyna pod kreseczkami
            "Mam nadzieję że twój syn będzie gejem albo księdzem. A właściwie to ci tego
            życzę z całego serca.(by Boania7)"
            jest jej sygnaturką, czyli tak jakby podpisem i zupełnie nie odnosi się do
            Ciebie ani Twojej wypowiedzi smile
            • chusinka Re: ploty,kawka 03.06.08, 22:31
              ok dzieki za wyjasnienie ja nie dawnoi jestem na necie wiec niewiedzialam!Dzieki!
              • wegatka Re: ploty,kawka 03.06.08, 22:37
                Nie ma sprawy, Hrabina pewnie zrozumie wink
                • wegatka Re: ploty,kawka 03.06.08, 22:40
                  A jeśli chodzi o Twój problem, to zrobiłabym tak, jak radzi Hrabina. Albo
                  spróbuj się przełamać i sama do niej zadzwoń z propozycją spotkania u Ciebie.
          • hrabina_murzyna Re: ploty,kawka 04.06.08, 12:38
            chusinka napisała:

> nie rozumiem skad ta zlosliwosc z tym zevby moj syn byl gejem
            albo,ksiedzem?

smilesmile Tę złośliwość kiedyś zaserwowała mi pewna pannica na forum i
            tak mnie ubawiła, że w sygnaturkę wrzuciłam. Jak chcesz też możesz
            sobie sygnaturkę zrobić. Wejdź w ustawienia forumsmile
    • denea Re: ploty,kawka 04.06.08, 08:37
      Też bym radziła tak jak dziewczyny. Jak spotkasz sąsiadkę zagadaj
      lekko: to co z naszą kawką ? Może byś do mnie wpadła ?
      Życzę dużo luzu smile)

P.S. Moja sygnaturka też nie odnosi się do Ciebie wink)
      Hmm, nie wiem, jak zaakcetować siebie, wyobrażam sobie, że jest Ci
      ciężko sad A myślałaś może o wizycie u psychologa ?
      • chusinka Re: ploty,kawka 04.06.08, 14:23
        Dzieki dzieczyny za rady jak jeszcze macie to chetnie poczytam.Postaram sie przelamac i sama zapytam co z ta kawa ale bedzie cieszko.A z tym tekstem no powiem Wam ze troche techniki i czlowiek sie gubi hahahhahahah!Tak chodzilam do psychologa i duzo mi pomogl ale stracilam prace wowczas kasy brakowalo.Do swietnego psychologa trafilam musze przyznac ale wiecie czasem przychodza trudne dni i nawet nie mam do kogo sie odezwac oczywiscie moge porozmawiac ze swoim szczesciem 8 miesicznym ale wiecie co kolezanka to kolezanka!Pozdrawiam!
        • malgosia1.0 Chusinko 04.06.08, 14:28
          Zachowujesz sie jak zahukana małolata.Jakim cudem z takim podejściem
          do zycia męża znalazłaś.A rodzic sie nie bałaś.jejku toż to przecież
          tyle ludzi naokoło.I pisząc zajrzyj do słownika
          ortograficznego :cieszko?- pisze sie ciężko.
          • wegatka Małgosiu1.0 05.06.08, 00:17
            Mam wrażenie, że to Ty zachowujesz się jak małolata, tyle, że nie zahukana, a
            taka, która w życiu jeszcze niewiele przeszła i jak do tej pory, nie miała
            żadnych poważniejszych problemów. Otóż wyobraź sobie, że pewne ludzkie
            zachowania nie biorą się z czyjegoś widzimisię, tylko są spowodowane np. jakimiś
            przykrymi przeżyciami i to, co dla Ciebie jest taką błahostką, komuś innemu może
            sprawiać wiele trudności.

Aha, jeśli już komuś radzisz korzystanie ze słownika z powodu jednego błędu, to
            najpierw przeczytaj jeszcze raz to, co sama napisałaś. Twój post jest napisany
            wyjątkowo niechlujnie. Aż oczy bolą.
            • chusinka Re: Małgosiu1.0 05.06.08, 07:11
              Oceniasz ludzi po wrazeniu nawet mnie nie znasz i niewiesz co i ile przezylam w zyciu.Skad ta zlosliwosc bo jeszcze uwierze ze jestes idealem i nigdy wzyciu bledu nie popelnilas.Nie oceniaj ludzi po pozorach nie jestem malolata nie mam jakis fanaberi.Spojsz na siebie bo napewno idealem nie jestem.Pozdrawiam!
              • malgosia1.0 Chusinko!! 05.06.08, 23:50
                Ha.A jednak potrafisz sobie poradzić z kimś kogo nie znasz i
                potrafisz być również wyszczekana.Absolutnie cię nie oceniam.Tylko
                tak jak napisałam Wegetce czasem solidny kop lepiej zadziała aniżeli
                głaskanie po główce i grzeczne rozwiązania.I wydaje mi się,że w
                twoim przypadku kop z mojej strony podziałał, bo odpalilas mi
                piłeczkę.Musisz nauczyć sie walczyc o swoją osobę i odbudowac własne
                poczucie wartości , a wtedy nie bedziesz miała żadnych problemów z
                zawieraniem znajomości.Pozdrawiam. a tak na marginesie to
                napisałaś"Spojsz na siebie bo napewno idealem nie jestem..."Chyba
                miało być:"spójrz na siebie bo napewno ideałem nie jesteś...."

• chusinka Re: Chusinko!! 06.06.08, 22:09
                  Witaj!Tak miałam napisać spójrz na siebie bo napewno ideałem nie jesteś.Moje nie dopatrzenie.Pozdrawiam!
              • chusinka Re: Małgosiu1.0 06.06.08, 22:10
                Witaj!No tak mój bład miałam napisać ze ty idałem nie jesteś!
                • dyzurna ... 06.06.08, 22:19
                  O Boze jaka piaskownica, ide stad smile
                  • malgosia1.0 ja w sumie też sie już znudziłam 06.06.08, 22:22
                    Ja w sumie też sie już znudziłam .Zabieram zabawki i
                    spadam.Pozdrawiam.
            • malgosia1.0 Wegetko!!! 05.06.08, 23:45
              Po pierwsze nikogo nie oceniam.Po drugie czasem ostry "kop"daje
              wiecej niż grzeczne i miłe propozycje rozwiązań.Po trzecie post nie
              jest napisany niechlujnie .Nie ma w nim błędów ortograficznych tak
              rażących jak u autorki wątku (przeczytaj sobie jej odpowiedź
              skierowaną do mnie).Zawiera raczej błędy gramatyczne, wynikające z
              dość szybkiego pisania na klawiaturze i baku czasu na sprawdzenie
              tego co jest napisane.Brak czasu wynika z tego,że post pisałam będąc
              w pracy, a uprzedzając "napad " na mnie - że w pracy sie racuje - to
              jestem szefem sama dla siebie i mogę sobie pozwolić na przerwę.A
              jeśli cię oczy bolą Wegetko to załóż okularki
              przeciwsłoneczne.Polecan Gino Rossi z dobrym filtrem.Pozdrawiam.
              • wegatka Re: Wegetko!!! 06.06.08, 01:45
                malgosia1.0 napisała:

> Po pierwsze nikogo nie oceniam.Po drugie czasem ostry "kop"daje
                > wiecej niż grzeczne i miłe propozycje rozwiązań.

Niestety nie w każdym przypadku. Często bywa tak, że opiernicz i ostra krytyka
                powodują u takiej osoby zamknięcie się w sobie i utwierdzenie w przekonaniu, iż
                jest beznadziejna. Autorka owszem, zareagowała i to nawet mocno ale weź poprawkę
                na to, że to jest net. Tutaj nawet bardzo nieśmiałe osoby nabierają odwagi
                dzięki temu, że są anonimowe. W realu prawdopodobnie większość z nich nie jest
                już tak odważna.

> Po trzecie post nie
                > jest napisany niechlujnie .Nie ma w nim błędów ortograficznych tak
                > rażących jak u autorki wątku

Owszem, Twój post jest napisany niechlujnie i to bardzo (niechlujny to inaczej
                niedbały, niestaranny). To, że nie ma w nim błędów ortograficznych, nie znaczy,
                że nie ma się do czego przyczepić. Polskich znaków używasz, kiedy Ci się
                przypomni, zdanie zaczynasz od małej litery, nie stawiasz po kropce spacji, a w
                co trzecim wyrazie sadzisz literówki. Nie tłumacz się pisaniem z pracy, bo na
                forum jest bardzo wiele osób udzielających się tutaj w czasie pracy, jednak
                pomimo pośpiechu piszą całkiem przyzwoicie.
                Jeśli chcesz kogoś pouczać w kwestii pisania, to spójrz najpierw krytycznym
                okiem na siebie, bo to, że nie stawiasz ortów, wcale nie sprawia, że Twoje posty
                są bardziej czytelne od tych autorstwa Chusinki.

Co do okularków, to proponuje Ci założyć jakieś na oczy, albo wziąć do ręki lupę
                przed przeczytaniem mojego nicka. Również pozdrawiam.
                • chusinka Re: Wegetko!!! 06.06.08, 22:13
                  Witaj!Musze przyznac ci 100% racje z tm ze ładwiej jest na forum.W realu ostry kop powoduje najcześciej blokade!Pozdrawiam!
                • chusinka Re: Wegetko!!! 06.06.08, 22:14
                  Przepraszam za błedy ale za szybko pisze i zamiast sprawdzic wysyłam.Cóz ale kto nie popełnia błedów!
              • malgosia1.0 Wegatka!!! 06.06.08, 21:48
                Lepiej ci?????
                • wegatka Re: Wegatka!!! 07.06.08, 01:17
                  Tak naprawdę to mnie to lotto czy jestem dla Ciebie wegatką, czy też wegetką.
                  Miej po prostu świadomość, że jeśli już kogoś pouczasz, to sama powinnaś
                  świecić przykładem.
        • szyszunia11 Re: ploty,kawka 05.06.08, 00:43
          przypuszczam, ze skoro kolezanka Cię zaprosiła, to ucieszy się jak ją zagadniesz - to będzie dla niej znak że pamiętasz i że Ci zalezy na spotkaniu a to dla każdgo jest miłe. Pewnie już to zrobiłaśsmile

wiesz, wiele osób siebie nie lubi, nie akceptuje. o dośc powszechny problem i ważne, zeby sobie z niego zdać sprawę. Czasem osoby zachowujące się wyjątkowo krzykliwie, którym nawet zazdrościsz, ze są duszami towarzystwa, mają dramatyczni eniskie poczucie wartości i rozpaczliwie zabiegają o akceptację...naprawde nie jesteś jedyna.
          Na poczatek zrób sobie postanowienie, ze będziesz dla siebie dobra - w czynach i w myślach. Tak, jak dla dziecka - nie będziesz mu (sobie) robić wymówek, brzydko nazywać, zabraniac prawa do relaksu - wręcz przeciwnie. To Twój obowiązek być dla siebie dobrą! Krok na drodze do poczucia się lepiej w swojej skórze. Życzę Ci, byś już wkrótce umiała spojrzeć na siebie jak na całkowicie wyjątkową, niepowtarzalną osobę z potencjałem dobra w sobie, czyli tak - jak patrzy na Ciebie Bóg.
          pozdrawiam
          • chusinka Re: ploty,kawka 05.06.08, 07:16
            Dziekuje za odpowiedzi i rady sprobuje sie dostosowac!Juz w sumie bylam u sasiadki umówic sie na kawke głupio sie troche czulam bo jakbym sie wprosila ale co tam.widze ze co niektóre osoby nie rozumieja problemow innych i wydaje im sie ze jestem malolata która wymysla problemy przykre naprawde!Pozdrawiam jeszcze raz dziekuje!
    • chusinka Re: ploty,kawka 05.06.08, 09:37
      dzieki jeszcze raz tylko chcialm powiedziec ze nie dawno jestem na necie a konkretnie niedawno na forum sie zalogowalam i ucze sie dopiero.Teraz tak na spokojnie przegladam i dopiero wiem kto do kogo odpisuje banal ale czlowiek sie uczy cale zycie!Dzieki dziewczyny!
    • majmajka Re: ploty,kawka 05.06.08, 09:50
      Kiedys pewna dziewczyna zaprosila mnie do siebie, a mi bylo glupio wpraszac sie do kobitki bez zapowiedzi, a myslalam, ze zaprosila mnie z grzecznosci. No i znajomosc sie urwala, a bardzo zaluje. Tez takim "dziwolagiem" bylamwink). Tez nowa miejscowosc, nowi ludzie...
      Zagadaj gdy ja spotkasz, a na przyszlosc od razu pytaj o konkrety, tzn. : gdzie i o ktorej.
      Oj...jak mi brakowalo tych plot o du...Maryniewink. Glowa do gory i uwierz, wiecej nas takich by sie znalazlo. wink
      • malgosia1.0 Chusinko 06.06.08, 22:21
        Jasne ,że ideałem nie jestem i wcale z tego powodu nie rozpaczam.Po
        prostu nie ma ludzi idealnych i tyle.A mnie sie wydaje i będę
        upierać sie przy swoim,że tak naprawdę nie jesteś wogóle taka
        zahukana ani wstydliwa, ani niesmiała czy jak tam chcesz to
        nazywać.Brak ci po prostu wiary w siebie.Zadałam ci "piłkę" i ją
        odbiłaś i to jest plus dla ciebie.Radzę ci szybko uwierzyć w swoją
        wartość bo zginiesz dziewczynko na tym podłym świecie.Pozdrawiam.
        Nie idealna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka