flicek 29.08.08, 21:34 bo w moich wyczuwam takie klimaty już... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marzeka1 Re: czy Wasi rodzice też już się boją śmierci? 29.08.08, 21:36 Mój ojciec zmarł w wieku 41 lat, matka-54,niedawno byłam na pogrzebie 21-latki.Uważasz,że umieranie dotyczy tylko ludzi starych? Odpowiedz Link Zgłoś
flicek Re: czy Wasi rodzice też już się boją śmierci? 29.08.08, 21:40 Nie, nie uważam, ale jak się starzejesz to więcej o tym myślisz. Bo powoli to ich pokolenie staje się najbliższym śmierci... Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: czy Wasi rodzice też już się boją śmierci? 29.08.08, 21:48 Mój Tata pożegnał się z życiem mając 47lat. Wtedy umarło coś w mamie. Śmierć nie będzie dla niej czymś strasznym w obliczu cierpienia i tęsknoty które nadal w głębi przeżywa.. Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: czy Wasi rodzice też już się boją śmierci? 29.08.08, 21:57 moja mama pochowała już rodziców, brata, wielu kuzynów... dzisiaj pożegnaliśmy kolejnego.... Wielu jeszcze żyje, ale są bardzo chorzy... n.p. wszyscy z jej rodzeństwa.... Dla niej śmierć jest naturalną koleją rzeczy. Przynajmniej nie mówi o tym jak o czymś, co ją przeraża. Ojciec za to nie mówi nic, więc mogę się tylko domyślać że się boi. Odpowiedz Link Zgłoś
baba06 Re: czy Wasi rodzice też już się boją śmierci? 29.08.08, 22:29 mój tata nie żyje od ponad 20 lat, mama jest schorowaną kobietą, więc...czy się boi?...ja się bojęcholera popłakałam się Odpowiedz Link Zgłoś
osa551 Re: czy Wasi rodzice też już się boją śmierci? 29.08.08, 23:41 Moja mama zmarła w wieku 59 lat po 3 latach choroby. Walczyła do końca. Ojciec ma 75 lat, pochował 2 żony. Od śmierci mamy jest mu wszystko jedno. Teściowie maja po 60 lat i nie wygląda na to, żeby w ogóle sobie czymś takim zaprzątali głowę. Odpowiedz Link Zgłoś
papiki Re: czy Wasi rodzice też już się boją śmierci? 30.08.08, 00:57 Nigdy moich Rodziców o to nie pytałam, nie było powodu. Teraz może i byłby powód, ale nie zapytam...Tata miał dzisiaj biopsję...62 lata i w piłę jeszcze kopie, niejeden młodzian Go na boisku nie przegoni...Podświadomie odsuwam swoje myśli o najgorszym na boczny tor, a tu taki temat. Łzy poleciały... Odpowiedz Link Zgłoś
kol.3 Re: czy Wasi rodzice też już się boją śmierci? 30.08.08, 07:58 Jak widać dzieci boją się śmierci rodziców. Najgorzej jak po wielu latach dobrego małżeństwa jedno z rodziców zostaje samo. Odpowiedz Link Zgłoś
k1234561 Re: czy Wasi rodzice też już się boją śmierci? 30.08.08, 08:03 Ja też się boję śmerci rodziców.Chociaż oni sami podchodzą do tego raczej naturalnie,na zasadzie taka jest kolej rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
beniusia79 Re: smierc 30.08.08, 08:27 ja sie boje smierci... kiedy umieraly moje babcie, ciocie to jakos podchodzilam do tego lajtowo. kazdy z nich byl w wieku "przedsmiertnym" lub po dlugiej chorobie wiec na smierc danej osoby bylam przygotowana. szokiem byla dla mnie nagla smierc mojego ojca-tego nikt sie nie spodziewal. dopiero wtedy, tak na prawde dotarlo do mnie czym jest smierc... potrafi ona wtargnac w zycie kazdego z nas niespodziewanie, nie pyta o zdanie tylko zabiera ludzkie zycie. nigdy nie myslalam o tym, ze moi rodzice moga umrzec. wiedzialam, ze kiedys przyjedzie kolej i na nich, ale bylam pewna, ze tak szybko to nie nadejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: czy Wasi rodzice też już się boją śmierci? 30.08.08, 09:20 Nie boją się. Są zdrowi. Mają po 45 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: czy Wasi rodzice też już się boją śmierci? 30.08.08, 09:33 Ojciec raczej nie musli o tym, uważa sie za superhiroła. Mama chyba sie nie boi, skoro sama sie powoli, acz konsekwentnie zabija. Ja sie boje ich smierci, a także swoich uczuć, które mogą temu towarzyszyc (o ile nie zejde przed nimi). Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: moja w listopadzie skonczy 58 lat... 30.08.08, 09:44 ale o smierci jeszcze nie mysli co prawda moja babka( mama mojej mamy)zmarla na dwa miesiace przed swoimi 60 urodzinami, ale byla chora na cukrzyce i miala tak zaawansowane stadium, ze nie bylo juz dla niej ratunku. wtedy nawet ona nie myslala o smierci. myslala, ze wyjdzie ze szpitala, gdzie co jakis czas trafiala na bite dwa miesiace i Wielkanoc spedzi z rodzina. nie zdazyla... Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 Strach przed śmiercią... 30.08.08, 14:16 zaczelam sie bac, odkad urodzilam dziecko (23 lata)- tak wiec, nie jest to domena tylko starszych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
lubie_gazete Re: czy Wasi rodzice też już się boją śmierci? 30.08.08, 14:21 Tak,ale są przy tym bardzo zapobiegliwi-wykupili już sympatyczną działkę na Batowicach. Odpowiedz Link Zgłoś