19.09.08, 07:42
Dzinsy. Pierwszy raz prane. Wyjmuje z pralki i na zgiecach jasniejsze pasy. Takie jakby dekatyzowane. Co zrobic? Wrzucilam je teraz znowu do pralki, moze sie wyrowna? Dodam, ze dzinsy niby dobrej firmy...
Prosze, doradzcie cos...
Obserwuj wątek
    • gazetowe_konto_z_debetem Re: Pranie. 19.09.08, 07:52
      Pranie było z wirowaniem? Może te jaśniejsze miejsca, to po prostu bardziej
      suche miejsca jeśli pralka mocno wiruje. Jeśli to są odbarwienia, to chyba nic
      nie poradzisz.
      • majmajka Re: Pranie. 19.09.08, 07:57
        Tez sie ludzilam, ze z wirowania, ale schly do dzisiaj i nie ma juz bardziej suchych miejsc. To ulubione dziny mojego chlopa, ktory juz afere zrobil, ze wypralam mu nowe dzinsy w pralce(?! ze niby pralka niszczy???), ale to przestarzaly typ. No i dlaczego je w ogole pralam, skoro on dwa razy w nich byl? A mnie podkusilo....
        • gazetowe_konto_z_debetem Re: Pranie. 19.09.08, 08:00
          Zawsze piorę dżinsy w pralce (jeszcze nigdy się nie zniszczyły od tego) . A mąż
          wyprałby je sobie sam ręcznie?
          Ręcznie to ja tylko bieliznę i to swoją, tą lepszą.
          • majmajka Re: Pranie. 19.09.08, 08:07
            ja tez piore wszystko w pralce, nawet bielizne. Nie wiem co sobie myslal, ten moj chlop mowiac taki tekst? "Juz widze co ta pralka z tymi dzinsami zrobila!" ...Teraz wiem, ze on conajmniej wrozka jakas.
        • koralik12 Re: Pranie. 19.09.08, 08:03
          Nic nie zrobisz. Ja tak "załatwiłam" dżinsy które mąż pożyczył od brata bo
          potrzebował ciemnych. Wyprałam w 40 stopniach a na metce było 30, tylko nie
          zauważyłam sad To też były dżinsy dobrej firmy (Diesel) i też nowe a w dodatku
          pożyczone.
          • majmajka Re: Pranie. 19.09.08, 08:07
            Koraliku...Zalalamas mnie.
            • mruwa9 Re: Pranie. 19.09.08, 09:45
              pierzesz na prawej czy na lewej stronie? dzinsy powinno sie odwracac
              na lewa strone do prania.
              • beata985 Re: Pranie. 19.09.08, 09:50
                właśnie dlatego tak się stało, ze to firmówki były. ze zwykłymi by
                sie nic nie stało....moja teoria ma potwierdzenie po wypraniu m.in.
                koszulki adidasa, która po pierwszym wypraniu zeszmaciła sie
                totalnie. ktoś by powiedział, że to wina pralki, proszku albo nie
                daj Boże praczki..niestety inne rzeczy wyszły z prania w stanie
                nienaruszonym, tylko ta nieszczęsna koszulka.
                • alabama8 Firmówki 19.09.08, 10:29
                  A co to są "firmówki"? Macie na myśli ubrania z firm które się
                  rekalmują w odróżnieniu od "niefirmówek" - czyli ubrań z firm które
                  się nie reklamują?
                  Jaka jest różnica pomiędzy "firmówką" szytą w Chinach
                  i "niefirmówką" szytą w Chinach. Tak czy siak po pierwszym praniu i
                  jedno i drugie wygląda jak szmata. No ale szmata z logo Diesel to
                  lepsza szmata niż szmata z logo Disel.
                  • bri Re: Firmówki 19.09.08, 12:30
                    Cena jest różna. wink
                  • lola211 Re: Firmówki 19.09.08, 13:35
                    Ja mam zgola inne doswiadczenia.Jeszcze mi sie zadna firmowka nie
                    zeszmacila, za to odziez niemarkowa- wielokrotnie.jakosc jest
                    zupelnie inna.
                    W Chinach wytwarza sie zarówno badziew jak i naprawde dobrej jakosci
                    produkty.Zalezy ile kto zaplaci za zlecenie.
              • papiki Re: Pranie. 19.09.08, 09:50
                mruwa9 napisała:

> pierzesz na prawej czy na lewej stronie? dzinsy powinno sie
                odwracac na lewa strone do prania.

no właśnie, mi też taka myśl przyszła do głowy. Ja wszystko (oprócz
                majtek i skarpetek) piorę na lewej stronie.

• majmajka Re: Pranie. 19.09.08, 10:15
                  No wlasnie! Nie odwrocilam ich!!! Da to sie jakos odkrecic? Moze szczoteczka?
                  • wilowka Re: Pranie. 19.09.08, 10:38
                    Obawiam się że nie da. Ja tak sobie kiedyś załatwiłam czarne 501 sad
                  • mamaisi Re: Pranie. 19.09.08, 12:08
                    Udaj greka, idź do sklepu i złóż najzwyklejszą w świecie reklamację.
                    Jeśli to porządna firma to nie powinno być z tym problemu.
                    Chyba, że dostałaś instrukcję obsługi spodni, w której było
                    napisane, że prać na lewej stronie...
                    • cygarietka Re: Pranie. 19.09.08, 12:24
                      Też o tym pomyślałam. Dobra firma powinna przyjać reklamację bez mrugnięcia okiem
    • luxure Re: Pranie. 19.09.08, 12:51
      Ja dżinsy piorę "na lewą stronę". Kiedyś uprałam tak jak Ty i nadawały się już
      tylko na działkę. Niestety. Nic z tym nie zrobisz a i wątpliwe by reklamację uznali.
      • buzka25 Re: Pranie. 19.09.08, 13:20
        tak jeansy na lewej str sie pierze, ew recznie, ja po zesonie zimowym br
        wyprałam nasze kurtki (sztuk 4)prane juz nie raz,bo od ok 3 lat. i wiecie co???
        kolory mi puscily wszystkie, jakies odparzenia sie porobiły od bebna, masakra,
        do wyrzucenia, i etraz musze nowe kupic, zajebiscie a kasy brak,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka