Dodaj do ulubionych

okres po porodzie

17.10.03, 11:37
Hej, jestem załamana. Urodziłam dzidzię 3 miesiące temu. Od poczatku katmię
tylko piersia. Słyszałam, że naturalne karmienie powstrzymuje miesiaczkę a tu
proszę przysłowiowa "ciocia" zjawia sie tak szybko. A było tak fajnie bez
okresu. A jak to było z wami i jak sobie poradziłyście z powrotem do tej
nieprzyjemnej przypadłości Mój mąż mówi, że jak jestem taka załamana to nic
prostrzego. On zna łatwy sposób na pozbycie sie "problemu", ach ci faceci!
pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • agax3 Re: okres po porodzie 17.10.03, 15:54
      3 miesiące to faktycznie krótko, ale ja ci zadroszczę, mojej córze stuknie
      niedługo 9 miesięcy a tu nic. Chciałabym wiedzieć "na czym stoję".
      • donatta Re: okres po porodzie 17.10.03, 16:00
        Ja niestety też należę do tych mniej szczęśliwych. Przy pierwszych dzieciach
        dostałam okres po 3-4 miesiacach. Moja najmłodsza córeczka wkrótce skończy 3
        miesiące i już się boję smile
        Pozdrawiam
        Donata
        • donatta Re: okres po porodzie 28.10.03, 22:28
          Jak się okazało - słusznie!!! Dokładnie 3 miesiące po porodzie i ciach!!!!!
          Donata
    • agawa79 Re: okres po porodzie 17.10.03, 20:37
      3 miesiące? Ja zaczęłam miesiączkować w niespełna 6 tygodni po porodzie, z
      czego bardzo się ucieszyłam - po pierwsze, lubię chociaż w przybliżeniu
      wiedzieć, kiedy mam dni płodne, kiedy niepłodne (chociaż nie stosuję
      naturalnych metod antykoncepcji), a po drugie, dobrze się czuję, kiedy moje
      ciało odmierza jakiś stały rytm. Aha, od początku karmię synka wyłącznie
      piersią.
    • nika2002 Re: okres po porodzie 17.10.03, 20:53
      Cześć.Ja podbnie jek poprzedniczka pierwszą miesiączke dostałam 6 tygodni po
      porodzie,mimo że karmiłam piersią.Dzieki wczesnej miesiączce można kontrolować
      swoje cykle i aby wiadomo ze wszystko jest ok.Dodatkowo po urodzeniu dziecka
      mam cykle 25 dniowe a kiedyś miałam 28.Uwazam ze nie jet to koniec
      świata,poprostu taki nasz los.
    • karina17 Re: okres po porodzie 17.10.03, 22:45
      Ja dostałam okres 1 m-c po odstawieniu się małej czyli po jakiś 9 m-cach od
      porodu!
      A koleżanka ciagle karmi (17m) i ciagle nic!

Karina mama Pauli

@^_^@
      • anetta114 Re: okres po porodzie 17.10.03, 22:57
        a ja dostałąm okres po 11 miesiącach, a nadal karmię piersią, moje dziecko ma
        15 mies.
        nie ma się czym martwić to jest osobniczo zmienne, wg mojego lekarza, a on jest
        very good.
    • agao_z Re: okres po porodzie 18.10.03, 10:55
      Jak widac nie ma reguly. Karmienie piersia tez nie daje zadnej gwarancji... Ja
      np. Dostalam okres 4 i pol tygodnia po porodzie... Bylam przerazona. Myslalam,
      ze to zaczyna mi sie jakis krwotok... A nie wspomne, ze bylam wtedy 350
      kilometrow od Warszawy, gdzie mieszkam...
      Na szczescie akurat mialam wracac do domu. Nastepnego dnia polecialam do lekarza
      i ... wszystko sie wyjasnilo.
      I nie narzekaj, ze tak szybko, moglobyc jeszcze szybciej...
      Pozdrawiam
      Agnieszka
    • marudzik Re: okres po porodzie 18.10.03, 16:07
      Aż 17 mies. po porodzie, ale od razu pozbyliśmy się problemusmile. Planowaliśmy
      drugie dziecko jeszcze wcześniej, ale u mnie najwyraźniej karmienie działało
      antykoncepcyjnie. Rozważ propozycję męża, sposób jest skuteczny, ale niestety
      działa tylko przez pewien czas...wink
      Marudzik
    • dorora Re: okres po porodzie 28.10.03, 21:39
      Do końca 6 mies. karmiłam piersią i miałam spokój. Po odstawieniu dziecka od
      piersi miesiączka powinna się pojawić 6-8 tygodni później. Wiem to od mojego
      gina. No i u mnie pojawiła się przepisowo, po 6 tygodniach. Właśnie przypominam
      sobie, jak to jestsad
      • mamasita Re: okres po porodzie 30.10.03, 16:31
        karmilam do 5 miesiaca ale wzielam 2 razy doprovery zastrzyk antykoncepcyjny i
        mimo ze juz 10 miesiac od porodu to nie mam okresu. W sumie po zastrzyku
        powinnam nie miec okresu 3 miesiace ale ostatni zastrzyk byl 4 miesiace temu
        wiec chyba sie musze wybrac do lekarza. czy ktoraas z was zna ten lek lepiej
    • bozenka12 Re: okres po porodzie 31.10.03, 16:47
      Ja dostalam okres po 2 miesiacach. a potem przez chyba 6 miesiecy mialam
      przerwe. to ponoc normalne jak sie karmi piersia, takze nie przejmoj sie, moze
      ten pierwszy okres byl tez i ostatnim przez najblizsze miesiace.
      • mycha_77 Re: okres po porodzie 03.11.03, 12:48
        Dostałam okres 3 miesiące po porodzie. Jednakże swoją córeczkę karmiłam piersią
        jedynie 2 tygodnie. Okres ten trwał 5 dni a potem czekałam czekałm na następny
        i nicsad Czy któraś z Was może mi odpowiedzieć na pytanie czy skoro nie karmię
        piersią, dostałam ten pierwszy po porodzie okres to czy następne cykle powinny
        być regularne (no w miarę np. od 29 do 30 dni) czy znowu mogę czekać na kolejny
        następne 3 miesiące?
        Jeśli któraś z Was miała podobny przypadek to proszę napiszcie jak to wygląda.
        • kaisa100 Re: okres po porodzie 05.11.03, 12:39
          DZiewczyny, a co z intensywnoscia okresu? Bo ja wlasnie 4 mce po porodzie go
          dostalam sad(( i krwawienie jest szalenie intensywne... Znacznie wieksze niz
          przed ciaza. CZy wy tez tak mialyscie?
          KAsia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka