Zauważyłam, że złośliwi ludzie często bywają kreatywni, więc proszę o radę was, słynące ze zjadliwości, ematki

pomóżcie wymyślić coś ciekawego na wesele.
W przyszłym roku wychodzę za mąż i chciałabym, żeby wesele nie było bardzo oklepane, żebym ja też mogła się na nim fajnie bawić i pośmiać. Teraz mam kilka dni wolnych i pomyślałam, że poszukam inspiracji, ale wszędzie w necie trafiam na taką "oryginalność", której właśnie chciałabym uciec:
f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3134257
Czyli odpada tani sentymentalizm i napuszony romantyzm w stylu gołąbków, rzewnych piosenek w podzięce dla rodziców (jak już będzie oficjalne podziękowanie to z piosenką KSP "Rodzina") i infantylnych lub prostackich zabaw oczepinowych (np. podawanie sobie udami butelki - bo i w takim koszmarze kiedyś uczestniczyłam, czy pompowanie balonika poprzez podskakiwanie na kolanach siedzącego na pompce partnera).
Pomysł ze pokazem zabawnych zdjęć z dzieciństwa wydawał mi się sympatyczny, ale mój luby nie ma zbyt wielu fotek z tego okresu, więc odpada.
Słyszałam, że znajomi znajomych o każdym z gości wcześniej przygotowali jakaś zabawną historię z przeszłości (oczywiście taką, która wypada opowiedzieć na takiej dużej imprezie) i wodzirej w przerwach je odczytywał. Ponoć bardzo udane i zabawne. Ja niestety nie będę miała czasu, żeby coś takiego przygotować.
Zależy mi na imprezie z humorem, bez pseudoholiłudzkiego zadęcia towarzyszącego TemuJedynemuDniu, w którym będę wyglądać i czuć się jak księżniczka (LOL)

).
Macie jakieś pomysły? Albo może uczestniczyłyście w nietypowym weselu z dystansem? Będę wdzięczna