lilka69 13.03.09, 10:24 ja tak. jak tylko sie obudze. z duza iloscia mleka skondensowanego. jest troche slodkie. cukru nie uzywam. po poludniu czesto kilejna kawa. pije rozpuszczalna. a wy -jesli nie pijecie- to dlaczego. kawa jest pyszna! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joanna266 Re: pijecie kawe codziennie? 13.03.09, 10:26 codziennie a najgorsze jest to i tego maz mi nie moze wybaczyc ze nie korzystam wcale z ekspresu na który wywalił sporo kasy. ostatnio najbardziej lubie sypana fusiasta tchibo. Odpowiedz Link Zgłoś
agusia79-dwa Re: pijecie kawe codziennie? 13.03.09, 10:28 rano sypana z odrobiną mleka i 1,5 łyżeczki cukru. Następne już gorzkie. Po południu rozpuszczalna z samych mlekiem. Uwielbiam kawę. Odpowiedz Link Zgłoś
tabakierka2 Re: pijecie kawe codziennie? 13.03.09, 10:29 ooo tak, nawet dwie lub trzy lubię kawkę, stawia mnie na nogi, ponadto mamy z mężolem opracowany system - wspólny obiad -> sprzątanie ze stołu -> kawa <!!!> + ciacho na kanapie i pogaduchy ( "tylko 10minut i idę sie uczyć <ja> pracować < mężol>" a wychodzi z tego czasem i 1,5 h) Odpowiedz Link Zgłoś
lady_sphinx Re: pijecie kawe codziennie? 13.03.09, 10:27 Codziennie 2-3 kawy rozpuszczalne najczęściej z mlekiem. Mam niskie ciśnienie - kawa stawia mnie na nogi Odpowiedz Link Zgłoś
ewela345 Re: pijecie kawe codziennie? 13.03.09, 10:27 ja tak, pije codziennie rano z mlekiem bez cukru, przed ciążą piłam ok 3 dziennie w ciąży i jak karmiłam piersią to nie piłam i teraz od jakiegoś miesiąca znowu pije, bardzo mi tego brakowało mniam Odpowiedz Link Zgłoś
alexandra74 Re: pijecie kawe codziennie? 13.03.09, 10:31 >z duza iloscia mleka skondensowanego. jest troche slodkie. cukru nie uzywam.< Też bym nie używała Odpowiedz Link Zgłoś
tomelanka Re: pijecie kawe codziennie? 13.03.09, 10:34 całkiem lubie kawe, ale pije bardzo rzadko, bo mam trzesawe jak u starego pijaka chyba ze moj organizm sie jej domaga, taka chcica od czasu do pory sypana, gorzka, bez mleka, z dwóch łyżeczk, najlepiej Premium ogólnie to ja nawet herbate rzadko pije, chociaz bardzo lubie Odpowiedz Link Zgłoś
hellious Re: pijecie kawe codziennie? 13.03.09, 10:32 Musze, bo sie udusze Dwie zazwyczaj, rozpuszczalne z mlekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
bswm Re: pijecie kawe codziennie? 13.03.09, 10:35 Nie, piję yerba mate - kawę b. sporadycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
insomnia0 nie pijam 13.03.09, 10:37 chyba ze mnie najdzie. tzn raz na pol roku- na rok.. Odpowiedz Link Zgłoś
margotka28 Re: pijecie kawe codziennie? 13.03.09, 10:37 w ogóle nie piję kawy. Po kawie trzęsą mi się ręce i boli mnie głowa. Piję za to zieloną i białą herbatę. Codziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: pijecie kawe codziennie? 13.03.09, 10:39 lilka69 napisała: > kawa jest pyszna! To, że tobie kawa smakuje nie oznacza, że jest ona pyszna. Po prostu tobie smakuje, a niektórym nie smakuje. Ale sam fakt, że komuś coś smakuje, nie jest wyznacznikiem "pyszności". Odpowiedz Link Zgłoś
lilka69 Re: aurinko 13.03.09, 10:49 to, co piszesz jest tak oczywiste, ze nawet szkoda ,ze musialas uzyc swoich paluszkow do wystukania tego postu. kawa jest pyszna. to MOJA teza. czy ja mam pisac za innych? Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: aurinko 13.03.09, 10:53 lilka69 napisała: > to, co piszesz jest tak oczywiste, ze nawet szkoda ,ze musialas uzyc > swoich paluszkow do wystukania tego postu. Widocznie dla ciebie nie było aż tak oczywiste > kawa jest pyszna. to MOJA teza. czy ja mam pisac za innych? Ależ napisałaś już za innych, w pierwszym poście. Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: aurinko 13.03.09, 10:56 tabakierka2 napisała: > czepiasz się I co z tego? Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: aurinko 13.03.09, 11:03 tabakierka2 napisała: > nudne to i zalatuje nastoletnim buntem. A to już twój problem. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_poz Re: pijecie kawe codziennie? 13.03.09, 10:48 codziennie obowiązkowo do śniadania. z expresu, czarną, słodzoną. później juz nie, ta jedna całkowicie mi wystarcza. Odpowiedz Link Zgłoś
agik82 Re: pijecie kawe codziennie? 13.03.09, 10:48 Tak. Bez kawy rano nie funkcjonuje. Musi być z mlekiem i cukrem. I w moim kubku. Odpowiedz Link Zgłoś
marva Re: pijecie kawe codziennie? 13.03.09, 10:55 2 lub trzy dziennie. W tygodniu z reguły piję pierwszą w pracy ok. 9 a drugą w domu tak ok. 18 -19. Rozpuszczalna z mlekiem bez cukru. W weekendy z reguły pije trzy. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: pijecie kawe codziennie? 13.03.09, 11:01 Czy tylko ja mam odczucie, że wątki na emamie robią się coraz głupsze, a lilka w tych najgłupszych przoduje? Może załóż osobne forum, gdzie będziesz zadawała tego typu nic nie wnoszące, "ankietowe" pytania? Czekam z niecierpliwością na wątek typu "w jakich godzinach myjecie zęby", "jaki kolor majtek nosicie" itp., fascynujące.. Odpowiedz Link Zgłoś
lilka69 Re: morgen stern 13.03.09, 22:01 przypomniej sobie swoje watki, ktore wspanialomyslnie zakladalas na emamie aby podniesc jakosc dyskusji. no i co? z wielkim polotem nie byly, co? Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: morgen stern 13.03.09, 22:16 Cytat> no i co? z wielkim polotem nie byly, co? Kłóciłabym się. Twoje jak na razie - przynajmniej te ostatnie - polegają li i jedynie na mechanicznych odpowiedziach na zadane pytanie, nie zauważyłam ciekawych okołotematowych dyskusji. Ale skoro sprawia ci to frajdę, to twórz sobie na zdrowie, lilka kiedyś minie, ematka zostanie Odpowiedz Link Zgłoś
marva Re: apropo kubka 13.03.09, 11:02 Macie swój jeden ulubiony kubek do kawy? Ja mam właśnie taki kubek. W domu jeden w pracy drugi. Mój domowy kubek z żerafą to dla mnie świętość absolutna. Pilnuję jak oka w głowie. I kawy nie pijam w domu w niczym innym tylko w Nim. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: apropo kubka 13.03.09, 11:07 Kawę pijemy codziennie. Mąż 2-3 a ja jedną. Od niedawna jestem posiadaczką ekspresu więc kawa jest super (zwłaszcza ze ostatnio kupujemy dobrej jakości). > Macie swój jeden ulubiony kubek do kawy? Mąż ma. Ja też ale nie ma tragedii jak trafi się inny. Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia1980 Re: pijecie kawe codziennie? 13.03.09, 11:04 kawy nie pije wcale bo nie czuej takiej potrzeby i jakos specjalnie mi nie smakuje. od wielkiego swieta wypije kawe z cukrem i mlekiem ale nawet nie pamietam kiedy ostatnio ja piłam ale za to jestem wielka milosniczka herbat. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: pijecie kawe codziennie? 13.03.09, 11:06 Jednak jestem jedyna.. odpadłam. Załóżcie wątek o ulubionym kubku do kawy Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: pijecie kawe codziennie? 13.03.09, 11:08 morgen_stern napisała: > Jednak jestem jedyna.. odpadłam. Nie jesteś jedyna. > Załóżcie wątek o ulubionym kubku do kawy O, tu bym się popisała, bo każdy kubek w domu jest moim ulubionym Odpowiedz Link Zgłoś
maga_luisa Re: pijecie kawe codziennie? 13.03.09, 11:26 Nie, nie jesteś jedyna Jednakowoż nie powstrzymam się od stwierdzenia, że jestem maniaczką kubków, i posiadam nawet specjalną piętrową półkę w kuchni wykonaną specjalnie celem ekspozycji kubeczkowej wystawy Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: pijecie kawe codziennie? 13.03.09, 11:28 Jeszcze jeden taki wątek i wam te wszystkie ulubione kubaski potłukę w cholerę Odpowiedz Link Zgłoś
moninia2000 Re: pijecie kawe codziennie? 13.03.09, 12:52 morgen nie godoj Twoj watek o tym "uroczym" tancerzu hiszpanskim jednak jest bardziej ambitny, co Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: pijecie kawe codziennie? 13.03.09, 22:17 No raczej, przynajmniej po zajrzeniu w linka można było oczy nacieszyć Odpowiedz Link Zgłoś
kingapp Re: pijecie kawe codziennie? 13.03.09, 13:37 E, nie jesteś Dołączam, choć kawę piję nałogowo (ale lubię się buntować) Odpowiedz Link Zgłoś
mama-maxa Re: pijecie kawe codziennie? 13.03.09, 11:10 tak, piję 3-4 kawy dziennie, bez mleka i bez cukru, czarna mocna fusiasta Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: pijecie kawe codziennie? 13.03.09, 11:11 A poza tym zlitujcie się, wątków o kawie było co najmniej kilka i to całkiem niedawno.. Odpowiedz Link Zgłoś
marva Re: pijecie kawe codziennie? 13.03.09, 11:13 Morgen, nie odpuszczasz..:o)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: pijecie kawe codziennie? 13.03.09, 11:15 <wali głową w ścianę> Chcę moją emameeeeeee.... Odpowiedz Link Zgłoś
marva Re: pijecie kawe codziennie? 13.03.09, 11:16 :o))))) Nauczcie mnie wstawiać emotikony! Odpowiedz Link Zgłoś
joanna266 Re: pijecie kawe codziennie? 13.03.09, 11:18 no usmiech np tak dwukropek plus myslnik plus nawiasik.wychodzi Odpowiedz Link Zgłoś
joanna266 morgeniu 13.03.09, 11:18 załóz jakis wątek ciekawy,spontaniczny i z dreszczykiem moze byc erotycznym na pleckach Odpowiedz Link Zgłoś
joanna266 Re: pijecie kawe codziennie? 13.03.09, 11:13 a ja wczoraj stłukłam trzy ulubione szklanki z ikei (takie jak maja w dzien dobry tvn)jestem wquzwiona na maksa bo jak mi te linie juz wycofali to co ja biedna poczne bez szklanek mych.z reszta ja ciagle cos tłuke nie moge sie do szkła przywiazywac.nie w temacie wiem ale tak chciałam sie poskazryc. Odpowiedz Link Zgłoś
tabakierka2 Re: pijecie kawe codziennie? 13.03.09, 11:26 taka ta szklanka? www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80081733 Odpowiedz Link Zgłoś
joanna266 Re: pijecie kawe codziennie? 13.03.09, 11:33 nie ,nie takie.zielone, pekate cos jak wielkie kielichy recznie dmuchane Odpowiedz Link Zgłoś
tabakierka2 Re: pijecie kawe codziennie? 13.03.09, 11:44 www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00132779 takie??? a zdjęć narybka jeszcze nie dostałam Odpowiedz Link Zgłoś
joanna266 Re: pijecie kawe codziennie? 13.03.09, 11:53 nosz dokładniejuz wysyłam.myslałam ze odpusciłas Odpowiedz Link Zgłoś
mama_frania Re: pijecie kawe codziennie? 13.03.09, 11:39 bez kawy rano nie jestem w stanie oczu otworzyć, druga musze wypic okolo 14 bo inaczej do wieczora nie dociagne. Odpowiedz Link Zgłoś
frida-marzec08 Re: pijecie kawe codziennie? 13.03.09, 11:42 Pije codziennie jedną i to zawsze właśnie ok. 11-12; kiedy młody zasypia, a ja mam tylko dla siebie 2 godzinki. Włączam kompa, robię mocna kawę (tzw. sypaną), biorę ciacha i zasiadam do forum Odpowiedz Link Zgłoś
katja76-1 Re: pijecie kawe codziennie? 13.03.09, 13:22 oj TAK-codziennie dwie, ok.10ej i 16ej-rozpuszczalan + mleczko Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: pijecie kawe codziennie? 13.03.09, 22:22 Poranna kawa z przelewowego ustrojstwa- obecnie sati waniliowa ze spienionym mlekiem i doprawiona karmelem, bez cukru. W poludnie kawa w pracy z cisnieniowego z mlekiem koniecznie spienionym. Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: pijecie kawe codziennie? 13.03.09, 22:25 pije, bo lubie pije rozpuszczalna i fusiasta. Odpowiedz Link Zgłoś