mathiola Re: Czy chodzicie z dziećmi do ZOO? 05.04.09, 21:46 Bywamy. Nigdzie indziej dzieci nie zobaczyłyby tygrysa albo małpy. Mam ambiwalentne uczucia. Ale jednak bywamy. Bo dla dzieci to frajda. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Czy chodzicie z dziećmi do ZOO? 05.04.09, 23:49 chodzimy raz w roku ja lubię, dzieci lubią, męża niestety dołuje chodzenie do zoo Odpowiedz Link Zgłoś
pancwynar Dla pseudo-ekologów... 05.04.09, 23:58 ... polecam przeczytanie książki pt "Życie Pi" dobrej nocy... Odpowiedz Link Zgłoś
mamamira Re: Czy chodzicie z dziećmi do ZOO? 06.04.09, 00:04 Jak dzieci były małe to tak a teraz chodzę tylko do "Chińskiego Ogrodu" i Delfinarium ,polecam,warto zobaczyć Odpowiedz Link Zgłoś
franczii Re: Czy chodzicie z dziećmi do ZOO? 06.04.09, 08:33 W zoo bylam kilka razy w dziecinstwie i bardzo wczesnej mlodosci i pozostawilo na mnie smutne wrazenie wiec wcale nie mialam ochoty tam wracac. W moim miescie jest nieduze zoo wiec raz bylismy z synem dwuletnim, zeby mu pokazac jak wygladaja zwierzeta na zywo. Ale okazalo sie, ze ogrod nie zrobil na nim wrazenia, co mnie bardzo zaskoczylo bo maly uwielbia filmy przyrodnicze a encyklopedie zwierzat dla dzieci zna na pamiec. Tak wiec chyba raczej chodzic nie bedziemy. Odpowiedz Link Zgłoś
rob1979 Re: Czy chodzicie z dziećmi do ZOO? 06.04.09, 10:08 Razem z żoną dosyć często odwiedzamy ogrody zoologiczne... Dzięki temu mogę obserwować jak bardzo zmieniają się ogrody na przestrzeni lat. Nowocześnie zaaranżowane, duże wybiegi, piękna roślinność - wszystko zmienia się powoli na lepsze - nawet chorzowskie zoo, które w dzieciństwie utkwiło mi w pamięci z powodu osiołka spacerującego po 3 metrowym kojcu z wyrazem bezgranicznego smutku wyzierającego z oczu. Jeden z najładniejszych ogrodów w Polsce to niewątpliwie Zoo w Opolu oraz Gdańska Oliwa... Niezłe zoo mają w Kopenhadze... A Wrocław i Chorzów też powoli zmierzają ku lepszemu... Fajnie można też spędzić czas w ZOO SAFARI - Świerkocin... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
3cik <-------------------------=----= 06.04.09, 11:07 Każde zoo i cyrk to tylko trzymanie zwierząt w warunkach dalekich od ich środowiska naturalnego ku uciesze ludzi. Nie piszcie o "walorach naukowych", bo przez kilkadziesiąt lat trzymania zwierzaków w niewoli już można było zaobserwować wszystkie ciekawe zjawiska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Catbert Re: Czy chodzicie z dziećmi do ZOO? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.09, 00:27 A dlaczego mamy nie chodzić? Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Czy chodzicie z dziećmi do ZOO? 07.04.09, 18:41 Moja trzyletnia córka była już wiele razy w ZOO i często pyta kiedy znów tam pójdziemy. Uwielbia ZOO, także ją dość często tam zabieramy. Odpowiedz Link Zgłoś
beamek8 Re: Czy chodzicie z dziećmi do ZOO? 08.04.09, 02:11 Zwierzęta w zoo mają raj w porównaniu do świń, kurcząt i krów hodowanych masowo. Jeśli komuś bardzo zależy na dobrostanie zwierząt, powinien zostać weganem albo jeść tylko produkty z zaprzyjaźnionego gospodarstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
parkomat Re: Czy chodzicie z dziećmi do ZOO? 08.04.09, 08:17 beamek8 napisała: > Zwierzęta w zoo mają raj w porównaniu do świń, kurcząt i krów > hodowanych masowo. > Jeśli komuś bardzo zależy na dobrostanie zwierząt, powinien zostać > weganem oczywiście, no i wiele osób tak robi co nie oznacza, że drobniejsze gesty nie mają znaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
kinga127 tak 08.04.09, 12:42 i w dodatku bardzo lubimy - chodzimy do 4 razy w roku nawet, moje dziecko uwielbia te wycieczki Odpowiedz Link Zgłoś