eilian 15.04.09, 19:41 wyprowadzamy się za 2, góra 3 miesiące, ja w ciąży, mąż nie ma czasu. I tak się zastanawiam, czy warto w ogóle się wytężać? p.s. proszę, niech nie odpisują te, które myją okna co tydzień... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
babcia47 Re: opłaca się myć okna? 15.04.09, 19:48 ja myje kiedy odczuwam silna wewnetrzna potrzebe lub mogę..przed swietami rozcharatałam sobie paskudnie palec, krwawił co chwila, ile razy włozyłam do ciepłej wody i nie zasklepiał sie mimo używania rekawic..okna, a raczej te, które nie umyłam dotychczas, umyję w przyszłym tygodniu, bo po swietach wreszcie zaczął sie goić..jak nie masz siły, boisz sie, ze przeholujesz (w ciązy nie powinno sie zbyt długo trzymać rąk w górze) to sobie podaruj..osoba, która wprowadzi sie na wasze miejsce i tak zapewne bedzie myć okna.. Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: opłaca się myć okna? 15.04.09, 19:49 Ps. dwa lata temu miałam wypadek i okna nie były myte przez blisko rok, bo po urazie kręgosłupa nie mogłam i nie ryzykowałam..przeżyłam, okna też Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: opłaca się myć okna? 15.04.09, 19:57 Ktory miesiac tej ciazy? Ile tych okien? Bardzo zababrane? Mowiac szczerze, ja bym nie mogla patrzec przez 3 miesiace na/przez zasyfione okna. Szczegolnie wiosna Ale ja z tych, co podlogi i okna mylam na 2 dni przed porodem zeby miec czysto jak wroce z maluchem. I nie dlatego, ze moj stary flejtuch ale zeby miec "po swojemu" Ja bym myla i jeszcze pucowala Odpowiedz Link Zgłoś
aluc Re: opłaca się myć okna? 15.04.09, 20:45 eee tam, jak zaczęlismy myśleć o sprzedazy mieszkania, to nawet jeszcze oferty nie daliśmy, a już nie widziałam większego sensu w zmywaniu garów z samochodami mam identycznie Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: opłaca się myć okna? 15.04.09, 20:51 na 8 dni przed porodem to się włącza "syndrom wicia gniazda" i pucuje się wszystko czy potrzeba czy nie ))z pierwszym byłam w szpitalu z powwodu planowanej cesarki..ale bóle z drugim zastały mnie przy wieszaniu ostatniej sztuki upranej odzieży, która dało się uprać..porządki juz zrobiłam wszelkie wczesniej..dobrze, ze młody zdecydował sie przyjść na swiat, bo chyba bym sasiadki molestowała o mozliwośc posprzątania u nich )) Odpowiedz Link Zgłoś
karro80 Re: opłaca się myć okna? 15.04.09, 19:53 A w życiu Ja myję dwa razy w roku i nie są to święta (późną wiosną, jak już jest całkiem ciepło i jesienią jak jest jeszcze ciepło). A to dlatego, że zawsze łapałam paskudne zapalenie gardła po myciu okien. Zdrowie przede wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: opłaca się myć okna? 15.04.09, 20:27 nie umyłabym, zwłaszca będąc w ciąży wspomnę tu, że już po świętach machnęłam moje z zewnątrz...no cóż rózne są zboczenia, a mnie męczyło, ze już na nich kurz i piasek i inne takie...ale tylko, do których jest dostęp no ale ja w ciąży nie jestem, wyprowadzać się też nie planuję Odpowiedz Link Zgłoś
fajka7 Re: opłaca się myć okna? 15.04.09, 21:41 Ale po co Ty chcesz te okna myc tak w ogole? Odpowiedz Link Zgłoś
eilian Re: opłaca się myć okna? 15.04.09, 21:57 no brudne są, nie powiem, ostatnio myłam na jesieni (u mnie też akcja okna uzależniona jest od pogody). Ale chyba jednak sobie odpuszczę, skoro forum tak radzi, to już będę miała spokojniejsze sumienie Odpowiedz Link Zgłoś
patssi eilian 15.04.09, 22:57 a jakby Ci forum radziło:skocz w ogień to byś wskoczyła? Odpowiedz Link Zgłoś
eilian Re: eilian 16.04.09, 10:58 a Ty nie dostrzegłaś uśmiechu w mojej wypowiedzi? Odpowiedz Link Zgłoś
nutka07 Re: opłaca się myć okna? 15.04.09, 21:57 Myje okna, kiedy mi sie chce czy jestem w ciazy czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
sarah_black38 Re: opłaca się myć okna? 15.04.09, 22:46 Po wyprowadzeniu się ze starego mieszkania posprzątałam je - umyłam okna,podłogi, doczyściłam żaluzje, szafki, posprzątałam w łazienkach. Zostawiłam mieszkanie w takim stanie ,w jakim ja chciałabym je zastać. A więc czyste, no i żeby nowa właścicielka nie pomyślala o mnie jako o kiepskiej gospodyni Ale Ty jesteś w ciąży więc daruj sobie te okna. Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: opłaca się myć okna? 15.04.09, 22:47 dajcie sobie spokoj z tym myciem okien. ja juz nie pamietam, kiedy mylam swoje a teraz tym bardziej nie mam zamiaru myc, poniewaz czeka nas wymiana okien, wiec to nie ma najmniejszego sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
karolina.chonly Re: opłaca się myć okna? 15.04.09, 23:26 Nie oplaca sie. Nawet jak my sie nie wyprowadzamy i nie jestem w ciazy Mieszkamy przy lesie, zwierzat tu co nie miara, a szczegolnie ptakow. Regularnie sie rozbijaja o okna A szczegolnie jak sa wlasnie wypucowane... nie widza ich czy jak do choinki? Odpowiedz Link Zgłoś
graue_zone Re: opłaca się myć okna? 16.04.09, 08:55 W życiu w ciąży nie brałabym się za mycie okien. Ale jeśli Ci przeszkadzają brudne, to może weź kogoś do umycia za pieniądze? A żeby nie było, że w ciąży nic nie robiłam - robiłam, np. umyłam balkony i kwiatki sadziłam w 8 mc. Ale okien nie i już! Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: opłaca się myć okna? 16.04.09, 10:22 Nie potrafiłabym zostawić po sobie brudnego mieszkania, jeśli byłabym w ciąży, nie miałabym czasu czy z jakiegoś innego powodu nie mogłabym sprzątnąć, umyć okien itp., to wynajęłabym kogoś do tej pracy. Sama też nie chciałabym się wprowadzić do mieszkania, w którym króluje brud. Odpowiedz Link Zgłoś
eilian Re: opłaca się myć okna? 16.04.09, 10:59 tylko, że to mieszkanie i tak musi być odmalowane, z resztą nowi lokatorzy chyba też będą chcieli posprzątać sobie po swojemu. Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: opłaca się myć okna? 16.04.09, 12:16 eilian napisała: > tylko, że to mieszkanie i tak musi być odmalowane, z resztą nowi lokatorzy chyb > a > też będą chcieli posprzątać sobie po swojemu. Zwykle tak jest, że każdy sprząta po swojemu, ale czy to znaczy, że można po sobie zostawić brud? Ale to raczej kwestia indywidualnej kultury osobistej. Odpowiedz Link Zgłoś
kotbehemot6 Re: opłaca się myć okna? 16.04.09, 10:22 Daj sobie spokój. Chyba,ze strasznie Cię to meczy-niech w takim razie umyje mąz. Odpowiedz Link Zgłoś