semida 22.04.09, 11:54 Dziewczyny,był kiedys taki wątek o lasce która się kręci i trzeba było przestawić mózg na drugą półkulę<br /> Kojarzycie,wiecie jak znaleźć tą stronkę?<br /> Szukam jej już od kilku dni i nic Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama_kotula Wystarczy 22.04.09, 11:58 w wyszukiwarce na ematce wpisać: "pamiętacie tę laskę?" - poważnie Proszz: blog.martino.pl/test-panowanie-nad-umyslem/ PS. Jak tam prezentacja o e-learningu? Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: Kotula 22.04.09, 12:07 Mówisz? Ja ostatnio zajęta byłam, dzisiaj projekt dopieściłam i oddałam, i na ematkę wchodziłam tylko w kontrowersyjne tasiemcowe watki Zaraz zobaczem Odpowiedz Link Zgłoś
insomnia0 Re: Kręcąca się laska 22.04.09, 11:58 www.neurotyk.net/2007/10/obrotowa-tancerka/ o to chodziło??? Odpowiedz Link Zgłoś
semida Re: Kręcąca się laska 22.04.09, 12:05 Dziękuję,właśnie o to mi chodziło))<br /> Odpowiedz Link Zgłoś
semida Re: Kręcąca się laska 22.04.09, 12:18 Mam co chciałam-cały czas w prawo:/<br /> Czasem stanie w miejscu na sekundę ale dalej smiga w prawo<br /> A tak się łudziłąm ze mozg pocwiczylam Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: Kręcąca się laska 22.04.09, 12:49 Wyobraź sobie że ona tak jakby tę wysuniętą nogę ciągnie za sobą. Da się, mnie się udało po chwili. Odpowiedz Link Zgłoś
pieskuba Re: Kręcąca się laska 22.04.09, 12:54 Popisz przez chwilę lewą ręką, tylko starannie i skoncetruj się. Zaraz zakręci się w drugą stronę. Odpowiedz Link Zgłoś
kotbehemot6 Re: Kręcąca się laska 22.04.09, 13:00 laski, chyba nie wierzycie,ze to sie da zrobić???? Ta tancerka tak jest "zaprogramowana",ze chwilami sama sie obrca w druga strone!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
semida Re: Kręcąca się laska 22.04.09, 13:08 Mi ani na chwilę nie obróciła się w drugą stronę Odpowiedz Link Zgłoś
pieskuba Re: Kręcąca się laska 22.04.09, 13:10 W takim razie zaprogramowali ją tak, specjalnie dla mnie, że jak się zmuszę do pisania lewą ręką, to widzę, jak zmienia kierunek :o) Odpowiedz Link Zgłoś
id.kulka Re: Kręcąca się laska 22.04.09, 13:16 Patrzę na jej nogi i wyobrażam sobie okrąg, który rysuje tą wyciągniętą nogą. Moment skupienia i kierunki się zmieniają Odpowiedz Link Zgłoś
kotbehemot6 Re: Kręcąca się laska 22.04.09, 13:23 Ta laska nie działa na zasadzie złudzenia optycznego jak słynne obrazki"młoda-stara" kobieta. Sorry ale nikt mi nie powie,ze "siła woli" ma wpływ na kręcącą sie tancerke w necie)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
pieskuba Re: Kręcąca się laska 22.04.09, 13:29 No bo o to przecież chodzi!! Postrzegasz TO SAMO inaczej w zależności od tego, którą półkulę masz aktualnie w użyciu :o))) A jak myślałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
denea Re: Kręcąca się laska 22.04.09, 13:30 Mnie się wydaje, że działa i że nie jest tak zaprogramowana, żeby sama zmieniała kierunek - kiedyś patrzyliśmy jednocześnie z mężem i widzieliśmy co innego. I innych momentach zmieniała kierunek - np. według mnie zmieniła, a mąż widział że cały czas kręci się w jedną stronę. I na odwrót. Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: Kręcąca się laska 22.04.09, 18:23 Po pierwsze, to związek kierunku kręcenia sie laski z półkólami to było naduzycie i nieprawda - nie ma go. Po drugie - żadna tam zaprogramowana żeby sie kręcić raz tak, raz tak. Obraz jest 2-wymiarowy więc ona sie w żadna strone nie kręci, tylko nasz umysł na podstawie tego co widzi "dorysowuje" sobie resztę. Mnie sie kręciła bździągwa chyba z miesiąc tylko w prawo, aż ją złamałam: patrze na cień nogi na podłodze i staram sie go nie widziec jako kręcenia, ale jako wahanie w prawo i lewo, bo tym własnie jest. I teraz jesli oderwe od niego wzrok podczas wahnięcia w lewo - to laska tez sie kręci w lewo. Ale każdy ma swój sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: Kręcąca się laska 22.04.09, 13:43 Oczywiście że się da. I nie obraca się sama. Odpowiedz Link Zgłoś
betty_julcia Re: Kręcąca się laska 22.04.09, 14:27 Ha, a mi nigdy się nie obracała a dziś nei wiem jakim cudem obraca się jak chcę. Wystarczy że spojrzę na cień jej drugiej nogi (tej co raz się pojawia raz znika) i przeskakuje w którym momencie ja chcę. Hmmm dziwne. Ale nei mogę złapać dlaczego tak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
betty_julcia Re: Kręcąca się laska 22.04.09, 14:37 Na pewno nie jest zaprogramowane bo ona obraca się wtedy kiedy ja chcę a tak jak popadnie Mało tego, moge nie dopuścić do pełnych obrotów, tylko półobrotów i waha się jak wahadło tam i z powrotem. He he. Tylko reka podniesiona dziwnei nagle w mgnieniu oka jej przeskakuje z prawej na lewą więc do tego wymahuje łapkami. Odpowiedz Link Zgłoś
betty_julcia Re: Kręcąca się laska 22.04.09, 14:37 miało być: a nie tak jak popadnie Odpowiedz Link Zgłoś
toniesamowite Re: Kręcąca się laska 22.04.09, 17:38 u mnie sie kreci ciagle w jedna strone-w przeciwna do ruchu wskazowek zegara Odpowiedz Link Zgłoś
paliwodaj Re: Kręcąca się laska 22.04.09, 18:10 laska jednym slowem denerwujaca jest dla mnie gdy na nia patrze, nie mam pojecia dlaczego, ale patrzenie na ten jej obrot mnie denerwuje. Chwile wytrzymuje, i gdy faktycznie podpisalam sie lewa reka zakrecila sie w lewo, nie w prawo Odpowiedz Link Zgłoś
marychna31 coś dziwnego 22.04.09, 18:30 Ja mam skrzyżowaną literację a dziewczyna kręci mi się w taki sposób jakbym nie miała (tzn. kiedy uzywam prawej kreki to kręci się zgodnie ze wskazówkami zegara a kiedy lewej to na odwrót). Odpowiedz Link Zgłoś