Dodaj do ulubionych

Dzieciom w Mam Talent mówimy NIE

06.08.09, 13:53
wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,6899854,Show_biznes_wyzyskuje_nieletnich__Przyjrzy_sie_temu.html

Już zresztą o tym kiedyś pisałam, przy wątku o polskiej edycji. Powinien być jakiś limit wiekowy, np. 15 lat i finito.
Podobne zdanie mam na temat programów typu "Od przedszkola do Opola" - pomijając już to, że dzieci śpiewające piosenki dla dorosłych to dość prostacka rozrywka.
Obserwuj wątek
    • morgen_stern Re: Dzieciom w Mam Talent mówimy NIE 06.08.09, 13:56
      Pierwszy występ:

www.youtube.com/watch?v=bOeWz2k4tTI
      • broceliande Re: Dzieciom w Mam Talent mówimy NIE 06.08.09, 14:03
        Rzeczywiście straszne.
    • gaskama I to zdecydowanie! Chronić przed głupotą rodziców, 06.08.09, 14:06
      którzy wysyłają maluchy na taki stres.
    • elza78 Re: Dzieciom w Mam Talent mówimy NIE 06.08.09, 14:07
      od dawna jestem przeciwna klaudiom kulawik i tym podobnym patologiom rodzinnym
      gdzie dzieci spelniaja chore ambicje swoich opiekunow...
      biedna dziewczynka uncertain
    • umasumak A ja to widzę inaczej 07.08.09, 00:27
      Ta dziewczynka chodzi do szkoły baletowej i śpiewa od bardzo wczesnego
      dzieciństwa. Ma niejeden występ publiczny za sobą. Ona to kocha i chce to robić.
      Niestety uprawianie sztuki wymaga ogromnej wytrwałości, pracowitości i zaprawy
      scenicznej. Nie osiągnie się niczego nie testując swoich umiejętności na scenie.
      Małą zjadła trema w półfinale, ale dla niej to krok w zmaganiach z sobą.
      Piszę to z pełną świadomością - od od wczesnego dzieciństwa poświęcałam się grze
      na fortepianie, byłam egzaminowana, uczestniczyłam w przesłuchaniach, audycjach,
      koncertach. Nikt mnie do tego nie zmuszał, owszem rodzice wspierali mnie, ale
      niczego nie nakazywali.
      Zdaje sobie sprawę, że w wielu przypadkach chodzi o ambicje rodziców, i tym
      przypadkom rzeczywiście należy się przyjrzeć, natomiast jednocześnie trzeba
      sobie uświadomić, że przerost ambicji ze strony rodziców ma znacznie większy
      zasięg i nie dotyczy wyłącznie dzieci uzdolnionych artystycznie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka