Dodaj do ulubionych

Co byście teraz kupili - za każde pieniądze;)

15.12.06, 10:41
Mój syn ma od paru dni katar i nie śpi mu sie najlepie - nam zresztą też. I
nocami sobie myśle za co oddałbym wszystkie pieniądze, auto, żone i lewe
jąd...wink Niekture pomysły są mało realne ale inne naprawde można dopracować ;D
Łużeczo samo usypiajce - ja to wiedze tak wkładam dziecko nastawiam ile
godzin ma spać, wciskam enter i gotowe.
Neutralizator pieluszek (wraz zapachem który po nich pozostaj) - taki kosz
wrzucasz pieluch naciskasz klawisz i cały smród który po niej pozostał (my
przewijamy w małej łazięce) zostaje wessany do środko do specjalnego
pojemnika, pojemnik można wyciągnąć i wywalic lub ukratkiem rozpylić u
kogoś;D - ale mnie brat zdenerwował wczoraj wink
Czekam na wasze pomysły i opinie jak zrealizować te elementy dla naszego
wspólnego dobrawink
Obserwuj wątek
    • pyza3d33 Re: Co byście teraz kupili - za każde pieniądze;) 15.12.06, 11:00
      Kup sobie slownik ortograficzny.
      • egon26 Re: Co byście teraz kupili - za każde pieniądze;) 15.12.06, 11:05
        Ale po co ??
        • pyza3d33 Re: Co byście teraz kupili - za każde pieniądze;) 15.12.06, 11:32
          Moze warto czasem z niego skorzystac..?
          • egon26 Re: Co byście teraz kupili - za każde pieniądze;) 15.12.06, 12:00
            Mi moje błędy nie przeszkadzają jeśli tobie przeszkadzaja to po co czytasz moje
            wypowiedzi. Nudno w pracy??
            Nie każdy ma talent do ortografii, ja mam inne zdolności - których wiele osób
            nie ma, ale nie strofoju ich przez to. Tolerancja to podstawa.
            • pyza3d33 Re: Co byście teraz kupili - za każde pieniądze;) 15.12.06, 12:08
              Nie jestem w pracy.Mam fatalny dzien,przepraszam.Wejdz na emame,tam jest moj
              watek,moze mi cos podpowiesz,prosze... Ja naprawde chce jej pomoc.
            • ziemianin_pl Re: Co byście teraz kupili - za każde pieniądze;) 13.02.07, 22:39
              ja tez do orłów ortografii nie nalezę ale polecam przeglądarkę firefox najnowsza
              w polskiej wersji ma dobry słownik ortograficzny i od razu podkreśla błędne słowa.
              Bo nie da się ukryć ze czasem aż oczy bolą jak się czyta co piszesz.
              • egon26 Re: Co byście teraz kupili - za każde pieniądze;) 13.02.07, 22:58
                Zbieram się by napisać poważny wontek dla czego tak pisze i nie
                używam "wspomagaczy". W skrócie jesli coś będe ukrywał nie znaczy że tego nie
                ma. Mądry człowiek też może robić błedywink
                • ziemianin_pl Re: Co byście teraz kupili - za każde pieniądze;) 14.02.07, 01:13
                  A ja myślę że mądry człowiek powinien z szacunku dla innych posługiwać się poprawnie językiem. Odnoszę wrażenie że jesteś informatykiem. Jeśli tak to pewnie tematy interfejsów nie są ci obce, a tam np. uzgodnienia stron kodowych obydwu stron wymiany danych maja kluczowe znaczenie dla powodzenia całej operacji. Czy bedziesz oczekiwal ze autor aplikacji po drugiej stronie będzie pisał moduły sztucznej intelgencji do kontekstowego analizowania przychodzących danych? Ot taka mała refleksja "orła ortografii" tez informatyka.
                  • egon26 Re: Co byście teraz kupili - za każde pieniądze;) 14.02.07, 23:27
                    Pojęcie moądry jest bardzo względnewink Zahcowanie mądrych ludzi często związane
                    jest też z kultórą. Nie mówiąc już o tym że było bardzo duzo mądrych ludzi
                    którzy wogóle pisać nie umieliwink Tak jestem informatykiem w zasadzie
                    programistą, informatykami często mianuyją sie ludzie którzy potrafią
                    sformatowac dyskwink Pozatym do tego co robie mam dziwne podejście, kocham to co
                    robie, ale informatyczne dowcipy nie zabardzo mnie ciesząwink
                    ziemianin_pl napisał:
                    Czy
                    > bedziesz oczekiwal ze autor aplikacji po drugiej stronie będzie pisał moduły
                    sz
                    > tucznej intelgencji do kontekstowego analizowania przychodzących danych?
                    Możesz traktować moje błedy jako utrudnianie komunikacji, niestety w formie
                    komunikacji jaką jest forum, często spotyka się błędy literowe. Które wychodzą
                    same z siebie przy szybkim wklepywaniu informacji - utrudniając czytanie
                    tekstu. Tłumacząc na język informatyczny czy jeśli chcesz przetestować prosty
                    algorytm - do którego jesteś przekonany że zadziała - ale masz niewiele czasu
                    by go napisać. Stosujesz normalne kometarze i zwracasz uwage na wszystkie
                    warning które wyżuci ci kompilator ?? Raczej nie. Choć przy pisaniu kodu jedni
                    mają nawyki inni nie. Miodek kiedyś powiedział że email -prywatny, gg, forum,
                    czat jest traktowane jak rozmowa przyjacielska, gdzie nie do końca zwraca sie
                    uwagę na gramatyczna (w rozmowie) składnie zdania. Tak tutaj nie do końca
                    zwracać się powinno uwage na ortografię. Jutro skończe wątek o tym dlaczego tak
                    pisze i wrzuce go na forum. Tak ze jak coś to am zapraszam Jutro wieczorem.
    • tata_tomek Re: Co byście teraz kupili - za każde pieniądze;) 15.12.06, 15:40
      egon26 napisał:

> Mój syn ma od paru dni katar i nie śpi mu sie najlepie - nam zresztą też.
      > Łużeczo samo usypiajce
      > Neutralizator pieluszek

Przyznaj od razu, że chciałbyś przeżyć bezboleśnie pierwsze 20 lat życia Twojego
      dziecka... No to cię pocieszę:
      Małe dzieci nie dają spać.
      Duże dzieci nie dają żyć.
      smile)
      • egon26 Re: Co byście teraz kupili - za każde pieniądze;) 16.12.06, 12:00
        No no - wcale nie. Nie pisałem że chce jakąś osłone przed gryzieniem z
        zaskoczenia- wieć troche bulu moze byćwink Ja poprostu mam wrażliwy nos, pozatym
        nikt mi nie uświadomił przed urodzeniem małego że trzeba się wyspać wcześniej -
        zaczynajać może 2 lata wcześniej wink No i sie nie wyspałem na zapaswink - moje
        zachowanie nawet sugerowało by że maiałem nadzieje że przy dziecku sie wkońcu
        wyśpie ;D.
        Mylisz się równiez piszać że duże dzieci nie dają żyć - całkiem nie dawno byłem
        (około 15 lat temu) choć w oczach rdoziców dalej jestem ich dzieckie. I to
        wcale nie jest prawda że nie daje żyć;D choc przejśc pare ze mną było...
        nietypowych. Ale teraz jestm grzeczny i mam nadzieje że ktoś u góry to doceni i
        odpłaci mi takim samym grzecznym dzieckiem;D
        Pozdrawiam
    • osmanthus Re: Co byście teraz kupili - za każde pieniądze;) 07.01.07, 07:55
      Neutralizator pieluszek (wraz zapachem który po nich pozostaj) - taki kosz
      > wrzucasz pieluch naciskasz klawisz i cały smród który po niej pozostał (my
      > przewijamy w małej łazięce) zostaje wessany do środko do specjalnego
      > pojemnika

Cos takiego juz wymyslono:
      tiny.pl/w74z
      Jezeli oczywiscie uzywasz pieluch jednorazowych...

Poza tym chyba powinny byc w sprzedazy torebki deodoryzujace do pakowania zuzytych pieluch.
      • moriach Re: Co byście teraz kupili - za każde pieniądze;) 08.02.07, 17:19
        W Polskim sklepie też już takie można dostać:
        www.e-pasaz.pl/x_C_I__P_27523765.html

• bj32 Re: Co byście teraz kupili - za każde pieniądze;) 07.01.07, 12:20
      Mi by się przydała taka specjalna konstrukcja, żeby Anka nie "spływała" mi
      miękkim ruchem na dół jak gdzieś się spieszymy, bo od tego bolą ręce. I może
      coś na tłumienie piskówsmile
      • alienxxx Re: Co byście teraz kupili - za każde pieniądze;) 20.01.07, 00:43
        za kazde pieniadze kupilbym w tej chwili te wiedze, ktora mam teraz 15 lat
        wczesniej i to by mi wystarczylo smile
    • mamamarcelka Re: Co byście teraz kupili - za każde pieniądze;) 13.02.07, 16:52
      co ja bym kupila????trafne pytanie i szybka odpowiedz: dwa dni ciszy i swietego
      spokoju.Jestem mama 2,5 latka w 22 tc.oddalabym wszystko co mam za te dwa
      dni................
    • bozy_wojownik Re: Co byście teraz kupili - za każde pieniądze;) 21.02.07, 16:46
      może nie za każde pieniądze, ale bardzo często irytowałem się, jak trzeba było
      szybko ostudzić goracą potrawę (mleko, herba, zupka) przy wrzasku głodnego
      maleństwa!!! podgrzewacze, kuchenki, mikrofalówki- wszytsko to jest, ale
      "OSTUDżACZE"? najlepiej błyskawicznie działające, jakiże kiedyś by to mi było
      pomocnesmile
      • egon26 Re: Co byście teraz kupili - za każde pieniądze;) 21.02.07, 17:01
        Ale to nawet nie jest problem zrobić;P ciekły azot i już - trzeba nad tym
        pomyśleć bo majątek zbić można.
        Ja na studjach miałem sąsiadów któży zaczynali imprezy o 2 w nocy i koło 3
        robili przemeblowanie. Wtedy wymyśliłem taki generator ciszy - jak jakaś wieża
        czy coś tyle że nie muzyke ale cisze. Która zagłusza wszystko inne. To by było
        coś wink
        • bozy_wojownik Re: Co byście teraz kupili - za każde pieniądze;) 21.02.07, 17:14
          to jest dobre, bo w blokach nie tylko studenci lubią głośno i długo imprezować!
          myślę, że interes na tym mozna by zrobić niezły (pod warunkiem b. dobrego
          markeningu),
          jak kiedyś "dla jaj" zapytałem w sklepie z akcesoriami dziecięcymi o "ostudzacz"
          to pani sprzedawczyni sie obaziłasmile
          • your_and Generator ciszy 21.02.07, 18:41
            "Generator ciszy"
            Działa bardzo skutecznie

www.bose.com/controller?event=VIEW_PRODUCT_PAGE_EVENT&product=qc2_headphones_index
            www.allegro.pl/item164143386_sluchawki_sennheiser_pxc300_z_noisegard_advance.html
            • bozy_wojownik Re: Generator ciszy 21.02.07, 18:55
              fajne ale troche drogie i bardziej myślałem, aby odizolować całe mieszkanie, aby
              nie tracic kontaktu z domownikami
              czyli jednak jeszcze jest jakieś pole manewru w tej dzidzinie
              smile
              • patrysia55 Re: Generator ciszy 22.02.07, 11:43
                no zdecydowanie ten sprzet z ustawianiem spania srelibig_grin nie ma nic bardziej
                wkurzającego, niz rozkręcona na maxa akcja w łóżku z M i nagle :
                ŁEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE.Jezu............
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka