Dodaj do ulubionych

golarka elektryczna

25.11.08, 16:55
Drodzy Panowie pewnie na tym forum jest Was najwięcej a ja
potrzebuje fachowej porady w sprawie golarki elektrycznej.Nie mam o
tym zielonego pojęcia a mam w planach kupienie mężowi i nie chce w
sklepie się ośmieszyć.
Powiedzcie mi co to znaczy typ golarki głowicowa lub foliowa? Co to
jest i jaka jest lepsza?
Czy zasilanie akumulatorowe tzn że w samochodzie można ją podłączyć?
Co to jest trymer i do czego?
Bardzo dziękuje
Obserwuj wątek
    • breuszek Re: golarka elektryczna 26.11.08, 21:52
      akumulatorową można ładować tylko akumulatorem z samochodu. niewygodne po 5
      razie mąż zrezygnuje pewnie - no chyba że z niego twardziel..
      co do trymera - to musi być koniecznie. w skrócie np płynąc jachtem można za
      pomocą trymera lepiej utrzymać równowagę i golenie jest wtedy łatwiejsze.

co do różnic w głowicowej i foliowej to może koledzy podpowiedzą smile
      • egon26 Re: golarka elektryczna 27.11.08, 19:56
        breuszek napisał:
        > co do różnic w głowicowej i foliowej to może koledzy podpowiedzą smile

To akurat banalne. Golarkę głowicą jak sama nazwa wskazuje można używać do
        golenia całej głowy: włosów, brody, włosów w nosie, uszach. Golarką foliową też
        można tyle że trzeba do niej dokupić specjalną dziurkowaną folię która chroni
        naskórek głowy przed uszkodzeniem podczas golenia. Bez tej foli mąż szybko
        nabawi się łupieżu gdyby chciał golić całą głowę.
        • aneczka0106 Re: golarka elektryczna 28.11.08, 17:34
          Widzę, że pomoc potrzebna na cito a panowie podkręcają temat...pewnie niezły
          ubaw mieli z tej akumulatorowej-sama padłam ze śmiechuwink

też planuje taki prezent i nieco poczytałam:
          akumulatorowa-ma akumulatorek...czyli coś w rodzaju baterii, można używać bez
          podłaczenia do sieci w trakcie golenia czyli bezprzewodowosmile

Jeśli chodzi o głowicowe i foliowe, to pewnie chodzi o te z płaską powierzchnią
          golącą (wyglada jak foli) oraz te z okrągłymi głowicami golącymi (widziałam z
          2-ma, 3-ma) i w sumie sama się zastanawiam które lepsze, bo maż do tej pory nie
          używał-nie wiem...

W związku z tym może ci wygadani Panowie nieco pomogą kupić trafiony prezent???
          Chętnie poczytałabym rad od gładko ogolonych męzczyzn golarką elektrycznąwink
          • breuszek Re: golarka elektryczna 28.11.08, 19:21
            no faaakt. akumlatorowa to taka co można wyjąc akumulatorek z wibr-
            ującego urządzenia takiego jak samochodzik dziecka itp. więc nie jest to
            zbyt prorodzinna zachowanie... akumulatorowej mówimy stanowcze nie.

chłopaki może skoczymy na emama i zapytamy czy chcą dostać do golenia nóg z
            czema oszczami czy z dwoma i czym się różnią uchwyty wywijane od tych prostych? smile
            • jaremax Re: golarka elektryczna 29.11.08, 04:04
              Własnie zaczynam się golić.Widzę trzy głowicesmile Folię zdjąłem z nich
              jakieś 10 lat temu , tuż po zakupie.W mordę czy ja cóś żle zrobiłemwink
              • mama.79 Re: golarka elektryczna 29.11.08, 11:18
                Ale widzę, że Panowie zamiast pomóc to mają świetny ubaw a jakie
                poczucie humoru no no jestem pod wrażeniemwinkwink

breuszek widzę, że słabo się starasz, stać Cię tylko na zwykłą
                maszynkę z wygiętą lub prostą rączką, na dwa lub trzy ostrza dla
                żony. Może wypadało by się troszkę wysilić i depilator swojej lubej
                sprezentować???????
                Pozdrawiam

p.s. miło Was chłopcy czasem poczytać jak popisujecie się swoją
                mądrością, poczuciem humoru, błyskotliwością
                • lambert77 Re: golarka elektryczna 01.12.08, 09:55
                  To jest chyba kwestia tego że przy każdych świętach przewija się temat golarki
                  elektrycznej i po prostu mamy już dosyć tłumaczenia smile Głupio wydaje nam się, że
                  jak będziemy złośliwi to przestaniecie. Niestety jak zwykle mylimy się bo kobiet
                  takie rzeczy jak drobne złośliwości nie odstraszająsmile
                  Powiem więc z własnego doświadczenia. Golarka elektryczna to taki sprzęt na
                  który facet musi się sam zdecydować. Ja decyduję się już od dwóch lat i nadal
                  nie potrafię. Nie przekonują mnie ani opinie za bo śmierdzą mi na odległość
                  reklamą ani przeciw bo najczęściej komuś maszynka się nie podoba bo się nie
                  podoba i koniec. I tak od dwóch lat nadal nie mam maszynki i golę się
                  jednorazówkami. Fakt staram się kupować w miarę dobre maszynki teraz przymierzam
                  się do Gillete Fusion Power smile ale trochę strach czy to nie jakiś chiński chłyt
                  markentingowy big_grin że się tak wyrażę.
                  Reasumując big_grin zostaw ty drogie dziewczę maszynkę i znajdź inny prezent dla
                  niego. Pewnie się z maszynki ucieszy tylko czy będzie jej używał ??
                  • mama.79 Re: golarka elektryczna 01.12.08, 13:01
                    Moj mąż od zawsze używał maszynki i własnie mu sie zepsuła jest
                    zmuszony golic sie jednorazówkami i strasznie klnie przy tym i
                    dlatego postanowiłam kupic mu nową bo mam dosyc wysłuchiwania
                    codziennie rano różnego rodzaju epitetów na temat jednorazówek.

jestem swiadoma że temat maszynek do golenia jest wałkowany przy
                    okazji swiąt co roku ale ja jestem tu od niedawna i to pierwsze
                    świeta na tym forumsmile
                    przepraszam wiecej sie to nie powtórzysmile
                    • lambert77 Re: golarka elektryczna 01.12.08, 13:20
                      więc kup mu nowy model firmy której już używałsmile amen
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka