Gość: krk IP: *.static.maxnet.net.pl 06.03.09, 21:29 won z ulic, pod firmą się wydzierajcie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dert Energetycy wyszli na gdańskie ulice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.09, 21:32 Na marketing w ub. roku 32 mln zł. Patent na związkowców - kontolowana upadłość. Reszte trzeba sobie dopowiedzieć. Aby spić śmietanę, najlepiej być b. pracownikiem Doradcy, znajomym Bieleckiego i Aziewicza, studentem Majewskiego i tablerem. Reszta jest wtórna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krk Re: Energetycy wyszli na gdańskie ulice IP: *.static.maxnet.net.pl 06.03.09, 22:03 myślisz, że to obchodzi kilka, kilkanaście tysięcy kierowców, którzy przez to stali w wielokilometrowych korkach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AC/DC A mnie g. obchodzi co ciebie obchodzi! IP: 62.61.44.* 06.03.09, 23:05 > myślisz, że to obchodzi kilka, kilkanaście tysięcy kierowców, którzy przez to > stali w wielokilometrowych korkach? A mnie g*wno obchodzi co ciebie obchodzi! A jak zarząd Energi pracowników dalej będzie robić w wała to nie kilka ale kilkadziesiąt tysięcy będzie stało i to przez wiele godzin. Ciesz się głupku, że związki zawodowe potrafią jeszcze zapanować nad frustracją pracowników Energi. Lecz licz się z tym, że nad ludźmi doprowadzonymi do ostateczności nikt już nie zapanuje. Jak sobie z tej podstawowej rzeczy dasz sprawę to wtedy możesz na forum wysmarkiwać przed wszyskimi swoje żale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krk Re: A mnie g. obchodzi co ciebie obchodzi! IP: *.static.maxnet.net.pl 06.03.09, 23:59 Widzę, że udzielenie sensownej odpowiedzi bez ubliżania cię przerasta, ale zbyt wiele nie można oczekiwać od ludzi z tej branży, a zwłaszcza od związkowców. Mnie wali, co tam sobie jeden z drugim myślicie i czy jesteście sfrustrowani. Obyście się trzymali z daleka od publicznej przestrzeni, jeśli nie wiecie, do czego normalnym pracującym ludziom służą drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: A mnie g. obchodzi co ciebie obchodzi! IP: *.chello.pl 07.03.09, 01:13 bla bla bla. rozumiem, że grozisz współmieszkańcom, że ponieważ ktoś was krzywdzi to im dop* To może jeszcze zacznijcie ludziom szyby wybijać, skopcie jakiegoś dzieciaka, jeszcze bardziej zwrócicie na siebie uwagę skoro o to chodzi. Ja wiem, że fajnie się okopać na etacie związkowca u monopolisty, 'uspokojać' nastroje (jaaaaaaasne). TO WY WYSMARKUJECIE SWOJE ŻALE NA ULICACH. Do roboty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baobab ac/dc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.09, 02:58 Zwiazki zawodowe nie panują nad pracownikami tylko ich podburzają wyprowadzając na ulicę. Nawalona śmierdząca hołota rzucająca petardy i jaja - upośledzeni debile. Rzygać się chce. Mieszkańcy Gdańska maja was w d*pie - użalacie sie nad sobą a niszczycie cudze mienie i blokujecie miasto kradnąc ludziom czas nie pozwalając im pracować. Mam nadzieję że nastepnym razem rozgonią was skutecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Solidarność W sprawie rzygania... IP: *.opera-mini.net 07.03.09, 17:58 1. Jak masz problemy gastrystyczne to proponuję udać się do lekarza. Długotrwałe rzyganie jest niezdrowe! 2. Na jakiej podstawie twierdzisz ćwoku, że ktokolwiek na manifestacji był pod wpływem alkoholu? Biegałeś pomiędzy ludźmi z alkomatem? Takie pieprzenie cechowało UBeków za komuny. Wnoszę zatem, że albo się uchowałeś w demokratycznym społeczeństwie jako menda do dzisiejszych czasów lub szanowni rodzice przekazali w genach tę okropną ułomność która polega na przeinaczaniu faktów i przestawianiu białego jako czarne a czarnego jako białe. Tacy specjaliści od tego śmierdzącego PR już byli w historii Polski (Urban i in.) W związku z tym wszystkim szalenie Ci współczuję ale nie jestem w stanie nic doradzić, no może jedynie skok na główkę z dziesiątego piętra. Dzieki temu zaoszczędzisz społeczeństwu kosztów twojego leczenia i w kieszeniach pozostanie wiecej pieniędzy na opłacenie choćby rachunków za en. elektryczną, bo te z całą pewnością będą rosły. A dlaczego będą rosły i na czym polega nie zbilansowanie energii elektrycznej na Pomorzu Gdańskim to może już innym razem i nie taką gnidą jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spl Re: ac/dc IP: *.gdynia.mm.pl 08.03.09, 10:05 Dokładnie tak, banda nierobów. I jeszcze dopłaty do węgla, 80% zniżki na prąd, pensyjki powyżej 4000 netto, trzynastki, premie, rozwinięta socjalka, zagwarantowanie pracy do 2017 roku. I wy wieśniaki macie czelność, cholerną czelność biegać po ulicach mojego miasta z jakimiś szmatami na kijku? Won! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lin Re: ac/dc IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 08.03.09, 21:14 80procent znizki tylko za 3000kwh reszta jak kazdy klient Odpowiedz Link Zgłoś
o0o0o0 Re: Energetycy wyszli na gdańskie ulice 06.03.09, 22:11 No przecież gdyby nie marketing i promowanie marki to ludzie poszliby do knonkurencji!!!!!!!!! Tak jest w liberalnej Polsce Kondonka! Ja już dawno zmieniłbym dostawcę energii, ale się bardzo przywiązałem do marki Energa... Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Energetycy wyszli na gdańskie ulice 08.03.09, 18:04 o0o0o0 napisał: > No przecież gdyby nie marketing i promowanie marki to ludzie poszliby do > knonkurencji!!!!!!!!! Tak jest w liberalnej Polsce Kondonka! ****************************** W socjalistycznej Polsce Kaczyńskiego było inaczej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan nie ma już nic świętego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.09, 22:27 Obecność tych łobuzów pod pomnikiem stoczniowców i używanie przez nich logo solidarność to skandal i dramat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AC/DC Re: nie ma już nic świętego IP: 62.61.44.* 06.03.09, 23:08 jan napisał(a): > Obecność tych łobuzów pod pomnikiem stoczniowców i używanie przez > nich logo solidarność to skandal i dramat Dżisus! To idź sobie strzel w łeb! Przynajmniej będzie jednego nawiedzonego debila mniej. xD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rom Energetycy wyszli na gdańskie ulice IP: *.116.c71.petrotel.pl 06.03.09, 22:46 Zarząd jest nieudony. Mnoży prezesów w spółkach. Kiedy pracownicy zdecydowali się nie wybierać swojego go człowieka do Rady, aby obniżyć koszty, to z góry dodatkowo narzuca się im innego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: logik Re: Energetycy wyszli na gdańskie ulice IP: *.chello.pl 06.03.09, 23:52 "Zarząd jest nieudony. Mnoży prezesów w spółkach". Hę. Ale kiedy zarząd mówi, żeby zmniejszyć liczbę spółek (UWAGA!!!! mniej prezesów, rad nadzorczych) to jest jeden wielki krzyk niezgody. Czemu? to też mniej komisji zakładowych i etatowych działaczy związkowych. o to chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś-009 Re: Energetycy wyszli na gdańskie ulice IP: *.chello.pl 07.03.09, 12:49 A co ty sobie wyobrażasz!!! Co myślisz, że to tak łatwo zarządzać firmą, w której pracuje 12,5 TYSIĄCA LUDZI???????????????!!!!!!!!!!!! Wiesz po co jest tylu DREKTORÓW w spółkach? Po to by prezesowi pomóc. Jeszcze sobie myślą, że to tak łatwo, zarządzać taką firmą. A zresztą ci ludzie chcą kasy za opierniczanie się. ŻAL... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Wiesz po co jest tylu dyrektorów? IP: *.opera-mini.net 07.03.09, 17:36 Wiesz po co jest tylu dyrektorów? Po to by skutecznie pomóc rozkraść temu zarządowi firmę do końca! I to oni właśnie przerzucają koszty na społeczeństwo podnosząc bez końca swe kosmiczne jak na polskie warunki gaże idące w dziesiątki tysięcy. Zwykli pracownicy Energi mają "zamrożone" płace od dwóch lat. A wszelkie deputaty, bony i inne świadczenia wynikają z porozumień podpisanych przez dwie umawiające się strony z których jedna - zarząd spółki - obecnie udaje, że jej nie dotyczą. To przypomina sprawę opcji i podnoszenia wiarygodności ich gwarancji prawnych lub starą przypowieść o Kalim i krowie. Obecny zarząd Energi to taki współczesny Kali. Tak w cywilizowanej Europie się nie postępuje, dlatego Ci panowie nie nadają się do zarządzania nie tylko taką poważną firmą ale nawet publicznym szaletem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Wiesz po co jest tylu dyrektorów? IP: *.chello.pl 07.03.09, 19:29 > Wiesz po co jest tylu dyrektorów? > Po to by skutecznie pomóc rozkraść temu zarządowi firmę do końca! > I to oni właśnie przerzucają koszty na społeczeństwo podnosząc bez końca swe ko > smiczne jak na polskie warunki gaże idące w dziesiątki tysięcy. Ile PLN na miesiac, podaj zrodla. Sprawdz rowniez, ile zarabia zarzad w np. gieldowych spolkach o porownywalnych obrotach - to ze facet ktory odpowiada za prace 100 ludzi zarabia 5 razy tyle co koles od chodzenia po blokach i sprawdzania plomb na licznikach to jak najbardziej normalne i słuszne. > wynikają z porozumień podpisanych Dla mnie to, że pracownicy szantażem strajkowym wymuszają coś na firmie to nie jest porozumienie, to nadal szantaż. Odpowiedz Link Zgłoś
o0o0o0 Re: Wiesz po co jest tylu dyrektorów? 08.03.09, 14:51 5x tak... 25x nie. A ludzie z kierownictwa takich firm zarabiają 50x i więcej (2 lub 3 etaty x 25 płacy człowieka spisującego liczniki). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Torek Energetycy wyszli na gdańskie ulice IP: *.static.hnet.pl 06.03.09, 23:52 To co pokazała ta związkowa bolszewia to prostactwo w czystej postaci! Odpowiedz Link Zgłoś
mestwinus 80- procent zniżki na prad !!!!! 07.03.09, 10:07 To jakis obłed - za te zniżki i deputaty płaci kazdy odbiorca pradu w tym najbiedniejsi. Dosć przywilejow dla garstki pasożytow związkowych. Jak się nie podoba w Enerdze to won !!! Teraz nie ma problemu z zatrudnieniem nowych pracowników bez okradania społeczenstwa w postaci "deputatow na wegiel" czy 80 procentowej zniżki na prąd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: 80- procent zniżki na prad !!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.09, 12:39 Oczym ty piszesz? matołku, jak nie jesteś zorientowany nie wypowiadaj się na forum. Jak chcesz przyjdź do pracy do energetyki i sprawdź a potem pisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: 80- procent zniżki na prad !!!!! IP: *.chello.pl 07.03.09, 19:33 Ale wlasnie chodzi o to, że ja na przykład nie chcę, więc pracuję gdzie indziej, będąc zadowolonym z warunków. Przestanie mi się podobać? Pójdę dalej. Skąd wy (wiecznie skrzywdzeni związkowcy) jesteście? Znaczy wiem. Z mentalnego PRLu. Przydział do pracy i tyraj na jednym miejscu do emerytury. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: 80- procent zniżki na prad !!!!! 08.03.09, 18:48 Gość portalu: jd napisał(a): > Skąd wy (wiecznie skrzywdzeni związkowcy) jesteście? > Znaczy wiem. Z mentalnego PRLu. ******************************* Ktoś musiał zastąpić PZPR w firmach. I zrobiły to związki. Skutkiem czego duże firmy muszą fundować związkowej wierchuszce: biura, komórki, komputery i samochody. I co robi związkowa wierchuszka? Siedzi w domach i skrupulatnie rozlicza diety z rzekomych wyjazdów. Klasyczny przykład myślenia dupą w wykonaniu związków, to upadłość stoczni. Po wyrwaniu krzeseł spod tyłków skończyło się palenie opon, a szefowie związków zaczęli mówić ludzkim głosem i w dodatku z sensem. Cud jakiś. I taki los czeka wszystkie firmy, w których związki nie liczą się z sytuacją ekonomiczną firmy i państwa. Prędzej czy później, firma zostanie zrestrukturyzowana, a bezpośrednie zatrudnienie ograniczone na korzyść podwykonawców. Alternatywą jest upadłość. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Re ależ ty głupi jesteś 09.03.09, 01:23 Gość portalu: e napisał(a): > aż wstyd... ************************** No to Ty jesteś jeszcze głupszy, bo poza inwektywą nie masz niczego do sprzedania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A1 Re: poniżej pewnego poziomu dyskusja nie IP: *.chello.pl 09.03.09, 08:13 ma sensu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matipl Energetycy wyszli na gdańskie ulice IP: *.153.240.79.pentex.pl 07.03.09, 12:37 "gwarancje zatrudnienia do 2017 r. na nie pogorszonych warunkach, bony świąteczne, deputaty węglowe, 80-procentowa zniżka na prąd" Też chciałbym takie warunki! A związkowcom mało, chcieliby pewnie do tego zarabiać 10 tyś netto, nie myśląc o wynikających z tego opłatach za prąd przez zwykłego Kowalskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: Energetycy wyszli na gdańskie ulice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.09, 12:45 żaden z ciebie gość tylko matoł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Drake Energetycy wyszli na gdańskie ulice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.09, 18:56 Tak przy okazji - za odpalanie petard należy się mandat za zaśmiecanie miasta, a za palenie opon mandat za zatruwanie środowiska ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AC/DC Tak przy okazji... IP: 62.61.44.* 07.03.09, 19:01 Drake napisał(a): > Tak przy okazji - za odpalanie petard należy się mandat (...) Tak przy okazji - zarządowi Energi za łamanie obowiązującego w Polsce prawa należy się bilet na Madagaskar w jedną stronę. xD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Nieroby na ulicach ? IP: *.adsl.inetia.pl 07.03.09, 21:20 mają zagwarantowaną pracę na sto lat i narzekają dziwne ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sędzia Re: Nieroby na ulicach ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.09, 11:38 nic dla tego kraju nie zrobiłeś bo jesteś nierobem i tak się nazwałeś a głupiś jak stary piń (nie ubliżając sędziwemy drzewu). Odpowiedz Link Zgłoś