kalm-arek 14.09.09, 14:55 dziewczyny jaki lek jest bezpieczny podczas karmienia piersia na migrenę. Myślicie że mogę wziąć apap? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaeira Re: migrene i bezpieczny lek 14.09.09, 18:44 I paracetamol, i ibuprofen, są całkowicie bezpieczne i dozwolone przy karmieniu. Wielokrotnie potwierdzane przez p. Monikę. PS. Apap, Panadol, Kodipar - zawierają paracetamol. Nurofen, Ibum, Ibupar, Ibufen - zawierają ibuprofen. Odpowiedz Link Zgłoś
maff1 Re: migrene i bezpieczny lek 14.09.09, 21:11 za migreny wielokrotnie odpowiada alergia, której jedynym objawem jest ból głowy. Warto to sprawdzić - np. 2 tyg kuracja np. alertec. (ja jestem tego nsjlepszym przykłdem) i co ważne - na bóle wywołane alergią leki przeciwbólowe mają znikomą skuteczność. Odpowiedz Link Zgłoś
aleksa51 Re: migrene i bezpieczny lek 15.09.09, 13:52 Ja podczas ciąż dowiedziałam się co to migrena. Stosowałam homeopatię - codziennie wieczorem 5 granulek chelidonium majus 9ch pod język. W trakcie brania tego leku nie miałam migren. Odpowiedz Link Zgłoś
izak31 Re: migrene i bezpieczny lek 17.12.09, 15:38 Do autorki. Migiem do neurologa. Z migreną nie ma zartów. Są leki, które przerywaja ataki. Na forum o migrenie zjandziesz infromacje jaka dieta jest dobras aby ataki były rzadsze. Ja jestem migrenowcem od dziecka. jak bede miec własne dziecko to przy karmieniu piersia i migrenie nie byłabym w stanie zajac sie maluszkiem. To jest 8h wyjete z zyciorusu. wole byc sprawna i zaopiekowac sie w pelni dzieckiem niz nie byc w stanie wziasc dziecka na rece i nie widziec nic przed soba. Odpowiedz Link Zgłoś