Dodaj do ulubionych

KP i upławy

17.09.10, 07:35
Karmię piersią od prawie 10 miesięcy. Ponad 8 miesięcy temu pojawiły się u mnie upławy. Byłam u ginekologa - podejrzewał grzybicę i zalecił kurację (tylko na podstawie objawów). Kuracja nie pomogła - wtedy zlecił badania. Posiew nic nie wykazał. Dał mi do zrozumienia, że prawdopodobną przyczyną jest brak miesiączki (czyli hormony).
No i mam pytanie - czy któraś z mam karmiących piersią miała taki problem? Moja malutka ssie dość dużo, a ja chcę jeszcze trochę pokarmić :o) - myślę, że miesiączka nie pojawi się szybko. Te upławy są naprawdę męczące :o(.
Obserwuj wątek
    • kaeira Re: KP i upławy 17.09.10, 11:55
      Ale co masz na myśli pisząc "upławy"? W końcu wydzielina pochwowa to norma u każdej kobiety. Opisz dokładniej o co chodzi. Kolor, zapach, ilość, kiedy to się pojawia, codziennie, czasami, cyklicznie? Czy towarzyszy ból, swędzenie?
      • fonemik Re: KP i upławy 17.09.10, 20:28
        Upławy pojawiają się codziennie (w dzień i w nocy) - ciągle muszę zmieniać wkładki. Nie mają zapachu, zwykle są leciutko żółte, czasami (niezbyt często) mają delikatne zabarwienie różowe.
        Nie odczuwam swędzenia. Co do bólu - właściwie jedyny ból, jaki odczuwam w okolicach pochwy, to lekki ból blizny poporodowej - po nacięciu (myślę, że jest związany z tym, że dużo noszę moją córkę).
        Czy muszę szukać innego lekarza?
        • anathe0 Re: KP i upławy 18.09.10, 15:36
          mi się wydaje, że te upławy infekcyjne nie są, ale dla pewności mozesz wykonać jeszcze w innym labo cytologię bethesdem - myślę, że jeśli coś będzie nie tak, to na wyniku będzie informacja. warto też zbadać pH pochwy - jeśli jest za wysokie może sugerować infekcję bakteryjną. w celu utrzymywania flory bakteryjnej pochwy na odpowiednim poziomie możesz też kupić lacibios femina - bezpieczny w czasie karmienia piersią.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka