Dodaj do ulubionych

mały nerwusek

07.10.10, 20:27
Witam
Jetem mamą niespełna 2 misięcznego bąka :) Karmimi się tylko piersią ale od jakiegoś czasu te nasze karmienia są męczące i stresujące zarówno dla mnie i jak i mojego synka. Na początku wszystko było ok, mały ssał co 3 a nawet 4 godziny i sobie smacznie spał, a teraz ani ssać nie chce ani za bardzo spać, a może ja za duzo wymagam? ale raczej nie. Robuś od 3 tygodnia ma kolki więc jest bardzo placzliwym dzieckiem, przed każdym karmieniem dostaje Infacol, no i dostaje też smoczek uspokajacz przez te kolki. Mały od niedawna w dzień co chwilę chce jeść, karmię go co godzinę a czasem i co pół godziny, ale wygląda to tak że ssie on pierś tylko przez kilka minut 3 do 5, po czym zaczyna się strasznie denerwować, odgina się do tyłu, ciągnie mnie za sutka i płacze aż się zanosi. Muszę podać mu wtedy uspokajacza a potem wyciągam no i znowu podaję pierś i tak w kółko trwa to parę minut. Myślałam że skoro ssie cycusia co godzinę to oznaka że się nie najada ale dziś kupiłam mleko modyfikowane no i podałam mu po wieczornej kąpieli ale efekt był taki sam jak przy karmieniu z piersi. Skończyło się to długim płaczem mojego synka. Dostał smoczka i poszedł spać, bo tylko tak zasypia, szkoda że nie przy piersi. Ale jak ten smoczek mu wypadnie to znowu jest wielki krzyk, choć jak już dobrze zaśnie to śpi przez około 4-5 godzin i tylko 2 razy budzi sie w nocy na jedzenie, je wtedy z piersi. Ale co mam zrobić z tymi karmieniami w ciągu dnia? Proszę was o dobre rady!!!

Pozdrawiam
Gosia
Obserwuj wątek
    • mad_die wywal smoczka 07.10.10, 20:29
      I na uspokojenie dawaj pierś, dużo noś, zainwestuj w chustę.
      • marbi820220 Re: wywal smoczka 07.10.10, 20:37
        To pewnie byłoby najlepsze rozwiązanie ale ciężko teraz jest go odzwyczaić od monia, no ale mam nadzieję że podołamy temu zadaniu. Dziękuję za odpowiedź.
      • marbi820220 Re: wywal smoczka 07.10.10, 20:43
        A jaką chustę polecasz?
        mad_die napisała:

> I na uspokojenie dawaj pierś, dużo noś, zainwestuj w chustę.
        >
        • marcy_83 Re: wywal smoczka 07.10.10, 20:48
          Marbi kopalnią wiedzy o chustach jest forum www.chusty.info - każdy lubi inne chusty najbardziej (moje ulubione to storchenweige i babylonia)
        • mad_die Re: wywal smoczka 08.10.10, 10:06
          ja mam babylonię i jestem zadowolona
          niektóre mamy mówią, że ona sztywna jest i gruba, ale wg mnie na jesień i zimę jest ok :)
    • basiak36 Re: mały nerwusek 07.10.10, 21:42
      Napisze krotko bo takich historii tutaj pelno:)
      Wywal smoczka
      Typowe posmoczkowe szalenstwa przy piersi. Zamiast smoczka daj piers, bo taka miedzy innymi jest funkcja piersi:)
      • marbi820220 Re: mały nerwusek 08.10.10, 11:53
        Drogie mamusie
        Nie tak łatwo jest teraz odzwyczaić maluszka od smoka, synuś od rana ciągle płacze ale smoczka mu nie daję. Noszę i lulam na rękach, zamówiłam też chustę. Może niedługo skończy się ten nasz dramat z karmieniem i wszystko wróci do normy.
        A może któraś z was napisze mi jeszcze jak długo dziecko może się odzwyczajać od smoczkai za nim płakać?

pzdr
        Gosia
        • mad_die Re: mały nerwusek 08.10.10, 13:05
          Myślę, ze pare dni i będzie po sprawie.
          A może już jutro bedzie lepiej? Nie wiadomo, każde dziecko jest inne.
          Daj mu teraz dużo uwagi, ciepła i cierpliwości a sama zobaczysz, że z dnia na dzień będzie Wam lepiej :)
          Powodzenia!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka