Dodaj do ulubionych

Ból piersi

08.11.10, 18:03
Dziewczyny poradźcie co to może być, bo już nie daje rady... strasznie boli mnie lewa pierś plus cala brodawka... brodawka jest zaczerwieniona i tkliwa, boli przy przystawianiu do piersi...a pierś boli mnie dookoła brodawki i ból promieniuje w głąb piersi, to taki rwący ból... pierś jest miękka... próbowałam coś z rej piersi ręcznie ściągnąć, ale ucisk brodawki jest nie do wytrzymania...
Obserwuj wątek
    • bathilda Re: Ból piersi 08.11.10, 19:11
      U mnie na podrażnienie brodawki najlepiej działa smarowanie własnym mlekiem i zostawianie na powietrzu (wietrzenie). I Apap weź, żeby się nie męczyć skoro boli.
    • monika_staszewska Re: Ból piersi 09.11.10, 12:52
      Skoro prawa pierś jest w porządku, to może wystarczy przystawiać Malucha do lewej w dokładnie takim samym ułożeniu jak podczas ssania prawej. Czyli jeśli z prawej karmi Pani trzymając Bąbla (leżącego na lewym boku) przed sobą, do lewej przystawiałabym spod pachy też leżącego na lewym boku.
      A w ramach dodatkowej pomocy można pierś myć naparem z nagietka lekarskiego (podczas codziennej toalety, zamiast wody z mydłem) i smarować mlekiem, a jak wyschnie można posmarować cieniutką warstwa maści nagietkowej, Bepanthen czy Aquastop.
      pozdrawiam :)
      monika staszewska

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka