Dodaj do ulubionych

powrót do pracy

02.12.10, 15:54

witam
corka ma 4 m-ce karmiona piersią, . moje piesri max wytrzymują 5,5 godziny i już są przepełnione więc budzę córkę w nocy i karmię. generalnie karmię 7 razy na dobę co 3 h w dzień i 2 razy jest przerwa 5 lub 5,5 h w nocy. karmie zawsze z obu piersi przy jednym karmieniu bo od poczatku mialam przepelnione piersi a i corka sie nie najadala wiec sie tak obie przyzwyczailysmy. za 2-mce wracam do pracy i nie bede karmic przez 9 godzin. co zrobić by piersi to wytrzymały (nigdy nie odciagałam mleka i nie bede bo w pracy nie mam na to warunków). czy już powinnam rozszerzac dietę i wprowadzać mm. i czy opuszczac poprostu 1 karmienie ( tylko nie wiem czy piersi wytrzymaja 6 godzin) czy na poczatku dawac do popicia piers(przed czy po karmieniu zupką?. czy może się tak zdarzyć że bede potrzebowala jakis leków na zahamowanie laktacji?
Obserwuj wątek
    • blue_romka Re: powrót do pracy 04.12.10, 20:52
      Laktacja się dostosowuje do potrzeb dziecka. Dostosuje się także do Twojego pobytu w pracy (nie będą opróżniane=nie będą produkować). Na początku być może będziesz miała odczucie dyskomfortu, warto wtedy odciągać odrobinę pokarmu, jedynie do odczucia ulgi (możesz to robić nawet w toalecie, nie będziesz podawać tego mleka dziecku, więc szczególne warunki nie są konieczne).
      • aajjaa Re: powrót do pracy 04.12.10, 21:44
        Ja mialam piersi "wytrzymujace" 4-5 godzin,wiec po prostu odciagalam w pracy w polowie czasu 1 raz. W toalecie po prostu, zadnych warunkow ;). Mleko wylewalam, laktatora nie szorowalam, mialam do pracy osobny. A dziecku w tym wieku to juz raczej nie bedzie trzeba mm, wystarcza kaszki, zupki, sinlac czy co tam z nowosci wprowadzicie ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka