wart18 15.04.04, 15:20 czy można przechowywać odciągnięte mleko w lodówce w plastikowych butelkach, i czy prawdą jest iż należy zamrożone mleko przegotować przed podaniem dziecku?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
12ss Re: mrożenie mleka 15.04.04, 15:51 napewno nie gotować,tylko samo musi dojsc do konsystencji cieczy a pozniej włożyc do gorącej wody, i poczekać aż się zagrzeje,ale nigdy nie gotować!!! Odpowiedz Link Zgłoś
agatunka Re: mrożenie mleka 15.04.04, 22:27 mleko można przechowywać w temp pokojowej do 12 g, w lodówce do 48h, w zamrażalniku do 3 mcy a w zamrażarce do 6 mcy. Nie należy go gotować ale podgrzewać najlepiej wstawiając butelkę do ciepłej wody. Po 3 min mleczko gotowe. Trzeba pamiętać aby nie podgrzewać ponownie bo ból brzuszka gwarantowany. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ranic Re: mrożenie mleka 16.04.04, 20:04 Może miałam wyjatkowego pecha,ale zabrałam sie z zapałem za mrożenie mleka .Robiłam to naprawde sterylnie i szybko po ściągnięciu mrozilam.Jak mrożone mleko było potrzebne ,okazało sie ,że jest tak okropne w smaku ,że dziecko nie chce go pić, a osobnik dorosły (znający smak ludzkiego mleka) potwierdził,iż nie nadaje sie do spożycia.Pani położna z Poradni Laktacyjnej potwierdziła,że mrożone mleko może zmieniać smak.Z bólem serca cały zapas wywaliłam. Odpowiedz Link Zgłoś