agusia.24
04.01.11, 14:57
dziewczyny wczoraj byłam na szczepieniu z 6 msc synkiem, okazało się że w ciągu 6 tyg.synek przybrał 500 gr, lekarka powiedziała że to stanowczo za mało i że widocznie pierś nie wystarcza, mamy przyjść za 3 tyg. na ważenie, trochę się załamałam bo walczę z wagą już gdzieś 3 msc, ponieważ mały odmawiał jedzenia piersi na trzeźwo,karmiłam na śpiocha i dokarmiałam łyżeczką, wtedy waga była ok, około 800-900gr miesięcznie,od tych 6 tyg.nie jem ponownie nabiału,bo lekarka utrzymywała że mały ma alergię,no i synek faktycznie zaczął jeść na trzeźwo,co oferowałam pierś to ssał chętnie, nie rzadziej niż co 2 godz,,w nocy też je co 2-3 godz.,oprócz tego między piersią(nie wyeliminowałam żadnego karmienia) dostaje trochę sinlacu (60ml), pół słoiczka warzywek,teraz już z mięskiem i kilka łyżeczek owoców,mimo to waga jest jaka jest,no i załamałam się,może nie potrzebnie wciskałam mu tyle piersi i faktycznie powinien jeść więcej tych kaszek,kleików,może potrzebuje więcej węglowodanów,czy te 500gr to rzeczywiście tak mało?nie mam pojęcia co zrobić żeby więcej przybierał i tak je prawie bez przerwy,nie chce mu znowu wciskać na siłę,pierś opróżnia ładnie,więc nie chce go znowu dokarmiać łyżeczką,doradźcie coś:(