Dodaj do ulubionych

czy odstawić bromergon-pilne

11.02.11, 13:29
Odstawiłam córke od piersi 21.01 (córka 6 m-cy)i dostałam w zwiazku z tym bromergon. Az 3 opakowania, może dlatego ze przez ciążą miałam prolaktynę po tabletce MTC podwyższona chociaż ta podstawowa miałam nizutką. Zaczynałam b.stopniowo od dawki 1/2 na noc przez kilka dni potem 2 x 1/2 i tak miałam dojśc do 2 x1 tab. Od kilku dni jestem na pełnej dawce i w dzien mam mdłości. Piersi od odstawienia zachowały się bardzo ładnie, nic nie musiałam ściągać kilka dni i piersi mięciutkie. Tylkoże nadal po naciśnięciu jest wyciek z piersi. Moje pytanie:
- czy bromergon mógł mi zatrzmać miesiączkę, pierwsza dostałam 5.01 jak jeszcze karmiłam, a teraz nic? zaczełam zatrzymywac wodę.
- czy w związku z tym mogę go przestac zażywać nawet jak mam mleczko po naciśnięciu sutków, czy nagle czy raczej stopniowo?

Obserwuj wątek
    • mewa000 Re: czy odstawić bromergon-pilne 11.02.11, 15:42
      Co do miesiączki to Ci nie powiem, ale jeszcze długo może Ci wyciekać mleko z piersi po naciśnięciu bo to jest normalne, więc możesz spokojnie przestać brać Bromergon.
      Ja Braomergon na zahamowanie laktacji brałam tylko 2 tygodnie
    • matka_karmiaca Re: czy odstawić bromergon-pilne 11.02.11, 15:47
      lulu28 napisała:

> - czy bromergon mógł mi zatrzmać miesiączkę, pierwsza dostałam 5.01 jak jeszcze
      > karmiłam, a teraz nic? zaczełam zatrzymywac wodę.

Za www.przychodnia.pl/el/leki.php3?lek=393 :
      "Zastosowanie Leczenie braku miesiączkowania u kobiet, spowodowanego zbyt dużą produkcją prolaktyny. " Więc to nie lek zatrzymał.
    • malwina.okrzesik Re: czy odstawić bromergon-pilne 12.02.11, 01:00
      Nie jest konieczne podawanie bromergonu dla zatrzymania latacji, bo ma on dużo skutków ubocznych. Picie szalwi, okłady z lodu , odciąganie niewielkich ilosci mleka, gdy piers jest przepełniona zupełnie wystarczy. Pokarm z piersi może wyciekac jeszcze przez kilka tygodni, tym się nie trzeba przejmować. Jeśli piersi są miękkie nie robic już nic.
      Miesiączka wróci, teraz jeszcze jest zamieszanie hormonalne w Pani organizmie z powodu laktacji. Proszę cierpliwie czekać i pamiętać, że miesiączka następuje po owulacji. Poprzez karmienie piersia dojrzewanie jajeczka było utrudnione, potrzeba czasu, aby wszystko wróciło do stanu sprzed ciaży.
      • lulu28 Re: czy odstawić bromergon-pilne 12.02.11, 08:56
        dziękuję bardzo, właśnie dostałam miesiączki 7 dni po terminie, zamierzam odstawić bromergon
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka