Dodaj do ulubionych

przybieranie

23.02.11, 10:46
Witam , moja córcia przybierała na początku dużo na wadze, około 200-250 g na tydzień, teraz ma 4 miesiące i prtzybiera tylko 100 gram na tydzień, do tego jest na 25 centylu jeśli chodzi o mase ciała, a jeśli chodzi o wzrost to na 90, prosze powiedzcie, czy to mieści się jeszcze w jakiś normach, takie rozbieżności, bo zaczynam się martwić o te proporcje....
Obserwuj wątek
    • kaeira Re: przybieranie 23.02.11, 11:39
      Na jakim centylu była dotąd? Chyba pisałaś, że też 25?
      Czy były jakieś choroby u dziecka albo w rodzinie?
      Jak ogólne zachowanie?
      Czy były jakiekolwiek oznaki alergii - brzydkie kupki, wysypki, kolki? (o ulewaniu pisałaś, ale to normalne)
      • pit312 Re: przybieranie 23.02.11, 11:57
        na 25 centylu cały czas, zdrowa jak ryba, my też, zachowanie niby w porządku, pięknie się cieszy w ciągu dnia, nie wygląda na chorą, chociaz troche bardziej marudna niż dotychczas (nie wiem czy nie zęby idą, bo ręce w buzi, więcej się ślini, do tego wciąga dolną wargę), no i w dzień mam trudnosci w przystawieniu jej do piersi, tzn, często jak ją przystawiam bo wydaje mi sie ze jest głodna to zaczyna płakać, dopiero po kilku próbach udaje jej się chwycić pierś, nie przejmowałam się tym, bo uważałam że poprostu pewnie wcale nie jest głodna, a jak zgłodnieje to zje. je tak co 4-5 godzin, w nocy rzadziej, mam wrażenie że tak naprawde to nadrabia za cały dzięń wieczorem, bo wtedy karmię ją około 1-1,5 godz. przed snem i cały czas przełyka. Kupki ksiązkowe gdzieś od miesiąca, wczesniej przez jakiś czas były zielone. Korci mnie żeby jeśli znowu zrobi taką scenę przy piersi to podac mm i zobaczyć czy chętniej zje... pewnie zły pomysł...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka